PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122470
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Podróż na wieś do rodziny i tego samego dnia do domu. Uwielbiam jeździc na wieś, ale tym razem wszystko szybko żeby każdego odwiedzic i byłam bardziej zmęczona. Ale za to zadowolona. Jeszcze jeden egzamin i wakacje, wtedy pojadę sobie na dlużej. Będę wtedy miała odwyk od internetu:D

użytkownik usunięty
alien_2

szcześciara mi zostały co najmniej jeszcze 4 egzaminy...

ocenił(a) serial na 10
aivia

Hi.

A lubiliście Masona Lockwood? Gdy jeszcze był w VD- dla mnie- był na 2 miejscu, zaraz po Damonie, w rankingu najprzystojniejszych ;).

http://2.bp.blogspot.com/_K-rfDLmuhtI/TUQwLxirMdI/AAAAAAAAEQI/K9dsgkRD3Zg/s1600/ dsfgh.JPG

ocenił(a) serial na 10
dagusia_bojar

Uwielbiam to zdjęcie!

http://images.wikia.com/vampirediaries/images/5/5f/KillOrBeKilled4.jpg

Z Damonem..

http://1.bp.blogspot.com/_TnyI7EVRLXw/TMn_K0o30oI/AAAAAAAADRM/FVvzE-rFoqM/s1600/ damon+jer.jpg

Stefciem..

http://images4.fanpop.com/image/photos/15800000/Mason-Lockwood-mason-lockwood-15 844893-1280-720.jpg

dagusia_bojar

Fajny był, zdecydowanie za szybko się go pozbyli, ta postac miała duży potencjał, nie wykorzystali go. No a do tego był całkiem przystojny. Byłby przeciwwagą dla Damona, bo niby taki prawy i uczciwy a kombinowac z szeryf Forbes też umiał. Lubię groźnego Damona ale mógł go nie zabijac:/

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Ja też żałuję, że się go pozbyli. Lubiłam go i miałam nadzieję, że na dłużej zagości w serialu. Takiego Matta trzymają, a jak pojawi się już jakaś fajna postać to ją zabijają...

dagusia_bojar

No właśnie, trzymają osoby, które w ogóle nic nie wprowadzają do serialu, kim jest ten matt?? Sierota, która zapełnia czas antenowy a nic nowego nie wnosi. Mason mógł dużo zmienic. No i jak wiadomo było miło na niego popatrzec. A tak został sam Damon, jedyny przystojny i zły, w sumie nie dziwię się, że go zabił, musiał eliminowac konkurencję.

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Zgadzam się. Matt jest okropnie... nudny! Tylko marudzi, jak mu to źle, zamiast wziąść się za siebie. Ciesze się, że Caroline go rzuciła.

A Masona żałowałam i to bardzo, ale scenarzyści lubią Nas zaskakiwać, więc może i Mason powróci?

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

Ja się zgadzam z wami co do tego, że trzymają te okropne postacie, a te fajne nam pozabijali :( Np. taka Jenna i świetna Lexi (kurcze, uwielbiałam ją), no i wspomniany przez was Mason. Przynajmniej nam Elajży i Klausa jeszcze nie zabili :D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Mi tam Mason był całkowicie obojętny. Lexi mnie denerwowała. Jenna - rzeczywiście wielka strata.

ocenił(a) serial na 9

Lexi była super! :P

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

E tam. Może jeszcze za żywota była do zniesienia, ale już w retrospekcjach błagałam żeby Stefek ją zjadł:P Że już nie wspomnę o tym, że chciałam tam do niej podejść z pęsetą :D

ocenił(a) serial na 9

Ja tam ją lubiłam i w retrospekcjach i we współczesnym świecie :P Ale i tak największym ciosem było zabicie Jenny :(

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

Ja też lubiłam Lexi. Była taka żywiołowa, pełna energii...

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

I miała ładne włosy ;d

ocenił(a) serial na 10
aivia

Ian porównany do innego faceta w jego wieku ;)
http://i51.tinypic.com/ixum42.jpg
Jest różnica ;P

użytkownik usunięty
oldbrick

Co za bdura ;p Mój tata jest niewiele starszy od Iana i nie wygląda tak staro jak ten gość na zdjęciu.

ocenił(a) serial na 10

Masz racje jak tak spojrzeć na tego faceta to ja bym mu dała dużo więcej ;/

ocenił(a) serial na 9
oldbrick

Ale i tak gdybyśmy dały tu faceta 32 lata i Iana to różnice byłyby ogromne :D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Ian to tajemnicze zjawisko :P Tacy to się chyba raz na milion rodzą :D Tak samo jak Nina :P

ocenił(a) serial na 9

No Nina jest śliczna. Też tak chcę ;D

ocenił(a) serial na 10

Nina to szczęściara ;D Ale nie może tak byc że tacy jak Ian rodzą się raz na milion, bo ile będzie trzeba czekac na takiego drugiego ?! ;)

ocenił(a) serial na 9
oldbrick

Ja tam uwielbiam jeszcze Jensena Ackles'a:)

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

Widzę, że ktoś ogląda ,,Nie z tego świata" ;). Ja też zaczęłam, ale jestem dopiero na samiutkim początku...

