Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.
źródło: interia, od iszani_filmweb
Zakładam oddzielny temat :)
Serio, 'Tanie sprzątanie'? ;O Hahahha, chyba w życiu bym go w takim razie nie obejrzała, bo kompletnie nie zachęca. :D
http://tv.se.pl/rozrywka/zobacz-wpadki-z-planu-serialu-o-mnie-sie-nie-martw,8277 /
To ten link, chyba...
nie, to nie to, chociaż te wpadki też były ,ale plus wypowiedzi aktorów...np Stefan mówił , że teraz ,zimą ma o wiele lepiej ,bo latem wełniana toga plus garnitur upał...niefajnie ...i jeszcze były scenki ,przeważnie Filipa z Krzyśkiem... :D
Zdecydowanie to drugie jak komuś zależy a nie chce się odkryć z uczuciami to jest spięty :) ale tak ogólnie to tymi zdjęciami wszystkimi bym się aż tak nei sugerowała
A tutaj coś o naszej sekretarce Marcie :
http://www.tvp.pl/seriale/komediowe/o-mnie-sie-nie-martw/wideo/katarzyna-ankudow icz-mowia-na-nia-zmija/19255275
Jakie ładne zdjęcie: mecenas Kaszuba z sekretarką Marką (błąd w pisowni :))
http://superseriale.se.pl/galeria/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-odcinek-5-slub-wi ktora-i-beaty-wesele-na-planie-o-mnie-sie-nie-martw,555326/159953/393472/
Na facebooku dali zdjęcia Beaty - ślub (jak i wesele w takim razie) to odcinek 21. Czyli jeszcze poczekamy (myślałam, że to 5 będzie ;O). A to dopiero będzie jak dobrze liczę w 8 odcinku.
Ja też gdzieś przeczytałam, że ten ślub w 5 odcinku ma być....
Mam, tu...
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-odcinek-5-slub-wi ktora-i-beaty-wesele-na-planie-o-mnie-sie-nie-martw_555326.html
na akpa.pl pojawiły się znowu zdjęcia ze ślubu Wiktora i Beaty ( z planu), ale te poprzednie były inne , bo z wesela ...Iga przyszła chyba później
http://www.akpa.pl/imprezy.php?id=24809&type=0&width=1423
Moim zdaniem ślub będzie w 5 odcinku jak pisano wcześniej. A najświeższe zdjęcia ze ślubu są dokrętką realizowaną przy odcinku 21. Oni często robią równocześnie sceny z różnych okresów, Może chodzi też o sprawę udostępnienie budynku USC do kręcenia.
Tutaj poniżej w 5 odcinku Iga hotelu jest tak samo ubrana jak na weselu
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-odcinek-5-prawnic zka-magda-uwiedzie-marcina-kaszube_552599.html
Myślę, że w 4 odcinku będzie rozwijana sprawa ciąży, szpitala itp, Zarzycki się zdecyduje i załatwi ekspresowy ślub bez wymaganych 30 dni z tego powodu, że jest osobą zaufania publicznego i ciąża w drodze... i urzędniczka USC wyda zgodę.
mnie też się wydaje, że to odc 5...chociaż Joanna Kulig w tych kulisach mówiła, że w 2 serii kręcą raczej chronologicznie ( w odróżnieniu od 1 )
Odcinek 4 streszczenie plus małe zdjęcie
http://programtv.interia.pl/audycja-o-mnie-sie-nie-martw,aid,58286904
Na tym zdjęciu to Kaszuba jest chyba w domu tego prześladowcy - pirata drogowego.
ujawnienie kto jest tym prześladowcą ,to dla Marcina szokujące przeżycie ...może to ktoś z rodziny ,hmm
ale jeśli tak ,to co tu jest szokującego...przecież Marcin podejrzewał, że to może być ktoś taki...i ma już (w 3 odc) chyba numer rej tego samochodu ( od Krzyśka zdaje się)
No właśnie też mi się wydaje, że to takie banalne, a nie szokujące. Mogłoby się coś jeszcze za tym kryć.
Coś tu jest zagmatwane, Kaszuba nie jest prokuratorem! Musiał albo być obrońcą z urzędu i olał sprawę albo jego linia obrony była taka, że wybronił swojego klienta kosztem obarczenia winą człowieka o którego winie był przekonany. Może sprawa była dwuznaczna, poszlakowa?
