Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Dzielimy się tu wrażeniami z odcinka "The Birthday" 3x01 :) A jak sobie chcecie to możecie
wysłać trochę spojlerów dotyczących tego odcinka.

Wiem, że odcinka jeszcze nie ma, ale chciałam być pierwsza, która założy ten temat, na który
wszyscy tak czekali - sprytne co? :]

BeautyAndStupid

Niech Bonnie zostanie sobie tam gdzie jest, natomiast domagam się od CW Television Network powrotu Elijah'a.
kategorycznie. musi. wrócić.

ocenił(a) serial na 9
magg191

I Kath!

BeautyAndStupid

Zgadzam się w 100%

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Natomiast szkoda, że Jenna już nie wróci. :(

ocenił(a) serial na 5
BeautyAndStupid

smieszny strasznie. to cale rozrywanie na kawałki no i jeszcze napalona caroline i wilkolak.. po szampan na golasa tez niczym nie powala ani nie bawil. sredniawka odcinek - serial cbyba sie powoli wypala

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Odcinek podnosił poziom, ale czasami opuszczał.
Stefan jaki seksowny rozpruwacz! Jak tej lasce głowa odpadła. XD
Sceny pomiędzy Damonem a Eleną były takie słodkie..
Zresztą.. pomiędzy Stefanem, a Eleną tez.. aż mi się smutno zrobiło..
Szkoda mi Andie... nic nie była winna..

Daje 9.

ocenił(a) serial na 8
MrsSalvatore

hym . całe szczęście Caroline i Tayler już mnie nie męczą . Stefan rozpruwacz - łał :D. przedostatnia scena - płakałam . odcinek nie powala, ale sezon na pewno się rozkręci :D

just28rose

Na pewno :) Zwłaszcza jak dojdzie historia Pierwotniaków :)

ocenił(a) serial na 8
aivia

o tak . a ten nowy wilkołak całkiem fajny :D

ocenił(a) serial na 9
aivia

Mam nadzieję, że to już niedługo nastąpi;)

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Moim zdaniem odcinek - PORAŻKA. Nudny jak flaki z olejem, zero akcji, żałosne teksty, a najbardziej rozwaliło mnie to, że Elena ma chyba z 17 lub 18 lat, Jeremy jest młodszy, więc powinni chyba mieć nowego prawnego opiekuna, no ale po co im skoro mogą sobie sami mieszkać w wielkiej chacie. ŻAŁOSNE. Wszystko takie przewidywalne, mało śmieszne i nie było nic czego wcześniej byśmy nie widzieli. Nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem, ale nawet Damon mnie nie zaskoczył. Ni to śmieszne, ni to ciekawe. Wątek Stefana też beznadziejny. No niech mi ktoś powie, czyż nie wszyscy wiedzieliśmy, że tak się stanie? Stefan poszedł z Klausem, zabija, choć w głębi duszy jest taaki nieszczęśliwy, sceny Damon&Elena masakra, Damon nie może się powstrzymać od tych swoich min, bo tak bardzo ją kocha, ale w głebi duszy tęskni za bratem, naprawdę, wzruszające. Caroline+Tayler =bueh, Matt,&Jeremy - nuda, Jeremy i te jego haluny.. No wtf? Czy ktoś z tych scenarzystów myśli, że jak walnie dwie nieumarłe bądź co bądź idiotki to wszyscy będą z niecierpliwością czekać na kolejny odcinek? Jestem baaardzo rozczarowana. Mam wrażenie, że po pierwszym sezonie twórcom za bardzo uderzyła sodówa do głowy.

Mam nadzieję, że ogarną się, bo na razie to nie ma co oglądać.

A no właśnie, podpisuję się pod postem magg191, Bonnie niech nie wraca, nie cierpię jej! Za to nie rozumiem, jak można było zabić Elijah'a...

użytkownik usunięty
veronicty

Chciałam przeczytać całego posta, ale po "Elena ma chyba z 17 lub 18 lat", padłam...

ocenił(a) serial na 9

Ja przeczytałam całego, Blush. Czy to znaczy, że jestem wszechmocna i potrafię zmieniać orbity planet? :D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Nie wiem, sprawdź:D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

To znaczy,że możesz sterować czasem,a czasem zmienić się w abażur:D

ocenił(a) serial na 7

Oj padłaś, przykro mi. Widać fani nigdy nie potrafią pogodzić się z opinią odmienną od ich własnych. Lubię ten serial, ale jest to moja obiektywna opinia. I jakoś nie wydaje mi się, żebym specjalnie pomyliła się z wiekiem, no ale skoro tak, to może mnie oświecisz? Aha, jestem pewna, że przeczytałaś do końca :]

EDIT: Main characters

Elena Gilbert: A beautiful and popular 17-year-old human girl from the town of Fell's Church.

