Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dzielimy się tu wrażeniami z odcinka "The Birthday" 3x01 :) A jak sobie chcecie to możecie
wysłać trochę spojlerów dotyczących tego odcinka.

Wiem, że odcinka jeszcze nie ma, ale chciałam być pierwsza, która założy ten temat, na który
wszyscy tak czekali - sprytne co? :]

BeautyAndStupid

ja przed chwilą skończyłam oglądać ;)
odcinek jest po prostu genialny, najlepsza scena- jak Stefan dzwoni do Eleny, mało co sie na poryczałam...
szkoda mi Andie... była całkiem sympatyczna...
Caroline i Tyler- no w końcu razem ;)
dżampra była niezła- Caroline z butelką he he
zaskakujący koniec- ciekawe co stanie się teraz z Caroline...
już nie mogę się doczekać drugiego odcinka xD

Bells_18

Wstalam rano i obejrzalam nie mogłam się już doczekać ale trochę się rozczarowalam
Wątek Stefana i Klausa nudny
Elena damon i alaric nie lepsi
Jer i matt w tle
Caroline i Tyler świetni długo na to czekałam i ta butelka trochę jak damon
Zaskakujący koniec nie spodziewalam się tego

ocenił(a) serial na 10
czworoscian

skad moge pobrac 1 odc 3 sezonu? poniewaz nie moge znalezc nigdzie ;./

ewela_129

Ściągnęłam z chomika enna1

ocenił(a) serial na 8
ewela_129

ja sciagam z pirate bay

ocenił(a) serial na 9
ewela_129

Chomik enna1 - wersja rmb w folderze "nowe odcinki seriali", a napisy są na napisy24 :)

EDIT: nie zauważyłam, że Ci już odpowiedzieli :P

ewela_129

http://www.vampirediaries24.pl/forum/viewthread.php?thread_id=2956

BeautyAndStupid

Ja chyba już nie pamiętam za wyraźnie ostatniego odc 2 sezonu, ale czy Elena nie powinna być wampirem?

mat2040

Nie :P Radzę ponownie obejrzeć 2x21 :) John przeniósł na Elenę swoją energię życiową aby nie stała się wampirem :)

Rainn

Okay, dzięki za doinformowanie :)

BeautyAndStupid

Odcinek świetny, momentami miałam wrażenie, że oglądam pilota jakiegoś gore spin-offa VD, a nie VD.

Przede wszystkim cudny, mroczny zwiastun zapowiedział cudny, mroczny odcinek. Fakt, może akcja nie pędziła tam na łeb, na szyję, ale bardziej stonowane tempo podkręcał klimat gore.
Czy tylko ja mam wrażenie, że ,,previously" wypowiedziane przez Stefana (Paula) na początku brzmiało jakoś inaczej? Jakoś takim bardziej głębokim głosem? W każdym bądź razie mnie się spodobało :) Potem było jeszcze lepiej.
Józek, proszę cię, ty nie próbuj mówić z południowym akcentem bo ci to nie wychodzi. Nie wspominając, że nawet gdybym nie wiedziała, że jesteś złym charakterem to roztaczasz wokół siebie taką atmosferę, że trzeba wiać, a nie wdawać się w dyskusję.
Rippah to nawet porusza się jakoś inaczej, bardziej drapieżnie. Mrrrrauu. Scena w z domkiem na odludziu przerazić mnie nie zdołała, ale dreszczyk był :p
Potem cut i znowu Mystic Falls. Scena niby zwyczajna, ale spodobał mi się kontrast między tym co się stało w Tennesee, a domem Eleny. I komentarz, że Matt może zwolnić Jeremy'ego. Mówiłyśmy dziewczyny, że Szmatt wspina się po stopniach kariery :p
No gdyby to było HBO to chociaż pokazaliby tyłek Iana, a tutaj tylko szafka względnie ręczniczek. I szeryf Forbes współpracuje? no, jej i Damonowi zawsze się dobrze układało. Andie jeździ z Damonem szukając Stefa, to mi powiedziało, że długo to ona nie pożyje. Bo tam kochają tylko Dalaricka, chociaż to już nie ten sam Dalarick.
Denerwował mnie Alaric w tym odcinku. Taki smętny się kręcił, ja rozumiem Isobel i Jenna, ale cała gadka o tym, że się nie nadaje na opiekuna, że Elena poradzi sobie lepiej bez niego. Co on, Męczydupa 2? Do tego fatalnie się ubiera i ma kiepską fryzurę (jak większość postaci, proponuję zmienić stylistę)
Forwoood było wspaniale poprowadzone w tym odcinku. Najpierw scena ,,to nie możliwe " w restauracji. To, że Tyler na nią leci aż biło po oczach, Caroline chyba nawet siebie nie przekonała, a wkurzony Szmatt jest mniej Szmatowaty. Potem Tylera proste acz logiczne wytłumaczenie rozterek Eleny i zdenerwowana swoim gadulstwem, słodka Car. To całe zamieszanie na przyjęciu i co mnie jednak zaskoczyło, bo myślałam, że pociągną to trochę dłużej, gorący seks. Kolejny raz, gdyby to była kablówka to pokazali by więcej, ale też mi się podobało. Mrrrau.
Akcja kolonizacyjna Klefana bardzo fajna. Za każdym razie jak sie pojawiali na ekranie to robiło się z deka przerażająco. Józek ze swoim akcentem, sexi Ripaaah, siatka szpiegów a to wszystko w barze ,,Komfort Południa" :D Inspiracja True Blood zapewne zamierzona. Ale nie wyglądało jak podróbka, tylko właśnie inspiracja. I Józiowi cudnie w białym, tylko po co mu tyle tego na szyi?
ps. to się nazywają tortury, a nie to co zafundował Kath
Śmierć Andie trochę mnie ruszyła, ale tylko ze względu na Damona. Ripaaah ,,Hello brother" zapewne nawiązanie do pilota (czyli moje przeczucie, że oglądam jednak trochę inną historię było słuszne) jednak inne od Damonowego, ba inne też od Stefanowego. Ale to z pokazywaniem mu śmierci Andi i przytrzymywaniem było okrutne. Nawet evil Damon, który zabił Lexie był mniej okrutny. UWIELBIAM RIPAAH! :D
Wbrew temu co napisała Evarini, mnie się ostatnia Stefka scena podobała. Pierwsza Stlenowa scena, która mi sie spodobała. Więcej było żalu niż męczydupstwa, najwyraźniej Stefek jest bardziej wrażliwy kiedy milczy.
I oczywiście musieli mi zepsuć Forwood żeby nie było za pięknie Co za sucz z tej Lockwoodowej :/ A biedna Car jest bez przerwy torurowana :/

