na temat 2 sezonu??? Dobrze by było w jedno miejsce wszystko wrzucać co się komu uda zdobyć.Ja wiem tyle że bedzie od września w ramówce CW.
no dobra to ja mogę spróbować jeszcze i to przetłumaczyć, ale z tego co próbuję, to jakoś ciężko mi to wychodzi i wychodzą jakieś dziwne rzeczy, więc niektóre zdania mogą nie mieć sensu, ale nic na to niestety nie poradzę, ;)
a więc tak:
Kiedy Stefan okłamie Elenę znowu, to może być to ogromne porozumienie od kiedy Przodkowie zrozumieli 'nigdy więcej kłamstw' i jego kłamstwa podczas okresu 'picia ludzkiej krwi' [?] zostaną stosownie pominięte aby być częścią 'choroby' ale jego 'normalne' postępowanie relacji prawdopodobnie nie. [?]
Ona powiedziała, że całość tego 'wampiry nie mogą słyszeć bicia serca ? czy nieobecność tego u Katherine nie mogła przyciągnąć uwagi Damona i powiadomić że to nie jest Elena' odpowiedź na to pytanie przyjdzie w drugim sezonie, więc teraz tego nie mogła powiedzieć.
Bonnie może będzie miała trochę poczucia winy w drugim sezonie stosownie do tego co się wydarzyło w finale, to może być jak efekt domina... Ja myślę, że ona podpowiada Bonnie, żeby poczuła nieszczęsny powód śmierci ojca Tylera. Ona jest prawdopodobnie NIE jedyną czarownicą w MIEŚCIE przy okazji. Może ona (ta inna czarownica) jest 'złem' i pracuje dla/z Katherine ?
Ona nie przyjmuje do wiadomości tego czy Isobel wróci czy nie. (powiedziałabym że sensowne byłoby gdyby ją pokazali w niektórych punktach [?])
Wujek John może OŻYJE ! Julie nie bierze do wiadomości potwierdzenia jego jako zmarłego (w przeciwieństwie do Burmistrza i Anny) Ale może on będzie walczył ze swoim życiem przez pierwszy odcinek a potem umrze. Ale oni zawsze mówią że jego historia przejdzie do drugiego sezonu.
Ona daje szybkie i pewne 'tak' na możliwość wprowadzenia Meredith.
Z tego co zrozumiałam z podsumowań na twiterze , w tej części nie usłyszymy wzmianki o klausie na kartkach [?]. Powiedzenie Damona i Alarica :'Oni są jak najwspanialsi Hardy Boys, Scooby-Doo...' I wzmianka Iana, że jest świetnym przywódcą i nazywa Damona najlepszym czarnym charakterem,
Powtórki z pamięci w następnym sezonie będą porozumienie z 1864 roku i to co stało się PO przemianie braci.(i to prawdopodobnie będą znowu 3-4 odcinki z powtórkami z pamięci)
Ciemna strona Stefana zawsze go nawiedza i dobra strona Damona zawsze go nawiedza. Damon też będzie miał czystą duszę w jego dniach. on był niewiniątkiem i teraz ciągle próbuje walczyć z dobrą stroną, która jest wewnątrz jego. Dokładnie jak Stefan ciągle próbuje walczyć z ciemną stroną. Tam jest bohater głęboko w środku Damona. Damon był zawsze czarnym charakterem, a Stefan bohaterem, ale w ciągu serialu zauważymy zamianę ról w tą i z powrotem i to prawdopodobnie przez długi okres...
Julie powiedziała, że oni nadal dyskutują czy nie dać wilkołaków tego samego typu 'wyboru' jaki mają wampiry. Ja jestem za tym[?]. Relacje -wampiry-wilkołaki będą skomplikowane tak jak czarownice-wampiry. I oni chcą pokazać wampiry-wilki w niechęci do siebie ale żeby mogli podjąć własną unikalną drogę jeżeli to możliwe. Więc oni próbują odnaleźć co z tym zrobić, i co więcej gra z pomysłem, dlaczego wilki Lockwood są 'specjalne'.
uff. jakoś przebrnęłam przez to. ;) za wszelkie błędy i niezrozumienia przepraszam. ;)
Moim skromnym zdaniem sprawa jest prosta Katherine bedzie ze Stefanem a Elena z Damonem.
