na temat 2 sezonu??? Dobrze by było w jedno miejsce wszystko wrzucać co się komu uda zdobyć.Ja wiem tyle że bedzie od września w ramówce CW.
Kolejne spoilery w rozmowie z głównymi aktorami: http://vampirediariesonline.com/nina-dobrev/paul-ian-and-nina-answer-questions-f rom-cinetvbuzz/
Pytanie: Kto bardziej zagraża związkowi Stefan-Elena? Damon czy Katherine?
Nina: Najprawdopodobniej oboje. :)
Paul: Świetne pytanie. Większość ludzi myśli, że Damon, ale... My do końca nie wiemy, co się stanie, na 100%. Ale myślę, że... Byłem zakochany w Katherine. Więc co myślisz?
Nina: Tak, to może być pokusa dla Stefana. Nie wiemy dokładnie, ale mogą być oboje niebezpieczni.
Paul: Tak. :)
NO I WRESZCIE IAN SIĘ ODEZWAŁ!
Ian: Myślę, że ja... Myślę, że to zależy od tego ile zapłacę Kevinowi Jakiemuśtam (nie chce mi się wysłuchiwać nazwiska - pewnie chodzi o scenarzystę), by napisał coś dobrego. :)
Paul: Daje moje .... [Nie mogę zrozumieć co on mówi... :P]
Ian: Tak, powinienem wiedzieć. Wszystkie. Rozkminimy to (Poradzimy sobie). :) Czy mogę dostać trochę kasy od kogoś? ;)
Nina: (nieśmiały śmiech)
Paul: [No i znowu nie wiem co mówi! Ten polski akcent! :P Ale potem wszyscy się śmieją. Na pewno powiedział coś odnośnie wypowiedzi Iana i o pieniądzach.]
Ian: (głośny śmiech)
Jakieś głosy w tle.
Nina: (głośny śmiech)
Serio on ma polski akcent? Nie zauważyłam, bo dla mnie to on jest wyjatkiem w ewolucji.
Jak można zapomnieć i tak kaleczyć PIERWSZY język... dla mnie to epokowe odkrycie:)
Może przesadzam, ale nie do końca mówi jak Amerykanin. :)
A jak chcesz posłuchać jak mówi po polsku (bo znalazłam taki wywiad) to znajdziesz go tu: http://chomikuj.pl/Maleine/Co*c5*9b+wi*c4*99cej/Pami*c4*99tniki+Wampir*c3*b3w+(T he+Vampire+Diaries)+(2009-2010)/Wywiady/Paul+Wesley Ten niżej dla Onetu :)
Polecam :)
I tam też jest kilka spoilerów dotyczących serialu :)
Wiem jak mówi po polsku i dla mnie to jest wyjątek w ewolucji...
sorry ale to jego pierwszy język ...jak można go tak kaleczyć...
wiem, też się dziwiłam, że tak dużo zapomniał. w końcu odwiedza podobno dziadków w warszawier co roku...
no tak, ale na co dzień normalnie to jest w Ameryce i mówi po angielsku, polskiego mało używa, więc to jak dla mnie normalne..
Przecież on się wychował i urodził w USA. Na pewno od małego był uczony angielskiego, a może w domu też mówiono po angielsku, nie po polsku. To bardzo prawdopodobne, więc nie osądzaj jak nie wiesz ;) On jest Amerykaninem polskiego pochodzenia, nie ma polskiego obywatelstwa.
nie, w wywiadzie mówił, że w domu mówiono po polsku, dopiero w szkole zaczął się uczyć angielskiego, no ale potem ciągle mówił po angielsku..
Dzięki za uświadomienie ;) Czyli w wieku 6-7 lat zaczął uczyć się angielskiego, sądzę, że potem wzbogacał angielskie słownictwo, nie polskie. A języka łatwo się zapomina, szczególnie w miejscu, gdzie wszyscy mówią w innym.
nie chce się wam do dyskusji wtrącać ale to jest nienormalne....
to nie jest drugi ani trzeci język tylko pierwszy na podstawie którego twój mózg uczy się zdolności poznania języków.
Proponuje: ucz swoje dziecko przez 6 lat polskiego, a później przez 20 angielskiego... jak myślisz, ile bedzie pamietać z polskiego...?
