Pierwsza emisja: 07.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: TAJEMNICZA WYSPA – Shane prowadzi ekspedycję na opuszczoną wyspę u wybrzeży Nowej Szkocji, gdzie jego zdaniem ukryto tajemnicę lekarstwa. Podczas wyprawy do serca wyspy Rebekah i Elena kontynuują swoją zaciekłą rywalizację, Stefan robi wszystko, aby utrzymać pokój, a Damon oskarża Shane’a o prowadzenie wszystkich w zasadzkę. Bonnie i Jeremy próbują rozgryźć przesłanie znaku Łowcy, podczas gdy Shane ujawnia więcej na temat legendy Silasa i czarownicy Qetsiyah, razem ze swoją osobistą historią. W Mystic Falls, Tyler konfrontuje się z Klausem, a Caroline zostaje uwikłana w przemoc, która później następuje.
no właśnie, przecież Shane im jest potrzebny, a Damon jest porywczy. Przecież warknęła na Shane'a też.
Jeśli zrozumiałam dobrze, coś, że niech Damon opuści wyspę, bo jak Elena zażyje lekarstwo to go zostawi
było wiadome, że Elena to przerwie.
ale nie zczaiłam za bardzo czym Shane dowalał Damonowi w związku z sire bond?
Że odejdzie od niego i że nie mają ze sobą przyszłości jako wampir-człowiek.. tyle tylko zrozumiałam.
cały czas mu mówił zeby wyjechał z wyspy bo tylko idzie po swoja zagłade, że jak elena weźmie lekarstwo to sie odkocha w nim ze po co ma przezywac taki zawód itp itd
No właśnie co on mu powiedział? zrozumiałam, ze on mu powiedzial, ze Damon nie chce widziec jak Elena od niego odchodzi po zerwaniu sb
Widziałyście ten uśmieszek Shane na końcu i to specjalne wkurzanie Damona sprawą sire bond - coś tu nie gra.
Ja jestem ciekawa jeszcze z kogo bedzie zlozona ofiara? Bo jesli dobrze zrozumiałm musi być jeszcze jedna
No pewnie!! Wiedziałam że coś tu nie gra jak się okazało że Shane interesuje się czarowaniem Bonnie!
Tyler położył Caroline jakby na jakimś ołtarzu ją składał:D W sumie pomysł dobry bo co innego mógłby zrobic:)
:((((((((((((((((((((((
Damon baby....ale myślę, że to nieprawda....że końcem końców byłby w stanie wziąć lekarstwo by być z Eleną...............:((( wierze w to
Właśnie!! Może najpierw by je znaleźli a nie sie kłócili o to na zapas. I teraz tego nie znajdą a Elena to Damonowi zapamięta!!