PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18086
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.

źródło: interia, od iszani_filmweb

Zakładam oddzielny temat :)

ocenił(a) serial na 9
ola_s

W sumie to on ma 184 cm, a ona 168 :) Ale przez jakiegokolwiek aktora nie byłby grany, mam nadzieję, że Marcin nie będzie o niego zazdrosny (pod kątem Aśki, pod kątem Igi oczywiście może być ;) ).

madziula_19_fw

ja myślałam,że ona jest wyższa ;)...mam nadzieję, że Marcin wręcz poczuje ulgę widząc Aśkę z nowym facetem ;)

ocenił(a) serial na 9
ola_s

W sumie ja też, ale na filmwebie tak jest podane, może przez to, że praktycznie zawsze w szpilkach chodziła dlatego takie się miało wrażenie :) Oby ;)

ocenił(a) serial na 8
madziula_19_fw

Ja też myślałam, że jest wyższa. Stefan/Marcin ma chyba ponad 180 cm wzrostu, a Asia wydawała się prawie równa z nim. No, i jest taka bardzo smukła (w przeciwieństwie do mocno kobiecej figury Igi).

MagdaA_fw

Jak tak sobie myslalam o tych studiach, to moze byc tez tak ze pojdzie na psychologie. Tak ja przedstawili jako osobe ktorej ludzie lubia sie zwiezac i radzic. Juz w pierwszym odcinku mowili o "telefonie zaufania" i pozniej "schodach zwiezen". Sama Aska do niej na poczatku zadzwonila i jej sie zaczela zwiezac.
A co do filmu to mi sie wydaje ze w to bedzie wmieszana Curylo w zmowie z Tomkiem. Ona bedzie chciala zajac jego miejsce w kancelarii a Tomek bedzie chcial sie zemscic za Asie juz powiedzial Marcinowi na samym poczatku, ze jak skrzywdzi Asie to bedzie mial z nim do czynienia.

iszani_filmweb

Pasowałaby do niej psychologia, może jakieś doradztwo rodzinne. Ona tak przejmowała się tą kobietą, która miała wrednego ojca. Kiedyś powiedziała Ewie, że sama urządza życie innym, a bajzel ma w swoim. Iga mieszka na Woli, a wiadomo, ze to dzielnica warszawskich cwaniaczków. Zna dobrze Mops, może dostanie tam posadę, może Beata jej załatwi albo będzie to staż z urzędu pracy. Ale do adwokatury pasowałaby raczej ekonomia.
O tym, że Tomek będzie się mścił tylko czekałam kiedy. Gdy się mijali w drzwiach - Kaszuba odpowiedział mu, że skrzywdził Asię nie bardziej niż on. Jato odebrałam jako odbicie piłeczki i że na razie nie ma podstaw do zemsty. Ale z drugiej strony Kaszuba musiał się jakość bronić. Więc Tomek nakręcany prze Curyło może zacząć otwartą walkę.

loka12

Dokladnie, ta sytuacja z dziewczyna w siudmym odcinku tez mi przyszla do glowy. Iga bylaby swietnym psychologiem. Raczej na prawo za pozno a ekonomia do niej nie pasuje. Juz w call centre pokazali ze ona nie przynosi zyskow i przejmuje sie bardziej problemami innych ludzi. Prawdziwy finansista mysli w kategoriach zyskow,budgetow itp, Iga nie ma takiego usposobienia. A nie chcialabym aby z niej zrobili nudna ksiegowa.
Moze po tej sytuacji z Biczynskim ten pomysl jej przyjdzie jej do glowy.