Z drugiej strony to nie może być sprawa, w której Kaszuba miałby wątpliwości, bo by od razu teraz wiedział o kogo chodzi. Może został wprowadzony w błąd?
Może to właśnie okaże się ktoś z rodziny ? Może jego ojciec maczał w tym palce. Uff, nie może być tak strasznie bo sami podkreślają, że to serial komediowy.
na zdjęciu (jeśli to zdjęcie z domu tego wariata) widać , że chata raczej elegancka, tak więc chyba Kaszuba nie był obrońcą z urzędu w tym przypadku...no,zobaczymy ...mamy za mało danych...
a ciekawe kto go gra...czy to jest Piotr Głowacki...zdjęcie małe, hmmm
Tutaj trochę większe zdjęcie :
http://www.cyfrowypolsat.pl/program-tv/tvp-2/jutro/o-mnie-sie-nie-martw-2_200602 07301#.VQq6ROETP4Y
Ten obrońca z urzędu to ewentualnie dla tego kierowcy - rajdowca.
Ale czy ten na zdjęciu to kierowca czy zleceniodawca? Chyba zleceniodawca, w wieku Kaszuby
no, ja nie widzę tego zdjęcia ,ups
w wieku Kaszuby , to może rzeczywiście jakiś przyjaciel...
i dlaczego wybrał taką zemstę,dosyć to pracochłonne...może nawet przepłacił tych paparazzi, żeby nękali Marcina , hmmm
Właśnie obejrzałam na seansiku odcinek 4 i muszę wam powiedzieć... będzie się działo :)
Wesoło nie będzie na tym weselu :'(
Wielkie wesele w barze Adama i szalona zabawa do białego rana w serialu ''O mnie się nie martw''2. W 22 odcinku ''O mnie się nie martw'' prawnicy zaszaleją na ślubie swojego szefa!
Przed ceremonią nie zabraknie wpadek. Najpierw w panikę wpadnie ciężarna panna młoda, potem Wiktor zacznie się wahać. W końcu zakochani podjadą pod Urząd Stanu Cywilnego Mustangiem Kaszuby, ale na miejscy okaże się, że Zarzycki ma nieważny dowód osobisty i sytuację może uratować tylko paszport, który został w domu. W końcu ślub się odbędzie, a potem państwo młodzi o goście trafią do baru...
W 9 odcinku 2 sezonu "O mnie się nie martw'' na weselu zjawiają się prawnicy z kancelarii Zarzyckiego. Przy stole robi się niezręcznie. Sekretarka Marta zaczyna obrażać Igę i pyta Marcina wprost - ''Co ma ta sprzątaczka, czego ja nie mam?
Kaszuba próbuje ratować niezręczną sytuację i porywa do tańca Igę! Czy Małecka w czasie tańca powie mecenasowi, co do niego czuje? Niestety Marcin podpadnie Małeckiej w czasie tańca. Powód? Będzie opowiadał tylko o Magdzie Gadomskiej, którą spotkał po latach...
Seksowna prawniczka i koleżanka Marcina z czasów szkolnych zrobi wszystko żeby zdobyć serce Kaszuby. Małecka pójdzie w odstawkę?
/tekst: superseriale
Może Marcin będzie chciał wzbudzić w Idze zazdrość tym gadaniem o Magdzie....
dodatkowo w barze ma się zjawić sama Magda no masakra, chyba nie obejrzę tego odcinka, bo samo czytanie mnie zdenerwowało, ufffff
Już mnie wkurza ten wątek z tą Magdą , tańczy z Igą a gada o innej, o nie ..., jeszcze w dodatku widziałam zdjęcie jak marcin stoi pod drzwiami u tej Magdy z różami :( jeszcze tego nie było a już mnie wkurzył
Serio podczas tańca będą rozmawiać o Magdzie i co może będzie jeszcze opowiadał o jej urodzie? Na miejscu Igi przerwałabym ten taniec.
Pewnie tak będzie, ale może faktycznie będzie chciał wzbudzić zazdrość albo po prostu będzie paplał bez namysłu a dopiero potem zobaczy że Iga jest o niego zazdrosna
tylko co on może o niej mówić?
