Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122893
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

WYSTĘP ROCKOWEJ GRUPY MY MORNING JACKET - W wieczór Balu Absolwentów, Rebekah zdradza Elenie dlaczego ta noc jest dla niej taka ważna. To wyznanie wzbudza w Elenie mieszane uczucia. Caroline i Matt są zszokowani zachowaniem Tylera podczas balu. Wieczór przybiera surrealistyczny obrót, gdy Klaus wciela swój najnowszy plan w życie. Zdeterminowany, by przechytrzyć Klausa Damon wiąże się w niebezpieczny sojusz, który prowadzi do przerażającego obrotu wydarzeń. Zespół My Morning Jacket występuje w scenach balu.

2 OPIS
Znów nadszedł czas imprezy w Mystic Falls, więc bądźcie przygotowani na wszystko. W czasie gdy My Morning Jacket będzie grało na Balu Absolwentów, Damon, Stefan i Elena wcielą w życie , jak go nazywa producentka Julie Plec ,, perfekcyjny diaboliczny plan" w celu pokonania potężnego Klausa. Wierzą, że mają w końcu broń, która go zniszczy - Mikaela - przerażającego, starożytnego wampira, który jest gotów znieść Klausa z powierzchni Ziemi. Ale ryzyko jest wielkie - nie ma nikogo komu Damon albo Elena mogą zaufać - włączając w to młodziutką hybrydę Tylera i Stefana, który wciąż jest zauroczony w byciu posłusznym Klausowi. Oczekujcie scen pełnych akcji (mówi Joseph Morgan) konfrontacja Klausa i Damona będzie większa niż kiedykolwiek wcześniej.

Oficjalne zdjęcia (źródło vampirediaries.pl)
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_full-image_php.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_010%7E2.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_009%7E3.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_008%7E4.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_007%7E2.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_006%7E0.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_005%7E2.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_004%7E3.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_003%7E3.jpg
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10011/normal_002%7E3.jpg

Spoilery
1. To ostatni odcinek w tym roku, kolejny dopiero 5 stycznia
2. Elijah się w nim nie pojawi, podobnie jak Alarick
3.Odcinek ten będzie bardzo ważny dla fanów Stefana
4. Nie potwierdzony, ale prawdopodobny jest występ Malese Jow (Anny), Taylora Kinney'a (Mason) i Roberta Pralgo (burmistrz Lockwood)
5. Klaus nie wróci do MF sam, ale z hybrydami, których tworzeniem zajmował się w czasie swojej nieobecności
6. Elena pójdzie na bal razem z Mattem, ale po pierwsze Stefan i tak pozostanie jej osobistym ochroniarzem, a po drugie jest tylko ona ,,zastępstwem" za kogoś kogo Matt zaprosił, ale nie wypaliło

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

A według mnie dotychczas odcinki Plec i Williamsona z 3 sezonu były dobre, ale nie tak świetne jak ten czy 3x05 :P

aivia

Wow, odcinek genialny!!! I jak tu wytrzymać do stycznia? ;/

http://25.media.tumblr.com/tumblr_luh5gdhkGD1qdm9jeo1_250.jpg
http://30.media.tumblr.com/tumblr_luh5gdhkGD1qdm9jeo2_250.jpg :D

użytkownik usunięty
Rainn

Haha dzięki:D Wydrukuję go sobie:D

ocenił(a) serial na 9

hey skąd mozna sciagnac napisy do tego odcinka?Ma ktos juz na chomiku?

użytkownik usunięty
shiva89

Sprawdź na grupie hatak, może już są, bo czasem są wcześnie rano. A jak nie, to w dziale "w tłumaczeniu" masz postęp procentowy.

ocenił(a) serial na 8

Odcinek niesamowity...... napięcie wspaniale narastało. W pewnym momencie byłam już niemal pewna, że pożegnamy Klausia. Szkoda Mikaela, za szybko się go pozbyli... Co do Katherine - jestem z niej dumna:) Ale domyśliłam się, że to nie Elena tylko Kath. Fajny zwrot akcji ze Stefciem, byłam na niego okropnie wściekła na początku, ale gdy Kath wszystko wyjaśniła, to mi przeszło. Mam nadzieję, że nie zniknie nam na zawsze.

