na temat 2 sezonu??? Dobrze by było w jedno miejsce wszystko wrzucać co się komu uda zdobyć.Ja wiem tyle że bedzie od września w ramówce CW.
Co do tych głównych wątków serialu moje skormne zdanie jest takie... Trochę na siłę niektórzy chcecie przypasować Damona do Eleny i Stefana do Katherine... Uważam , że para Damon - Elena byłaby ciekawym w\wątkiem, ale raczej nie stałym i ostatecznie rozwiązanym tak, że Elena raczej wróci do Stefana. Myślę, że Kat namiesza trochę w serialu i być może Stefan zmieni swoje uczucia co do Eleny na korzyść Kat, ale mówicie o parze Kat i Stefan jakby Katherine była cudowną fajną dzierlatką a ona jest przecież mega cyniczna, egoistyczna i przebiegła... Być może coś czuje do Stefana, ale nie widze ich jako zakochanej pary ... A Elena owszem zraniona przez Stefana może pogłębić więź łączącą ją z Damonem... Ale co będzie dalej Zobaczymy. Jednak taka prośba nie wypowiadajcie się w taki sposób jak to robicie bo to trochę takie na siłę dopasowanie tych czworga do siebie.
Co nie znaczy, że nie jestem kibicką tego, żeby Elena była z Damonem... Lubię go bardzo nie wiem czemu, ale jest typem drania którego nie da się nie kochać :) Dlatego jeżeli taki będzie obrót sytuacji to byłoby fajnie :)
Zgadzam się z Tobą :P Nic nie ma na siłę... Stefana może coś połączyć na chwilę z Kath, Elena to zobaczy, i poszuka pocieszenia u Damona, potem Stefan się o tym dowie i narobi się trochę... Ale wydaje mi się że Elena będzie ze Stefanem, bo są sobie przeznaczeni :D I miłość zwycięży :D Ech... Mój romantyzm wziął górę :D Ale we wrześniu każdy się przekona czy jego przypuszczenia się posprawdzają :)
Chyba jak każda dziewczyna tutaj uwielbiam Demon'a ;D Ale Elena pasuje mi do Stefana ! Nawet jak wole urodę, poczucie humoru etc Demon'a to i tak chcę Elenę i Stefana razem <33 Nie wiem dlaczego wolę ich razem ale tak jest i mam nadzieję, że ani Kath ani Demon tego nie zepsują ;];]
Damon to typowy zimny drań, ale pod koniec sezonu staje się miły nawet, i to jest tak słodkie że mnie rozpuszcza aż :D
Damon który mówi coś z czułością do Eleny, albo delikatnie ją całuje tak jak calował Kat chociaż myślał że to Elena. A w sumie to na jedno wychodzi bo to jedna i ta sama aktorka. W każdym bądź razie mnie ta scena powaliła... Na maksa....
A to, że Damon musi zasłużyć na Elenę, to jednoznacznie wskazuje, ze coś tam będzie... Myślę że coś jest na rzeczy. Dziś obejrzałam odcinek jak damon mówi do stefana ze nienawidzi go bo katherine przemieniła go, a tylko damon miał byc przemieniony. Czyli jest moze tak ze Kat kocha bardzo stefana a damon to był tylko kochanek ;p tak jakby :D
Może nie wiem okaże się :D:D
Nowy spoiler! ;) http://vampirediariesonline.com/spoilers/vampire-diaries-spoilers-ask-ausiello-s poilers/
Pytanie: Słyszałam plotkę, że David Anders będzie regularnie się pojawiał w 2 sezonie Vampire Diaries. Powiedz mi proszę że to prawda! —Addison
Ausiello: Powiedziałbym gdybym mógł ale nie mogę. [I would if I could, but I can’t.] Ale jest coś co mogę potwierdzić: Anders na pewno pojawi się w premierze sezonu (1. odcinku).
Teraz wyjaśnienia. ;) David Anders (http://www.filmweb.pl/person/David+Anders-226698 strona na filmwebie) gra wujka Johna! ;) No, to będzie gorąco! ;)
no szkoda że jeszcze będzie bo go okropnie nie lubie. narobił dużo dziadostwa. ciekawe czy będzie tylko w pierwszym odcinku czy dłużej? oby się jak najszybciej zmył!!!
