Możliwe spoilery
Jakie macie teorie co do finału- ja uważam, że:
a.) los Jenny nie jest przesądzony- moze coś przeoczyłam (i wtedy mnie poprawcie, bo starsznie płakałam na końcu odcinka), ale nie pokazali chyba nagrobka Jenny, co? Nie było też bezposrednio wspomniane, komu wykopali grób. Wiem, że to bardziej pobożne życzenie, ale może ona żyje? W końcu twórcy uwielbiają bawić się z nami w kotka i myszkę- przeważnie wykorzystują takie "niedociagnięcia"
b.) Damon z całą pewnością nie zginie, ale wydaje mi się, że w finale pocałuje Elenę. W zwiastunie nie jest to pokazane, ale E chyba zlitowałaby się nad nim pod koniec życia i nie odtrąciłaby go, co?
I to moje teorie. Piszcie swoje pomysły na zakończenie sezonu
To czy mu wybaczy to już inna kwestia. Sądzisz, że pozwoliłaby mu umrzeć? To w błędzie jesteś.
Nie wyciągaj cytatu, który już dawno jest nieważny. Mogę Ci wymienić mnóstwo scen, które pojawiły się po "Bad Moon Rising" i które pokazują, że Elenie nadal zależy na Damonie.
To że Elenie zależy na Damonie to wiadomo, ale chyba każdy może mieć swoje zdanie na ten temat
Oczywiście, co nie zmienia faktu, że Elena nigdy nie pozwoli Damonowi umrzeć i dziwne, że sądzisz inaczej.
też tak myślę. gdzieś czytałam, słyszałam lub oglądałam, nie pamiętam( może mi się to przyśniło), jak jeden z bohaterów mówi o tym, że doppelganger ma jeszcze jakieś moce, których nie jest w stanie pojąc czy coś w tym stylu ;)
Fajnie by było jakby twoja wersja się sprawdziła :)Podoba mi się taki obrót sprawy. To by zacieśniło więzy między nimi, byłoby takie romantyczne i w ogóle ach....
Jedno mnie trapi co zrobi Stefan że będą tragiczne skutki ??
Szeryf też, ale w opisie odcinka było też : "Stefan osobiście płaci wysoką cenę za próbę powstrzymania tragedii"
Mnie też to zastanawia co takiego Stefek zrobi, że skutki jego działań będą dla niego tragiczne. Może znowu planuje się w jakiś sposób poświęcić?
no wlasnie. niech postawia wreszcie krzyzyk na mattcie i bedziemy mieli go z glowy. ktos inny przeciez moze czyscic stoly w grillu ;)
Nie no Damon nawet jak umrze to w 3 sezonie cudowne ozdrowieje, ale według mnie nie wyjaśnią tego teraz. Będzie to wyglądało tak, że albo Damon będzie umierał i skończą odcinek w połowie zdania bez wyjaśnienia czy w końcu umarł czy nie i wtedy w 3 sezonie Stefan powróci w ostatniej chwili z cudownym lekarstwem. Druga opcja, że Damon umrze i wszyscy będą rozpaczac, a na początku 3 sezonu znajdą jakieś hokus pokus i Damon przeżyje. Tak czy siak na pewno będzie w 3 sezonie. Kto by uśmiercił postac dla której połowa ludzi ogląda serial, nikt przy zdrowych zmysłach.
No właśnie podobno znów oglądalność wzrosła :D ciekawe dlaczego ;)
Zawsze przed końcem sezonu czy jakiegoś serialu z reguły akcja rozgrywa się w przedostatnim odcinku i czasem właśnie przedostatni odcinek jest lepszy od finału chociaż w tym przypadku pewnie będzie nie mniej nie więcej zaskakujący :) przynajmniej mam taką nadzieje :)
ale podobno wszystkie sprawy mają się wyjaśnić jeszcze w tym sezonie, więc albo będzie trup, albo żyw.
To by było wręcz nielogiczne, żeby kwestia Damona pozostała nierozwiązana. I tak wszyscy wiedzą, iż ten bohater przeżyje. Mam nadzieję, że scenarzyści nie zrobią z nas idiotów, zabicie Damona po prostu się nie opłaca- po co tracić widownię?
Czytałam w jakimś wywiadzie, że finał 2 sezonu nie będzie cliffhangerem, czyli powinno się wszystko wyjaśnić.
jeśli finał 2 sezonu ma być lustrzanym odbiciem finału 1, to :
finał 1 sezonu- Bonnie z pomocą Stefana ratują Damona, Kathrine całuje się z Damonem
finał 2 sezonu- wszystko odwrotnie
Wiem i bardzo mi się to podoba :P
Mam nadzieję, że nj1987 nie chodziło o to, że Damon pocałuje BONNIE :O
oj no przecież, że nie... sorry za nieścisłość. chodziło mi o to, że tym razem Stefanowi i Bonnie nie uda się uratować ( tak od razu) Damona, a może nie przyjdzie im to tak łatwo. a jeśli dojdzie do pocałunku, to będzie już bez pomyłek i podszywania się... też jestem na NIE jeśli chodzi o bamonowe sceny...;/
A ja właśnie przeczytałam o spekulacjach fanów, że Elena tak ładnie się popatrzyła na Damona, bo cos się z nią stało podczas śmierci i przypomniała sobie to jego zauroczenie, gdzie on mówi że ją kocha ale na nią nie zasługuje. Ale to by było piękne:D
I ciekawe co ona by z tym zrobiła? Nikt nie wiedziałby, że ona cokolwiek pamięta. Może ruszyłoby ją serce widząc umierającego Damona i by mu powiedziała chociaż z litości ja ciebie też:D
http://images4.fanpop.com/image/photos/20400000/Manips-damon-and-elena-20408104- 686-461.png
fotomontaz czy scena ze starych odcinkow? czy to moze katherine?
Nie wygląda mi to na fotomontaż, ale to chyba nie jest Katherina. Skąd masz to zdjęcie?
wydaje mi się, że jest to zbliżenie z pocałunku Damona i Kat w ostatnim odcinku 1 sezonu...
Obejrzałam pocałunek Katheriny i Damona na youtube i Damon miał wtedy inną bluzkę. Chyba jednak to fotomontaż.
Mógłby to nie byc fotomontaż, wtedy bym wiedziała że to nie będzie takie zwykłe cmok, cmok tylko prawdziwy pocałunek:D
niechby było właśnie w tym kierunku według wersji blush i tej o której ty pisałaś :) Ale by było fajnie!!
Wydaje mi się że nie, chyba że na jej miejsce przyjdzie Emily. wampiry potrzebują czarownicy (kath miała swoją, "eliaszek" półtora,a Klausdwoje) tzn Mądre Wampiry
wg mnie Elena nawet powinna się zmienić wszyscy wokół niej umierają bo ona "Stefan nie chcę być wampirem" niech zacznie walczyć...(wg mnie jednak będzie wampirem) Jenna przez chwilę zawalczyła Elena też może...
a co do Damona wydaje mi się że krew eleny go uzdrowi a jeśli chodzi o jej pamięć to albo prze tą "niby śmierć" albo przez wymianę krwi z Damonem (na co liczę)Elena ją odzyska
Kto jeszcze Umrze? Kath Matt Alaric Jeremy? Któryś z panów może wrócić jako wampir....
Może okaże się, że Klaus jest homo, a jako Pierwotny zauroczy Stefana, który się w nim zakocha i rzuci ElenęxD
To raczej odpada, bo Joseph Morgan (Klaus) w którymś z wywiadów powiedział, że Klaus zainteresuje się Stefanem, ale nie w sposób romantyczny ;)