Proszę Litości...
Jakoś nie planuje dzięci. A z punktu widzenia naukowego tak to wygląda jak napisałam.
I takie teksty litości są jakoś nie na miejscu...
A na miejscu sa pretensje do goscia, ktory cale zycie spedzil a ameryce o to , ze kaleczy jezyk polski??
Oczywiste jest, że on nie może mówić dobrze po polsku, na pewno przez te kilka lat co się uczył polskiego nie nabył jakoś bogatego słownictwa. Poza tym zauważ, że dziecko w wieku 7 lat dopiero uczy się literek i składania wyrazów, a on się tego uczył po angielsku, więc sądzę, że polskiego uczył się tylko "ze słuchu".
no właśnie przecież on jak był dzieckiem tylko to mówił trochę po polsku, a jak poszedł do szkoły [wiek 6-7] to zaczął uczyć się angielskiego, to on jak miał łączność z językiem polskim to był jeszcze małym szkrabem.. ;) a potem, jak mówił w wywiadzie cały czas mówił i mówi po angielsku, tylko czasem mówi po polsku, żeby nie zapomniec... a i jego polski wcale nie jest zły, jak na kogoś kto mieszka na sałe w Ameryce i się tam wychował.... posłuchaj sobie np. Pascala, jego polski to jest kaleczenie, ale Wesley'a nie, mówi dobrze gramatycznie..
Ale sobie zabawę znalazłycie:)
Ja tylko powiedziałam że zapominanie pierwszego języka jest wbrew ewolucji a zaczyna się rozprawa adwokata diabła:)
ciekawie:)
Dobra dziewczyny! Ja to zaczęłam, ja skończę. Więc może i się zapomina, choć nie powinno, bo trzeba dbać o swój ojczysty język. Ale z tego powodu, że to Paul, a nie kto inny, to mu wybaczamy i nie obrażamy się na siebie za odmienne opinie. :) Dziekuiję ;)
A propos randkowania: Ian spotyka się z Niną Dobrev. Z Ashley Green był w 2009 r. a z Megan Auld (tą z w/w Bravo) w latach 2007-2009.
http://www.whosdatedwho.com/celebrities/people/dating/ian-somerhalder.htm
Nieważne! Ważne że jest ;) I tak wiemy swoje :) Ciągle sie z nią pokazuje nie tylko przy okazji promocji :)
Nowe spoilery: http://www.digitalspy.co.uk/tv/s62/vampire-diaries/tubetalk/a224782/exclusive-ch ats-with-vampire-diaries-cast.html
Chat z Niną i Paulem z Monte Carlo (4-dniowy festiwal telewizyjny z ich udziałem - Iana też :)):
Najpierw Paul:
Pierwsze pytanie jest odnośnie sukcesu serialu, nie chce mi się tego tłumaczyć (akcent! :P), bo nie wnosi nic do naszego tematu. :)
2) Zrobili wcześniej ankietę co do pytań i facet pytający robi wstęp, że niektóre z tych pytań były dziwne. :P
P: Ooh, tak? Lubię te dziwne. Mogę je znieść.
Przerwa, bo nie wiem o co chodzi. Facet pyta o jakąś najgorszą noc i Paul mówi, jaka, ale nie mogę szczaić o co chodzi dokładnie.
Q: Czy jesteś żonaty?
P: (Ze Śmiechem!) Nie.
Q: Pytanie o tą śliczną sylwetkę pełną mięśni, którą ma Paul. Jak to robić? :)
P: Na pewno nie będąc tu, w Monte Carlo, i jeść tyle pysznych rzeczy. To nie mój zwyczaj. Staram się być zdrowy i zdrowo żyć kiedy nie jestem w Monte Carlo.
Q: Najdziwniejsze pytanie jakie ci zadali fani. Czy miałeś specjalne prośby?
P: Tak. Nie. (długo się zastanawia) Ian jest proszony, by ukąsić ludzi, bo to jest facet, który wszystkich gryzie (Ooo tak :)) w serialu. Ja dostaje inne pytania. Ten, no... Zawsze zapominam jego imienia... Ian (jak można zapomnieć takie imię! :)) dostaje ciekawsze pytania.
