PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122273
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Zdjęcia promocyjne: http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=144&pid=5549#top_dis play_media

Opis odcinka:
Z pomocą Eleny oraz Bonnie Alaric stara się rozszyfrować znaczenie swojego ostatniego
odkrycia. Elena i Rebekah angażują się w szkolną walkę o władzę, aż do momentu gdy
Rebekah wreszcie wyjawia kilka zamierzchłych sekretów swojej rodziny oraz [opowiada o]
brutalnej przeszłości, która łączy ją z Klausem i Elijahem. Damon wykorzystuje nowy,
lekkomyślny sposób na dokonanie przełomu ze Stefanem. Obaj są zaskoczeni
nieoczekiwanym sprzymierzeńcem.

( źródło: vampirediaries.pl )

BeautyAndStupid

Szkoda, że jutro wracam z pracy dopiero po 19 bo zapowiada się, że Damon będzie znowu cwaniakował, a chciałabym to jak najszybciej zobaczyc:D

BeautyAndStupid

Ech
Zawiastuny http://www.youtube.com/watch?v=5lhZRsfQpT8&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=YTqoALMo0BU&feature=player_embedded

Madame_7

Nic specjalnego:/

alien_2

Fakt, jakieś denne te zwiastuny. Może za dużo zdradzać nie chcą? I co to za dzieciak?

aivia

Nie wiem w ogóle co to będzie. To mi zaczyna przypominac Z Archiwum X:D Za to liczę w kolejnym odcinku na Dalarica. I chcę wiedziec co z Katherine. I czy w końcu Michael ruszy dupsko. Co on pieszo idzie do tego Mystic falls czy jak?

ocenił(a) serial na 6
aivia

Gdzie tam dzieciak?!
Ja nie widzę delikwenta, niech mi ktoś wskaże, proszęęę;)

WhiteDemon

http://25.media.tumblr.com/tumblr_ltr8s9v9tC1qcysn1o1_500.gif
to małe, śliczne, czarnookie :)

ocenił(a) serial na 8
aivia

jezu.. nie rozumiecie ang?.. ten dzieciak to jakis pierwotny

jatuginemamo

chryste... rozumiem. Młodszy braciszek? kuzyn? ulubiony niewolnik?

ocenił(a) serial na 4
jatuginemamo

Zauważyłam, że wszyscy Pierwotni są niesamowicie śliczni. A dzieciak, bardziej wygląda jak syn Eliaszka, niż jego brat. Serio. Przyjrzyjcie się.

ocenił(a) serial na 8
xena_4

jak dla mnie to jest właśnie Elijah

ocenił(a) serial na 4
jatuginemamo

To się okaże. Ale trzeba przyznać, dzieciak przecudny ;) Najbardziej jednak mnie powaliły fryzury Eliaszka i Klausa ;D Jak można było ich tak skrzywdzić ? LOL

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Też mnie to oburza...
Zdecydowanie, ta dwójka - Daniel i Józef - są krzywdzeni, jeśli chodzi o ich wygląd.
Wyglądają zdecydowanie najgorzej w VD, spośród wszystkich produkcji, w jakich ich obu widziałam;)
To normalnie mnie wkurza;)
Tym bardziej, że grają wampiry, teraz kanon jest taki że wampajersy mają być PIĘKNE, więc oni też powinni wyglądać bosko.
Tzn, oczywiście mi się ( i nie tylko;) podobają ogromnie w VD, mimo tego.
Ale to już głównie zasługa tego, jak kreują swe postaci.
Niemniej styliści dawno powinni wziąć dupy w troki i się brać ostro do roboty, a nie bąki zbijać;)
Przecież to śliczne chłopaki są, w VD powinni wyglądać jak bóstwa dosłownie, a co to ma być?
Perfidnia;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

Z tego, co na razie widzę, że wizualnie udała się tylko siostrzyczka i dzieciaczek. Zobaczymy, jaki będzie odcinek ;P

ocenił(a) serial na 6
xena_4

Żeby zaebisty!
Bo jak nie, to ich (Kevina&Plec) i siebie w dupę ugryzęXD
Tak się jaram i jaram tymi retro, i może to żle.
Niedobrze miec za wysokie oczekiwania;)

