na temat 2 sezonu??? Dobrze by było w jedno miejsce wszystko wrzucać co się komu uda zdobyć.Ja wiem tyle że bedzie od września w ramówce CW.
Byli by chyba nienormalni gdyby nowy sezon był w 2011 r. VD jest za bardzo na topie. Poza tym jeszcze nie spotkałam się z czymś takim aby tyle czasu zajmowało kręcenie odcinków, góra pół roku więc myślę,że możmy byc spokojni:)
Ja również słyszałam o wrześniu zresztą CW już się tym reklamuje wiec jakby była jakas zmiana daty to podejrzewam ze tylko o pare tygodni..2011 ...to zbyt wyolbrzymione
Napewno nie będzie w 2011. Wiecie, ile oni by na tym stracili ? o__O Masakrycznie dużo.
Na imdb jest napisane, że drugi sezon będzie jeszcze w 2010, ale nie podali dokładnej daty. Ale licząc odcinki (zakłądając, że nie będzie żadnej przerwy w emisji) to zacznie się serial w październiku...
Ramówka najbardziej rozchwytywanych seriali rozpoczyna sie już we wrześniu żeby było tych 22 odcinków.Vampire diaries leciało od września. Teraz też tak pewnie będzie.Zresztą serial ma zbyt dużo fanów w każdym kraju żeby mieli go dawać w 2011 z marnymi 13 odcinkami.
Aktorzy mają teraz 2 miesiące przerwy i zaczynają kręcić. czyli wychodzi na to, że 2 sezon zacznie się tak jak 1. ;)
SPOILERS!!!
Znalezione na fanpopie. Jak ktoś chce mogę przetłumaczyć xDDD
Ian Somerhalder and Nina Dobrev have suggested that their characters on The Vampire Diaries could begin a relationship.
Somerhalder and Dobrev, who play Damon and Elena, told E! Online that they don't know what will happen in the second season.
"We're still curious ourselves," Somerhalder explained. "I kind of got a little gist... [executive producer] Kevin Williamson was discussing a bit of next season and they have a pretty good idea of what they're doing up until the first half of that season. And there's some cool stuff."
Somerhalder added that his character may be concerned about a relationship with Elena because his brother Stefan (Paul Wesley) is currently dating her.
"Damon loves his brother," he said. "Of course he does. Just like Stefan - Stefan could have let Damon die like, five times. Of course he loves his brother. But it will be interesting to see the varying degrees of that love... When you mix the love of a woman with the love of a brother, things get a little hairy."
Somerhalder also said that "hopefully one day" Damon and Elena will kiss, while Dobrev added: "I'm sure [in] however many years that we do the show... maybe down the line."
The first season finale of The Vampire Diaries aired in the US last night. The show continues on Tuesday at 9pm on ITV2 in the UK.
Ja myśle że zostanie pociągnięty wątek z Katherine.
W sumei tak powinno być.Elena kocha Stefana i go nei zostawi dla Damona więc pewnie Damon coś z Katherine pokombinuje.
Tłumaczenie: :)
"Ian Somerhalder i Nina Dobrev zasugerowali, że ich postacie w Pamiętnikach Wampirów mogą zawiązać związek.
Somerhalder i Dobrev, którzy grają Damona i Elenę [Katherine też oczywiście], powiedzieli E! Online, że nie wiedzą, co stanie się w drugim sezonie.
"Jesteśmy wciąż ciekawi siebie," wyjaśnia Somerhalder. "Ja poniekąd dostałem małe najważniejsze punkty... [producent wykonawczy] Kevin Williamson dyskutował trochę o następnym sezonie i mają świetny pomysł, co będzie się dziać przez pierwszą część tego sezonu. I są tam naprawdę fajne rzeczy."
Somerhalder dodał, że jego postać może być zaiteresowana związkiem z Eleną, bo jego brat Stefan (Paul Wesley) aktualnie z nią jest.