Płaczący Klaus - to było coś... ach, uwielbiam go :)

ocenił(a) serial na 6
aivia

W ogóle Kat ze Stefkiem jaki team...
Założę się, że już wszyscy przy oglądaniu odcinka chcieli nabluzgać na Stefę, że powstrzymał Damonka, a tu...zdziwko;)

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Reesee - o tak, płaczący Klaus... *HUGGING* Aż wstyd się przyznać, ale sama się popłakałam widząc to :D

ocenił(a) serial na 8
aivia

W końcu, w końcu, w końcu!
W końcu odcinek na jaki czekałam.
Uważam, że Stefan w obecnej wersji jest o niebo lepszy.
Każdy wampir pokazał w tym odcinku swoje człowieczeństwo co było dla mnie niezmiernie ciekawe.
Scena Mikael i Klaus to dla mnie najlepsza scena tego sezonu.
Odcinek wzbudził we mnie dużo emocji, z niecierpliwością czekam na powrót Elijah.
Strasznie daleko ten styczeń :(

ocenił(a) serial na 10
emileczka0110

odcinek świetny! nie wierzę, ze bede musiała czekać tak długo na kolejny...:(
ale zastanawia mnie jedna rzecz - jakim cudem Klaus nie poznał Kath? Nie wyczuł jej?

ocenił(a) serial na 6
Karo_91

to nie zmierzch, tu wampiry się nie wyczuwają, dopiero jak próbują się zabić... to było powiedziane w 1 sezonie na imprezie w stylu lat 50.

ocenił(a) serial na 10
Relia

Odnośnie wyczuwania się nawzajem broń boże nie pomyślałam o zmierzchu! tylko fakt, ze skoro wampiry wyczuwają wilki i na odwrót, bo siebie 'zwalczaja', to logiczne mi si wydało, ze tak samo wampiry wyczuwają ludzi jako swój pokarm. Pamiętam ten odcinek o którym piszesz, ale kompletnie nie mogę sobie przypomnieć tego motywu... co jest cudowną okazją do odświeżenia pierwszego sezonu Pamiętników ;)

użytkownik usunięty
aivia

Genialny. Podobał mi się od początku do końca. Jestem tylko odrobinę zawiedziona, bo nie ożywili Elijaha, ale możemy się spodziewać, że w STYCZNIU już (dopiero) go zobaczymy...
Katherine żyje, Delena, wściekły Klaus, brak Steleny, Elena, która daje Damonowi do zrozumienia, że poradzi sobie bez Stefana, że razem przez to przejdą.. cudowne, nawet "wolny" Stefan ma u mnie plusy, bo:
1. Wyjechał z miasta.
2. Uratował w jakiś sposób Damona
3. Nie przyleciał od razu do Eleny, prosząc o wybaczenie..
4. Ukradł trumny :D
Do 5 stycznia zostało tyle czasu... a po takim odcinku wyobrażam sobie, jak bardzo będzie nam się czas oczekiwania dłużył....

aivia

Odcinek rewelacyjny. Najlepszy w tym sezonie. Ja wiedziałam, że oni nas zostawią przed przerwą z mocnym akcentem.
Szkoda jednak Mikaela, a co do Kath wiedziałam, że wróci. I żyje :)
Az tyle czekać :((((
Znów myślałam, że Elena pocałuje Damona :p

użytkownik usunięty
Madame_7

Mi też go żal... Chciałam, żeby został na dłużej... Był tym, który w końcu mógł załatwić Klausa raz na zawsze. A tu lipa ;///
No i żal mi Caroline. :(

Mikael był naprawdę ciekawą postacią. Ten głos ^^ Doprowadzić Klausa do łez mógł tylko on ;) Przyjemnie się na to patrzyło :)
Miał rację, że Klaus to mały tchórz. Wszystkimi się wyręcza hehe a lojalność wymusza :D Beznadziejny on jest.

Madame_7

Mi też strasznie szkoda Mikaela :(

Kate123

Ta scena między nimi była świetna.
Wątpie, że reszta rodzeństwa chciałaby z nim żyć. Zabił ich matkę, teraz ojca. No no no, czyżby wszyscy byli teraz przeciw Klausowi? To będzie piękne :D

Madame_7

Ale ja i tak uwielbiam Klausa :D I gdybym miała wybierać, to mimo mojej wielkiej miłości do aktora grającego Mikaela, lepiej, że zginął on niż Klaus :P No i Stefan mnie nawet pozytywnie zaskoczył w tym odcinku. Chociaż w momencie jak uniemożliwił Damonowi zabicie Klausa, to miałam ochotę Stefka za to zabić ;)

Kate123

Ja Stefka nie lubię, irytuje mnie. Jednak braciszka kocha ponad wszystko. Tylko to w nim dobre :P

Madame_7

Mi nie przeszkadzał w tym odcinku, bo nie było Steleny :D

Kate123

Byłam miło zaskoczona jak Elena powiedziała Damonowi, że w takim razie dadzą Stefkowi spokój.

użytkownik usunięty
Madame_7

Ja też byłam zaskoczona. To było piękne no. Czy pisałam już, że uwielbiam Pana Evana Bleiweiss'a ? Tak? A no to nie zaszkodzi powtórzyć:D