Ponieważ:
Damon jest zakochany w Elenie to dla niej się zmienił ( a teraz raczej nienawidzi Katherine).
Elena, wyglada na to, że zawsze była zakochana w Damonie (szczególnie gdy mu ratowała życie na wycieczce do Atlanty)
Katherina zawsze chciała być ze Stefanem
a Stefanowi jest wszystko jedno z którą będzie:)
no tak, ale mówisz że Elena ciągle była zakochana w Damonie, tak więc czemu jego nie wybrała ? Stefana też kocha, bo inaczej by z nim nie była, nie troszczyła by się tak o niego, kiedy on przechodził 'kurację', nie narażałaby swojego życia wchodząc sama do lochu do Stefana, gdyby go nie kochała, tak to by mu pozwoliła umrzeć i by poszła z Damonem, widać że Elena go kocha, więc według mnie tak łatwo ze Stefana nie zrezygnuje.. a Stefanowi na Elenie też raczej zależy.. on samym mówił Damonowi w którymś odcinku, że ich miłość do Katherine nie była prawdziwa....
tek ale w spilerach było że pojawienie sie Kat wpłynie bardziej na Stefana... Damon sie uporał z miłościa do niej w momencie gdy odkrył że nie było jej w tej krypcie. A Elena moim zdaniem dopiero odkryje że coś czuje do Damona ale będzie miała dylemat bo kocha Stefana i z nim jest. W tej rozgrywce i tak wygra Stefan to jest nie uniknione w tym sezonie oczywiście co będzie dalej sie przekonamy
ha! też tak uważam, na tyle ile poznaliśmy charakter Eleny, mozna wywnioskować ze nie zostawiła by ot tak Sterana i związała sie z Damonem .
Bo jeszcze wtedy na samym początku Damon to była tzw. szalona głowa. A Elena chciała raczej spokoju i takiej ostoi w miłości.
A po Damonie mogła się wtedy wszystkiego spodziewać. A kiedy odkryła że to Damon walczy ze swoją dobrą naturą (bo jest zraniony) a Stefan ze swoją złą było lekko za późno bo już była ze Stefanem....
Ale mam nadziej ze będzie z tym w kim naprawde sie zakochała...
no właśnie... też tak uważam, zrobią kilka odcinków o rozterkach, ale pewnie finalnie na jakiś czas do tego dojdzie...
Mysle ze Stefanowi nie jest obojetne z ktora bedzie on chce Elene nie Kat
Kat zawsze chciala byc ze Stefanem?..
16 lutego 2010 roku stacja The CW potwierdziła, że będzie drugi sezon serialu (premiera 9 wrzesień 2010)...
Jeszcze na paru innych forach(zagranicznych i polskich) przeczytałam ze premiera - 9.09.2010r. :P
Fajnie
Kolejne spoilery z tej rozmowy:
1. Większy fragment wywiadu tu: http://hollywoodcrush.mtv.com/2010/05/28/vampire-diaries-season-2-scoops-spoiler s-katherine/
2. The Vampire Diaries Season Two Spoilers: Love Square, Werewolf Mythology to Come!
In the opinion of TV Fanatic, The Vampire Diaries earned an A+ for its inaugural season.
How might this be topped in 2010-2011? Producer Julie Plec wouldn't reveal specific spoilers, but she did give fans a lot to consider in a recent interview with Blog Talk Radio. A few excerpts from it:
Will we move closer to the formation of Delena? "The only thing I can say about them for season two, is that it's going to be a very profound triangle. Damon's still got a long way to go until he's man enough to deserve Elena. But he has a strong pull, a strong draw."
What about the presence of Katherine? Okay, Plec admits, more of a "love square."
Are Katherine and Elena related? Yes. "Our position is very much that the bloodline is the Pierce bloodline. Isobel is part of that, as is Elena. Elena looks like Katherine, »
I tłumaczenie 2.:
Spoilery dotyczące drugiego sezonu VD: Miłosny kwadrat, Mitologia Wilkołaków [?] nadchodzą!
W opinii fanatyków telewizji VD zarobiło 5+ [albo 6+ - nie pamiętam jak to jest z amerykańską skalą ocen - w każdym razie najwyższą z plusem] za swój pierwszy sezon.
