Witam Was entuzjaści "The Vampire Diares" :)
Z okazji przypadającego pojutrze 1 odcinka 3 sezonu naszego wspaniałego serialu, pragnę wznieść toast najlepszym francuskim szampanem - rocznik 1864... Tak szampanik z okresu przemiany waszego kochanego Iana-Damona i mniej kochanego, ale też słodkiego Paula-Stefana... Elenka-Katerina-Nina miejmy nadzieję dołączy się tylko, żeby nie wpadła do stawu... jak już to w stanie "pod wpływem"...
Proszę o jak najwięcej wpisów, gdyż właśnie w ten sposób pokażecie, iż ten serial ma sens... ma po co istnieć :) Ja "jestem na tak" niczym Kuba, Małgosia i Agnieszka z "Mam talent"... Nie wiem jak Wy... To bynajmniej nie prowokacja :))
Pewnie to już widzieliście... (z pewnością), ale dla samej zasady umieszczam tutaj to promo :
http://www.youtube.com/watch?v=CblBbYPOP9o&feature=related.
Poza tym także, to :
http://www.youtube.com/watch?v=DFu3AzIuIqs.
Zapraszam i życzę przyjemności z oglądania 3 sezonu, a potem 4, 5, 6 i... Uppppsss !!! Zapomniałem się xDDD
I matkę, i ojca... Ta matka odegra chyba później znaczącą rolę... tak gdzieś czytałem.
Ale coś czuję, że mamusi nie zobaczymy, licząc trumny, które widzieliśmy w ostatnim odcinku brakowało mi jednej. Możliwe, że tatusia, ale stawiałabym na mamę. Romanse pozamałżeńskie w średniowieczu nie kończyły sie za dobrze
Myślisz,że wspomni Lexie i się nawróci? ;p Z łatwością przyszło mu zabicie "dziewczyny" brata,więc na powrót Męczydupy nie ma co liczyć na razie:p
Nie. Że spotka Lexi... ona spojrzy mu w oczy... on w jej... Powie : "Pamiętasz tamtą noc"...
Ona : "Tak, a co ?" On : "No wiesz... zapach tamtych róż..." Ona : "Tak... przypominam sobie"
On : "I wiesz co jeszcze ?" Ona : "Nie..." On : Byłaś mym oparciem w dobrym i złym..."
Ona : "Ohhh... Stefan... Nic nie mów ! Nie wytrzymam tego napięcia..."
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
No tak... tak samo denne teksty xDDD Pamiętniki wampirów to w końcu nie chłam :)
Oby Elijah zagrał bardzo ważną, kluczową drugoplanową rolę... Niech będzie jak wcześniej po stronie Eleny :D
Ciekawe kiedy Katerina się pojawi...
Ciekawe co będzie dalej z jego nowym nabytkiem - tym wilkołakiem z baru... I co matka Tylera zrobi z Caroline :)
Jeśli chodzi o Caroline to pewnie Tyler ją obroni. To będzie wstęp do wojny między dwoma rodzinami, jak w Romeo i Julii właśnie :p
Ja nadal nie rozumiem po co Klausowi Stefan do jego planu. I po co mu te hybrydy? Rodzinki mu się zachciało tak? :D A jeśli one będą takie potężne jak Klaus i mu się przeciwwstawią? Oby ;)
Ja wiem, ja wiem, znaczy domyślam sie :P
SPOILER!!
Mr 7th Heaven (inaczej go nazywać nie będę :p) ma kontrakt tylko na dwa odcinki, Dalarick z Eleną będą szukać watahy więc spotkają hybrydy, które uda im się zabic i Klaus bedzie wnerwiony bo się okaże że nie może nikogo przemienić w hybrydę i pojadą do Chicago, żeby szukać czarownicy, która będzie wiedziała dlaczego Klausa plan nie wypala :)
A w Chicago spotkają grupę Polaków od których Elena pożyczy dopalacze i da je bratu i Mattowi xDDD
:D :D
Swoją drogą skoro wrzucili już bułgarskie korzenie Niny do scenariusza to i jakiegoś Polaka też mogliby dodać :P Zwłaszcza w Chicago :)
Elijah niech lepiej dba o siebie, bo przymierza z Eleną się dla niego dobrze nie kończyły.
A Kath ma pojawić się z nowymi informacjami, jak myślę pewnie znów retrospekcje, tym razem wciąż ludzkich Pierwotnych
Pierwsze : Niestety nie kończyły się dobrze dla niego z jego własnej winy... po co zawierzył Klausowi ?
Ale rozumiem... RODZINA :) Z nią zawsze lepiej na zdjęciu, z Klausem tym bardziej :D
Drugie : Ludzcy Pierwotni... pociągające. Pewnie jakaś rumuńska czy tym podobnym arystokracja xD
Tak patrząc na to historycznie to ja bym ich raczej wyprowadzała z Bizancjum, nie tyle samego miasta Konstantynopola, co na terenie obecnej Bułgarii i Rumunii było sporo rodzin o rzymskich korzeniach. A mają w sobie coś z Rzymian :)
To miałoby sens... antyczną pyszność i dystynkcję :) Tłumaczy to dobrego dżentelmena - Elijaha i złego dżentelmena - Klausa... Nie zaskoczyłoby mnie to, iż ich ojcem był Kaligula xD
Rzeczywiście 7 odcinek 3 sezonu na pojawienie się cudownego Elijaha to trochę późno :(
A tak poza tym 1 odcinek 3 sezonu - bardzo dobry, aczkolwiek wierzę, że będą lepsze...
Ach ! Odcinek świetny, zgadzam się z Wami. W sumie też tęsknię za Elijahem :D Ale i tak chyba najbardziej cieszyło mnie to, że znów zobaczyłam Tylera, nie wiedzieć czemu z odcinka na odcinek lubiłam go coraz bardziej. Tzn. od czasu, gdy przestał być totalnym dupkiem xDxD
I fakt, to by było zbyt proste, gdyby Klaus mógł sobie od tak wytworzyć małą armię hybryd. Trzeba dać mu jakieś utrudnienia, to może przestanie być tak pewny siebie xD
właśnie, brakowało Elijaha. Myślałam że już w 1 odcinku zostanie uwolniony ze swojej trumny i ruszy za braciszkiem...może w 2 odcinku coś się ruszy w tym temacie?
Oby :) Wierzę, że się pojawi niedługo (słyszałem, że może dopiero od 7 odcinka) i odegra znaczącą rolę :)
Takie są pogmatwane ścieżki amerykańskich producentów... Szkoda ! Elijah był najcenniejszą postacią 2 sezonu... W 3 sezonie jest nią Klaus... lubię jego demoniczność i intryganctwo, ale do pewnego stopnia... z Elijahem byłoby przyjemniej :D
no bez wątpienia :) ale trudno, miejmy tylko nadzieję, że jak się wreszcie pojawi to w naprawdę fajnych scenach