Dobrze zgadłam 8 /10 :) Minusy za męczeńskiego Alarica i jednak akcja mogłaby być ciut szybsza :)

ocenił(a) serial na 5
aivia

Ehh ja dopiero zobaczę wieczorkiem, lubię oglądać VD jak jest już ciemno, taki klimacik;) Opis zachęcił mnie niesamowicie. A podobno w 3 odcinku Damon zostanie doprowadzony do szału, fajnie.

ocenił(a) serial na 6
aivia

Mnie się podobało wszystko;)
Więcej: Czy to jest kurde normalne, by cieszyć się z każdej sceny którą widzi się na ekranie, OBOJĘTNIE, jaka by ona nie była?!
Chyba nie;) VD ewidentnie źle na mnie wpływa, hehe.
Oczywiście wszystkie klefanowe wstawki ubóstwiam, nie wiem czemu uśmiechałam się jak głupi do sera nawet gdy Stefek bawił się z ofiarą w rzutkiXD albo gdy Damon pacnął tą martwą dziewuchę, coby jej łebek odpadł...
Ewidentnie mam z czapkąXD
Stefan, Klausio - no nie, ich po prostu kocham - K. to wiadomo od zawsze, ale w życiu nie myślałam że tak mi się Stef spodoba.
Ten wredziorski imidż służy mu niewiarygodnie.
Co prawda na końcu trochę spękał, ale nic to - będzie git;)
Naprawdę nurtuje mnie, co wyjdzie z planów Klausa względem swoich przyszłych zastępów...
Współczuję Jerowi, jego byłe tak ciągle znienacka będą mu wyskakiwać w nieciekawych momentach?
Seryjnie, na jego miejscu bałabym się skorzystać z toalety, czy mi czasem coś nie wyskoczy Wiadomo-SkądXD
Śmierć Andie - no mnie nie ruszyła jakoś wcale. Biedny Damon tylko, że będzie muss znaleźć nową "ludzką gąbkę podręczną", sisi.
Wiem, jestem okrutnaXD
Elena jak nigdy podobała mi się z zachowania.
Relacje Tyroline moc, sex i zgrzytanie zębów - jestem bardzo zadowolona z obrotu sprawy.
Dobrze że głupi Matt nie dał rady wpieprzyć się miedzy wódkę a zakąskę;)
Lockwoodowa trochę mnie wpieniła, no ale przecież blond Barbie nie zaciukają, więc jakoś jestem spokojna;)