Pytanie i odpowiedź niezrozumiałe dla mnie, ale Paul się śmieje i mówi że czegoś w ogóle nie kupuje, ale nie wiem, czego.
P: Wiesz, jesteś atrakcyjny, ale zarezerwuje moje ugryzienia dla gatunku żeńskiego.
Facet pytający jest niepocieszony, Paul go przeprasza, więc pewnie w pytaniu go prosił o ugryzienie.
Q: Tak wiele się dzieje w tym serialu. Kiedy dostałeś scenariusz? Wiedziałeś, jak skończy się sezon?
P: Nie miałem pojęcia. Dostaliśmy scenariusz dzień, 2 dni przed rozpoczęciem zdjęć. Normalny odcinek kręcimy w 8dni: pon, wt, śr, czw, pt, pon, wt, śr. Ten kręciliśmy 12 czy 14 dni. Wszystko miało byc ilealne.
Q: Nina - jak to jest widzieć ją grającą 2 różne role?
P: Jest świetna i naprawdę dobrze sie w nie wciela. Kiedy gra Katherine, ja też gram innego Stefana, tego sprzed lat.
Reszta jutro ludzie, bo muszę spadać. Miłego czytania i sorry, że tak mało i tak słabo :)
nie tam się nie pyta o żadną najgorszą noc, tylko prosi żeby chyba powiedział swoje prawdziwe nazwisko do kamery i on mówi Paweł Wasilewski. ;))
http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,8003017,Wywiad_z_bohaterami_Vampire_Di aries__najfajniejsze.html?bo=1
Tu znajdziecie wywiad, który wcześniej już trochę wam przetłumaczyłam, a tu jest całość, a nie tylko jedno pytanie. :) Bardzo fajny, polecam :)
Paul gwiazdą Popcornera: http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,7987523,Gwiazda_Popcornera__Paul_Wesle y.html
Kilka filmików, życiorys ogólny chyba i wiele ciekawostek. Polecam :)
http://www.wat.tv/video/on-en-parle-special-festival-2utcf_2exyh_.html - Wywiad z Monte Carlo filmik
Tłumaczenie z hiszpańskiego:
INTERVIEWER (woman): A big hit in the US, the biggest one of the CW and TVD is the TV show that all young adults watch today.
INTERVIEWER (main): So tell us about the story and the main characters. I know there are two vampires who are brothers, one evil and one good.
IAN: I'm a vampire, I was a bad guy at the beginning but it's all about perspective.
PAUL: And I'm a good guy at the beginning but here again, it depends how you see things. I evolve a little bit.
INTERVIERWER (main): (@Paul) I was told you first wanted to play Damon but didn't get the part and you were chosen to play Stefan instead.
PAUL: And it was a good thing because Ian is perfect for the role. He (Damon) loves my character, in a healthy way and our history began long ago, in fact, the cast is perfect I think.
INTERVIEWER (main): (@Nina) Who's your character?
NINA: I play Elena Gilbert and Katherine Pierce, a girl stuck with these two boys. (They are great guys) Elena is the nice (human) girl while Katherine is selfish, she's a bit of a jerk and she's a vampire, she's also the one who turned the two boys.
IAN: Damon learnt everything from Katherine and she made him who he is now.
INTERVIEWER (main): How come people are fascinated again by vampires in the US? How do you explain it?
PAUL: It's a great platform to tell a story with all genres in it. Also, it’s been around for ages.
NINA: I completely agree, there's something very mysterious/intriguing, appealing & sexy about vampires.
IAN: They're dangerous.
NINA: Danger itself is attractive.
INTERVIEWER (main): Christelle [the woman earlier] said earlier the series was a success in the USA and we saw that there were big fans here. Are you three sex symbols in the USA? Do you have big big fans who love you there?
IAN (pointing at Paul): He is.
PAUL: Ian somerhalder is the sexy smoldering so...
NINA (@Paul): Oh you are too
PAUL: You know what? You are too.
IAN: Actually I think Nina is the woman, it's the female sex symbol and she's very talented.
INTERVIEWER (main): What do you like most in playing a vampire?
NINA: Blood.
IAN: Sucking blood.