M: Iga, widziałem dzisiaj Magdę, moją znajomą ze studiów.. mówię Ci, jest taka elegancka i bardzo się zmieniła! Schudła, wyładniała! Cud, miód!
https://www.facebook.com/334267110059224/photos/a.334379383381330.1073741828.334 267110059224/442759759209958/?type=1&theater
na miejscu Igi wygarnęłabym Marcinowi, że tutaj kiss kiss, a później randki i zachwyty Magdą
I jak zwykle wszyscy wystrojeni, nawet sekretarka Szparka wygląda na tym weselu bardzo korzystnie.... no i nasza Iga, jak ciocia klocia...
Nie wiem jak was ale mnie strasznie denerwuje fryzura Igi. Fakt, że Joanna Kulig ma bardzo delikatne i cienkie włosy, ale strasznie niekorzystnie jej je układają, używając przy tym chyba tony lakieru... i wygląda to strasznie nienaturalnie i sztywno...
czasami fajnie ją uczeszą, ale w niektórych odcinkach jej fryzura wygląda jak kask...
Mam dokładnie takie samo wrażenie - fryzura Igi bardzo ją postarza, Te fale po wałkach są okropne! Plus nieśmiertelne rurki i żakieciki - nuda i mało seksownie, strój statecznej matrony. Był jeden moment w 1. serii, kiedy Iga wyglądała świetnie i młodo - kiedy pod szpitalem po akcji z porodem Ewy rozmawiała z Marcinem - miała wtedy proste włosy i śliczną dziewczęcą twarz. Może szykują jej metamorfozę w kolejnych odcinkach i to taki celowy zabieg?
A mi się nawet podoba w kręconych włosach, chociaż faktycznie nie zawsze wygląda korzystnie, dl odmiany mogli by właśnie jej takie proste dać, albo mi się też podobało jaką Iga miała fryzurę w 7 odc 1 serii jak była na tych randkach w kawiarni z tymi typkami. Mogli by jej czasem urozmaicić i zmieniać fryzure, już w 4 odcinku też miałamna końcu już inne włosy.
Ja licze też na taki jeden chociaż odcinek co ją tak ekstra ubiorą np w taką sukienkę jak odcinka z przymieżalni gdy wybierali te sukienki z marcinem :)
a ja właśnie miałam napisać , że w 4 odcinku (włosy kręcone ;P ) Iga bardzo ładnie wygląda...oczywiście mówimy tu o urodzie aktorki, moim zdaniem jest to jedna z najpiękniejszych polskich aktorek młodego pokolenia ( obok Gorczycy,Więdłochy) i dobrze jej jest w każdej fryzurze...a sekret tkwi...w proporcjach...właściwe proporcje, to piękno ...a nasza Igunia ma bardzo proporcjonalne rysy twarzy ;D
Kwestia gustu, ale ja nie nazwałabym Kulig piękną. Może to niezatarte wrażenie jakie pozostawił jej widok bez makijażu w "Sponsoringu" ;-) ale wdg. mnie to typ "hożej dziewoi", dość pospolitej podczas gdy Gorczyca i Więdłocha to autentyczne piękności. Wszystkie trzy wystąpiły zresztą w "Czasie Honoru", z tym że Joanna tylko gościnnie, one dwie zachwycały subtelną urodą i elegancją, ona znakomicie odnalazła się jako pyskata chłopczyca - partyzant. Z drugiej strony sex-appealu nie można jej odmówić no i talentu ma więcej niż Gorczyca i Więdłocha razem wzięte.
Mnie odpowiada strój Igi - tzn. nieśmiertelne rurki i żakieciki, nie widzę w tym nic z matrony, to normalny strój dla młodej kobiety, która żyje w ciągłym biegu i ogarnia 100 rzeczy na raz, przy czym jej priorytetem są dzieci. Tak, Iga i jej otoczenie (mieszkanie, a zwłaszcza łazienka!) są przynajmniej realistyczne na tle tego wszystkiego, co z reguły serwuje nam nasza telewizja, gdzie wszyscy mają dezajnerskie mieszkania albo przynajmniej urządzone jak salon w IKEA nawet jeśli fabuła zapewnia, że "ledwo wiążą koniec z końcem".