Jak się sklasyfikuje w 2010-11 roku? Producent Julie Plec nie wyjawiła dokładnych szczegółów, ale dała fanom wiele powodów do rozważań w niedawnym wywiadzie z Blog Talk Radio. Oto kilka wypisów z niego:
Czy zbliżymy się trochę do formacji zwanej popularnie Deleną? "Jedyna rzecz, którą mogę powiedzieć o ich losach w drugim sezonie, to że to będzie bardzo intensywny trójkąt. Damon ma ciągle długą drogę do przebycia, by stać się mężczyzną zasługującym na Elenę. Ale ma silną motywację, jest nią silnie zainteresowany."
A co z obecnością Katherine? Dobra, Plec wyznaje więcej o miłosnym kwadracie.
Czy Katherine i Elena są spokrewnione? Tak. "Nasze stanowisko jest takie, że więź kwi je łącząca to krew Pierce'ów [tak nazywała się Katherine]. Isobel jest jej częścią, tak jak Elena. A Elena wygląda jak Katherine."
Rada dla urszulankaa: ;) Nie staraj się tłumaczyć wszystkiego dosłownie. Też tak się zawsze staram, ale nie zawsze się da. :)
a ja bym się ucieszyła gdyby był taki zwrot akcji że stefek na nowo sie przekonał o swojej milosci do kat. i wolałby z nią być... w książce kat. mówi że zawsze bardziej kochała stefano... ale serial BARDZO się różni od książki... w książce gdy kat. przybywa elena staje się wampirem...;D
A ja jestem ciekawa jak rozwiążą sprawę pojawienia się Katherine, zważając na fakt, że Nina Dobrev gra obie role (Kat i Elenę), a wiadomo, że sceny, w których dany aktor występuje w dwóch różnych rolach, wypadają w filmach niezwykle sztucznie, więc one będą się prawdopodobnie non stop mijać.
Dla Damona Katherine raczej nie wróciła, wiedziała, że ten ją szuka od 100 lat i miała to w nosie, więc tu chodzi zapewne o Stefana, który, jak to już Emily zauważyła, ma "pure heart". Dodatkowo Damon chciał ją jeszcze jak był człowiekiem, ze Stefanem nie poszło jej tak łatwo (musiała go non stop "czarować"), więc jest dla niej większym wyzwaniem.
eh... a ja najbardziej chcę realnego wyjaśnienia dlaczego one są takie od siebie podobne... głowię się nad tym i głowię i.... nic!
Żeby były aż tak do siebie podobne to bardzo dziwne jest.
Nie wiem czasem czy nie było powiedziane że są z jednej rodziny.
Jak się okazało że Elena jednak jest spokrewniona z Jerem (córka jego wujka) to
wydaje mi sie że coś było o tym że Katherine jest z rodziny.
Ale nawet jeśli tak to byłoby zbyt naciągane że po ponad 100 latach rodzi się dziewczyna
która wygląda identycznie jak ona. Może Katherine miała jakieś dzieci? W to juz bym bardziej
uwierzyła..
Katherine miała dzieci.... o nie, wtedy to mówimy chyba o innym poziomie tego serialu.
Mam nadzieje ze to bedzie bardziej ambitne.
Słyszałam gdzieś, że w książce były tylko w niewielkim stopniu do siebie podobne. I dlatego też Stefan się zainteresował Eleną, bo mu przypominała Kath. Ale wiecie, że w książce Elena była blondynką? Tyle zmienili, ale to akurat na plus zdecydowanie. :)
ja tam do Niny nic nie mam i nie przeszkadza mi że ona ma blond włosy. ale w sumie to dobrze że gra ona i Elenę i Katherinę , bo cięzko by było znależć taka bardzo podobną aktorkę
Wiecie co? Ja chętnie bym widziała Stefana z Katherine, a Elenę z Damonem. Może nawet Kath zmieniłaby się przy Stefanie (ewentualnie Stefan przy Kath, ale nieważne). ;) Ale to zależy już tylko od twórców serialu i od ilości sezonów, które przewidują i wyemitują. Ktoś się orientuje, ile tego będzie wstępnie? ;)
Tak mi się zdawało, że ktoś już wcześniej pisał. :) A czy Kath pasuje do Stefana to zobaczymy mam nadzieję w 2. sezonie. Chciałabym, żeby było w nim więcej Kath ;)
jeżeli tyle co ksiazek i o tym o czym jest w ksiązkach to ja chyba podziekuje, niestety...
