Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Ktoś zginie!

użytkownik usunięty

Ktos zginie z głownej obsady. Macie pomysł kto to może byc?

Po prostu czepiam się czegoś, co jest ewidentnym błędem.
Oczywiście, śmierć każdej osoby w tego typu serialu jest prawdopodobna. Jednak naprawdę musieliby nad TVD pracować zupełni idioci, żeby chcieć zrazić do siebie ogromną część widowni, zabijając postać z najliczniejszym fandomem.

nawet jak damon zginie to do osób używa się who i Evarini ma rację, takiego błędu nikt nie zrobiłby po gimnazjum nawet

użytkownik usunięty

Takich rzeczy to ja się uczyłam w pierwszej gimnazjum. To są podstawy.
WHO odnosi się do osób, np. Klaus, WHO is the oldest vampire in history i coś tam dalej..
WHICH odnosi się do rzeczy, np. I am writing to complain about a mobile phone WHICH I bought....

Więc nie mów że Evarini czepia się szczegółów, bo to nie jest szczegół, to jest duży błąd. A ona się akurat na angielskim zna bardziej niż my obie razem wzięte.

blush, nie schlebiaj mi, bo będę musiała blushnąć i Ci ukraść nicka :P

użytkownik usunięty
Evarini

Nie no ale poważnie, ty to tu mistrz jesteś i moje językowe guru :P

Ej, a słyszałaś od naszego forumowego trolla, że ja jestem BLUSZCZ ;]

Słyszałam xD
Ale nie przesadzaj z tym guru. A przynajmniej powstrzymaj się do momentu, kiedy opanuję telewizję swoimi bezbłędnymi tłumaczeniami :D

użytkownik usunięty
Evarini

Dobra, wstrzymuję się bo mi nie powiedziałaś, że "the" zgubiłam przed "history" :P

Oj, to będzie rewolucja :D

Nie zwróciłam uwagi, bo tylko zerknęłam. Wierzę w Twoje zdolności po prostu :D
A rewolucja będzie, tylko najpierw będą mnie musieli przyjąć do roboty xD

użytkownik usunięty
Evarini

Taką zdolniachę na pewno przyjmą xD

Wiesz za co przyjęli mojego kolegę do roboty? :P Miał ustawioną piosenkę Madonny w graniu na czekanie, zadzwoniła do niego szefowa, usłyszała "Give it to me, yeah!" i stwierdziła, że go przyjmuje bez żadnej rozmowy xD

Dobry patent xD Ale liczę na to, że przyjmą mnie jednak za mój geniusz i rozległą wiedzę xD

użytkownik usunięty
Evarini

A to była tylko taka dygresja, że nawet bez geniuszu i doświadczenia mogą przyjąć, więc Ty to na bank pracę masz bo jesteś genialna :D

<kłania się, uśmiecha i macha do rozentuzjazmowanego tłumu> :D

użytkownik usunięty

...

użytkownik usunięty

Nikt wtajemniczony w sprawy serialu by takiego spoilera nie podał!
To jest efekt nudy jakiejś fanki, podejrzewam, że fanki Deleny.
Ja też mogę anonimowo puścić spoiler gdzie napiszę, że Stefan zamieni się w kucyka Pony podczas rytuału i co, uwierzysz ? ;)

zrob to koniecznie :D

użytkownik usunięty

o twoim spiolerze bym pomyslala ze zrobila go ...13 latka..:) a tamten jest chociaz prawdopodobny..

W kontekście tego, w jakie różne stworzonka i ile razy przemieniają się postaci w książkach, to kucyk Pony wcale nie jest naciąganą teorią xD

użytkownik usunięty

Tak, bardzo, szczególnie pocałunek Deleny xD

ocenił(a) serial na 8

skąd to wytrzasnęłaś?

użytkownik usunięty
l578

z innego forum gdzies w sieci:)

Jakby Damon umarł serial straciłby połowe widzów. Jeżeli mają zrobić trzeci to na pewno nie usuną nikogo z "wielkiej trójki" tylko z reszty, czyli mamy szeroki wybór, jakieś 15 osób więc zapowiada się ciekawa. A będą to ciągnać w nieskończoność, więc Elana, Stefan i Damon są bezpieczni. Ja nie narzekam na brak watków. Pod tym względem uważam że to jeden z najlepszych seriali jakie widziałam w życiu. Pewnie wymyślą takie wątki w przyszłości, które bedą o wiele lepsze od poprzednich. A z książką nie mają nic wiązać. I na pewno Elena w końcu będzie z Damonem chociąż przez 5 minut bo ludzie na to czekają, tylko to podtrzymuje serial w końcu:P

użytkownik usunięty
AlixD

no i bedzie z nim, w ostatnich jego chwilach zycia:)

wątpie, jakby mieli zabić Damona musieliby też zakończyć serial, to absurd

użytkownik usunięty
AlixD

3 seria bedzie poswiecona klausowi...z tego co czytalam

użytkownik usunięty

zreszta... wszystkiego dowiemy sie wkrótce.... ja tylko uwazam ze smierc Damona jest prawdopodobna. Tyle.

