PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631742}

Otchłań namiętności

Abismo de pasión
2012
7,4 1,7 tys. ocen
7,4 10 1 1653
Otchłań namiętności
powrót do forum serialu Otchłań namiętności

jak obstawiacie jak połączą się pary na koniec ?
Wiadomo Elisa i Damian
Gael i Paloma
Florencia i Enrique

A Sabrina ? Jej ojciec wróci do Begoni ?
Z kim będzie Antonia ?

ocenił(a) serial na 10
marta150391

Właśnie, wydaje mi się,że to zwyczajnie shizy Carminy. Reżyser chciał tu pokazać ,że Carmina na prawdę jest chora psychicznie.

marta150391

Ja też tego nie skumałam, ale Carmina stała wtedy tak, że było jej widać tylko trochę włosów i miała je kręcone, a w scenie za moment proste, więc nie wiem co to było, czy przypominała sobie całą scenę, czy znowu jakaś wpadka...

Camilla3

chyba przypominala sobie scene... nie zwrocilam uwagi na jej fryzure, ale mozliwe, ze tak bylo! ale ją dzisiaj fajnie straszyli! no pojawila sie Estefania w koncu... biedna Elisa, nareszcie zeszli sie z Damianem, a tu znowu przeszkody...

marta150391

Też było mi jej szkoda, ale w sumie to Gabino tego nie przemyślał, bo wystarczyło by, żeby Elisa nie wsadziła tam ręki, tylko otwarła koszyk, wtedy wyrzucili by go i plan by się nie powiódł. Myślałam, że podłoży gdzieś na ziemię tego węża i wtedy ją ukąsi...

ocenił(a) serial na 6
Camilla3

bo ona ma naturalne chyba kręcone a była w wodzie w tym jeziorku:)

Dorisa_d

Ale nie mówię o dzisiejszym odcinku, wczoraj to było bodajże. I teraz prawie zawsze ma proste, kręcone miała dawniej dość często:)

użytkownik usunięty
nadia_21

świrolog by się Carminie przydał , a Alfonsina też ładnie wyglądała a Elisa to już w ogóle brak słów
zastanawia mnie tylko czemu Alfonsina wiedząc że Carmina zabiła jej brata nie reaguje , nie wzywa policji itd.?

ocenił(a) serial na 6

No właśnie powinni już dawno ją zamknąć w więzieniu, a tak wogule to naprawde fajny dzisiaj odcinek był, dużo fajnych romantycznych scen Elisy i Damiana:D

ocenił(a) serial na 10
Dorisa_d

Najlepszy odcinek jaki widzialam !
Siedzialam na przepian jak na szpilkach czekajac co dalej sie wydarzy i wzruszona. Nawet ten debil (Gael) mnie tak nie denerwowal :D

ocenił(a) serial na 10
Dorisa_d

Najlepszy odcinek !
Siedzialam jak na zmiane, raz jak na szpilkach czekajac co bedzie dalej (koncowa scena), a raz wzruszona z bananem na buzi :)
Nawet ten debil (Gael) mnie tak dzisiaj nie draznil :D

ocenił(a) serial na 10
dropsik417

I tak sobie mysle .... gdyby nie Carmina, nie bylo by co ogladac....
PRAWDOPODOBNIE:
- Estefanija zyla by szczesliwie z Augustem, a Elisa razem z nimi dorastala by bez tego co przezyla z Carmina
-Rosendo nie zginal by w wypadku i moze zyl by z Alfonsina, o ile nie znalazl by sobie innej kochanki
-Alfonsina nie darzyla by nienawiscia rodziny Castanion
-Damian nie wyjechal by do Wloch, nie poznal by Florencji
-ojciec Florencji nie znalaz by sie w La Ermicie i nie zginal by tam
-Paolo tez nie mial by czego tam szukac, wiec prawdopodobnie tez by zyl sobie spokojnie i bzykal malolaty
-doktorek byc moze nie rozstal by sie ze swoja walnieta zonka
-ksiadz Lupe zyl by dalej spokojnie
-Gabino dalej byl by tylko przydupasem i zwyklym pracownikiem Rosenda
-i dlatego Don Lucio ciagle pracowal by w przetworni Arango (Gabino nie mial by raczej powodu by probowac go zabic, dzieki temu Blanca dalej by zyla ... no ale Maru usychala by z milosci do Lucia :D
-Damian od poczatku kochal by sie z Elisa bez sprzeciwu rodzicow, wtedy moze Gael nie mial by takiej obsesji na punkcie Elisy i dostrzegl by Palome
-Lolita wyszla by spokojnie za Braulia (nie musiala by sie opiekowac Elisa bo zyla by ze swoimi rodzicami)

Jedynie watek Ingrid zostal by prawie nienaruszony, no i to kim jest ojciec Palomy ... a Tonia chyba zostala by samotna matka :D
Macie jeszcze jakies pomysly ?

ocenił(a) serial na 10
dropsik417

-Sabrina nie poznala by Paolo nie zaszla by z nim w ciaze itd.

dropsik417

Kenia by żyła, bo nie miała by romansu z Augustem. Ingrid w sumie też może by nie miała co robić, bo skoro żył by Rosendo, to nie było by żadnego spadku, ani nic z tych rzeczy...

