Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Witam Was entuzjaści "The Vampire Diares" :)

Z okazji przypadającego pojutrze 1 odcinka 3 sezonu naszego wspaniałego serialu, pragnę wznieść toast najlepszym francuskim szampanem - rocznik 1864... Tak szampanik z okresu przemiany waszego kochanego Iana-Damona i mniej kochanego, ale też słodkiego Paula-Stefana... Elenka-Katerina-Nina miejmy nadzieję dołączy się tylko, żeby nie wpadła do stawu... jak już to w stanie "pod wpływem"...

Proszę o jak najwięcej wpisów, gdyż właśnie w ten sposób pokażecie, iż ten serial ma sens... ma po co istnieć :) Ja "jestem na tak" niczym Kuba, Małgosia i Agnieszka z "Mam talent"... Nie wiem jak Wy... To bynajmniej nie prowokacja :))

Pewnie to już widzieliście... (z pewnością), ale dla samej zasady umieszczam tutaj to promo :

http://www.youtube.com/watch?v=CblBbYPOP9o&feature=related.

Poza tym także, to :

http://www.youtube.com/watch?v=DFu3AzIuIqs.

Zapraszam i życzę przyjemności z oglądania 3 sezonu, a potem 4, 5, 6 i... Uppppsss !!! Zapomniałem się xDDD

użytkownik usunięty
Madame_7

Wredna sucz:D

Siostrzyczka!!!! Przecież Pierwotni mieli siostrę :)

ocenił(a) serial na 9
aivia

I matkę, i ojca... Ta matka odegra chyba później znaczącą rolę... tak gdzieś czytałem.

MF13

Ale coś czuję, że mamusi nie zobaczymy, licząc trumny, które widzieliśmy w ostatnim odcinku brakowało mi jednej. Możliwe, że tatusia, ale stawiałabym na mamę. Romanse pozamałżeńskie w średniowieczu nie kończyły sie za dobrze

ocenił(a) serial na 9
aivia

Ale ta krew i reszta... jakże to lubimy.

ocenił(a) serial na 9
aivia

Mnie przynajmniej średniowiecze pociąga :P

ocenił(a) serial na 9

Może Lexi wróci... w retrospekcjach.

użytkownik usunięty
MF13

Wątpię,przecież ona nie była zła.

ocenił(a) serial na 9

Chodzi właśnie o to, że dobra... Z pewnością oswoiłaby Stefana :P

użytkownik usunięty
MF13

Teraz raczej nie:P

ocenił(a) serial na 9

A wspomnienia ? One doprowadzają do płaczu...

użytkownik usunięty
MF13

Myślisz,że wspomni Lexie i się nawróci? ;p Z łatwością przyszło mu zabicie "dziewczyny" brata,więc na powrót Męczydupy nie ma co liczyć na razie:p

ocenił(a) serial na 9

Nie. Że spotka Lexi... ona spojrzy mu w oczy... on w jej... Powie : "Pamiętasz tamtą noc"...
Ona : "Tak, a co ?" On : "No wiesz... zapach tamtych róż..." Ona : "Tak... przypominam sobie"
On : "I wiesz co jeszcze ?" Ona : "Nie..." On : Byłaś mym oparciem w dobrym i złym..."
Ona : "Ohhh... Stefan... Nic nie mów ! Nie wytrzymam tego napięcia..."

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

użytkownik usunięty
MF13

Cóż za narracja..łezka się w oko kręci:D :D :D

ocenił(a) serial na 9

Zawiało "Modą na sukces" i "Dynastią"...

użytkownik usunięty
MF13

Bardziej M jak miłość:D

ocenił(a) serial na 9

No tak... tak samo denne teksty xDDD Pamiętniki wampirów to w końcu nie chłam :)

użytkownik usunięty
MF13

Right ;D

ocenił(a) serial na 9

OK ;)

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Oby Elijah zagrał bardzo ważną, kluczową drugoplanową rolę... Niech będzie jak wcześniej po stronie Eleny :D
Ciekawe kiedy Katerina się pojawi...

MF13

I niech dopadnie Klausa ;)

ocenił(a) serial na 9
Madame_7

Ciekawe co będzie dalej z jego nowym nabytkiem - tym wilkołakiem z baru... I co matka Tylera zrobi z Caroline :)

MF13

Jeśli chodzi o Caroline to pewnie Tyler ją obroni. To będzie wstęp do wojny między dwoma rodzinami, jak w Romeo i Julii właśnie :p
Ja nadal nie rozumiem po co Klausowi Stefan do jego planu. I po co mu te hybrydy? Rodzinki mu się zachciało tak? :D A jeśli one będą takie potężne jak Klaus i mu się przeciwwstawią? Oby ;)