Może ale do tego mamy jeszcze dużo czasu:D
Teraz trzeba się męczyć z wkurzającym Stefano

użytkownik usunięty

Słuchaj, ja zauważyłam, że nie lubisz Damona, ale to nie powód żeby wierzyć w takie głupoty. Ja nie lubię Stefka, ale jakby mi zaraz ktoś tu machnął spoilerem z wątpliwego źródła, że Stefek umrze i odleci do świata aniołków, to bym się tym nie jarała tylko puknęła w czoło ;]
Motyw ugryzienia przez wilkołaka już był, przekonaliśmy się, jakie skutki wywołuje i do czego doprowadza (Damon musiał zabić Rose bo stanowiła olbrzymie zagrożenie) więc byłoby strasznie naciągane ze strony scenarzystów gdyby dla Damona w błyskawicznym tempie znalazło się lekarstwo i to jeszcze przez Pierdzi Mączka. Już widzę jak Pierdzi Mączek zatroskany leci na pomoc i zostawia Elenę samą na pastwę losu. Damon mógłby wymordować całe Mystic Falls razem z wszystkimi głównymi bohaterami i tak by się zakończył serial. A cliffhangerem byłaby zmarszczka Stefana. Gdyby jednak Stefan nie znalazł niczego co mogłoby pomóc jego bratu, stracilibyśmy postać, którą uwielbiają miliony fanów na świecie. Absurd.

użytkownik usunięty

a ja zauwazylam ze kochasz damona i nie dopuszczasz takiej mysli.

Ja też go kocham ale sądzę ze umrze:P ale raczej później niż prędzej. Blush ma rację, Damon by był niebezpieczny, potem by osłabł i kto by bronił Eleny? Po dzisiejszym odcinku sądzę, że mogą zabic Eliaszka, bo jak ktoś się zaczyna nawracac to oni go zabijają- tak było z matką Eleny

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Mam nadzieje że mylisz się i do Damona i do Elijah :D

użytkownik usunięty

a tak swoja droga to nie wierze do konca temu spoilerowi, chcialam zobaczyc wasza reakcje, reakcje fanek zakochanych w damonie, i widze ze jestescie gotowe pozabijac i powydrapywac oczy kazdemy kto tak twierdzi:)

czytaj ze zrozumieniem- Damon zginie i ja jako fanka uważam, że to będzie najlepsze rozwiązanie jesli nie będzie z Eleną a niestety nie będzie. Ale pod koniec drugiego sezonu? w tak głupi sposób? DO tego spoiler napisał jakiś grafoman

ocenił(a) serial na 7

Szczęśliwa z odkrycia.?

użytkownik usunięty

Tak, jasne ;) Teraz tak mówisz.

użytkownik usunięty

Oj, szaleję za nim ;]

a nie wydaje wam się, że 'główna obsada' mogło być użyte w szerszym kontekście? Uważam, że do tej główniejszej można zaliczyć również Bonnie, Matta, Alarica czy Caroline.
Biorąc pod uwagę to http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1404-spoiler-zdjcia-z-planu-21-odcinka myślę, że może to być Matt. Albo Jenna?

mammoth03

Oni też są głównymi postaciami, mam nadzieję że to Matt. :P

mammoth03

Główna obsada to Nina, Paul, Ian, Steven, Sara, Kat, Candice, Zach, Matt i Michael. Czyli do wyboru do koloru. Osobiście, obstawiam Matta i bardzo na to liczę. Gdyby Jennę zabili to bym była baaardzo niezadowolona, bo ją lubię i żal by mi było Ricka, Eleny i Jera.

użytkownik usunięty
Evarini

Oczywiście, że tak. No, może Matta bym aż tak do głównych nie zaliczała...
Ale reszta, jak najbardziej.

Ja też bym go nie zaliczała, ale twórcy go zaliczają, bo jak lecą napisy, to jest wymieniany pośród głównych. Czyli są szanse, że zginie :)

Evarini

Też stawiam na Matta. Caroline zasługuje na kogoś lepszego a bez reszty postaci serial się skończy.

użytkownik usunięty
mammoth03

tylko ze 22 odcinek ma tytul "As I Lay Dying" i jest ostatnim odcinkiem, wtedy umrze postac, co bedzie miala wpływ na dalsze losy serialu...

skąd wiesz, że tam ktoś umrze?

użytkownik usunięty
mammoth03

OM(F)G:/

aha,

mammoth03

widzę, że ktoś tutaj jest wszechwiedzący i nie potrafi odpowiedzieć na normalnie zadane pytanie.

użytkownik usunięty
mammoth03

a mowi Ci cos tytuł ostatniego odcinka?

To, że jest użyte słowo 'dying', nie oznacza, że ktoś faktycznie tam zginie. Istnieje coś takiego jak metafora( tu patrz np. odcinek 'crying wolf'- z ręką na sercu nie widziałam ani jednego płaczącego wilka). I nawet jeśli ktoś zginie to niekoniecznie musi odrywać to jakiejś super istotnej roli w serialu.
Zapytałam się, bo myślałam, że masz jakieś informacje z wiarygodnego źródła, a w zamian usłyszałam jakieś niszowe 'omfg'.

użytkownik usunięty
mammoth03

czytaj to co pisalam wczesniej. A te informacje podawala scenarzystka.

użytkownik usunięty

albo serialowa Bonnie w wywiadzie