Teraz miała urodziny, więc wnioskuję, że ma 18 lat.
Jeszcze jakiś powód do padnięcia?

użytkownik usunięty
veronicty

Chodziło mi o to, że w serialu było jasno powiedziane, że to jej osiemnaste urodziny. Więc skoro takiej rzeczy nie zauważyłaś oglądając odcinek, to nie chcę wiedzieć jak z resztą.

ocenił(a) serial na 7

No rzeczywiście, jak ja mogłam przeoczyć tak WAŻNY szczegół.

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

brak mi słow... zapowiada się genialnie, sezon 2 był o niebo lepszy od 1 ale to co bd sie dzialo w 3 mam wrazenie ze przebije wszystko co okazało się w poprzednich!! czakam na kolejny odcinek!!

ocenił(a) serial na 9
bella3

nie no genialny to może ten odcinek nie był, ale wiadomo 1 odcinki zawsze są najtrudniejsze i najmniej klimatyczne. Czekam więc na 2 bo mam wrażenie że będzie już lepiej ^^

vera232

podnoszę.:)

bella3

a wiecie,mi akuart odcinek 1 się podoba bo tam się dzieje, no i ciekawe co mrs lockwood zrobi z caroline, :D no i dlaczego swoją drogą gdy caroline wrzasnęła to tyler się nie obudził xd.

ocenił(a) serial na 7
Eryniae

zauwazyliscie jak Elena przysuwała sie do Damona gdy ten jej dawal prezent?jak bardzo nie mogła sie mu oprzec?
W pewnej scenie mialam wrazenie ze tak wysunełą usta by ten ją mógł pocalowac.

fghfd15b

A tak mnie zastanowiło a propos sceny łóżkowej Ty'a i Caroline.
Ty ma "zdolności" poza pełnią?

Bo jakoś nie zwróciłam wcześniej na to uwagi czy ma możliwość szybkiego poruszania się jak wampiry.
Jest chyba tylko silniejszy nią ludzie.

A w łóżku jak Caroline na niego wskoczyła w przyśpieszeniu, a później On ją przekręcił w takim samym przyśpieszeniu.

Nie wiedziałam, że wilkołaki tak mogą.
Myślałam, że to normalni ludzie choć silniejsi i tylko podczas pełni im odwala.

I jak Ty dziabnie Caro podczas seksu, będąc w ludzkiej formie to też ją zabije?
Czy to tylko działa w futrze?

Claudette_2

przypomnij sobie odcinek, w którym Elijaha przybył z odsieczą do Damona, jak wilkołaki go odwiedziły w domu - będziesz mieć odpowiedź co do tej szybkości.
Tyler, jak widać, wciąż się uczy i odkrywa swoje zdolności, a że niektóre przez łóżko... to już co innego.:)

ocenił(a) serial na 10
fghfd15b

no tak, zwłaszcza odsłonięcie szyi przed napalonym na nią wampirem mnie zastanowiło, buhaha

kalemba

Myślicie, że Pani Lockwood wie, że Tyler jest wilkołakiem?
Czy myśli, że jest Caroline go zauroczyła i się nim bawi - jak Damon Andy.

Wyczytałam gdzieś, że w następnym odcinku Tyler nieświadomy, że Caroline potrzebuje jego pomocy, będzie miał ostrą kłótnię z mamuśką.

BeautyAndStupid

Ja dzisiaj obejrzę ale mam pytanie..
Czy w odcinku pojawia się była Stefana?
Ta cała Claire holt(aktorka)?
Bo jestem ciekawy jak zagra...

użytkownik usunięty
Damx123

Nie, w tym nie.

Dzięki za odpowiedź :)
Bo czekam na byłą Stefana..
Może odbije Go Elenie..
Bo Elena mnie zaczyna drażnić...

użytkownik usunięty
Damx123

Była Stefana pojawi się w 3 odcinku ;)
Bardzo bym się ucieszyła gdyby go odbiła, a jeszcze najlepiej zdjęła Elenie klapki z oczu:P

O to fajnie :)
Wiesz ja tam nie chcę żeby Elena była z Damonem...moim zdaniem szkoda Go marnować..
Powinien być z kimś kto wie czego chcę
A Stefana też szkoda marnować na taką Elene..
Elena drażni mnie bardzo..a kiedyś ją lubiłem..

użytkownik usunięty
Damx123

Jak dla mnie to Elena się marnuje w tym związku z Stefanem.
I tak wiadomo, że będą razem:/

No być może..ale i tak coś za Nią teraz nie przepadam
Wcale tak bardzo nie różni się z charakteru od Kateriny :)

ocenił(a) serial na 10
Damx123

a kiedy Ona była ze stefanem ? :D

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Odcinek niesamowity! jak zwykle na końcu się poryczałam... ale to było takie smutne... Stefan dzwoniący do Eleny... i jej słowa, że wciąż go kocha i żeby o tym pamiętał... kocham ten serial <3 rozbawiła mnie scena za to Caroline i Taylora ;d którzy "kochali się jak chomiki" hahaha ;x mam wrażenie, jakby Elena walczyła sama z sobą w stosunku do uczuć Damona... <3 podobał mi sie ten wątek jak zapinał jej wisiorek na szyi.. ;x chyba sama nie wiedziała czy chce go pocałować czy nadal żyć pozorami ;x