ocenił(a) serial na 4
aivia

Wreszcie zobaczyłam ten odcinek. Jak dla mnie, średni. Jego plusy:
- Klaus i to jego bezczelność oraz poczucie humoru. Plus, jasna, opinająca koszulka i niski, zbliżony do szeptu głos...mrauu
- Stefan - właśnie na to najbardziej czekałam. Mroczny, ale taki niejednoznaczny. Ripahh rządzi :P
- Caroline i Tyler - no wreszcie, coś zaczynało się więcej dziać między nimi. Tą chemię między nimi wyczuwało się od pierwszej wspólnej sceny. Szkoda tylko, tego, co zrobiła wredna Carol. Oby smarzyła się za to w piekle
- Damon - totalne, ale jakże pozytywne zaskoczenie. Wrócił w swojej dawnej wersji i nawet miałam wrażenie, że Ian próbował wreszcie grać. Czyli, jest jeszcze nadzieja, że może być lepiej..
- Alaric mnie wnerwiał. I chyba nie chcę go dalej widzieć w tym serialu
- Matt - on również mnie zaskoczył. Mam tylko nadzieję, że nie wróci do swojej starej wersji, bo ta nowa zaczyna iść w dobrym kierunku
-Jeremy - mrrrau... Jaki przystojniak się z niego zrobił. Taki męski, bardziej pewny siebie. Podoba mi się. Tylko, ciekawi mnie, jak dalej będzie poprowadzona ta cała akcja z duchami.

Poza tym, ta cała akcja z urodzinami Eleny po prostu wiała nudą.

xena_4

Jeszcze dwie rzeczy mi się przypomniały.
1) jednym z plusów tego odcinka była też nieobecność Krwawiącego Nosa. Może Bonnie przeprowadzi sie do rodziny tatusia na stałe? :)
2)Podziwiam Matt - mimo faktu iż jego była jest wampirem, przyjaciel wilkołakiem, a kolega z pracy zmartwychwstał on ciągle pozostaje sceptyczny co do zjawisk paranormalnych :D Chyba że duchy to po prostu już dla niego za dużo :p

aivia

Czy zauważyłyście różaniec na szyji Klausa czy mi się tylko zdawało, trochę to dziwne xD ?

ocenił(a) serial na 6
Kamila9191

Nie zauważyłam!
O mamusiu, ale z niego hardkor i uroczy hipokrytekXD

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Mi też się wydawało, że miał na szyi różaniec.

ocenił(a) serial na 7
Kamila9191

gapiąc się na takie ciacho jakim jest Klaus, ciężko zwracać uwagę na szczegóły ;]

Poison_Girl

Wiesz jak się ogląda odcinek już 3 raz bo napisy wyszły to ogląda się też szczegóły xD

ocenił(a) serial na 6
ocenił(a) serial na 6
Poison_Girl

No dokładnie;)

ocenił(a) serial na 8
aivia

"...nie wiem czemu uśmiechałam się jak głupi do sera nawet gdy Stefek bawił się z ofiarą w rzutkiXD albo gdy Damon pacnął tą martwą dziewuchę, coby jej łebek odpadł..."

Miałam tak samo :)))

Mnie podobały się:

- wszystkie sceny Stefan + Klaus
- to, co zostawili po sobie w tym domku w Tennessee.... . Jak na prawdziwe groźne wampiry przystało.
- wycieczka Alarica i Damona (bo uwielbiam ten duet:), scena z głową :) czyli jak wyżej. Chyba chcą nam zafundować w tym sezonie sporą dawkę makabryzmu
- scena śmierci Andie - szkoda mi jej, była pozytywna postacią. Ale to w jaki sposób zginęła.... okrutne. Zaskakujące. Aż dziw bierze, ze zrobił to Stefan.
- ostatnia scena, pani Lockwood biorąca sprawy w swoje ręce. Niby można było to przewidzieć, ale... i skąd ona wie o Caroline??? Czy po prostu torebka miała być testem?
- Damon w tajemnicy śledzący poczynania Stefana. Troszczy się o brata. Jego prawdziwe cechy charakteru wreszcie zwyciężyły. Tylko.... ciekawe, czy będzie to plus. Mam nadzieje, ze Damon się nie zeszmaci:)))

Co na minus? Smutny Rick.... niech się biedak otrząśnie...., mało rozwinięty wątek Jeremiego. I kompletnie nie przemawia do mnie wątek Caroline i Tylera. Nie przepadam za ta parą, chyba jako jedyna :P Brak Elijaha i Katherine, ale to dopiero 1 odcinek, może jeszcze się pojawią :)))

BeautyAndStupid

"I love you Stefan..."
I love you Stefan?! To wyznanie zepsuło cały odcinek. Kiedy Elena wreszcie przejrzy na oczy????????????? Doczekam się???