iszani_filmweb

o, psychologia albo socjologia też mogą być ...tylko kariery to już Iga nie zrobi , bo ma już 30 lat

zdjęcia ruszają podobno jutro , w urodziny Stefana Pawłowskiego :D

http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-stefan-pawlowski- i-joanna-kulig-kreca-nowe-odcinki-o-mnie-sie-nie-martw_479456.html

ola_s

a może to sama Aśka będzie się mścić...powody to ona ma , może zna hasła Marcina do netu itp ... przecież jej dobrze nie znamy, hmm

ola_s

Dlaczego ma niby nie zrobic kariery?? 30 to nie koniec swiata. Ja jednak w nia wierze ;)

iszani_filmweb

bo konkurencja nie śpi ;)...chyba, że rzeczywiście ktoś jej pomoże Zarzycki, Beata ...Marcin ;)...o, mogłaby zostać politykiem :D

ola_s

Ja mysle ze wlasnie to ze jest po przejsciach i wiek bardzo by jej pomogl w byciu psychologiem. Jest doswiadczona zyciowo i moze nie jest jakas swiezo upieczona mloda studentka psychologii ale to nie znaczy ze bylaby gorsza. Wiek nie ma nic wspolnego z umiejetnosciami. Iga da sie lubic i wzbudza zaufanie ludzi. A poza tym na staruche jakas mi nie wyglada i pewnie wygladem by zagiela niejedna dwudziestolatke ;)
I w zasadzie dobry pomysl z ta pomoca. Niech sie kancelaria odwdzieczy. Iga juz im klientow popodsylala, niech oni jej teraz jakis kientow podesla ;) (jesli mialaby miec swoj wlasny gabinet w przyszlosci klientele by juz miala zalatwiona)

iszani_filmweb

nie, no ja jej życzę jak najlepiej , ale takie są realia ...praca jako sprzątaczka nie wygląda najlepiej w CV...jeszcze gdyby np gdzieś się wcześniej zaczepiła i warunkiem pozostania w tej pracy byłyby ukończone studia ,to może coś by z tego było ...no,nie wiem...może mogłaby mieć rzeczywiście własny gabinet ,ale na to znowu potrzeba kasy...z drugiej strony ten serial to komedia , więc wszystko jest możliwe ;)

ola_s

Może Kaszuba podpowie jej tę psychologię, Może Iga pomoże zbuntowanej nastolatce. Swoją drogą, nie wiedząc , że będzie ten wątek rozmyślałam nad tym, że Kaszuba będzie musiał się lada chwila opiekować Halinką, jako zbuntowaną nastolatką i czy nie będzie za bardzo wygodny i zrezygnuje ze związku, żeby nie brać tego wszystkiego na siebie.

loka12

Mi sie wlasnie wydaje ze ta nastolatka bardziej jeszcze zblizy Kaszube do Igi. Przeciez raczej nie ma takiej mozliwosci aby Iga sie w to w jakis sposob nie wplatala. Jej wszedzie pelno i nie potrafi przejsc obojetnie obok problemow innych ludzi a co dopiero problemow Kaszuby.

ola_s

No tak realia sa jakie sa. Masz racje. Musialaby miec juz jakies doswiadczenie a gabinet i wlasny buisness to nie tak znow hop siup i pewnie jakies uprawnienia trzeba miec. Choc moglaby pracowac u kogos wpierw. Kientow by jej Kaszuba naprzysylal, przeciez co drugiemu klientowi tej kancelarii psycholog by sie przydal ;)

ola_s

Ha, ha ona nawet etat sprzątaczki dostała po znajomości miała wspaniałe referencje :). W hurtowni była chyba zwykłą sprzedawczynią, a nie fakturzystką, potem pracowała w salonie fryzjerskim ( jako kto?), pracowała w jakimś markecie, potem call center i chyba przerwa kilkuletnia w związku z wychowywaniem dzieci. Myślę, że lepsza praca będzie po znajomości, może zostanie sekretarką w kancelarii, bo tamta odejdzie po awanturze, zresztą ona też kogoś zastępuje.