Myślę, że będzie w całym sezonie bo przeżyje. Ktoś już tu pisał, że pewnie Elena wpadnie do kuchni, a spłoszona Kath ucieknie. Elena włoży Johnowi pierścień na drugą rękę i ten nie umrze. Poza tym jeżeli będzie wyjaśniana sprawa wyglądu Kath i podobieństwa jej do Eleny, mogą być retrospekcje z jego i Isobel udziałem.
Ogólnie mam nadzieję, (ktoś też już to pisał :)) że z powodu tego "zamachu" i poznania przez Elenę biologicznego ojca John się zmieni na lepsze. ;) I może jeszcze będzie z Isobel... :)
O BOŻE, NIE!!!!!!!!!!!!!!!! PROSZĘ, NIECH TO NIE BĘDZIE PRAWDA, BO TEN SERIAL ZEJDZIE NA PSY!!!!!!!!!!!!!!
http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,8056524,Justin_Bieber_w_Pamietnikach_Wampirow_ _.html
Jak ta... pokraka zagra w VD to ja nie wiem, co ja zrobię!
A teledysk o którym mowa ("Somebody to love") z Kateriną (dużo tych jej występów w teledyskach!) znajdziecie tu: http://www.youtube.com/watch?v=SOI4OF7iIr4
Kotek jest tak samo wiarygodnym źródłem jak Pudelek i Lansik :)
Myślę że możemy spać spokojnie:)
o nie tylko nie to !!!!! ta sirota nie może wystąpić w serialu. przecież to by było dla VD samobójstwo!!!! oby to były tylko plotki bo......
a co do tego że John może się zmienić pod wpływem Eleny to oby, bo jak ma zostać w serialu to lepiej żeby się stał pozytywną postacią. pozdrawiam ;)
Słyszeliście coś więcej albo widzieliście serial The Gates?Dopiero wyszedł 1 odcinek.." Producenci opisują serial jako skrzyżowanie Pamiętniki wampirów i Gotowe na wszystko." -ciekawa jestem;)??
Jeśli ta pokraka, która "śpiewa" jak pedał zagra w tym serialu to będzie apokalipsa.!!!!!
Mam MEEGA nadzieję, że to plotka..
Przecież ten dzieciak się nie nadaje do takiego serialu.!
Obyś miała rację, że możemy spać spokojnie.!
jeżeli w saundtracku go puszczą to już będzie straszne, co dopiero jeżeli m zagrać.. aż ciarki przechodzą. no ale kotek rzeczywiście wcale wiarygodny nie jest, więc holly powiedziała dobrze, że można spać spokojnie. ;D
Nawet jeśli miałby sie pojawić, to możemy być pewne za Damonik go szybko zabije ];D buahahaaa
i wiecej niz na 1/4 jednego odc. sie nei załapie ;P
Hej, hej, głosujcie tutaj na VD ;) http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,8064232,Wybieramy_najfajniejszy_serial_FINAL.h tml Chyba chcemy żeby zwyciężył. :)
Hej, przegrywamy! Zacznijcie głosować!!! :) http://blogs.trb.com/network/cwsource/the_sourcies_2010/
ja głosuję. ;) ciągle patrzę czy nie ma nowych.. ale z tym największym łamaczem serc to nie dziwię się że VD przegrywa, bo wybrali akurat taką scenę co jak dla mnie wcale nie jest jakaś mocno wzruszająca... według mnie powinni lepiej wziąć z 6 odcinka, jak Elena mówi Stefanowi, że nie może z nim być. to bylo dużo bardziej wzruszające... ;)
Wiesz co? Zgadzam się. Jak zobaczyłam opis, to w ogóle nie wiedziałam, o którą scenę chodzi. :) Ale mimo wszystko też była fajna ta scena - złość Damona (Ian świetnie to zagrał) ;)
Na pocieszenie- właśnie ruszył nowy serial na abc o wampirach "The Gates". Mam nadzieję, że będzie fajny.
Kolejne The CW Source! Przegrywamy w walce najlepszej i jak narazie w najgorszym charakterze (Katherine! :)). Głosujcie tu! ;) http://blogs.trb.com/network/cwsource/the_sourcies_2010/
Wow, ale dzisiaj spoilerów znalazłam! Jak grzybów po deszczu ich! ;) Ale po kolei! ;)
1) Vampire Diaries Spoilers – Is Uncle John Really Dead? [VD Spoilery - czy wujek John naprawdę umarł?]