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Jaa...w końcu będzie coś o Pierwotnych :) I wygląda na to że Elena uwolniła Stefka...a te sceny Damona i Eleny w jaskini mogą być fajne^^

ocenił(a) serial na 6
Sylwinka1991

Ja natomiast uważam, że te zwiastuny są bardzo dobre *___* Uwielbiam flashbacki, jestem wręcz do szaleństwa zakochana w rodzinie Pierwotnych, nic tylko czekać z niecierpliwością! Plus Klaus wraca, w odcinku pojawi się Rebekah, Elijah... NIC TYLKO CZEKAĆ <3

ocenił(a) serial na 6
Mauretania

Hyhy, nie muszę nic dodawać, kochana Mauretania napisała już wszystko, co chciałam;)
Miła wyrękaXD

ocenił(a) serial na 10
Mauretania

ja się pytam kiedy zmartwychwstanie Elijah?!:D brakuje mi go :(
Michael w ost odcinku nie bylo, mam nadzieje ze sie pojawi :)
tak czy inaczej nie moge sie doczekac najblizszego odcinka :D

kociek_filmweb

lubię te fragmenty o pierwotnych ;d

ocenił(a) serial na 6
kociek_filmweb

Na pewno w tym sezonie : ) A co do Mikaela to... to coś tam wiem, ale nie chcę pisać na forum, że tak powiem, publicznym, bo to olbrzymi spoiler.

ocenił(a) serial na 7
Mauretania

Gdzie w 7 odcinku są Rebeka i Klaus, akurat jego nie ma już od 2 odcinków. Co z Michealem i Katherine?

Mauretania

noooo pisz piszzzzzzzzzzzzz a jak nie tu to na priv pisz piszzzzzzzzzzzzzz :DDDDDDDDDDDD hihi

serio :)

ocenił(a) serial na 6
Orchidea_wroc

Mój filmweb nie pozwala mi na wysyłanie wiadomości z nieznanych mi powodów. W każdym razie dotyczy to śmierci pewnej postaci.

ocenił(a) serial na 8
Mauretania

napisz chociaż na priv:)

ocenił(a) serial na 7
Mauretania

Ja też bym chciał się dowiedzieć co to za spolier;) niestety nie mogę wysłać Ci wiadomości na priv;/

david_dave

ja napiszę, bo chyba o to chodzi
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Mikael podobnież ma być Ojcem Pierwotnych
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER
SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER

ocenił(a) serial na 7
aivia

Dziękować, ale to chyba nie ten sam spoiler o którym pisała Mauretania. W tamtym miało się to wiązać ze śmiercią któregoś bohatera;)

kociek_filmweb

Mnie także go brakuje, ale miał wrócić, nie pamiętam... w 8? Mam nadzieję, że ten odcinek będzie lepszy od poprzedniego, 7 był... beznadziejny.

BeautyAndStupid

No widać że będzie ciekawy,chociaż nie lubię Klausa..i czekam na jego śmierć
Elijah..jego też nie lubię..
Ale ich historia na pewno będzie ciekawa..
I czekam na Katerine..mam nadzieje że żyje..nie lubię jej ale zabić ją w tak mało efektywny sposób..to przesada..:D
Jak ma umrzeć to jakoś efektywnie :D
A może Mikael czy jak mu tam to ojeciec Klausa?
To możliwe?
Wiemy coś na temat ojca klasua?
Albo ojciec Rebekki?
Bo klaus i rebekka mają innych ojców,skoro klaus jest w połowie wilczkiem..

ocenił(a) serial na 6
Damx123

O mamusiu, jak coś takiego może w ogóle przejść Ci przez... klawiaturę O.O Jak można nie lubić Klausa i Elijah?

Mauretania

Elijah...miał zabić Klausa..dał słowo,nie ma honoru..
Klaus nie lubię go po prostu,liczy się tylko ze sobą,jest zbyt pewny siebie,czas utrzeć mu nosa,poza tym zabił Jenne,która była niewinną postacią,mógł zmienić byle kogo w wampira i zabić,a zrobił to niewinnej i która ledwo co dowiedziała się o wampirach..
Mam nadzieje że w końcu mu się oberwie i że przestanie być takim pewniakiem..

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

TO będzie jednak braciszek;)

ocenił(a) serial na 4
WhiteDemon

To byłoby zbyt oczywiste. Wydaje mi się, że sprzymierzeńcem będzie ktoś inny.

xena_4

Stawiam na Mikaela

ocenił(a) serial na 6
aivia

A może w najbliższych odcinkach albo następnym sezonie pojawi się pierwotna czarownica (czy jak ona się nazywała) i tym sprzymierzeńcem będzie Klaus? :) Gdy się pojawi to zarówno Klaus jak i Elena będą mieli przecież problem.