Domyślam się, że ten pan to scenarzysta tego odcinka? :D
Damona było szkoda mi po tym wszystkim. Sama bym go przytuliła :P

Madame_7

Ja też :P

Kate123

To mnie nie dziwi :D
Rebeke też bym przytuliła :D

Madame_7

Rebeki to mi było strasznie szkoda :( I też bym ją przytuliła :D

użytkownik usunięty
Madame_7

Tak:D To jego pierwszy scenariusz dla TVD, więc bałam się, ale jak się okazało chyba niesłusznie, bo Pan Evan kibicuje Delenie :DDD
Ja również:D Elena pewnie by go przytuliła, gdyby nie Kath. Za dużo mieliśmy scen kiedy nikt im nie przerywał, tak dobrze to nie ma żeby tej też nie przerwali xD

Madame_7

To było najcudowniejsze zdanie z całego odcinka. Ale wszystko pewnie się zmieni, jak tylko Elena dowie się dlaczego Stefan powstrzymał Damona przed zabiciem Klausa.

Kate123

Czy ja wiem. Elena dbrze zdaje sobie sprawę, że Damon jest dla niego ważniejszy niż ona sama.
Za to dla Damona oboje są tak samo ważni :) Elka to wie :D

Madame_7

Tak, tylko że Elena myśli, że Stefan powstrzymał Damona, bo chciał się uwolnić od zauroczenia. Nie wie, że Stefan zrobił to, by chronić Damona. Co oczywiście nie jest zaskoczeniem, bo była o tym mowa w poprzednim odcinku ;)

użytkownik usunięty
Madame_7

O tak. Przyjemnie było patrzeć jak Mikael wygarnia Klausowi wszystko. + łzy psychopaty, coś pięknego.

Mikael z jaką przyjemnością to mówił ;)
Gdy wbił sztylet wiedziałam, że to Kath ;D I to jej "boom" :D
Nawet nie wiesz, jak wyzywałam Stefana, gdy powstrzymał Damona :D Potem cofnęłam, jak się dowiedziałam czemu ;) Elene też wyzwałam :p Rebeka jest taka wrażliwa. Widać, jak bardzo kochała swoją matkę :(

użytkownik usunięty
Madame_7

Stefana chciałam zabić. Byłam wściekła... chociaż potem mi już przeszło :D
A Rebeki mi strasznie żal, ale coś czuję, że jak ją obudzą, to nie będzie po ich stronie.

użytkownik usunięty
Madame_7

Ja o dziwo nie miałam ochoty go zabić, bo wiedziałam, że nie robi tego dlatego że nie chce stracić Klausa :p No i Sztefyn nie tylko ocalił Damona, ale też pozwolił Elenie go pocieszyć:D No i przede wszystkim dała do zrozumienia Damonowi, że cokolwiek się stanie będą się trzymać razem, choć raz w tej rozmowie ważniejszy był on a nie Stefek.
http://media.tumblr.com/tumblr_lu7mdpB3611qiwz8u.gif można się domyślić kogo ten gifek:D

Jestem głupia, bo nie kumam z tym gifkiem teraz :D

użytkownik usunięty
Madame_7

Ten w środku to Stelenowiec, a ja sobie krążę naokoło:D

Aaaaaaaaaa :D
Tylko, żeby Stelenowce tak nie zrobili Tobie na koniec sezonu. Uuu :/

użytkownik usunięty
Madame_7

Nie będą mieli okazji, bo mnie tu już nie będzie. Nie zniosę widoku Damona z ponownie złamanym sercem.
Poza tym jestem niemal pewna, że gdy 3 sezon zakończy się Steleną... to będzie to ostatni sezon.

Bądźmy dobrej myśli :D

użytkownik usunięty
Madame_7

To Ty mnie chcesz zdołować:p Ja mam nadzieję. Może jestem naiwna;D

Nie chcę Cię zdołować :D
Tylko uświadamiam przed ewentualnymi zagrożeniami ;)

użytkownik usunięty
Madame_7

Ale ja jestem świadoma tego, że sezon może zakończyć się ciumkającą Steleną i moimi mdłościami. Ale to byłoby samobójstwo ze strony scenarzystów:D Wierzę w nich:p

użytkownik usunięty

xDD

aivia

Wow, odcinek po prostu bOOOski:D
Katerina jednak żyje- wiedziałam;p Elena pokazała pazur i wydaje się,że w końcu dotarło do niej, iż mogłaby żyć bez Stefana:))
Jedyna kwestia, która mnie martwi to fakt, że prędzej czy później Damon i Elena dowiedzą się o szlachetnej naturze Stefana:]
Ja także myśłam, że nareszcie Elena pocałuje Damona... no ale trzeba sobie jeszcze poczekać:]
Do 5 stycznia... będzie ciężko;

ocenił(a) serial na 9
aivia

Boski odcinek. Klaus jest emejzing. Mikael się już pewnie nie pojawi. buuuuuuuuuu ;( Sztefyn u mnie też ma plusa za te trumienki:D Kath jest boska, nie spodziewałam się:D Niesamowite wejście miała. Ah no i cudna Delena:D
Czekać do stycznia? Oni na głowę upadli?