Though in last month’s Vampire Diaries cliffhanger Elena’s doppelganger brutally attacked John, his portrayer, David Anders, confirms that he’ll be back for the season premiere. And beyond that?
“That’s up in the air right now,” he says. “They haven’t picked up [my] option yet. I feel like the character has a lot of legs and you can go in many different directions with him. But ultimately it’s [executive producer] Kevin Williamson’s choice.”
Although on paper the odds of John surviving would appear slim — the dude got his fingers chopped off and took a blade to the gut — Anders reminds fans, “People don’t always die from knife wounds.”
As he awaits word on his VD prognosis, the Alias grad is currently shooting a guest appearance as a fugitive from the past on the second season of Syfy’s Warehouse 13 (premiering July 6; Anders’ ep airs Sept. 7). “There’s time travel involved,” he explains. “I run a magazine back in the ’60s. It’s shrouded in secrecy, so that’s about all I can tell you.”
Tłumaczenie:
W emocjonującym końcu pierwszego sezonu VD sobowtór Eleny brutalnie zaatakował Johna, jego odtwórca, David Anders, potwierdza, że wróci w odcinku premierowym nowego sezonu VD. Co się za tym kryje?
“Ten temat jest aktualnie na ustach wszystkich” mówi. “Jeszcze nie zdecydowano, jaki będzie ostatecznie los mojej postaci. Czuję, że mój charakter ma wiele nóg [to może być jakiś idiom, którego nie znam] i można dla niego znaleźć wiele różnych dróg. Ale ostatecznie będzie to wybór [producenta wykonawczego] Kevina Williamsona.”
Mimo że na papierze wersje, w których John przeżywa mogą się wydać nieprawdopodobne – gość ma odcięte palce i ostrze w brzuchu – Anders przypomina fanom, „Ludzie nie zawsze umierają od ran zadanych nożem.”
W oczekiwaniu na werdykt w sprawie VD, aktor aktualnie kręci swoją gościnną rolę jako zbieg z przeszłości w drugim sezonie Warehouse 13 [ http://www.filmweb.pl/serial/Warehouse+13-2009-485588 ] (premiera 6 lipca, występ Andersa 7 września). „To czas podróży” wyjaśnia. „I run a magazine [nie potrafię tego przetłumaczyć] z powrotem w lata 60. Spowite jest to tajemnicą, więc to wszystko co mogę wam o tym powiedzieć.”
też coś znalazłam. ;) spoiler. ;D
“Our big new addition is Mason Lockwood, the mayor’s much younger and cooler brother, who has been estranged from the family,” says executive producer Julie Plec. “His return introduces a lot of questions about what is so special about that creepy Lockwood family.” My guess: they were unicorns with wooden vampire-killing horns.
no i spróbujemy przetłumaczyć:
'Naszym wielkim, nowym dodatkiem jest Mason Lockwood, dużo młodszy i fajniejszy brat burmistrza, który zerwał kontakt z rodziną.' powiedziała producentka wykonawcza Julie Plec. 'Jego powrót wprowadza wiele pytań, co jest takiego specjalnego, strasznego w rodzinie Lockwoodów' Moim zdaniem: oni są jednorożcami z drewnianymi rogami, które zabijają wampiry.
Tak, też chciałam to dodać ;) Znalazłam jeszcze do tego wstęp:
We never learned exactly what the evil Mayor Lockwood (Robert Pralgo) was (vampire? werewolf? smoke monster?) before he lost his life in a burning basement in The Vampire Diaries season finale. But we may find out thanks to a mysterious new arrival headed to Mystic Falls.
Tłumaczenie:
Nigdy tak naprawdę nie dowiedzieliśmy się, czym zły Mayor Lockwood (Robert Pralgo) był (wampirem? [Nieee...] wilkołakiem? [prędzej...] Smoke monsterem? [nie wiem, co to jest :P...]) zanim stracił życie w płonącej piwnicy w finale 1. sezonu TVD. Ale możemy dowiedzieć się dzięki tajemniczemu, nowemu przyjezdnemu, który zawita do Mystic Falls.
