PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18087
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.

źródło: interia, od iszani_filmweb

Zakładam oddzielny temat :)

Lipa88_2

Zgadzam sie. Prawo byloby przegieciem. I co do Krzyska tez wydaje mi sie ze to tak dla tych elementow komediowych. Bedzie sie dzialo! Nie moge sie doczekac tych scen. Wyobrazacie sobie jak Marcin uczesniczy w naradach Krzyska z Jacusiem i innymi przy piwku? Priceless ;) !!!

ocenił(a) serial na 8
iszani_filmweb

Nie macie nieraz wrażenie że ci co piszą artykuły o serialu go nie oglądają i nie bardzo mają pojęcie o co chodzi? W artykule jest pytanie czy Małecka w końcu da Marcinowi szansę?, to raczej on nie chciał dać jej szansy a w zasadzie to im. Iga chciała i nawet sama robiła kroki w jego stronę.

Lipa88_2

Tak, oni zielonego pojecia nie maja. Ile to juz razy imiona poprzekrecali? Ile razy tez pisali jakies glupoty wiec ja nie biore juz tego co pisza az tak doslownie, bo kto to wie czy to jest prawdziwe czy jakies dziennikarskie dywagacje oparte tylko na wodolejstwie? Czesc z tego jest pewnie prawda a czesc jest tylko takie przeciaganie struny, ze tak to okresle.

iszani_filmweb

niby napisali , że rozmawiali z aktorami na planie ,ale przecież wiadomo, że aktorzy nie wszystko mogą powiedzieć ,więc dziennikarze sobie coś tam dopowiadają ;)

ola_s

Coś przekombinowali. Tam był inny płot. Wewnątrz też są inne pomieszczenia - tam były stare okna zabytkowe. W ogóle tamta kancelaria, rozkład pokoi, drzwi rozsuwane , kuchnia, ogród to było super. Taki klimat międzywojenny, w sam raz na renomowaną kancelarię z tradycjami. Mam nadzieję, że właściciele im nie wymówili. Aha, samochód też zaparkowany w nowym miejscu.

loka12

No właśnie coś jest nie tak, czyżby kancelaria w nowym sezonie była już w innym miejscu?

ocenił(a) serial na 10
ema1719

http://omniesieniemartw.tvp.pl/wideo/ruszyly-zdjecia-do-nowej-serii-17982390/

kornmanson112

Zapowiada się nieźle :>

Ciekawa jestem jak to będzie z tą kancelarią :) i wątek z nagraniem - ciekawy! :D

kornmanson112

no i się wyjaśniło, kancelaria będzie w innym miejscu ;D
aktorzy dość dużo powiedzieli ,ale ani słowa czy po 13 odc coś się między nimi zmieniło
na pewno Iga nie mieszka jeszcze z Marcinem ;P...no, może są razem, ale na tym etapie za wcześnie jeszcze na zamieszkanie razem , hmmm
a Krzysiek nie będzie mieszkał u Marcina,tylko przenocuje ;)

ola_s

wywiad ze Stefanem Pawłowskim z tvp.pl

http://omniesieniemartw.tvp.pl/aktualnosci/stefan-pawlowski-trafilem-na-gleboka- wode-17994523/

ps. jednak Krzysiek zamieszka z Marcinem na dłużej
ps2 Stefan jednak jest koleżeński, bo bardzo dobrze się wypowiada o Pawle Domagale
ps3 mnie też czasami przychodziła na myśl ta strofa...'czy to jest przyjaźń , czy to jest kochanie' ;)

ola_s

wywiad z Joanna Kulig

http://omniesieniemartw.tvp.pl/aktualnosci/joanna-kulig-tu-trzeba-sie-bardzo-kon centrowac-17993837/