on_mile

Moze Aska we Francji przypadkiem pozna ojca Helenki :) juz czekam na drugi sezon, mam nadzieje, ze Krzysiek nie zmieni sie tak znow mocno jak obiecywal :)

ocenił(a) serial na 10
Poolaxoxo

widzieliście najnowsze zdj z 2 serii ? http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-pierwsze-zdjecia- z-planu-za-kulisami-serialu-o-mnie-sie-nie-martw_480801.html Marcin wygląda fajnie ale Iga, jej struj mi sie nie podoba ta czapka i niebieska torba tamta szara była ładniejsza

ocenił(a) serial na 6
nora101

Oboje fajnie wyglądają. Dobrze, że już kręcą :) se.pl jaki jest, wiemy, ale przymajmniej na wewsy liczyć możemy:)

nora101

Na tych zdjeciach to wygladaja jakby znow sie ze soba nie zgadzali. Czyli normalne.

iszani_filmweb

a może to jest taki dialog ;)

Iga : wrócisz na kolację ?
Marcin: tak, kochanie
Iga : ja tylko złożę papiery w dziekanacie..życz mi powodzenia
Marcin: martwię się...
Iga: znowu we mnie nie wierzysz !!!
dzwoni telefon Igi
Iga: halo...
Marcin: to Biczyński ?
....

nora101

Mi sie ogolnie stroj Igi podoba tylko ta czapka jakas dziwna jest. A ubior Marcina byl do przewidzenia. Elegancki.

ocenił(a) serial na 8
nora101

PO tych zdjęciach widać ,że będzie przeskok czasowy.

nora101

Jest tez troche zdjec ale nie wiem jak wstawic link i nie da sie powiekszyc. To jest na akpa pl click na Przejdz do dzialu foto a potem zescrolowac do Plany Zdjeciowe. Tam ubior Igi mi sie nie podoba a Kszuba po raz pierwszy nie ma bialej koszuli.

ocenił(a) serial na 9
iszani_filmweb

http://akpa.pl/imprezy.php?id=23763&type=0&width=1349

cluke

Dzieki

cluke

dzięki za wszystkie fotki :)...czyli co, Mustang ocalał ?! ;D

ola_s

jeszcze jedna fotka

http://www.newspix.pl/upload/oferty/06_12_2014/OFytUm8ckBqA/prevs/TEDI061214_012 .jpg

ps lepsze są na stronie www.reporterpoland,pl, ale małe ( Marcin wisi na płocie ? )

ocenił(a) serial na 6
ola_s

Faktycznie, wisi :D Rzeczywiście, dobrze się bawią na tym planie :D

1990kozakm

jeszcze kilka innych fotek z tego planu

http://www.bew.com.pl/Main.aspx?basket=1&req=CatView.aspx?cat=429253&from=newsPh otosPl&title=Spotkanie%20na%20planie%20serialu%20`O%20mnie%20si%C4%99%20nie%20ma rtw`

Iga I Marcin rozmawiają przez ten płot , albo to tylko zdjęcia pozowane lub próbne ?

ocenił(a) serial na 10
iszani_filmweb

Marcin korzystniej wygląda jak ma białą koszulę

on_mile

Iga miała tylko jednego męża - Krzyska. Helenka to dziecko nieślubne.

cocco03

A może wie ktoś z Was na jakiej ulicy w Warszawie jest ten budynek gdzie mieszka serialowy Kaszuba?

ema1719

tego nie wiem...ale na tych fotkach ze strony newsprx jest podpis , że to Madalińskiego 101,tam kręcili...natomiast opis na superseriale był taki , że sceny były przed kancelarią Zarzyckiego, hmmm

ola_s

mogła byś mi podać link do tych zdjęć?