PAUL: Higher senses
NINA: it's cool, they have the ability to look somebody in the eyes and ask you to do something and you can resist it.
IAN (@the interviewer): I would like to do it in real life because I could look at you and ask you...
INTERVIEWER (man): What would you ask her to do?
INTERVIEWER (main): You’re not far from it, I can see your eyes haha. You have a tattoo on your arm, what does it says?
IAN: It's "here and now" in ancient Latin.
INTERVIEWER (main): What does it mean for you?
IAN: It's a personal thing but...
INTERVIEWER (main): It's okay. Is it easier for you to seduce women now that you are a vampire?
IAN: It's been working.
INTERVIEWER (main): Do you think the Twilight phenomenon boosted your series and helped it becoming stronger and more successful?
IAN & PAUL: Without a doubt.
PAUL: We wouldn't even be here without the regained appeal for vampires, which was mostly due to this movie.
NINA & IAN: We're very thankful because it let the vampires be in again and vampire TV shows appear and so tell stories.
PAUL: It's important for long series so they can be independent even if the success was due to the movie at first. But then, I think The Vampire Diaries is different from the Twilight movie.
INTERVIEWER (main): Are you afraid that now the series is a big show that you'll get stuck at playing TV shows even if you want to have big screen parts? or there isn't this distinction between TV & movie actors?
PAUL: Not anymore.
IAN: There isn't anymore, I mean, maybe in the 80s, 90s you couldn't be a big screen actor once you played on TV shows but now it's considered prerequisite to play in movies. Things have changed.
INTERVIEWER (main): A question about Lost finale. (@Ian) You were in this last episode and are you sad about it ending? Would you rather have it on-going?
IAN: I was not sad, actually I think it is a great story telling and I know the friends of mine who had been working on it did their best during these six years. It was very powerful and like any other good story, there are questions that haven't been answered. It was a wonderful experience.
INTERVIEWER (main): The Lost finale hasn't aired yet in France so we won't talk debate for now. What's next for Vampire Diaries? Do you think it'll last for many many seasons?
NINA: We hope so.
PAUL: We're very lucky-
IAN: It should last if we don't mess things up.
INTERVIEWER (main): The peculiarity of The Vampire Diaries is that it wasn't shot in LA.
PAUL: We shot the Pilot at Vancouver and the rest of the episodes are shot in Atlanta (GA), and it's incredible. It's just us there, we don't get to see our friends or family so we kind of become our own family together.
IAN: I think that transfers on the film that we are really really close and the only thing that we have to do is to work.
INTERVIEWER (main): Three isn't always a good number. You're giving the impression that everybody get along very well but...
PAUL: Three is company and three makes good television.
INTERVIEWER (main): The TV shows is based on best seller books. Do the writers follow the actual plot or do they change the story and write their own with elements of the books?
IAN: There is a little.
PAUL: It depends on things, on the characters. Yes, it is based on books but there have been changes.
IAN: I think the books are a good base for inspiration and it's the foundation of this thing we're trying to master but I think sticking too much on books wouldn't be a good thing, the series needs to evolve. LJS gave us great characters and we're trying to respect them as they are the things that first like the people.
INTERVIEWER (man): I just wanted to say that there's this thing with them [about the trio]. The series hasn't aired yet here but they already have great fans here though we don't know them a lot [the trio]. I think it's due to their good looks.
Tłumaczenie:
Woman: Wielki hit w USA, jeden z największych ze stacji CW i TVD jest serialem, który oglądają dzisiaj wszyscy młodzi dorośli.
Main: Powiedzcie nam o fabule i głównych bohaterach. Wiem, że jest tam dwóch braci - jeden zły, a drugi dobry.
Ian: Jestem wampirem, na początku byłem złym chłopcem, ale to tylko pogląd (zależy od punktu widzenia).
Paul: A ja jestem tym dobrym facetem, ale znowu to zależy jak spojrzymy. To się trochę zmienia.
Main -> Paul: Słyszałem, że kandydowałeś do roli Damona, ale jej nie dostałeś, i zostałeś wybrany do roli Stefana.
Paul: To był dobry wybór, bo Ian to idealny Damon. On (Damon) kocha moją postać, w zdrowy sposób, a nasza historia zaczyna się bardzo dawno temu, a obsada jest idealna - tak myślę.