A... Tu: http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,8076995,Pamietniki_Wampirow___co_wydarzy_sie_w _drugiej_serii__.html jest taki trochę skrót tego, co ja i Ula napisaliśmy, tyle, że co do wujka Johna, to chyba nie orientują się na czym stanęło na końcu sezonu i nie wiedzą, że w 1. odc. 2 sezonu może się okazać, że np. John tylko sobie umrze na rękach Eleny. ;)
2) Five Hot Secrets About The Vampire Diaries Cast [5 gorących sekretów o aktorach z TVD]
Enough with that pesky Edward Cullen and his family-friendly vampire brood! There's no denying that The CW's The Vampire Diaries grabbed a good portion of the bloodsucking market this season, and the whole cast is coming back for in the second round!
And, trust, we know that plenty of you are into the fangy fun of it, too.
The hot vamp show stars the adorable Nina Dobrev, bad-boy Paul Wesley and Lost alum Ian Somerhalder in a ferocious mix of teen melodrama and supernatural fantasy. But what really goes down behind the scenes on the sweaty, steamy set in Atlanta, Georgia?
We recently caught up with stars Candice Accola and Steven R. McQueen, who play ex-mega-bitch Caroline and screwed-up outsider Jeremy, and wrenched a few droplets of bloody cast dish from them:
They still get starstruck.
Accola's intimidated by iconic women, none more so than Diane Keaton. "I had the opportunity to meet her on the way to the pilot," she says. "She sat behind Kayla [Ewell] and I on the airplane. I was all ready to say, 'You are an inspiration to young women everywhere!' and all that came out was, 'You are, like, awesome!' Ha. That's how suave I get."
They like other vampires.
"I've been on a True Blood kick," says Accola, who also plans to see Eclipse when she and the other girls reconvene in Atlanta in July to begin filming. "Definitely by the time we get back."
Meanwhile, McQueen is a fervent Team Edward supporter.
"Vampires are just cool, you know?" he says, adding. "They just have some sort of rebel authority that's kind of cool."
They're humble.
Like many young stars today, they remember where they come from.
"I was working in an ice rink before all this," laughs McQueen. "Work became not only a gift, but therapeutic as well...the entire experience has been a blessing." Accola agrees. "It's amazing," she says. "It's just wonderful that everyone's enjoying watching it as much as we are making it."
They cause trouble on set.
"We're constantly doing pranks, most of which I can't talk about 'cause they're kind of, you know, mum's the word sort of things," says McQueen.
Accola's adds: "We don't really joke around too much because it's a lot to do in a little amount of time, but biggest troublemaker? Nina, for sure. She's the sneakiest."
They kinda, sorta, don't really, or do they, hook up.
Both kids braced the question of on-set romance with enough hesitation and nervous laughter to make us double-take.
"I'm sure by the end of all these seasons, everyone's gonna say that we've all dated each other," says Accola. When asked about Nina and Ian's rumored romance, McQueen said, "I wish I knew." When asked about Nina and himself, he said, "I wish I knew."
Hmm. Wish we did, too.
Tłumaczenie: 5 gorących sekretów o aktorach z TVD
Wystarczy wkurzającego Edwarda Cullena i jego rodzinie - przyjaznej wampirzej gromadce! Nie ma co się oszukiwać, że serial TVD emitowany przez stację CW zgarnął dużą część krwawych wpływów tego sezonu, a cała obsada wraca w drugiej rundzie!
I, wierzcie, wiemy, że wielu z was też uwielbia ten serial.
Gwiazdy gorącego wampirzego show – zachwycająca Nina Dobrev, zły chłopiec [???] Paul Wesley i ałun „Zagubionych” [Ałun jest minerałem soli występującym naturalnie w przyrodzie. Posiada właściwości antybakteryjne, tamujące krew, ściągające i dezynfekujące. :D] w dzikim miksie młodzieżowego melodramatu i nadprzyrodzonej fantasy. Ale co naprawdę dzieje się poza scenami w dusznym i zmysłowym planie w Atlancie w Georgii?
Właśnie rozmawialiśmy z gwiazdami Candice Accolą Stevenem R. McQueenem, którzy grają eks-mega-jędzę i zagubionego outsidera Jeremiego, i wyszarpnęliśmy od nich kilka kropel z krwawego posiłku odsady:
Ich wciąż onieśmielają gwiazdy.