"Damon kocha swojego brata," mówi. "Jasne, że tak. Po prostu Stefana lubi - Stefan mógł pozwolić Damonowi umrzeć, 5 razy. Jasne, że kocha swojego brata. Ale interesująco będzie widzieć zmieniające się stopnie tej miłości... Kiedy zmieszasz miłość do kobiety z miłością do brata, rzecz staje się trudna [dosłownie: owłosiona :)]."
Somerhalder powiedział również, że "miejmy nadzięję pewnego dnia" Damon i Elena pocałują się, a Dobrev dodaje: "Jestem pewna, że w ciągu tych wielu lat, kiedy będziemy kręcić ten serial... może do końca telewizji."
Finał pierwszego sezonu Pamiętników Wampirów wyemitowano w USA ostatniej nocy. Odcinek [dosł. widowisko] powtarzają w czw. o 9 w nocy na ITV2 w Zjednoczonym Królestwie."
Miłego czytania ;)
Zgadzam się. Chociaż ona pewnie będzie chciała coś z nim xDD A on mimo wszystko tyle lat ją kochał, więc kto wie ;/ Liczę jednak że uczucie do Eleny zwyżcięży :P
http://www.imdb.com/title/tt1636339/fullcredits#cast
ja dobrze widze? pierwszy odcinek drugiego sezonu. Jest lista stałych
aktorów, a potem "gościnnie" jest Meredith (grana przez Katie Cassidy)?!
to w końcu sie pojawi, hmmm... :P
i takie coś jeszcze znalazłam:
"When The Vampire Diaries Season 2 arrives in September, it will have a
lot to resolve. The 'Team Damon' fans in particular will have a lot to
chew on, as the lead triangle took a few more bitter twists. But more
romantic vampire drama is set to come, with a lot to live up to after
Season 1."
a wiec wrzesień :)
Ja bardzo przepraszam, ale mógłby mi ktoś przypomnieć, kto to Meredith? Tak dawno czytałam "Pamiętniki...", a potem jeszcze Kim Harrison, Richelle Mead, Alyson Noel i P.C&Kristin Cast że naprawdę już wszystko mi się poplątało (zamierzam przeczytać jeszcze raz od początku, ale dopiero jak wyjdzie następna część). Jeszcze raz przepraszam za ignorancję, ale błagam, nie każcie mi szukać!
Ja tam uważam, że Elena zabawi się trochę z Damonem. Stefan się pewnie w coś wkopie, i Elena będzie musiała się u kogoś pocieszyć. ;D Tylko na to czekam xD
"When The Vampire Diaries Season 2 arrives in September, it will have a
lot to resolve. The 'Team Damon' fans in particular will have a lot to
chew on, as the lead triangle took a few more bitter twists. But more
romantic vampire drama is set to come, with a lot to live up to after
Season 1."
Tłumaczenie (mniej więcej, jak ja to rozumiem :D)
Kiedy 2 sezon Vampire Diaries nadejdzie we wrześniu, będzie miał wiele spraw do rozwiązania. W szczególności fani Damona i Eleny bedą mieli duzo do "chew on"(przeżucia-nie jestem pewna xd), jako że główny trójkąt nabrał kilka gorzkich zwrotów. Ale bardziej romantyczny dramat dopiero ma nadejść, i sprostać wielu wątkom po sezonie 1.
THE VAMPIRE DIARIES: Next season, the appearance of the villainous Katherine in Mystic Falls throws a wrench into the love triangle between Stefan, Elena and Damon, and the other residents of Mystic Falls must choose sides as they fall victim to a new breed of danger. New and unexpected friendships will be forged, allies will become enemies, and hearts will be broken. Stefan and Damon will be forced to face a villain more evil and diabolical than they ever believed possible. And they’ll take their shirts off. Frequently.