ema1719

http://www.newspix.pl/?n=2,c:OFytUm8ckBqA

ps. w sumie to jednak kancelaria też jest na Madalińskiego, 71 ;D

ola_s

Dziękuję :)

ola_s

tam gdzie w serialu jest budynek kancelarii, to w rzeczywistości co się znajduje? :)

ema1719

trudno powiedzieć , bo ja posługiwałam się google,street view ...tak więc nie jest to aktualne ( wg str v tam jest jakiś skup złomu)...a to, że kancelaria jest na Madalińskiego zobaczyłam na filmiku z 3 odc i tam na bramie był numer 71 i potem w googlach szukałam madalińskiego 71 trafiłam :D
może oni kręcą wnętrza w tej willi pod 101, a wejście jest na madalińskiego 71 ...nie wiem ...tylko dlaczego Marcin zaparkował Mustanga po 101 ?, hmmm

ola_s

Mi sie wydaje ze kancelarie przed i wewnatrz kreca na 71. Okna sa zakratowane i w kuchni od wewnatrz mozna zobaczyc te kraty. A w tym domu na 101 to chyba krecili wewnatrz w domu Asi i jej ojca. Tak mi sie wydaje po tym balkonie jak kiedys tam stali i rozmawiali. Teraz pewnie kreca cos zupelnie innego z pewnoscia nie sceny sprzed kancelarii.

iszani_filmweb

no, niby tak napisali na superseriale ,że kręca sceny sprzed kancelarii, a to na pewno jest madalińskiego 101

a tu nowe wieści

http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-przecieki-z-planu -o-mnie-sie-nie-martw_481748.html

Krzysiek zamieszka z Marcinem !!!...zakumplowali się ,he,he...chyba po tej akcji z 13 odc ...albo to kit ;)

ocenił(a) serial na 8
ola_s

Ale numer :D Ja się cieszę bo ich duet podobał mi się w 13 odcinku i jak dla mnie to mogliby się za kumplować choć nie powiem byłoby to trochę komiczne ,ale musi być jakaś komedia :)

ocenił(a) serial na 8
ola_s

No, ładnie. Pracowałam w okolicy w trakcie kręcenia pierwszej serii i nawet nic nie zauważyłam.

ocenił(a) serial na 8
ema1719

Na Filtrowej. Numeru nie pamiętam, ale kamienicę od razu poznałam.

ema1719

przy filtrowej :)

on_mile

Małecki wprowadzi się do mecenasa Kaszuby (Stefan Pawłowski), bo zwyczajnie nie będzie miał gdzie się podziać...
Tak sie domyslalam sie ze Malecki z Mecenasem zjednocza sie w walce z tym trzecim - ojcem Helenki, ale o tym ze sie wprowadzi do Kaszuby to bym nie pomyslala.

ocenił(a) serial na 8
iszani_filmweb

Iga pójdzie na studia żeby zaimponować Kaszubie. Nie podoba mi się ten pomysł, może jeszcze zaczną upodabniać ją do Aśki.

Lipa88_2

Oni tak tylko chca zalagodzic ta roznice sprzataczka-prawnik. Teraz bedzie sudentka-prawnik mimo ze sprzata. To juz lepiej wyglada. Tez mi sie to na poczatku niezbyt podobalo i szczegolnie gdy ona to robi aby mu sie przypodobac, ale to jest w zasadzie realne. Roznice wyksztalceniowe w zwiazkach sa mozliwe ale dla takiego psychicznego komfortu lepiej byc na podobnym poziomie. Iga nie bedzie musiala miec kompleksow i czuc sie mniej wartosciowa. To podbuduje jej pewnosc siebie i wiare ze jest zdolna do czegos wiecej niz tylko do latania z odkurzaczem.
Mam jednak nadzieje ze nie beda jej upodabniac do Aski. To by bylo juz troche przegiecie.

ocenił(a) serial na 8
iszani_filmweb

Może i masz rację tylko niech nie idzie na prawo bo to już by było przegięcie. A te wprowadzenie Krzyśka do Marcina to takie trochę fantastyka. scenarzyści trochę polecieli po bandzie ale to pewnie ma zapewnić komediowość. W normalnym życiu nierealne.