BeautyAndStupid

Dużo się tu pozmieniało, oj dawno mnie nie było, no ale przechodząc do sedna muszę to z siebie wydusić bo sama siebie nie rozumiem, zaczyna mnie męczyć patrzenie na wiecznie nieszczęśliwą miłość Damona i za to podoba mi się że w końcu związek Eleny i Stefcia nie jest taki oczywisty jak zawsze (czyt. przerwa jednak robi różnicę), no w każdym razie dzieje się coś ciekawego bo Stefan w końcu dostał swoją szansę na bad boya i to mi się podoba.Ogólnie odcinek zrobił na mnie wrażenie, uśmiercili postać już na wstępie, fajny pomysł z "grami barowymi", no i duet Alaric Damon przed szansą rozwinięcia akcji tak trzymać. Szkoda tylko Car ale Tyler też będzie miał okazję się popisać ;)

ocenił(a) serial na 9
butterfly24

"Stefan w końcu dostał swoją szansę na bad boya i to mi się podobało" mnie też ;d. I nie myślałam, że wypadnie w tej roli tak dobrze. Wieczna nieszczęśliwa miłość Damona też mnie trochę wkurza, ale nie na tyle by polubić parę Elena & Stefan. Mam nadzieję, że stary Damon wróci, bo w tym odcinku był taki Stefanowy. A co do jego nowej, jeszcze gorszej (myślała w poprzednim sezonie, że to niemożliwe) fryzury, to gdy ją pokazałam mojej siostrze powiedziała mi, że Damon wygląda jak on: http://republika.pl/blog_oc_4360907/6567751/tr/rigerererews6578.jpg . Ridge z Mody na sukces! ;d I z przykrością stwierdzam, że ich fryzury, według mnie są podobne ;D. Niech oni coś z tym zrobią! Bo to, że coraz bardziej lubię Stefana, a Damona coraz mniej i to jak Damon wygląda mnie przeraża! xd

ocenił(a) serial na 9
Shaka_01

I przyznam, że byłam w niemałym szoku co do znajomości fryzury Ridge mojej siostry. Mam nadzieję, że potajemnie nie ogląda Mody na sukces, bo chyba musiałabym przyciąć drzewo genealogiczne. xd

Shaka_01

haha nie wpadłabym na to, ja też z przykrością patrze na te jego kłaczki, rozumiem że chcieli nam pokazać że trochę czasu upłynęło odkąd ich ostatni raz widzieliśmy ale jak tak dalej pójdzie to do końca sezonu broda mu urośnie ;p z reszta Elena też się zapuściła z tej tęsknoty za Stefkiem ;)

ocenił(a) serial na 10
butterfly24

świetny odcinek !!!!!!! aż sie popłakałam !!!
Ale faktycznie sporo sie zmieniło :D Fryzura Damona mnie rozbawiła hehe, już sie zaposcil ;DD ;-) Alaric to samo ;D
co do Eleny to taka sama, a Stefan juz teraz taki bad boy ;d . Mam nadzieje, ze D bedzie z E :D
a Taylor z Caroline bardzo dobrze, ze sa razem... a przynajmniej dobrze sie bawia... ale koncowka zaskakujaca!

Shaka_01

Hahahaha.....
Damon / Ridge haha
:D
Padłem :D
ja oglądam mode na sukces :D świetna komedia :D
Może Elena zacznie być jak Brooke,albo Taylor :D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Do góry!

ocenił(a) serial na 9

Daj spokój, masakra.

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy i nie wierze w to co powiem, ale mi się ten odcinek nie podobał. Najdziwniejsze jest to że Damon mnie nie powalił, a te jego włosy, masakra, FRYZJERA!!!! Stefan jako rozpruwacz ok, ale i tak wyglada na umęczonego :/. Ten wątek z bratem Eleny, myślałam że coś się wyjaśni a on tu widzi duchy całe wakacje i co, no i jajco. To by było na tyle :/ No co do Taylera i Caroline- spodziewałam się tego, ogólnie fajnie ;). Elena, nudna... Troche napięcia miedzy nią i Damonem -to też było do przewidzenia. Czekam na nasty odcinek, mam nadzieje ze bedzie lepszy.

Bloody_Anna

Tak, włosy Damona są okropne :D

Madame_7

W ogóle to wszyscy się zapuścili przez wakacje

czworoscian

Jeremy jest na plus ;)

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Caroline i Tyler też nie wyglądają źle;)

BeautyAndStupid

Tak i Elena też dobrze. Stefan tak samo cały czas.