http://www.spoilertv.com/2010/05/cw-new-season-spoilers.html
http://www.spoilertv.com/search/label/Vampire%20Diaries
Dzięki Skylaria za przetłumaczenie a to powyżej to też by mógł ktos przetłumaczyć ;p Kurczę musze podszkolić angielski :D
Nie ma za co :)
TŁUMACZENIE DRUGIEGO TEKSTU:
W następnym sezonie, pojawienie się nikczemnej Katherine w Mystic Falls zamiesza w miłosnym trójkącie pomiędzy Stefanem, Eleną i Damonem, a inni mieszkańcy Mystic Falls muszą zdecydować po której stronie są jako że staną się ofiarami nowego oblicza strachu :P Nowe i niespodziewane przyjaźnie zostaną zawarte, sprzymierzeńcy zostaną wrogami, a serca zostaną złamane. Stefan i Damon będą musieli zmierzyć się z wrogiem bardziej złym i diabolicznym niż byliby w stanie uwierzyć. I ściągną swoje koszule xDXD
Nie powiem bo ciekawy tekst :D A jak tam jest ze serca złamane to pewnie chodzi o Stefcia i elene :(
KOLEJNE INFO (WSPANIALE!!) XDD
In season 2, the Stefan/Elena/Damon will evolve into a Stefan/Katherine/Elena/Damon quadrangle and surprisingly it will be Stefan, NOT Damon, who will be the most affected by Katherine's return: it will turn out he's not as over her as he thought he was. Elena will come to come to terms with the fact that she may have developed feelings that are more than friendly towards Damon. Damon, on the other hand, will be busy devising a plan with the Council of the Founding Fathers to take down Katherine.
And yes, werewolves will be introduced next season and one of them (probably Tyler?) will connect with a certain witch (Bonnie?) while trying to deal with how to cope with their supernatural abilities.
OK to jeszcze tłumaczenie żeby każdy mógł sie nacieszyć wspaniałymi wiadomościami xD
W drugim sezonie, trójkąt Stefan, Elena i Damon przemieni się w "kwadrat" Stefan/Katherine/Elena/Damon i zaskakująco powrót Katherine najbardziej wpłynie na Stefana, nie Damona...wyjdzie na jaw, że nie do końca "przebolał" ją, tak jak myślał. ELENA BĘDZIE MUSIAŁA POGODZIĆ SIĘ Z FAKTEM, ŻE PRAWDOPODOBNIE CZUJE DO DAMONA COŚ WIĘCEJ NIŻ NIŻ TYLKO PRZYJAŹŃ! :D:D:D Z drugiej strony Damon, będzie zajęty obmyślaniem planu z Radą Założycieli (czy jak to się tam nazywało xD) którzy będą chcieli pozbyć się Katherine! (licze osobiście, że naprawdę bedzie chciał pozbyć się tej wiedźmy xD)
I tak, wilki pojawią się w nastepnym sezonie, i jeden z nich (prawdopodobnie Tyler) połączy się z pewną czarownicą (Bonnie?) próbując nauczyc się jak radzić sobie z nadprzyrodzonymi zdolnościami.
rewelacja:)
tak myślałam że zbolały Stefan bardziej się przejmie powrotem Kat...Damon i Elena:):):) Super:):):) Tylko szczerze mówiąc jeśli Damon ma być z Eleną przez krótki czas a potem ona ma wrócić do Stefana to nie wiem czy chce to widzieć:(
Swoją drogą jeśli "powrót Katherine najbardziej wpłynie na Stefana, nie Damona" to który z nim tak na prawdę kocha Elenę :):):) to powinno dać jej do myślenia:):):)
ja nie wiem, ostatnio co zacznę serial wydaje mi się nudny i wgl beznadziejny, ten jeszcze nigdy nie doprowadził do tego, że chciałabym wyłączyć go... no i proszę, znowu, drugi serial zapowiada się fantastycznie!