Madame_7

e tam ;p

ja nocy probowalam ogladac live ale dalej cielo ;p

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Trzy miesiące bez VD, to jak trzy miesiące bez seksu - każdy wydawał mi się w tym odcinku seksowny, nawet, uwaga... Szmatt:D
Na minus w tym odcinku jedynie fryzura Alarica - taka stara wersja Biebera.
Klefan był najlepszy, na Klausa jestem jeszcze bardziej napalona niż wcześniej. Stefan w wydaniu Rippaha też jest boski. Nawet nie przeszkadzał mi powrót Pierdzimączka na końcu - w sumie mnie to trochę wzruszyło, hehehehe:D Tyroline też rządziło, tylko wtf z tą panią Lockwood na końcu? Elena jak to Elena - szału nie było, ale nie zawracała mi tak dupy jak się spodziewałam. Damon nie wygląda wcale tak fatalnie w tej fryzurze:D Szkoda mi go było jak zdemolował swój pokój:D Czekam na rozwijanie się akcji z Jeremim, Vicky i Anną. Z Jeremiego się ciacho zrobiło, łohohoho. Na ogroooomny plus trzeba zaliczyć brak Bonnie, a raczej jej małą ilość:D Nawet Szmatt mnie w tym odcinku nie denerwował.
Podsumowując: miłością odcinka 3x01 jest - Klaus:D

BeautyAndStupid

Zdemolował pokój Stefana ;]

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Szczegół:D

BeautyAndStupid

Bardzo istotny :D

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

No w sumie tak - ktoś wyżej zauważył, że Klaus ma na szyi krzyżyk:D

BeautyAndStupid

Nie zauważyłam tego właśnie :D
Będę jeszcze raz oglądać z napisami to na to spojrzę ;)
Hm, ciekawe czy tak się robi hybrydy... ;]

ocenił(a) serial na 5
BeautyAndStupid

Może jest wierzący.

biedroneczka_90_8

Najbardziej widać jak zabija tego wilkołaka ;)

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

To prawda z każdym sezonem Jeremi wygląda coraz lepiej. Nowy Stefan jest super, szkoda że tylko udaje bo jest o wiele seksowniejszy niż wcześniej i prędzej czy później będzie taki jak kiedyś. Szkoda ze Damon robi się powoli taki ci.powaty ( zamiana ról?)

BeautyAndStupid

hahhaahaha.. umarłam ze śmiechu po przeczytaniu "- każdy wydawał mi się w tym odcinku seksowny, nawet, uwaga... Szmatt:D'

:DDD

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Gify z 3x01:D

http://29.media.tumblr.com/tumblr_lrlfv6xKFi1qc66cno1_500.gif
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lrggk5Mxb61qc0n4ao8_250.gif
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lrlkf9bpDA1qfw4q0o1_500.gif
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lrgev2276s1qc0n4ao1_250.gif
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lrloovXk6H1qfyac2o1_500.gif
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lrlo3dBr3F1qj89u8o1_250.gif
http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110813090827/vampirediaries/images/9/95/ Tumblr_lpun421rX21qa4rrno1_500.gif
http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110812113738/vampirediaries/images/a/a1/ Tumblr_lps25tZUgV1qf5zogo1_250.gif
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110811200060/vampirediaries/images/e/e2/ Tumblr_lp4i4qhEHG1qakqpmo1_500.gif

Piosenki z 3x01 są w temacie "Soundtrack", bo już widzę 150 tematów "A jaka leciała piosenka(...)"...

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Carolinka jest genialna.
Ustawia chłopaczków jak chce, czy tam rzuca na nichXD

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

To było boskie:D

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Nom, na każdej z z tych scenek mega bananXD

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

naprawdę świetne są te scenki :)

Sylwinka1991

Caroline wymiata

czworoscian

Caroline wymiata (jak dla mnie od drugiego sezonu już wymiata) i rewelacyjnie wygląda..

ocenił(a) serial na 4
BeautyAndStupid

http://www.youtube.com/watch?v=mitbs7heRPw <-- jedyne, co mi przychodzi na myśl przy scenie Damona w wannie... Przykro mi, Ameryko, Polsat był pierwszy! :D