MF13

Ja wiem, ja wiem, znaczy domyślam sie :P
SPOILER!!
Mr 7th Heaven (inaczej go nazywać nie będę :p) ma kontrakt tylko na dwa odcinki, Dalarick z Eleną będą szukać watahy więc spotkają hybrydy, które uda im się zabic i Klaus bedzie wnerwiony bo się okaże że nie może nikogo przemienić w hybrydę i pojadą do Chicago, żeby szukać czarownicy, która będzie wiedziała dlaczego Klausa plan nie wypala :)

aivia

I to ma sens. Niemożliwe, by tworzenie hybryd było takie proste ;]

ocenił(a) serial na 9
aivia

A w Chicago spotkają grupę Polaków od których Elena pożyczy dopalacze i da je bratu i Mattowi xDDD

MF13

:D :D
Swoją drogą skoro wrzucili już bułgarskie korzenie Niny do scenariusza to i jakiegoś Polaka też mogliby dodać :P Zwłaszcza w Chicago :)

ocenił(a) serial na 9
aivia

Byłoby wskazane... W końcu Paul W. to Polak :)

użytkownik usunięty
aivia

Z Jackowa:D

ocenił(a) serial na 9

Ubranych w lompy kolekcji Tomasza Jacyków :P

MF13

Elijah niech lepiej dba o siebie, bo przymierza z Eleną się dla niego dobrze nie kończyły.
A Kath ma pojawić się z nowymi informacjami, jak myślę pewnie znów retrospekcje, tym razem wciąż ludzkich Pierwotnych

ocenił(a) serial na 9
aivia

Pierwsze : Niestety nie kończyły się dobrze dla niego z jego własnej winy... po co zawierzył Klausowi ?
Ale rozumiem... RODZINA :) Z nią zawsze lepiej na zdjęciu, z Klausem tym bardziej :D
Drugie : Ludzcy Pierwotni... pociągające. Pewnie jakaś rumuńska czy tym podobnym arystokracja xD

MF13

Tak patrząc na to historycznie to ja bym ich raczej wyprowadzała z Bizancjum, nie tyle samego miasta Konstantynopola, co na terenie obecnej Bułgarii i Rumunii było sporo rodzin o rzymskich korzeniach. A mają w sobie coś z Rzymian :)

użytkownik usunięty
aivia

A ja ze starożytnego Rzymu-ach te klasyczne proporcje:)

ocenił(a) serial na 9
aivia

To miałoby sens... antyczną pyszność i dystynkcję :) Tłumaczy to dobrego dżentelmena - Elijaha i złego dżentelmena - Klausa... Nie zaskoczyłoby mnie to, iż ich ojcem był Kaligula xD

ocenił(a) serial na 9
MF13

A może jednak dzieci Marka Aureliusza... mądre i takie poetycko słowne xD

aivia

Coo? Tak późno? :(

ocenił(a) serial na 9
Rainn

Rzeczywiście 7 odcinek 3 sezonu na pojawienie się cudownego Elijaha to trochę późno :(

ocenił(a) serial na 9
MF13

A tak poza tym 1 odcinek 3 sezonu - bardzo dobry, aczkolwiek wierzę, że będą lepsze...

MF13

Będę wierzyć z Tobą ;]

ocenił(a) serial na 9
Madeleine_filmweb

Wierz i odpłyń w przestworza :P

MF13

Zostanę tu gdzie jestem, thx;D

ocenił(a) serial na 9
Madeleine_filmweb

Dobrze. Nie zapuść korzeni :D

ocenił(a) serial na 8
MF13

Ach ! Odcinek świetny, zgadzam się z Wami. W sumie też tęsknię za Elijahem :D Ale i tak chyba najbardziej cieszyło mnie to, że znów zobaczyłam Tylera, nie wiedzieć czemu z odcinka na odcinek lubiłam go coraz bardziej. Tzn. od czasu, gdy przestał być totalnym dupkiem xDxD
I fakt, to by było zbyt proste, gdyby Klaus mógł sobie od tak wytworzyć małą armię hybryd. Trzeba dać mu jakieś utrudnienia, to może przestanie być tak pewny siebie xD

ocenił(a) serial na 9
bloom_2604

właśnie, brakowało Elijaha. Myślałam że już w 1 odcinku zostanie uwolniony ze swojej trumny i ruszy za braciszkiem...może w 2 odcinku coś się ruszy w tym temacie?

ocenił(a) serial na 9
vera232

Oby :) Wierzę, że się pojawi niedługo (słyszałem, że może dopiero od 7 odcinka) i odegra znaczącą rolę :)

ocenił(a) serial na 9
MF13

to jeszcze 6 tygodni mam czekać??? poryło ich chyba...

ocenił(a) serial na 9
vera232

Takie są pogmatwane ścieżki amerykańskich producentów... Szkoda ! Elijah był najcenniejszą postacią 2 sezonu... W 3 sezonie jest nią Klaus... lubię jego demoniczność i intryganctwo, ale do pewnego stopnia... z Elijahem byłoby przyjemniej :D

ocenił(a) serial na 9
MF13

no bez wątpienia :) ale trudno, miejmy tylko nadzieję, że jak się wreszcie pojawi to w naprawdę fajnych scenach

ocenił(a) serial na 5
bloom_2604

Utrudnieniem jest fakt, że nie może się rozmnażać.