BeautyAndStupid

Klaus miał poraz pierwszy imocje zajebistom :P

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

A jego oczy, gdy płakał były hipnotajzing :D

ocenił(a) serial na 6
aivia

Strasznie mi się ten odcinek podobał! Oczekiwałam zarąbistego odcinka przed tą długaśną przerwą i się nie zawiodłam. Siedziałam wgnieciona w fotel bo byłam strasznie ciekawa czy ten plan zabicia Klausa się powiedzie czy nie. Z jednej strony BARDZO nie chciałam żeby nam Klausia zabili a z drugiej strony czekałam na adrenalinę, która na pewno by się pojawiła gdyby plan się powiódł.

Zwroty akcji naprawdę świetne:
- wyeliminowanie Rebecci i Stefka z planu – słusznie bo faktycznie przez nich plan mógł w każdej chwili wziąć w łeb…kurde jak mi szczęka opadła jak Elena najpierw taka miła dla Rebecci była atu dup…sztylet w plecy…a jednak Jeszcze potrafi mnie zaskoczyć
- uśpienie Caroline przez Tylera…szczerze zaczynam go nienawidzić przez to że jest hybrydą…przez kilka chwil jak mówił Caroline że zrobił to żeby ją chronić to go troszkę rozumiałam ale jak znów wracał do swojej irytującej postaci to szkoda gadać…
- bójka Damona i Tylera – no cóż ja na to poradzę że lubię patrzeć jak faceci się biją xD ale jak tam Bonnie weszła to mnie szok ogarnął – dobre było jak Bonnie chciała na głos wykrzyczeć że Damon ma sztylet na Klausa a on ją Tak fajnie wtedy uciszał xD
- jak Mikael stał z Eleną przed progiem domu Lockwoodów i targował się z Klausem – po pierwsze to mi się ryczeć chciało jak zobaczyła łzy w oczach Klausa, Tak mi się go żal zrobiło bo to co „ojciec” powiedział mu o samotności to niestety była brutalna prawda. A wracając do Eleny to tak przypuszczałam że tam stoi Katherine a nie Elena…jak Mikael ją dźgnął…najlepsze było to że nawet Mikael był zaskoczony że to Kath a nie Elena
- finał tego planu…już byłam przekonana że Klaus zginie (ale powtarzam jeszcze raz że w głębi serca nie chciałam żeby się to stało) a tu nagle…wpada Stefek i powstrzymuje Damona po czym Klaus wbija kołek w serce Mikaela…normalnie zdębiałam z wrażenia…zastanawiałam się kto pomógł Stefkowi pozbierać się z podłogi w domu…nie mniej jednak strasznie mi szkoda Mikaela bo choć był krótko w serialu to jakoś go polubiłam
- ucieszyłam się że zobaczyłam Kath ale też mnie zamurowało jak zobaczyła że w tym aucie jest z nią Stefek i wtedy się domyśliłam że to Kath ocuciła Stefka, ale jak mówiła że nim i o Damonie to wiedziałam że powie mu że kochała ich obu i w ogóle żeby nie odrzucał swoich uczuć – ładny fragment
- akcja z kradzieżą trumienek przez Stefana...fajnie to wymyślili! Stefek ładnie się Klausowi odgryzł

Delenowe sceny zarąbiste a w szczególności ta ostatnia jak Elena ujęła twarz Damona w swoje dłonie i go pocieszała…jaki on biedny był że się ten plan nie powiódł…dobrze że miał kogoś przy sobie kto by go pocieszył. Rebecci znowu mi było szkoda w tej scenie jak gadała z Eleną…jak dała jej ten naszyjnik i w ogóle. A Elena chyba w końcu zrozumiała że nie ma szans na odzyskanie Stefka…to że pozwoliła mu odejść po tym jak Klaus cofnął zauroczenie…to była ładne z jej strony. I na koniec 3 teksty które mnie rozwaliły „To nie jest impreza, to stypa.”, „Zauroczyłem ją żeby poszła do kościoła pomodlić się za Twoich przyjaciół” i „Denerwujesz się? Nie. Po prostu Cię nie lubię” xD

Ścieżka dźwiękowa jak zwykle idealnie dobrana no i nie pozostaje nic tylko czekać na kolejny odcinek który będzie za bagatela…2 miesiące.

Sylwinka1991

Pomyśleć ze zabili taką barwną postać jak majkel a ta nudna i nijaka cipka mat dalej gra w tym serialu :/