Wy się martwicie tym ze Elena po tym jak zakocha sie w Damonie znowu wroci do Stefana a może już tak zostanie że jak w 2 sezonie pojdzie za Damonem to zapomni o Stefanie :)
Nawet jeżeli zapomni ona to scenarzysta nie zapomni tego zmienic w kolejnym sezonie;) Chyba ze calkowicie chca zmienic ksiązke, ale nie wiem czy mogą;)
i tak już dużo zmienili:):):) ale nie wiemy z kim będzie Elena, w książce nie jest powiedziane że El i Stef będą razem....siódma część czyli Shadow Souls zostawia nas w niepewności, dopiero w ostatniej dowiemy się kto jest prawdziwą miłością Eleny:):):)
Natomiast ze spoilerów wynika że po zauroczeniu Damonem wróci do Stefka:):)
Spojlerów nie widziałam i nie chcę, bo się za bardzo napalę, a co do książki - no tak, ale do pewnego momentu są razem cały czas (Elena i Stefan) i nie sądzę, by zmienili w serialu Stefana na Damona ( a szkoda:D)
To ja tak może z innej beczki. Wiecie, kiedy dokładnie będzie w Polsce "Shadow Souls"? Bo mam nadzieję, że będzie. ;> Dawno mnie tutaj nie było i jakoś nie mogę się przyzwyczaić do nowego wyglądu Filmweba. Hm, szczerze mówiąc o wiele bardziej podobał mi się poprzedni...
Jeśli chodzi o drugi sezon VD, to jestem niemalże pewna, że zostanie wyemitowany we wrześniu. Po pierwsze, czytałam o tym, a po drugie, wyobrażacie sobie, że mielibyśmy czekać na niego do 2011 roku? Według mnie, straciłby wtedy wielu widzów...
też czekam na Shadow Souls :( niestety nigdzie nie ma informacji na temat polskiego tłumaczenia. Na stronie Wydawnictwa Amber są premiery maja i czerwca i niestety tej pozycji nie ma w spisie:(
ja książki nie czytałam jeszcze więc nie wiem jak tam jest, ale nie wydaje mi się żeby Elena tak po prostu zrezygnowała ze Stefana i poszła do Damona i już by z nim była cały czas... nie po tym jak narażała swoje życie, wierząc w Stefana. ja mam nadzieję, że ta miłość przetrwa. ;)
ale czuję, że będzie tak: Katherine wie że Stefan kocha Elenę i nawzajem i będzie chciala temu zaszkodzić, czuli będzie się zalecać do Stefana, a jemu to nie będzie obojętne, bo na pewno coś jeszcze czuje do Kat, bo samo to że przyjechał do Mystic Falls i chciał poznać Elenę przez to podobieństwo do Katherine coś mówi. ale i zdaje mi się że on jednak kocha i Elenę. no ale jeżeli Katherine będzie się przystawiać do Stefana i Elena to zobaczy to pójdzie do Damona wypłakiwać się w ramiona, a on będzie na to bardzo chętny. [i to jest część planu Katherine właśnie, żeby Elena poszła do Damona, a ona by była ze Stefanem, bo tak na prawdę to jego kocha. a Damon był dla niej tylko zabawką.]
takie jest moje przypuszczenie, ciekawe co z tego wyjdzie. ;)
jest już ramówka seriali na CW .
Vampire diaries będzie tak jak był w czwartki o 8 wieczorem. oczywiście ich czasu ;]
spekulacje na temat puszczania sezonu 2 w październiku były bezpodstawne. Sezon 2 będzie puszczany od września.
;) ja chyba też zacznę czytać Pamiętniki Wampirów. ;) może jeszcze nie teraz, bo koniec roku, trzeba się starać o oceny, ale na pewno na wakacjach przeczytam. ;)
Moja siostra czytała pare części. Dużo jest zmienione.
Nie dziwie sie to w końcu serial i musi mieć ten element zaskoczenia. ;]
Ojej mam nadzieję że między obmyslaniem planu Damon znajdzie czas dla Eleny ;)) Ja myśle że specjalnie zrobią inaczej niż w książce żeby zadziwić wszystkim co ją czytali. Ostatnio denerwuje mnie Stefan , szczególnie jak zaczął pić ludzką krew to stał się na maksa denerwujący. Ja bym na miejscu Eleny go nie żałowała gdyby był z Kat. Team Damon ;>
Katherine and Elena are related.
Season two is big time about the Lockwoods, so the first thing that happens is Mrs. Lockwood steps in as interim mayor.