Accola onieśmielona przez kobietę ikonę, Diane Keaton. „Miałam sposobność ją poznać na drodze do pilota” mówi. „Siadła za Kaylą Ewell [Vicky] i mną w samolocie. Byłam gotowa powiedzieć 'Jesteś inspiracją dla młodych kobiet na całym świecie!', a wszystko co z tego wyszło to: 'Jesteś... jakby... niesamowita!' Ha. Oto jaka jestem uprzejma.”
Są jak inne wampiry.
„Byłam na kopniaku po 'Czystej krwi'” mówi Accola, która planuje też zobaczyć „Zaćmienie”, gdy ona i inne dziewczyny znów się spotkają w Atlancie w lipcu, by wznowić filmowanie. „Zdecydowanie niedługo powrócimy.”
Tymczasem, McQueen jest żarliwym członkiem Teamu Edward.
„Wampiry są po prostu fajne, wiesz?” mówi, dodając: „One po prostu mają pewien rodzaj buntowniczego autorytetu, który jest po prostu fajny.”
Są skromni.
Jak wiele dzisiejszych młodych gwiazd, pamiętają skąd przyszli.
„Pracowałem na sztucznym lodowisku przed tym wszystkim” śmieje się McQueen. „Praca stała się nie tylko darem, ale także terapią... Całe to przeżycie było błogosławieństwem.” Accola potwierdza. „To niesamowite” mówi. „To po prostu zdumiewające, że wszyscy cieszą się oglądaniem tego tak bardzo, jak my kręceniem.”
Ciężko pracują na planie.
„Stale żartujemy na planie. O większości nie możemy rozmawiać, bo są jakby, wiesz, [nie jestem pewna] rzeczy, które powiedziała ci mama w sekrecie” mówi McQueen.
Accola dodaje: „Tak naprawdę wiele nie żartujemy, bo jest bardzo dużo do zrobienia w krótkim czasie, ale największy intrygant? Nina, na pewno. Ona jest najbardziej podstępna.”
Są niby, jakby, niezupełnie, czy naprawdę, przyłącz się.
Oboje spięło pytanie o romans na planie z wystarczającą ilością wahania i nerwowego śmiechu, że zareagowaliśmy z opóźnieniem.
„Jestem pewna, że na koniec serialu wszyscy powiedzą, że każdy randkował z każdym z odsady.” mówi Accola. Kiedy pytamy o plotki na temat romansu Niny i Iana, McQueen mówi: „Chciałbym wiedzieć.” [AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! :D]
Hmmm. My też byśmy chcieli.
No ja też bym chciała, a co! ;)
no więc coś jeszcze o drugim sezonie a dokładnie o wujku Tylera:
Michael Ausiello of EW has an idea of who he thinks Julie Plec and Kevin Williamson should cast as “Mason Lockwood”, Tyler’s uncle. Here’s the description of the role and his choice! NOTE: This is only a suggestion.
Mason Lockwood: Described as Tyler’s “cool” uncle, Mason is sexy and athletic and possesses an easygoing charm. Though he has more control than his nephew, he can “flip in an instant” if crossed. Seeking Latin or Caucasian actors in their 30s for this recurring role.
Armchair Casting Director suggestion: Skeet Ulrich (if Law & Order: Los Angeles doesn’t snap him up).
tłum:
Michael Ausiello z EW wpadł na pomysł kogo Julie Plec i Kevin Williamson mogliby wziąć pod uwagę do roli Masona Lockwooda, wujka Tylera. Tutaj jest opis roli i jego wybór. ALE to tylko propozycja.
Mason Lockwood: Opisany jako super wujek Tl\ylera, Mason jest seksowny i wysportowany i wyluzowany. Jednak ma chyba więcej kontroli niż jego bratanek, jeżeli jest zdenerwowany potrafi 'stracić kontrolę tylko na chwilę'. Poszukiwany jest aktor pochodzenia łacińskiego lub kaukaskiego [?] około trzydziestki do okresowej roli.
Propozycja dyrektora od obsady: Skeet Ulrich (jeśli Law & Order: Los Angeles nie przerywajcie mu)
Nowe głosowanie - największy zaskok. :) No i oczywiście Kath! :)
http://blogs.trb.com/network/cwsource/the_sourcies_2010/
http://vampirediaries.pl/forum/viewtopic.php?f=47&t=2544
widzieliście już pierwsze zdjęcie z planu 2 sezonu?? To chyba Jeremy....i chyba biegnie albo szykuje się do skoku....czyżby jednak został wampirem????
http://www.youtube.com/watch?v=u9qpZW-CCuw&feature=player_embedded
widzieliście to ??