Zabrałam sie za czytanie tej serii i powiem Wam (koncze piata cześć), że serial o wiele lepszy... ;D
Doskonale cię rozumiem. Ja próbowałam pierwszy rozdział przeczytać...i tego nie da się czytać:)
A serial jest dość ciekawie zrobiony.
E tam, pierwsza część jest nawet nawet w miarę...
Ale dalej co tam się dzieje to jakaś masakra jest. Elena umiera, zostaje wampirem, znow umiera, nie ma jej pół roku, pojawia sie jako duch, odradza sie jako aniol i znow jest człowiekiem...:D masakra...
"And speaking of the ancient vampire diva, Julie confirmed that Katherine and Elena are indeed related (unlike in the book series), and that their connection will continue to be revealed. "Our position is very much that the bloodline is the Pierce bloodline. Isobel is part of that, as is Elena. Elena looks like Katherine, they're doppelgangers. That's the big question that will continue to be asked deep into the second season." "
"A co do antycznej wampirzej diwy, Julie potwierdziła pokrewieństwo Katherine i Eleny ( w przeciwieństwie do książek ), i ich powiązania beda dalej ujawniane. "Jesteśmy na tropie linii rodowej Pierców. Isobel jest w niej, więc Elena także. Elena wygląda jak Katherine, są bliźniacze (nie umiem tego po polsku nazwać; ktoś kto wygląda identycznie ale nie jest tą osobą, ani nawet bliźniakiem; odniesienie do duchów etc... ). To jest wielkie pytanie, które będzie sie pojawiało w dalszej części drugiego sezonu." "
Obyśmy sie doczekali logicznego wytłumaczenia ;p
Fajnie...
Gdyby kiedyś był podwójny ślub braci salvatore z "bliźniaczkami" super by to wyglądało...
jak na początku mieszał Damon tak teraz bedzie mieszac Katherine.
Ciekawe jak wypadnie Katie Cassidy. w Supernatural była najlepszym wcieleniem Ruby. Zagrała
profesjonalnie.
Chodzi ci o sobowtóra? ;)
Czekamy na wytłumaczenie, ale nie wiem, czy jakieś będzie sensowne. :P
Książek nie czytam, bo właśnie słyszałam, że są beznadziejne i zdecydowałam, że nie ma na co tracić kasy... ;)
Wiecie co? W związku z tym, że nie znam książek, to nie bardzo widzę tą Meredith czy jak jej tam. Nie do końca wierzę też w to, że się pojawi...
SW, przepraszam cię, ale wizja podwójnego ślubu jakoś do mnie niestety nie przemawia... :P
Naprawdę uważacie, że Stefan pasuje do Kath? Chyba piszecie to tylko dlatego, żeby Stefan nie był z Eleną, a za to Damon mógł z nią być. Nie sądzę też, żeby zrobili jakąś parę z Kath w roli głównej na dłużej.
Myślę, że dziewczyny tak mówią, bo w wywiadzie było powiedziane, że to właśnie na Stefana wpłynie powrót Kath, a nie na Damona. Poza tym cóż... Stefan jest zbyt taki... kluskowaty, że tak powiem.
Ale pewnie i tak Stefan bedzie z Eleną. Mam tylko nadzieję, że nie będą robić wątków z ksiązki:)
Ale dziewczyny mówią, że on pasuje do Kath, to chyba nie ma nic wspólnego z wywiadem ;) To subiektywna ocena.
Dobrze, to był skrót myślowy. Mówię, że dziewczyny sugerują się tym, że tak było powiedziane. A do kogo ona pasuje to indywidualna sprawa generalnie.
Szczerze? Może macie rację. A może nie. :P Wg mnie do Stefana pasuje i ta, i ta. A co do pary jaką tworzy z Kath, to przekonamy się (mam nadzieję) w następnym sezonie. :) A zresztą! Czyż Elena nie pasuje do Damona? Założę się, że na pewno bardziej niż Kath. :)
czy ja wiem, czy oni do siebie pasują ? może i nie bardzo.. ale 'przeciwieństwa się przyciągają' ;) więc zobaczymy... ja mam nadzieję że Stefan będzie ostatecznie z Eleną, choć na pewno będą rozstania i powroty..