Damon's still got a long way to go until he's man enough to deserve Elena. But he has a strong pull, a strong draw.
But with Katherine stalking Mystic Falls, Julie Plec says to expect more of a "love square."
And if Jeremy (Steven R. McQueen) survives (wink, wink), Julie Plec alluded to that fact that he and Tyler could share a strong connection. Another new bromance on the horizon will be Stefan and Matt (Zach Roerig). Yes, Elena's ex and current love will become "true blue" friends.
Anna is no longer in our world. Now, there's flashbacks and all kinds of opportunities in the future, but Anna is dead.
no dobra to ja może spróbuję trochę przetłumaczyć. ;)
Katherine i Elena są spokrewnione.
Sezon drugi jest wielkim czasem dla Lockwoodsów, więc pierwszą rzeczą jaka się wydarzy będzie Pani Lockwood na stopniu tymczasowego burmistrza.
Damon nadal ma długą drogę do przejścia aż zasłuży na Elenę. Ale on ma silny wpływ i silne przyciąganie. [tego nie jestem pewna do końca. ;)]
Ale z Katherine prześladującą Mystic Falls, Julie Plec powiedziała że oczekuje więcej z 'miłosnego kwadratu'.
I jeżeli Jeremy (Steven R. McQueen) przeżyje, Julia Plec sugeruje, że on i Tyler mogą utworzyć silne połaczenie.
Innym nowym 'romansem' na horyzoncie będzie Stefan i Matt (Zach Roerig). Tak, były Eleny i jej obecna miłość zostaną prawdziwymi kumplami.
Anny nie będzie więcej w naszym świecie. Teraz, jest tam powracanie do przeszłości i wszystkie rodzaje możliwości w przyszłości, ale Anna nie żyje.
mogą być jakieś błędy, ale ogólnie chyba jest ok. ;)
Wywiad z Julie Plec :
When Stefan lies to Elena again, it is possible it will be a huge deal for since Bloodlines they have an understanding 'no more lies' and his lies during the "hig on human blood" period was overlooked due to being part of the 'disease' but him doing it in 'normal' relationship will probably won't.
She said the whole 'can't vampires hear the heartbeats? Wouldn't Katherine lacking one attract Damon's attention and let him know it is not Elena' question would be answered come Season 2 so she won't answer it now...
Bonnie may have some guilt in Season 2 due to what happened in the finale, like it would be domino effect... I think she is hinting at Bonnie feeling sorry for causing Tyler's father's death? She is probably NOT the only witch in TOWN btw!!! Maybe she's (the other witch) "evil" and working for/with Katherine?
She refused to answer whether Isobel will come back or not. (Meaning she'll probably show at some point, I'd say)
Uncle J may be ALIVE! Julie refused to confirm him as dead (as opposed to Mayor & Anna)... But maybe he'll be fighting for his life in the 1st episode and then die. But they always did say his story would go into S2.
She gave a very guick and certain 'yes' to the possibility of Meredith being introduced.
From what I understand from twitter recaps, in the parts I couldn't listen she also mentioned KLAUS not being out of the cards, Said of Damon & Alaric: "They're like the greatest Hardy Boys, Scooby-Doo..." & mentioned Ian being a great leader and called Damon the greatest villain.
Next season's flashbacks will deal with 1864 and what happened AFTER the brothers were turned. (and there will probably be 3-4 flashback episodes again).
Stefan's dark side will always haunt him and Damon's good side will always haunt him. Damon was a pure soul back in his day too, he was innocent and he is now always trying to fight that good side inside of him, just like Stefan always tries to fight the dark side. There is a hero deep within Damon... Damon will always be the villain and Stefan will always be the hero but over the series we will see them switch roles back and fort, and probably for longer periods too...
Julie said they are still discussing whether or not to give the werewolves the same kind of 'choice' the vampires have. I'd that. The vampire-werewolf relationship will be as complicated as the witches-vampire one. And they want to show the vampire-werewolf animosity but to make it their own unique way if possible. So they're trying to find out about what to do with it, and also playing with the idea of why the Lockwood werewolf is 'special'.