Ciekawe podsumowanie I sezonu.
I znowu zastanawiam się czy Ian i Nina są razem xDD
Fajnie by było ;d
A ja napiszę moją hipotezę na temat pierwszego odcinka drugiego sezonu, tylko po to, aby potem powiedzieć: "A nie mówiłam?".
Moim zdaniem Elena usłyszy hałas, wejdzie do kuchni, zobaczy Johna leżącego na podłodze, wiadomo będzie 'Oh my god! What happened? Who did this to you?" on tylko wycharczy "To Katherine" albo "Katherine tu jest/była". On zemdleje. Elena zacznie się drzeć "Jeremy! Jeremy help me!" Dżeremy zbiegnie na dół, zadzwonią po karetkę. Wujek John albo zginie albo przeżyje (obstawiam, ze zginie, bo głupio wyglądałoby, gdyby w jakiejś scenie przez niedbalstwo cudem odrosły mu palce:p. A może mu je przyszyją? ;) ).
I teraz moje hipotezy co do Jeremy'ego. Albo wyrzyga tabletki zanim Elena zacznie go wołać i wiadomo, nadal będzie miał ten sam wyraz twarzy psiaka z rozwolnieniem (bo nic innego pokazać nie potrafi)i tym razem jego ekspresja będzie nam miała okazać jego ból, ze nie miał dość odwagi aby się przemienić i w tym momencie Elena go zawoła ALBO w ogóle nie wziął tych tabletek/wziął ich za mało.
Bo trzeba być skończonym debilem, aby chcieć przez wieczność być piętnastolatkiem. I scenarzyści i chyba to dostrzegli.
Reasumując - Jeremy nie stanie się wampirem, bo niby co by się stało gdyby jenna weszła rano do jego sypialni i rozsunęła zasłony, aby obudzić go do szkoły.
PONADTO. Ile lat ma Elena w serialu? Proszę napiszcie, to podsunę wam ciekawą łamigłówkę. :)
A tak w ogóle to witam. Nie byłomnie od ostatniego odcinka pierwszego sezonu bo rzygać mi sie chce od tych wszystkich tematów w stylu stefan/damon, zmierzch/VD, elena+damon/elena+stefan....
no chyba 17 aczkolwiek wydaje mi się, że w serialu nie ma dokładnie powiedzianego ile ma lat...
uff. Dopiero wróciłam więc sorki, że tak późno odpisuję.
Ja również sądzę, że Elena powinna mieć 17 lat, ALE...
Wiem, ze są wakacje ale zajmiemy się teraz matematyką. :p
Rodzice Eleny zginęli w maju 2009. Akcja serialu rozpoczyna się we wrześniu 2009. Później toczy się mniej więcej razem z rzeczywistym upływem czasu, czyli nie ma akcji w styl "pół roku później" (odcinek o halloween w czasie halloween etc). Anyway... Załóżmy, że w 2009 roku Elena ma 17 lat. W żadnym odcinku nie miała urodzin, czyli nie mogłoby być tak, ze miała 16 lat i skończyła 17. Czyli powinna urodzić się w 1992 roku tak? Wiec dlaczego w odcinku w którym zaczęła szukać swojej matki były zdjęcia z rocznika 1993? Czyli ludzi którzy skończyli high school w 93'? Isobel urodziła ją i wróciła jak gdyby nigdy nic swojego liceum? nikt nic nie wiedział o tym że ma córkę? Czy na tym zdjęciu była już w ciąży? Nawet jeśli tak to wychodzi nam, ze Elena urodziła sie w końcu 93 roku lub 94'. A przecież to Jeremy miał 15 lat tak? Dwoje dzieci tak szybko?
Moim zdaniem zrobili wtopę z datą urodzenia. A może gdzieś się pomyliłam? Pomóżcie.
Skoro już jesteśmy przy datach. Niechciałam zakładać nowego wątku ale skoro już piszemy do siebie od pewnego czasu to może tak warto by się jakoś przedstawić.
Przy okazji zobaczymy czy są tu same nastolatki.
Z mojej stony wiadomo. Mam 23 lata.
