Pierwsza emisja: 07.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: TAJEMNICZA WYSPA – Shane prowadzi ekspedycję na opuszczoną wyspę u wybrzeży Nowej Szkocji, gdzie jego zdaniem ukryto tajemnicę lekarstwa. Podczas wyprawy do serca wyspy Rebekah i Elena kontynuują swoją zaciekłą rywalizację, Stefan robi wszystko, aby utrzymać pokój, a Damon oskarża Shane’a o prowadzenie wszystkich w zasadzkę. Bonnie i Jeremy próbują rozgryźć przesłanie znaku Łowcy, podczas gdy Shane ujawnia więcej na temat legendy Silasa i czarownicy Qetsiyah, razem ze swoją osobistą historią. W Mystic Falls, Tyler konfrontuje się z Klausem, a Caroline zostaje uwikłana w przemoc, która później następuje.
Oglądam na livie po raz pierwszy i musze powiedzieć że przeproszę się chyba z polsatem i innymi tvn-ami... To jest masakra, 23 minuty i juz 2 reklama. Chyba jednak powróce do oglądania odcinka rano, bez reklam, z napisami ang xD
Jest OK:D Ale im więcej szczegółów z Silasem tym ja mniej rozumiem:D i Shane to jakaś łajza która straciła żonę, a nie Silas bez mocy:D Czemu oni nie myślą, że skoro ktoś natrudził się żeby coś unieszkodliwic i zakopac w tak głębokiej jaskini to lepiej to tak zostawic? Będzie Riczek?:D
Ale nudy. Mówiłam, ze będa latac po lesie jak gumisie. Szkoda tylko było czekać. Może jeszcze coś się rozkręci.
net mam 20 mega niby więc nie wiem :)
ale ten yukons działa super i jest pełen ekran a nie małe okienko
dokładnie ;3 nie jest mi jej żal. tylko trochę dziwne, że Klaus się do tego posunął biorąc pod uwagę co niby do niej czuje ;p