Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Ktoś zginie!

użytkownik usunięty

Ktos zginie z głownej obsady. Macie pomysł kto to może byc?

I o to mi chodziło, nie znam wszystkich wywiadów i drobnostek a tytuł w większości przypadków nic nie mówi.

użytkownik usunięty
mammoth03

Wiesz, tu niekoniecznie chodziło o płacz... ;)

Może i racja, ale crying chyba zwykle kojarzy się z płaczem;)

użytkownik usunięty
mammoth03

Mój błąd, nie doczytałam ;)

mammoth03

Akurat "to cry wolf" to idiom jest, który nie ma nic, ale to nic wspólnego z płaczem, a oznacza proszenie o pomoc, kiedy nie jest ona potrzebna.

użytkownik usunięty
mammoth03

No i czemuś edytowała, teraz mój post sensu nie ma ;]

użytkownik usunięty

Po tytule "The Last Dance" też spodziewaliśmy się, że ktoś umrze, a chodziło o coś zupełnie innego.
Także przestań robić z nas idiotki. "Dying" w tytule może oznaczać równie dobrze, że ktoś jest bliski śmierci, a nie umarł.

użytkownik usunięty

oddychaj!

użytkownik usunięty

Dzięki za troskę ;)

ocenił(a) serial na 6

Damon uważam tak na 99%

ocenił(a) serial na 6
Vampirefan_2

A na 80% Khaterina

użytkownik usunięty
Vampirefan_2

Khatrine raczej nie, chyba że z innej ręki niż Klausa.

Vampirefan_2

Co do Khateriny to faktycznie może być ona, chociaż wycięli by najciekawszą rolę Niny, co chyba nie zrobiłoby dobrze serialowi.

ocenił(a) serial na 7
Vampirefan_2

Wątpię aby to był Damon, Elena i Stefan też na pewno nie. Mam nadzieje, że nie będzie to Jenna i Alaric, bo bardzo ich lubię, tak nie chciałabym żeby zginęła Bonnie albo Jeremy. Jednak najbardziej będzie mi szkoda Alarica, jeżeli to na niego wypadnie. Caroline,Matta i Tylera ostatnio było mało więc się od nich 'odzwyczaiłam' i nie będę za nimi płakać.

użytkownik usunięty
aleksandral23

Tylko, że w którymś OFICJALNYM spoilerze dano nam do zrozumienia, że nawet jeśli ktoś z głównych bohaterów umrze to musimy wziąć pod uwagę, że może on wrócić pod inną postacią.
Więc Elena jak najbardziej może być brana pod uwagę, choć dziwne by było gdyby przemienili ją tak wcześnie.

ocenił(a) serial na 7

Jeżeli jest możliwość, że zabity bohater może przybrać inną postać to jeszcze lepiej. Nawet było by mi obojętne kto to może być. Mam tylko nadzieje, że żadna wartościowa osoba jak Damon czy Bonnie, która może wnieść do tego serialu jeszcze dużo nie zniknie na amen.
Nie śledzie nagminnie spoilerów więc nie orientuję się zbytnio.

użytkownik usunięty
aleksandral23

Eeee Bonnie może wnieść tylko więcej krwi z nosa xD

użytkownik usunięty

to juz sie robi nudne...;/ ciagle to powtarzasz..

użytkownik usunięty

No to nie czytaj ;)

Mam nadzieję, że nie będzie to Caroline. W końcu po tym jak jej matka się dowiedziała, że jest wampirem istnieje takie prawdopodobieństwo, że ją zabije.

ocenił(a) serial na 6
Pawel93_fw

Wierzę nadal w Mattka, że da sie pod siekierkę wrzucićXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Ja go sama wrzucę jak się będzie opierał :P

Pawel93_fw

Caroline podobno jest bezpieczna co najmniej do końca sezonu, a przynajmniej tak powiedziała Julie Plec. A jej chyba można wierzyć w tej kwestii ;)

Evarini

No to całe szczęście xd

użytkownik usunięty

ciekawe czy Charlote to prawda:0

Umrze Jeremy ;P

użytkownik usunięty
Mandragora_4

Niee tylko nie Jer :P

ocenił(a) serial na 8

Jeśli ktoś z głównej obsady to stawiam na Boonie. Elijah może mylić się albo kłamać(co wydaje mi się bardziej prawdopodobne) w sprawie pomocy w zabiciu Klausa. Chociaż to też wydaje się dziwne ;p więc żeby innym sposobem zabić Klausa(czyli tym pierwszym) Boonie się poświęci i zginie.

użytkownik usunięty
atagerka

Elajża nigdy nie kłamie. Kto jak kto, ale to człowiek honoru.