ocenił(a) serial na 10
Camilla3

W sumie masz racje :)

użytkownik usunięty
Dorisa_d

widać miedzy nimi chemię , fajnie jak Elisa się tak mu opiera a widac że go chce

ocenił(a) serial na 6

Dzisiejszy odcinek też był fajny, w końcu Elisa i Damian sobie wszystko wyjaśnili:D

użytkownik usunięty
Dorisa_d

a w ogóle to rozwalają mnie te sceny miłosne , a Gael taki był zakochany w Elisie a juz z Palomą idzie do łóżka , sam nie wie czego chce

Gael to mnie tak denerwuje masakra , niezdecydowany strasznie .
Cieszę się że Elisa i Damian nareszcie są razem ;d

ocenił(a) serial na 8
virginia_virgi

Mnie też denerwował Gale, ale ostatnie jego zachowanie kiedy wziął Elise od Carminy podstępem i pożegnał się z nią przy jeziorku bardzo mi się podobało. Zachował się w końcu tak jak powinien. I potem oddał Elisę Damianowi.
Szkoda, że dopiero pod koniec zmienił swoje postępowanie i trochę sztucznie to wszystko zrobili, że nagle Gale idzie z Palomą do łózka. Najlepsze jest to ,że to była jakby noc poślubna zarówno Elisy i Damiana jak i Gaela i Palomy ;P xD.

użytkownik usunięty
virginia_virgi

taa i nagle się ocknie że kocha Palomę

nie dawali jej szans na przezycie , cudowna Ramona przyszła i Elisa ożyła hahaha

użytkownik usunięty
virginia_virgi

coś za szybko to poszło ahaha cudowne ozdrowienie

no naprawdę takie nierelane to hahaha , a co teraz Vincente zrobił no nie zamiast uciekać ten do tatusia

użytkownik usunięty
virginia_virgi

ale on się głupi dobrze mu Braulio przywalił aż mi go szkoda

mi właśnie nie było go szkoda nalezało mu się głupi bachor :D

virginia_virgi

jestem ciekawa czy Gabino zabije swoje dzieci... ale by było...

użytkownik usunięty
virginia_virgi

szkoda mi go ze tak skamle o uczucie Gabina

Mnie nie jest go szkoda, przecież Gabino tyle razy pokazał mu, że ma go gdzieś... Powinien wyciągnąć wnioski, mam nadzieję, że już teraz zrozumie raz na zawsze, że nie warto o niego zabiegać...

użytkownik usunięty
Camilla3

teraz jak nasłuchał sie o zbrodniach tatausia to powinien się ogarnać

Ale aż nie mogłam patrzeć jak dopadł Palomę, bałam się, że ją w brzuch uderzy...

użytkownik usunięty
Camilla3

w pierwszym momencie pomyślałam że będzie się do niej dobierał ale potem zatrybiłam ze to jego córka i on tym wie haha

Camilla3

mi sie wydaje, że moze w końcu przejrzy na oczy jaki Gabino jest naprawdę, w zasadzie to jest mi go szkoda, chłopak się poguil w tej całej sytuacji, widać, że nie jest zły do końca, tylko zaślepiony

marta150391

Oby przejrzał, ciekawa jestem czy pogodzi się z Tonią...

Camilla3

ciekawe czy przeprosi Braulia... jestem strasznie ciekawa jak potoczy się akcja w domu Gabina

marta150391

Myślę, że przeprosi... ja tak samo i ciekawe jak Paloma zareaguje na to, że ma za ojca Mendozę!

Camilla3

no na pewno nie zacznie skakać z radości... jestem ciekawa czy on coś zrobi jej i Vincente czy uciekną...

marta150391

Może chcieć zrobić, bo w sumie kolejne osoby, które wszystko wiedzą...

Camilla3

no właśnie, w dodatku przechwalali się ile to osób zabili, nie mogłam z tego, w sumie Vicente wie teraz jaki Gabino jest naprawdę, może stanie w obronie Palomy?

marta150391

Może, chociaż i tak zszokowało mnie, że jak Paloma proponowała mu ucieczkę to dalej stał jak wryty...

Camilla3

noo, miał okazję, żeby uciec a ten się rzucił mu pomagać, bez semsu to trochę, ale teraz juz wie, że to jego siostra, to może ją obroni przed nim; a Gabino jaki bezczelny, wyskoczył do niej z tekstem, że jest mu winna tego lekarstwa, bo jest jej ojcem, a on co? tyle lat miał ja gdzieś to teraz nagle mu sie przypomnialo, że to jego córka

marta150391

Gabino niczego i nikogo nie szanuje, a ja w pierwszym momencie sobie zupełnie zapomniałam, że to córka i tak myślę, że lada moment, a zacznie się do niej dobierać...

Camilla3

ja też tak myślałam, tym bardziej, że przypomniałam sobie, że oni byli parą w tym czasie, więc sytuacja i tak była gorąca, a tak w ogóle to Gabino zostanie dziadkiem ;D

marta150391

Haha, niezły dziadek będzie :D A swoją drogą to dziwny ten ich kraj, Alfonsina i inni wiedzą, że Carmina jest morderczynią i nic z tym nie robią, nie reagują.

Camilla3

wiem, wkurza mnie to, bo przez ich bierność mogła umrzeć Elisa, teraz Horacio jest w niebezpieczeństwie, Ramonie też Carmina groziła, teraz już wiedzą Vicente i Paloma, więc są kolejni na liście do wyeliminowania... ma wyginąć pół La Ermity, żeby ktoś się ruszył na policję?

virginia_virgi

taaaa ja aż parsknęłam smiechem jak ją zobaczyłam jak idzie... naciągane to, mogli trochę odczekać i stopniowo ją do zdrowia przywracać a nie od razu