Joanna jako kobieta ujawnia jednak wiele...coś się jednak zmieniło po 13 odc między Igą a Marcinem, ufff
ps Stefan nosił jednak soczewki na planie, bo w rzeczywistości ma oczy niebieskie :D

ola_s

No,no firmowa strona dała tyle spoilerów. Przecież oni zawsze byli z wiadomościami do tyłu . Kaszuba ma chyba oczy zielone tak jest napisane na stronie agencji aktorskiej i widać na zdjęciach w cywilu. W filmie ma szare, niekiedy brązowawe. Po co mu zmieniali? Czy on nosi okulary? Czy tylko dla picu? Lepiej mu w białych koszulach, niebieskie są takie biznesowe, ale mu nie pasują. Nie pod kolor oczu :). Za to Krzysiek ma wyjątkowo jasne oczy - rzadko spotykane.
Jak napisali na początku, że się on czasowo wyprowadzi od Igi to myślałam że po prostu wyjedzie znowu za granicę, no, ale każdy odcinek bez niego odcinkiem straconym :) więc to nie możliwe. Na inne lokum nie ma szans - na pokoik go nawet nie stać, kumple też mieszkają z matkami. Myślałam o mieszkaniu męża ? Ewy, że Teresa wróci na Żelazną, by pomóc samotnej Ewie przy dziecku

ocenił(a) serial na 9
loka12

No tak, zamiast słodkich scen w szpitalu, będziemy mieć kłótnię na dzień dobry, cała Iga i Marcin :) Staram się wyobrazić ich sobie na tej imprezie, ale z tego co zrozumiałam to chyba niestety na nią nie pójdą, ale pocieszające to, że Marcin zaczyna się o nią starać.
Jestem ciekawa jak Iga będzie się czuć i zachowywać ze świadomością, że tego ślubu Marcina z Aśką nie będzie :)

madziula_19_fw

Wychodzi na to, że ta scena spod kancelarii to jakoś 2/3 odcinek :) Ciekawa jestem jak zacznie się 1 :) Już nie mogę się doczekać kolejnej serii, widać, że relacja Igi i Marcina się zmieniła, ajj, super.

ocenił(a) serial na 6
on_mile

Tak, to drugi odcinek. Sam Pawłowski mówił, że kręcą kłótnię z tego odcinka :) Ciekawe jak bardzo się zmieniła ta relacja. Z obu wywiadów wynika, że trochę tak. Marcin będzie proponował Idze wyjście na imprezę. Czyli że co? Już są na etapie wychodzenia razem ;) ?! Może pierwszy odcinek, to będzie taki telegraficzny skrót tego, co się działo od wypadku, aż po czas akcji 2 sezonu?

1990kozakm

Jakie wychodzenie razem :). Na na razie mieli iść z przyzwoitką czyli nastolatką Karoliną :) Swoją drogą, że Karolina nie ma większych problemów rodzinnych, oprócz trzymania na krótkiej smyczy.
Rajd samochodem to chyba nawiązanie do Froga! Tak jak się można było spodziewać, to nie Biczyński za tym stoi, tylko zapewne Curyło wespół z Tomkiem. Dobrze , że z oskarżeń Biczyńskiego się wywinie.
Kaszuba po wypadku miał tylko standardowy uraz karku (kołnierz) Może pierwszy odcinek nakręcili wcześniej , akcja ratunkowa, szpital , rekowalenscencja .W necie są ostatnie zdjęcia 1 części datowane na 7 listopada. Było zimno, dziewczynki są owinięte kocami.

loka12

Poza tym Kulig mówiła, że Marcin zaprosił Igę do siebie, ale ona go nie zastała i też o to jest na niego wkurzona. :D