Main -> Nina: A twoja postać?
Nina: Gram Elenę Gilbert i Katherine Pierce, dziewczynę [chyba dziewczyny?] zakochaną[e] w tych dwóch facetach. (Są świetni) Elena, jest tą dobrą (ludzką) dziewczyną, podczas gdy Katherine jest samolubna, trochę łajdakowata i jest wampirem, ona również przemieniła tych dwóch chłopców.
Main: Jak to się dzieje, że ludzie w Stanach znowu są zafascynowani wampirami?
Paul: To świetny punkt wyjścia [dosł. platforma, podest, peron], by opowiedzieć historię gatunku [filmowego o wampirach]. Przecież istnieje on od wieków.
Nina: Zgadzam sie w zupełności, jest coś bardzo tajemniczego/intrygującego, pociągającego i seksownego w wampirach.
Ian: Są niebezpieczne.
Nina: Zło samo w sobie jest atrakcyjne.
M: Kobieta [ta na samym początku] powiedziała że wcześniej serial osiągnął duży sukces w USA, widzieliśmy mnóstwo fanów też tu. Czy jesteście trzema symbolami sexu w USA? Czy macie ogrom fanów tam, którzy was kochają?
I (spoglądając na Paula): On jest.
P: Ian Somerhalder jest seksownie ognisty [dosł. tlący się] więc...
N -> P: Ooo, ty też.
P: Wiesz co? Ty też.
I: Ja myślę, że Nina jest kobietą i żeńskim symbolem sexu i jest bardzo utalentowana.
[Kto po takiej wypowiedzi zaprzeczy, że są razem? :P]
M: Co najbardziej lubicie w graniu wampira?
N: Krew.
I: Wysysać krew.
P: Lepsze [dosł. wyższe] zmysły.
N: To fajne, one mają zdolność patrzeć ci w oczy i prosić o zrobienie czegoś, a ty nie możesz się oprzeć.
I -> Main: Chciałbym to robić naprawdę, bo mógłbym teraz popatrzeć na ciebie i poprosić o...
M: O co byś ją poprosił?
M: Jesteś tego bliski, widzę twoje oczy, haha. Masz na swoim ręku tatuaż. Co on oznacza?
I: To "Tu i teraz" w starożytnej łacinie.
M: Co to dla ciebie znaczy?
I: To osobiste, ale...
M: OK, czy to łatwiejsze dla ciebie kusić kobiety teraz, jako wampir?
I: To działa.
M: Czy myślicie, że fenomen Zmierzchu spopularyzował wasz serial i dopomógł mu stać się silniejszym i sukcesywniejszym?
I i P: Bez wątpienia.
P: Nie byłoby nas tutaj bez powrotu wampirów co jest zasługą tego filmu [Zmierzchu].
I i N: Jesteśmy bardzo wdzięczni, bo pozwolił wampirom powrócić, powróciły seriale tv o nich i opowiadają o nich historie.
P: To ważne dla długich historii, by były niezależne nawet jeżeli jest to załugą filmu. Ale myślę że Saga Zmierzchu jest inna niż VD.
M: Czy nie obawiacie się, że skoro serial osiągnął tak duży sukces to utkniecie w telewizji nawet jeśli będziecie chcieli grać w filmach? A może nie ma różnicy pomiędzy aktorem serialowym i filmowym?
P: Już nie.
I: Nie ma w ogóle, może w latach 80, 90, nie mogłeś być aktorem filmowym, skoro grałeś w serialu, ale teraz wręcz należy grać w filmach. Rzeczy uległy zmianie.
M -> I: Finał Zagubionych. Byłeś w ostatnim odcinku i czy jesteś smutny, że tak to się skończyło? Chciałbyś, żeby serial dalej kręcono?
I: To nie jest smutne, myślę, że to świetna historia i wiem, że moi przyjaciele z planu zrobili co mogli najlepszego przez te 6 lat. To było pełne siły i jak każda dobra historia, są pytania, na które nie odpowiedziano. To było niesamowite przeżycie.