EyeMaze

No, ale na razie mówimy o sprzymierzeńcu z opisu 3x08, a faktycznie pod koniec sezonu lub w przyszłym może tak być zgodnie z zasadą wróg mojego wroga moim przyjacielem :)

ocenił(a) serial na 4
aivia

To bardziej prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 6
xena_4

A ja na Rebeckę. Z całą stanowczością.

xena_4

No tak, ale wszyscy skupiliśmy się na Pierwotnych zapominając o naszej kochanej Kath. Już parę razy pomagała ekipie z Mystic Falls, dlaczego i nie teraz?
Moje propozycje i przemyślenia (w kolejności jakiej wg mnie jest możliwe pojawienie się tej postaci jako sprzymierzeńca) :
a)Mikael - oj, bez wątpienia chce porażki Klausa, będzie w tym odcinku w wersji współczesnej, ale czy zgodzi się pomóc akurat Stefanowi?
b) Katherina - Sawyer zwrócił mi uwagę, że raczej żyje, bo jej śmierć była mało widowiskowa, poza tym ona ciągle jeszcze jakieś tam uczucia do Stefana ma
c) Rebekah - czyżby wspomnienia z przeszłości nagle postawiły ją przeciwko bratu, z którym uciekała i zabijała przez tysiąc lat ? trochę dla mnie wątpliwe, ale może 3x08 mnie do tego przekona
d) Elijah - acz pragnę tego z całego serca, Eliaszek twardo tkwi w trumnie trzymanej przez Klausa i jakoś wątpię by ktoś go wypuścił

ocenił(a) serial na 4
aivia

Mozliwosci sa raczej trzy:
- Mikael - nienawisc do Klausa
- Katherine - bo miala byc poswiecona podczas pierwszego rytualu
- Elijah - w zemscie za zamkniecie w trumnie

xena_4

Stawiam na Rebece.. Wnioskując po zwiastunie, kiedy elena mowi że klaus ma nad tobą kontrolę wydaje mi się ze ona to mowi do Rebeci a ona wtedy ze Elena ma się zamknąć, Moze siostrunia jest zastraszana, albo ma w stosunku do niego jakis dług hmmm

Kamila9191

Też wydaje mi się że Rebekka pomoże,jak widać żyła w cieniu brata,no i była popychadłem..wielkiego klausa..
Może się zemścić,Katerina ma wiele powodów,np to że klaus zabił jej rodzinę,to ogromny powód
Mikael również ma powody
Elijah już raz miał zabić klausa...niech leży w trumnie lepiej..
Może będzie pierwotna Petrova..fajnie jak się pojawi :)

BeautyAndStupid

Fajnie będzie więcej pierwotniaków:D Hurrrrraaaaa:)

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Co wam się niektórym nie podoba w zwiastunach? :D Jak dla mnie zapowiada się świetny odcinek, dzięki Pierwotnym oczywiście :) No i mam nadzieję na pojawienie się Michaela.

BeautyAndStupid

Scena z odcinka http://www.youtube.com/watch?v=kmWFy3Jwqiw&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 7
Madame_7

scena taka sobie. ; ))

Madame_7

No, tyle to ja właściwie mogłam się domyślić nawet bez zwiastunów :p Ale jeśli wrzucają coś tak błahego to znaczy, że cała reszta jest zaskakująca i wolą podsycać ciekawość :)

ocenił(a) serial na 4
aivia

Ciekawa jestem, z którego roku pochodzą pierwotni. Widać, że to średniowiecze, ale ciekawa jestem dokładnie jakie lata. Szczerze powiedziawszy to po ich tekstach w stylu" żyję już tysiące lat" itp. to podejrzewałam, że mogą pochodzić nawet ze starożytności. No ale zobaczymy co scenarzyści znowu tam skombinowali ciekawego. Mam tylko nadzieję, że nie polecieli maksymalnie po łebkach. Ja tak samo jak Mauretania bardzo lubię pierwotnych i ogólnie strasznie podoba mi się ten powrót do przeszłości. Uwielbiam seriale i filmy historyczne i to jest dla mnie bardzo miłą niespodzianką. Chyba powinnam była studiować historię... Tak w ogóle to nie chcę nikogo straszyć, ale rok jak i dwa lata temu mniej więcej o tej porze roku w emisji serialu robili sobie przerwę na jakiś miesiąc- dwa, więc możliwe , że gdy zaczną się te najlepsze wątki to sobie znowu poczekamy.

ocenił(a) serial na 6
Aredhel125

Właściwie to nie "tysiące", a "tysiąc" lat, z tego co zwykle słyszałam ;) Podejrzewam, że historia Pierwotnych będzie rozgrywać się w granicach 900-1000 roku :)