Jasne! Bez rozstań i powrotów się nie obejdzie. Ale coś mi się widzi, że zrobią koniec odwrotnie niż w książce. Więc jeżeli w książce Stefan będzie na koncu z Eleną, to Damon będzie z nią w serialu. :) Na to liczę. :) Kiedy premiera ostatniej części Pamiętników książki? A w niej roztrzygnięcie z kim będzie Elena na wieki? :)
Ja dokładnie na to samo liczę. Damon musi być Eleną.
Serial jest tak układany i to raczej byłoby logiczne rozwiązanie.
Damon jest bohaterem dynamicznym, który ciągle się zmienia pracuje nad sobą (i czasem nie) ale twórcy serialu powiedzieli, że to on musi jakby zapracować i zasłużyć na Elene.
I co po tym wszystkim zostanie zepchniety do postaci epizodycznejbo elena wróci do gościa, który chciał byc z nią bo wygląda jak Kat?
no ale on ją chciał poznać tylko dla tego że wygląda jak Katherine, chciał się czegoś o niej dowiedzieć... ja też gdybym była na jego miejscu i wiedziała, że jest chłopak, który jest identyczny do mojego byłego, który prawdopodobnie zginął i na dodatek był wampirem, to też by mnie ten gość zainteresował, no a że się Stefan w Elenie zakochał to już zupełnie inna sprawa. on przecież tłumaczył Lexi, że jej podobieństwo do Kath go tylko przyciągnęło, ale Elena to nie Katherine no i on zakochał się w Elenie... a z tego co wiadomo to Elena też kocha Stefana, więc raczej tak szybko w ramiona Damona nie pójdzie..
SW, jesteś genialna! ;) To co? Robimy wszystko, żeby Delena istniała? :)
Nie no, serio. To ciekawe, że Stefan zainteresował się Eleną z powodu Kath, ale chyba nie dlatego ciągle z nią jest. Zakładam, że oglądałaś 8 odcinek, gdzie wszystko tłumaczy Lexi. ;)
Ale co do jednego jeszcze się z tobą zgadzam: Stefan jest ostatnio nieznośny! Od czasu, kiedy zaczął/skończył pić ludzką krew i być zazdrosnym o Elenę i Damona. Po prostu jak go widzę to mi się żal robi. :P
Nie wiem czy nikt tego nie widzi ale...
(ja to już pisałam wczesniej) bracia Salvatore walczą ze swoja prawdziwą naturą (nie mówię tu o kwestii wampirycznej tylko takiej jacy serio są)
czyli
Stefan walczy ze swoją ciemną stroną
a Damon próbuje walczyć ze swoim naiwnym, delikatnym charakterem by nie wychodzić na idiote i by go już nikt nie ranił. ( co i tak średnio mu wychodzi) -przypomina mi tu troche ktp. Jacka Sparrow który mówił "bać się nalezy tylko ludzi uczciwych bo nigdy nie wiesz kiedy zrobią coś naprawdę głupiego....)
Po za tym dla mnie Elena zakochała sie od razu w Damonie (ale wiadomo jaki Damon na początku był)
a ona była typem dziewczyny która potrzebuje spokoju i zaufania w związku to zdecydowała sie na Stefana bo uznała , że wariatowi nie może zaufać....:)
ostatnia część? Przecież Shadow Souls jeszcze nie wyszło u nas (z tego co wiem) i jeszcze będzie The Return: Midnight. Chyba, że mnie coś ominęło to poproszę o jakieś info;)
No napisałaś ostatnia to pomyślałam, że coś pominęłam i już dawno została wydana. Niestety nic nie wiem, a szkoda, bo jestem ciekawa co będzie z Damonem. Na mnie mogliby nie znaleźć Stefano:D
tak ale Shadow Souls można przeczytać po angielsku i na ostatnią po angielsku też czekam na tłumaczenie szkoda czasu :P
Nie wiem, czy już to widzieliście, ale bardzo mi się podoba filmik zamieszczony tutaj: http://vampirediariesonline.com/videos/hub-productions-vampire-diaries-tour-teas er-video/ :) Zapraszam do oglądania. :) I jeszcze słówko wyjaśnienia: Filmik promuje 2 spotkania aktorów VD (chyba tylko głównej 3) w Sydney i Melbourne 3 i 4 lipca ;)
Odnoszę wrażenie, że Ian i Nina ze sobą są... Co wy uważacie? Może dzięki temu będzie więcej Damona i Eleny/Kath? :)