Powinni uśmiercić każdego (bomba atomowa czy cos w tym stylu) albo wgl. xD

ocenił(a) serial na 1
Pawel93_fw

Albo Elenę. A później by sie chłopcy znowu bili o Katherine :P

Evilminded

możliwe;) chociaż można obstawiać, że chcą przemienić Elenę

mammoth03

Ja tam obstawiam, że Stefan chce Elenę przemienić, ale Damon nie.
A co do ewentualnej śmierci Eleny, to raczej nastąpi tylko w formie przejściowej przy przemianie. Nie zabiją przecież permanentnie głównej bohaterki ;) Chociaż ponowne uganianie się chłopaków za Kat mogłoby być ciekawe xD

użytkownik usunięty
Evarini

Myślę że Elena zginie i powróci jako wampir no ale to tylko takie wymysły przekonamy się w następnych odcinkach ;) Nie chciałbym żeby Caroline zginęła.

Evarini

Haha, ja bym właśnie obstawiała, że Damon chciałby ją przemienić a Stefan nie. No ale jak mówi Sebastian dowiemy się za dwa tygodnie;)

mammoth03

Wysnułam odwrotne wnioski na podstawie tego, co sami mówią i jak sami się zachowują.
W Crying Wolf Stefek z Eleną stoją na pomoście i rozmawiają o przyszłości i Stefcio mówi, że "otworzą to pudełko (poruszą kwestię przemiany), kiedy tylko Elena będzie na to gotowa". Ergo, Stefek nie tylko dopuszcza do siebie taką myśl, że Elenkę przemieni, ale w gruncie rzeczy nie widzi innej możliwości.
Damon, wg mnie, byłby w stanie przemienić Elenę i zaakceptować w pełni jej przemianę, tylko w razie, gdyby to był dla niej jedyny ratunek. Teraz za wszelką cenę próbuje uratować Elenę jako człowieka, mam wrażenie, że on nie chce zmuszać jej do bycia wampirem, tak, jak kiedyś zmusił go Stefek.
Ale może się mylę.
Chociaż wątpię ;)

Podobno Stefek zginie;p

platyna_2

Marzenie....

platyna_2

Może i tak, ale później pewnie się okaże, że jakimś cudownym trafem przeżył :P

Kate123

Nieee, okaże się, że wampiry po śmierci przechodza reinkarnacje i później Stefek przyleci do Eleny w formie sikorki.

platyna_2

xD
I znowu będzie ją męczył :) Ona się od Stefcia nigdy nie uwolni.

Kate123

Uwolni się jeśli Damon kupi sobie jakąś strzelbę;]

platyna_2

I wtedy odstrzeli biednej sikorce łeb :P

Kate123

Pierw jednak obgryzie mu piórka:P

platyna_2

Pamiętacie 1 odcinek 2 serii?
Damon mówił Elenie, że się okłamuje, że tak naprawdę do niego coś czuje tylko nie chce sie przyznać. Ja liczę na to, że w ostatnim odcinku w końcu się przyzna:D

Madeleine_filmweb

Na pewno się przyzna. Ja myślę, że to kwestia kilku odcinków i nastanie tak długo wyczekiwana przez Nas Delena :D

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

Też o tym myślałam ;)

Ja to nawet sobie wizualizowałam:D

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

Jutro następny odcinek ! no ale pewnie w Polsce pojawi się dopiero w piątek wieczorem.
http://www.youtube.com/watch?v=bbwdYYQerMY fragement tego odcinka ;)

Damon w 22 odcinku ma być, jakby to ująć... chory, ale myślę, że nie zdejmą nikogo z głównych bohaterów, no chyba, że uśmiercą Katherine. Z postaci drugoplanowych stawiałabym na Klausa, Elijaha, cos tego typu ;)