Ciekawe kto będzie grał tą kuzynkę Kaszuby xD

on_mile

może to będzie jakaś amatorka...np Sawczuk, grała w 'Czasie honoru'

zdjęcie z planu

http://images69.fotosik.pl/444/a48a05fd8a72a3b9.jpg

Marcin z rodzinką ;)

ps. ale Mustang trochę jakby inny

ola_s

ups, ale to chyba jest Krzysiek <szok>

ocenił(a) serial na 9
ola_s

Jakieś dwie osoby tam z tyłu siedzą, ale Krzysiek? To po lewej takie trochę jakby podobne, ale no kurcze co on by tam z Igą i Marcinem robił ;D Żeby tylko nie było nie było trójkącika Iga-Marcin-Krzysiek :D

madziula_19_fw

a nie za kierownicą ?...na pewno jest ktoś w czapce
czyżby Marcin udostępnił nie tylko mieszkanie ,ale wózek ;)
a może to było, gdy Marcin był w szpitalu i wtedy Krzysiek woził Igę z dzeiwczynkami,hmm

ola_s

Na pierwszy rzut oka widać, że to nie Kaszuba. Myślałam, że cała trójka to obsługa planu, która się grzeje. Ale faktycznie, to może być Krzysiek i dwie kobiety z tyłu. Jedna blondi, trochę jak Ewelinka, tylko, taka trochę za drobna. Po wypadku, to chyba Krzysiek zajął się samochodem.

loka12

no, właśnie...może to przerwa w zdjęciach i Domagała próbuje Mustanga ,he,ehe ;)
ale obok niego chyba Iga , tzn Joanna Kulig ,bo czyta rolę
a faktycznie z tyłu to chyba nie są dziewczynki, jak mi się początkowo wydawało ;)

ocenił(a) serial na 9
ola_s

Tak, tak faktycznie za kierownicą :) Przypomniało mi się, że jak chyba w 3 odcinku Krzysiek nie wiedział nawet jak drzwi się otwiera i Marcin musiał mu pomóc :D

ola_s

Mustang ma nowe opony i felgi - sportowe, masywne.
Czy to jest reklama? Oryginalne były bardziej eleganckie. Może chodzi o warunki zimowe?
Szkoda, że wszystko jest kręcone w zimowej aurze. Kaszuba nie lata już w samych garniturkach, Iga na szpilkach. Samo wchodzenie i siedzenie w samochodzie zabiera dużo czasu, miejsca w środku. Nie ma zieleni za oknem, romantycznych spacerów w parku i zwiewnych sukienek (dwóch ;) Igi, jazdy rowerem przez las..... Będzie mniej scen w plenerze, a szkoda.

loka12

no, niestety siła wyższa...przecież nie będziemy czekać rok na nowy sezon !!!

ola_s

Ciekawe czy zaraz po tym wypadku w szpitalu były jakieś wyznania, deklaracje? Czy Iga już wie, że on oświadczył się przez pomyłkę? Jak zareagował Zarzycki, gdy się dowiedział o całym wypadku z powodu Igi? Nie dość, że olał jego córkę to lata na złamanie karku za sprzątaczką, potem sprawa z oskarżeniem Biczyńskiego i filmik z rajdu. Czy on nie straci pracy?

loka12

i to dosłownie na złamanie karku ;)
z tego co mówiła Joanna Kulig, to Iga wie ,że Marcin nie jest już z Asią, ale czy powiedział jej wszystko...
własnie jak wyglądała ta pierwsza scena w szpitalu,kiedy Marcin już mógł rozmawiać z Igą
np
Iga: ty wariacie, tak się o ciebie bałam
Marcin: Iga,dobrze cię widzieć
Iga: wszystko wiem, i bardzo ci dziękuję ,dobrze mieć takiego przyjaciela
Marcin: Iga , muszę ci coś powiedzieć...
na to wszystko wchodzi Krzysiek
Krzysiek: mecenasie Kaszuba Marcinie ...ocaliliśmy Igunię

ola_s

A na facebooku kolejne zdjęcie z planu z Marcinem i Wiktorem u Kaszuby w mieszkaniu - kartony z kancelarii, a Marcin wygląda jakby dopiero co wyszedł ze szpitala lub wracał z rehabilitacji bo torba, kołnierz. :) szaleją nam tutaj ze zdjęciami, wywiadami, filmikami jak nigdy :D

ocenił(a) serial na 9
on_mile

https://www.facebook.com/334267110059224/photos/a.334379383381330.1073741828.334 267110059224/399376936881574/?type=1&theater

ocenił(a) serial na 9
on_mile

https://www.facebook.com/334267110059224/photos/a.334379383381330.1073741828.334 267110059224/399376936881574/?type=1&relevant_count=1

ocenił(a) serial na 9
on_mile

Nie wiem czy te linki działają, ale to jest to zdjęcie :)

cluke

nie , nie działają...czy to jest to zdjęcie z Marcinem i Zarzyckim wśród kartonów ?