1) Masonem Lockwoodem został Taylor Kinney:
http://vampirediariesonline.com/casting/vampire-diaries-casting-taylor-kinney-ca st-as-mason-lockwood/
Strona aktora na filmwebie- http://www.filmweb.pl/person/Taylor+Kinney-556763
2) Nowy spoiler: http://vampirediariesonline.com/spoilers/vampire-diaries-spoilers-casting-rumor/
3) Katerina m.in. o Bonnie w nowym sezonie: http://www.nypost.com/p/blogs/popwrap/kat_graham_sassy_is_what_all_about_OdA482X 4nPF35TGuPLBKiO
4) Spoiler co do wilkołaków w serialu i Lockwoodów: http://vampirediariesonline.com/spoilers/vampire-diaries-spoilers-more-about-new -lockwood-via-mega-buzz/
5) Wywiad z Ianem: http://vampirediariesonline.com/ian-somerhalder/ian-somerhalder-interview-with-g q-uk/
Chyba tyle ;) I tak dużo!!! :) Jak będę miała chwilę i sprawny Internet to zamieszczę tłumaczenia, ale jeżeli wy macie ochotę potłumaczyć, to proszę bardzo ;)
hmm. co do Eleny to może rzeczywiście się trochę wkopali, ale i nie wiadomo może rzeczywiście Isobel urodziła a potem wróciła do szkoły, bo o ile się nie mylę to Isobel miała 16 lat kiedy urodziła Elenę, a u nich zdaje się w wieku 16 lat nie kończy się high school...
a co do mojego wieku to ja mam 16 lat. ;)
a co do spoilerów to na razie nawet jakoś nie chce mi się ich czytać. ;)
Zgadzam się z tobą. Spoilery już też mnie znudziły. Po prostu zaczekam na drugi sezon, bedzie ciekawiej oglądać.
No i w końcu jakieś info co do 2 sezonu. Samej nie chciało mi się szukać ale jeśli to prawda że od 9 września mają być nowe odcinki do jestem zadowolona :)
http://www.youtube.com/watch?v=S7qlrSLk-Uk&feature=player_embedded#!
Zwiastun 2 sezonu ; ))
Troche słabo widać, ale i tak nie mogę się doczekać....
A Damon wspaniały ;DD
bardzo bardzo ciekawy wywiad z Kevinem Williamsonem i Julie Plec:
http://vampirediaries.pl/artykuly/321-wywiad-z-kevinem-williamsonem-i-julie-plec
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
najważniejsze [według mnie ;)] w tym wywiadzie:
'Plec: Drugi odcinek ma charakter karnawału, gdy tymczasem w trzecim Elena, Damon oraz Alaric razem wybiorą się na uniwersytet Duke. Isobel, żona Alarika oraz biologiczna matka Eleny w tamtym miejscu poznała swojego męża oraz z nim mieszkała. Kobieta studiowała zjawiska paranormalne oraz była ekspertem w dziedzinie antropologii, co pozwoliło jej na kontynuowanie badań nad wampirami pod tą przykrywką. Zrodziła się w niej obsesja na punkcie Mystic Falls, która zaprowadziła ją do dalekiego sięgania w jego historię. Podczas wycieczki Elena, Damon oraz Alaric zagłębiają się w zakurzonych teczkach Isobel z myślą, że mogła ona wiedzieć coś, o czym oni nie mają pojęcia.
A co z następnym halloweenowym odcinkiem?
Williamson: Nie patrzymy na serial tak, jakby minął już cały rok. W okolicach naszego Halloween (około odcinka 7 - przyp. tłum.) pojawi się jednak epizod z balem maskowym, który prawdopodobnie rozbijemy na dwie części. Rozpęta się piekło.
Będzie jedno ogromne morderstwo?
Plec: Tak. Co najmniej jedno.'
resztę znajdziecie na stronie podanej wyżej. ;)
Bardzo fajnie czytało mi się ten wywiad ;)
Idąc za śladami Urszulanki ; wywiad z Ianem,Paulem,Niną i reżyserem :
http://vampirediaries.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=2635
super wywiady.. kurcze to wszystko sprawia że jestem jeszcze bardziej ciekawa co się będzie działo we wrześniu...
bardzo dziękuje że chce wam się szukać tych wszystkich informacji ;)