M: Finał Zagubionych nie został jeszcze pokazany we Francji więc nie będziemy o nim rozmawiać. Co dalej z VD? Czy myślicie, że będzie wiele sezonów? [coś o czym debatowaliśmy, m.in. z SW :)]
N: Mamy taką nadzieję.
P: Jesteśmy szczęśliwi/szczęśliwcami.
I: Powinien trwać, jeśli my czegoś nie zepsujemy.
M: VD nie był kręcony w Los Angeles.
P: Kręciliśmy Pilota [1 odcinek] w Vancouver, a resztę w Atlancie (GA) i to niesamowite. Jesteśmy tam tylko my, nie widzimy naszej rodziny więc sami się nią stajemy dla siebie.
I: Myślę, że adaptacja sprawia że jesteśmy ze sobą bardzo blisko, a jedyna rzecz, którą mamy robić, to pracować.
M: To nie zawsze dobry numer. Sprawiacie wrażenie, że wszyscy sobie dobrze radzą, ale...
P: Jest taka organizacja i robią dobrą telewizję.
M: Serial jest oparty na bestsellerowych książkach. Czy pisarze śledzą fabułę, czy piszą własną opartą na elementach książki.
I: Jest trochę książki w serialu.
P: To zależy co, od postaci. Tak, to na podstawie książki, ale są zmiany.
I: Myślę, że książki są dobrą podstawą do zmian. Jest taka fundacja, która się tym zajmuje [przenoszeniem książki na fim] ale myślę, że całkowite trzymanie się książki nie byłoby dobrą rzeczą, seria musi się rozwijać. LJS dała nam świetne postacie i staramy się je respektować.
M: Chciałem powiedzieć, że coś w nich jest [w trójce tej]. Serial jeszcze nie został tu wyemitowany, a już mają wielu fanów. Myślę, że to zasługa ich wyglądu.
Nie tylko! :)
ale śmiechowy ten wywiad mieli ;p
Najlepszy moment, jak dostali pytanie czy ich bohater wg nich jest najfajniejszy (dosł. the coolest). I najpierw Ian mówi, że jego, potem Paul mówi, że jeśli założy okulary to wtedy jego jest najfajniejszy; a dalej Ian mówi, że Elena ma coolest, bo ma gra dwulicową Kat, i dodał że Kat to taki gangster; a Paul "She is a gangster" i tak powtarzali; a Nina: "Yeah, I have the coolest, she's a pimp. She's like `heeeeey`" i tak sie wczuła. lmfao. Potem Ian powtórzył ` heey `, i ona znowu `heeeey`.
hahahaha
i ich dalsza gadka na ten temat, że Stefan jest pantoflarzem Eleny <buahahah>
mi ten link np. nie dzialal, i wpisalam sobie w wyszukiwarce tej str, i takie cos wyszlo:
http://www.wat.tv/video/the-vampire-diaries-interview-2uptb_2exyz_.html
http://www.wat.tv/video/the-vampire-diaries-interview-2ulkn_2exyz_.html
;)
http://www.youtube.com/watch?v=TSbHqyQR5pY&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=6I1tehvPsRQ&feature=player_embedded
promocja w UK ;)
Dziękuję ;) Ja tak trochę dla wprawy, trochę z ciekawości co powiedzą :)
Tu jest coś nowego: http://vampirediariesonline.com/nina-dobrev/vampire-diaries-cast-monte-carlo-tv- festival-closing-new-video/ Krótki wywiaz z całą 3 o serialu i o tym, że zostali rodziną ;) Może zaraz jeszcze tłumaczenie dodam ;)
Pytanie: Co będzie waszym najlepszym wspomnieniem z tych dni (festiwalu w Monte Carlo)?
I: Odwróć się.
P: Tak.
I: Popatrz. To szalone. Jak bardzo każdy nas tu wspiera. Nie spodziewaliśmy się tego.
CD, bo nie pozwoliło mi opublikować w jednym poście.
Niedokładnie będzie, bo mi się nie chce ;P
Nina mówi o tym, że nie traktuje chłopaków jako ciacha, ale jak kumpli, zresztą jak całą ekipę.
Zapytani o plany na dalszy pobyt w Monte Carlo, deklarują że podszkolą francuski, w czym pomoże im Nina, która podobno zna ten język nieźle.