ola_s

wstawiłam na fotosika

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c8110102af63f1d0.html

ola_s

większe :D

http://images70.fotosik.pl/445/c8110102af63f1d0.jpg

ola_s

Kaszuba w jeansach... nie wierzę! :p

ocenił(a) serial na 6
on_mile

Czyli wygląda na to, że Marcin wyleci z kancelarii. No chyba, że będą przenosić siedzibę kancelarii - i tymczasowe archiwum akt będzie u Marcina. Ale to mało prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 10
1990kozakm

nie wyleci

nora101

Wywiad z Aleksandrą Domańską na omniesieniemartw

Aśka wraca już w pierwszym odcinku i nie wraca do Tomka!

loka12

tak ,bo Tomek nadal kręci z Laurą ;)...Asia również nie wraca z ex Igi ;)...czyli będzie wolna i...niebezpieczna ( zwłaszcza , jeśli Iga i Marcin ciągle się będą kłócić ) ,hmmm

on_mile

ale ten Marcin to dobra dusza...przygarnia Wiktora , ba kancelarię ( tymczasowo), przygarnia Krzyśka, kuzynkę...;)

ola_s

Wywiad z Karolem Dziubą czyli Tomkiem na omniesieniemartw.
Czyli Tomek na pewno z Curyło plus wiele zmian akcji. Tylko żeby nie poszło to w groteskę, przerysowanie i wątek miłosny na tym ucierpi i będzie w ogóle od rzeczy wszystko. Ale widzę, że wielkich problemów życiowych nie będzie - stan zdrowia po wypadku, luz, Aśka - luz, sprawa Biczyńskiego - luz, groźba utraty pracy, luz. Sprawa ojca Halinki też będzie pozytywnie rozwiązana.

loka12

Znowu nowe zdjęcia na facebooku :) Czyżby Marcin był pod kamienicą Igi? :D A w samochodzie za kierownicą Krzysiek, a z tyłu dziewczynki? Czy tylko mi się wydaje? :D

ocenił(a) serial na 10
on_mile

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/18045515/o-mnie-sie-nie-martw-powstaje-drugi-se zon

kornmanson112

Filip Bonne (czy jak to tam się pisze :D) - hahha xD no zobaczymy :&gt; Aśka znajdzie miłość, coś mi świta jednak, że wróci z ojcem Helenki xD jakoś chyba nie przypadkowo on Francuz i Asia wraca z Francji :D

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Też obstawiam ,że tak będzie hah już sobie wyobrażam minę Aśki jak dowie się ,że to były partner Igi :P

ocenił(a) serial na 10
Kinomaniaczka_95

martwi mnie to zadanie , marcin się nie ustatkuje chyba nigdy

on_mile

czyli to prawdziwy Francuz , a nie Polak -emigrant...ciekawe , czy Iga zna francuski ( bo Joanna Kulig chyba tak ;) ) ...a może Francuz mówił trochę po polsku
co do Aśki , to powoli zmierza w tym kierunku ,he,he...Aśka znajdzie nową miłość , możliwe, że to będzie Filippe ;)

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Z przodu Iga z Krzśkiem a z tyłu dziewczynki

Lipa88_2

Może Aśka pozna go w samolocie w drodze powrotnej. Ciekawe czy będzie mówił po polsku i jak dogada się z nim Aśka. Przecież żabojady co do zasady nie uczą się angielskiego. Przyjedzie z własnej inicjatywy, a nie pozwany o alimenty czyli ma kasę. Na końcu okaże się, że nie zabierze dziecka, a Iga dostanie od niego pieniądze. Wszystko załatwi Kaszuba.