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

Czyli na którym odcinku ? ;)

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

Dopiero kończę 1 sezon. Zostało mi jeszcze tylko 6 ;). Wcześniej szkoła itd., więc nie miałam czasu, ale teraz nadrobię zaległości ;). A z czasem utrzymują go w tym samym klimacie? Na którym sezonie jesteś?

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

Ja obejrzałam wszystkie sezony, a teraz robię sobie powtórkę i jestem na piątym sezonie :) Moim zdaniem wszystkie sezony są świetne.

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

A do końca utrzymują ich walczących z potworami, czy przeplatają to innymi wątkami, np. romantycznymi?

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

Są czasami jakieś wątki romantyczne, ale głównie chodzi o miłość braterską.
Więcej nie zdradzę, musicie obejrzeć same :D

użytkownik usunięty
dagusia_bojar

Podziwiam:D Bo ja się za to od dawna nie mogę zabrać... mam masę seriali na liście.

ocenił(a) serial na 10

Ja mam tak samo ;), dlatego tak wolno mi to wszystko idzie. pełno seriali, mało czasu...

użytkownik usunięty
dagusia_bojar

No dokładnie...

ocenił(a) serial na 9

SN i VD to są dwa moje ulubione seriale i dla nich zawsze czas znajdę ;)

ocenił(a) serial na 9
xxAniaxx

A Gossip Girl oglądacie? ;)

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Oglądałam chyba 3 pierwsze sezony i jakoś nie mam ochoty na następne.

ocenił(a) serial na 9
xxAniaxx

Prawidłowo. 4 sezon jest beznadziejny :P Ja czekam na 5 sezon, bo jestem ciekawa co dalej. 3 pierwsze sezony mi się bardzo podobały :D Wątek Chucka&Blair to (zaraz po Damonie&Elenie oczywiście) najlepszy wątek miłosny moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

A w 4 wydarzyło się coś ciekawego, czy raczej nic ? Może bym obejrzała dla samej Leighton ;d

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

Warto, choć nie którzy mówią, że kiepski w porównaniu do poprzednich, jednak dla mnie- fanki choćby właśnie Leighton warto ;). Zakręci się wokół trojki facetów... Jeśli masz czas- wakacje!- to śmiało- oglądaj ;)

ocenił(a) serial na 9
dagusia_bojar

No to już mam do obejrzenie 4 sezon plotkary, The Kiling, Moonlight, Skins, no i trzy sezony pogody na milosc. Może jakoś się wyrobie :)

ocenił(a) serial na 9
xxAniaxx

Ja mam więcej do obejrzenia. Musze skończyć Prison Breaka, potem Weeds, Breaking Bad, Supernatural, Charmed, How I Meet Your Mother i Buffy :D Potem jeszcze wcisnę gdzieś The Killing, Hellcats i pewnie Moonlight :P

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Ja również mam o wiele więcej. Z 30 na bank mam na liście. Czemu ludzie robią tyle seriali?! xD

Ej, czemu Moonlight na szarym końcu ? :P

ocenił(a) serial na 9

No bo te wcześniejsze były pierwsze. A Moonlight jestem zmuszona obejrzeć, bo się tak zachwycasz :P

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Nie tylko ja :P

ocenił(a) serial na 9

No właśnie. Nie dość, że tyle ich robią, to jeszcze je polecają :P

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Rozwaliłaś mnie tym xD
A co z Twoim pająkiem? Nic nie mówisz:P

ocenił(a) serial na 9

Powoli zaczynam wątpić, że to pająk. Jego oczy ciągle się świecą :D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Może to jakieś ukryte pomieszczenie czy cuś ;d

ocenił(a) serial na 9

Może. Prócz tego pająka próbuję uporać się z ogromną muchą xD

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

Zacznij od Supernatural ;d

ocenił(a) serial na 9
xxAniaxx

Przypuszczam, że SN będzie mi się najbardziej podobało, więc zostawiam na później :D