Trochę narzekają, na to (głównie Ian sobie z tego żartuje) że lokalizacja serialu jest taka jaka jest. Mówią że chętnie kręciliby w Monte Carlo. Paul narzeka na lokację i pogodę, wspomina coś o plaży, którą by chciał w pobliżu planu. :)
Podoba się im w Monte Carlo, chwalą miasto.
Mówiłam, że to krótki wywiad. ;) Nie do porównania z poprzednim ;)
Jeszcze jedno: Na pewno każdy z was zna piosenkę Lonely Akona. A wiedzieliście, że w teledysku do tej piosenki wystąpiła Bonnie? :D W ramach przypomnienia jak ktoś chce: http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,8017166,Katerina_Graham_w_teledysku_Akona.html
Głosowanie na VD tutaj: http://blogs.trb.com/network/cwsource/the_sourcies_2010/
Nominacje na razie w kategorii najlepszy pocałunek (Damon&Katherine z 22 odc.) i Najlepsza scena walki (Damon&Alaric vs. wampirom z krypty). Ja już zagłosowałam ;) Na razie VD wygrywa ;)
miałam zacząć oglądać VD od początku dopiero w sierpniu ale wyszło jak wyszło ;pp już 4 odcinki mam za sobą po raz kolejny ;]
doszedł do głosowania powyżej jeszcze najgorętszy moment.;) Stefan i Elena - odc. 10 oczywiście prowadzimy. ;) a najlepszy pocałunek Damon + Katherine już wygraliśmy. ;D
ale obejrzyjcie filmik, jak jest o Supernatural, to po pierwsze zaczyna się 'Dear Diary' ;) a po drugie jest potem jakaś gadka to jest 'Polish ?' ;)
co do wątku Iana i Niny to mam takie coś dla was :) Możecie przetłumaczyć :):) Nie wiem czy to wiarygodne żródło ale jakies jest :)
W ogóle wiatm :D:D Wszystkich! Jestem tutaj pierwszy raz... :) http://www.allthingspopculture.com/are-ian-somerhalder-nina-dobrev-dating/
Julie Plec: "Na razie nie mogę za dużo o tym mówić, ale jedną z wielkich niespodzianek jest to, że Katherine zmierzy się z Eleną twarzą w twarz"
Nina o graniu dwóch ról w tym samym czasie: "Będę musiała poprosić ich o podwójną wypłatę"
Potem jest napisane, że technika znacznie się zmieniła od kiedy Lindsay Lohan grała w filmie siebie i swoją bliźniaczkę i teraz można tworzyć znacznie bardziej zaawansowane efekty specjalne.
Nina obawia się grania naprzeciwko jakieś makiety(chodzi o coś, co będzie udawało np. Katherine, kiedy ona będzie grała Elenę. Elementy dodawane przy montażu podczas kręcenia sa jakimiś dyktami itp. aby aktor miał się do kogo zwracać): "To będzie trudne, ponieważ duża część odgrywania roli to reakcja na zachowanie drugiej osoby, ale zabawnie będzie wychylić się z komfortowej strefy"
Ian o ukazywaniu swoich dwóch stron: "To będzie dla mnie emocjonalnym rollercoasterem. Damon przy Katherine jest kimś kto dobrze się bawi, jest nią zaintrygowany, więc jest inny niż maniakalny, bardziej dojżały Damon przy Elenie"
Cóż będzie ciekawie oby tylko niespłycili tego serialu a poszli w przeciwną stronę.
Choć nie wiadomo bo jak wczesniej zauważyłam co po niektórzy juz nie za bardzo czają parę wątków.
Dzięki bardzo, już miałam to tłumaczyć, a tu - niespodzianka! ;)
Do Uśmieszka: Przeczytałam artykuł pod tym linkiem: http://www.allthingspopculture.com/are-ian-somerhalder-nina-dobrev-dating/ ale z niego nic nie wynika! Jakaś fanka tylko pisze, że bardzo by chciała, żeby oni się umawiali i szuka potwierdzenia tego faktu z małą znajomością rzeczy. ;) Ale że ze sobą chodzą, dałabym 75%. Nina o wiele częściej sią pojawia z Ianem niż z Paulem. ;)