Caroline i Tyler na plus, duży plus. U tej pary widać najsilniejszą chemię, coś jak u Eleny i Damona w najlepszych chwilach... Chociaż nie. Tyroline, tylko i wyłącznie, inni powinni się od nich uczyć.
Fryzura Damona - lepiej niż w poprzednim sezonie, te niesforne, opadające na czoło strąki sprawiały, że nie umiałam ogarnąć myślą dialogów. Teraz jest nawet ok.
Andie była fajna, szkoda jej.
Elena taka sama jak zawsze, wieje nudą. Tak samo Alaric, Jeremy i Matt.
Najlepsza kreacja tego odcinka to Stefan. A przynajmniej do momentu swojego zwyczajowego marszczenia się, gdy dzwonił do Eleny. Jak to mówią, nie można mieć wszystkiego.
Czy tylko ja uważam, że Klaus jest jakiś taki... odpychający? Totalnie aseksualny? Brak mu klasy, ogłady? Ja chcę Elajżę!!! <odprawia rytuał powrotu Elajży>
Poza tym uważam, że serialowi nie zaszkodziłoby pójście w stronę True Blood - więcej krwi, przemocy, seksu i nagości. Może nie od razu tak, jak w TB, ale małymi kroczkami w tamtą stronę... Na przykład rozwinięcie tej sceny, gdy Stefan mordował te dwie dziewczyny. Z chęcią bym zobaczyła, jak pełen wyrzutów sumienia szuka nogi, żeby złożyć je do kompletu ^^'

ocenił(a) serial na 9
olislava

Padłam na Dariuszu w wannie, naprawdę xD

Klaus aseksualny? Łoooo, zaraz się White do Ciebie odezwie:D Ja osobiście nie rozumiem jak można nazywać Klausa odpychającym i aseksualnym. W tym odcinku on przecież jeszcze bardziej ociekał seksem niż wcześniej:D Według mnie jest mistrzem 3x01.
Nie sądzę, że pójdą aż tak stronę TB - a przynajmniej jeśli chodzi o sceny seksu. To oglądają też dzieci;) Co zresztą można stwierdzić, gdy czyta się posty na forum vampirediaries czy w rzeczywistości - ostatnio ciągle spotykam się z piszczącymi dziewczynami, które oglądają VD.

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Hehe, będę łagodna tym razem, no bo jakby nie było - każden ma swój gustumXD
To że mnie Klausio na maksa kręci, nie znaczy że musi wszystkichXD
Ale mimo to, stwierdzenie typu "Klaus jest aseksualny" jest IMO równie absurdalnym i nieodpowiadającym rzeczywistości jak stwierdzenie pokroju "Słońce na Saharze wcale nie smaży", hihi.
My wiem swoje prawda, kochana Bjuti? ;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Amen:D

ocenił(a) serial na 6

XD

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Wiem swoje, wiemy ;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Mnie Klaus nie kręci w ogóle, ani trochę. Nie ma w sobie ani odrobinę tego, co Elajża. Może za jakiś czas zdanie zmienię - wygląda na to, że Klausa w tym sezonie będzie na tyle dużo, że albo go znielubię do reszty i będę oglądać sceny z nim, starając się skupić na dekoracjach, wnętrzach i widokach, albo pokocham na tyle, że będę żebrać u władz filmwebu o usunięcie tego zatrważającego posta i będę chciała nazywać moim imieniem swoje przyszłe dzieci ^^'

To chyba właśnie przez to imię. Jak można nazywać się Klaus? Kojarzy mi się z grubym starszym panem z wąsem, ubranym w tradycyjny bawarski strój, z ogromnym kuflem piwa w jednej ręce i kiełbaską w kapuście w drugiej ręce. Ktoś taki NIE MOŻE ociekać seksem, a właśnie to widzę, gdy słyszę imię Klaus (zastanawiam się tylko, skąd mi się to wzięło O.o) :P

BeautyAndStupid - na sceny seksu i nagiego Damona nawet nie liczę, choć byłoby całkiem miło, dlatego sobie spekuluję, ale sceny przemocy - czemu nie. Odnoszę wrażenie, że już jest jakaś zmiana na plus w porównaniu do pierwszego sezonu (chociaż w sumie nie oglądałam go już długo, więc może sobie wszystko ugładziłam?). Torturowanie wilkołaka takie znowu niewinne nie było, wręcz przeciwnie.

olislava

On się tak naprawdę nazywa Niklaus, Mikołaj :P

Na pójście w stronę TB też bym nie liczyła, niestety, bo raz że CW nie może puścić bardziej krwawych czy nagich scen bo nie sa kablówką, dwa VD leci o godzinie 8. Co jest dziwne, bo mniej drastyczne Secret Circle leci godzinę później

Ja chyba muszę zacząć oglądać ,,Trudne sprawy" bo chyba przestaję nadążać za trendami na tym forum :D