Możliwe spoilery
Jakie macie teorie co do finału- ja uważam, że:
a.) los Jenny nie jest przesądzony- moze coś przeoczyłam (i wtedy mnie poprawcie, bo starsznie płakałam na końcu odcinka), ale nie pokazali chyba nagrobka Jenny, co? Nie było też bezposrednio wspomniane, komu wykopali grób. Wiem, że to bardziej pobożne życzenie, ale może ona żyje? W końcu twórcy uwielbiają bawić się z nami w kotka i myszkę- przeważnie wykorzystują takie "niedociagnięcia"
b.) Damon z całą pewnością nie zginie, ale wydaje mi się, że w finale pocałuje Elenę. W zwiastunie nie jest to pokazane, ale E chyba zlitowałaby się nad nim pod koniec życia i nie odtrąciłaby go, co?
I to moje teorie. Piszcie swoje pomysły na zakończenie sezonu
Katerina Petrova = Katherine Pierce. Po prostu Kat to nie jest pierwsza osoba, która wygląda, jak Kat ;) Kat była pierwszym doppelgangerem, niejakiej Charlotte Petrovej.
Katherine jest z rodu Petrova, jako człowiek nazywała się Petrova, ale po przemianie została Pierce ;)
Zarówno Katherine jak i Elena są sobowtórami pierwszej Petrovy, umownie nazywanej Charlotte.
A wcześniej czytałam, że nie będzie cliffangera. No trudno, przynajmniej jest pewność, że fani nie będą mogli się doczekać i wrócą we wrześniu do oglądania. Już sobie wyobrażam wakacje - forum zapełnione teoriami dotyczącymi 3 sezonu ;D
będzie cliffhanger, nie ma zmiłuj się. to taka jakby tradycja scenarzystów. serrial zakończony cliffhangerem teoretycznie przyciąga więcej łebków przed ekrany we wrześniu. julie plec oficjalnie potwierdziła
widzieliście to???
http://www.youtube.com/watch?v=8-FtR_0EyvA -01:17
kim? albo czym jest pani Donovan?
I czy Matt nie odkryje u siebie podobnych "zdolności" niedługo???
Widziałam to jakiś czas temu. Może mają w zanadrzu coś, czego jeszcze nie wykorzystali i zamierzają kiedyś jeszcze do tego wrócić.
No, właśnie nie wiem xD Może jest jeszcze jakimś innym nadnaturalnym stworzonkiem, o którym jeszcze nie wiemy?
No dokładnie, nawet pod filmikiem pojawiły się takie komentarze. Ale nie wiem czy to już nie za dużo. Oby nie przesadzili, jak pani Smith.
No teraz to się załamałam;)
I oni takiego wątku z nią nie wykorzystali...
Psium;)
Tys prowda;)
I mimo wszystko mamuśka 10 kroć ciekawsza od synka...
I więcej zamętu wprowadzająca;)
Chyba zapominasz o podstawowym prawie wszechświata w TVD...
"Damonka się nie TYKA!"
Nigdy!
XD
Ni mogęXD
Bo co ja tam...
Nawet Klausio respektował tę zasadę, i obchodzi się z Damonkiem jak z jajkiemXD - ach, Damon ukradł mu wilka, vampa i zabił kumpla czarownika, niemal-prawieże-popsuł szyki - a ten mu jedynie zgasił światełko na chwilkęXD
Hmm, teraz już wiem, dlaczego jeszcze nie zabili tej flądry, całkowicie bezużytecznej w serialu. Najwyraźniej pani Donovan to ktoś więcej niż tylko alkoholiczka, która wiecznie zalicza facetów i każdy ją "zostawia". Ale nie wiem czy to nie byłaby lekka przesada wprowadzać kolejne nadprzyrodzone zjawisko...
Co prawda True Blood nie oglądałam, ale też uważam, że co za dużo, to niezdrowo. Wystarczą wampiry, wilkołaki i czarownice. Teraz zastanawiam się, czy całkowicie z tego pomysłu zrezygnowali czy tylko stwierdzili, że w drugim sezonie nie będzie na tego typu wątki miejsca i powrócą do tego w sezonie trzecim, który podobno ma być dużo mroczniejszy (może nie tylko ze względu na grobowe nastroje).
Wyglądało to jak pocałunek sukuba takiego jakim jest Bo z serialu Lost Girl.Pocałunek kobiety sukuba powodował śmierć całowanej osoby. Może zaplanują powrót mamy szmatta? :D
Np. coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=lWpkwFaB2Ls
Ale moim zdaniem to by zepsuło urok VD. Jest dobrze.
http://www.youtube.com/watch?v=q2UI73EjZP4 mi się ten podoba. Najlepszy jest początek " Previously on the vampire diaries " ale poczatek pilota też był fajny
I to by wyjaśniało dlaczego na Damona nie podziałała. Bo z Lost Girl nie nie jest człowiekiem tylko istotą nadnaturalną, ona na osoby nadnaturalne działa nie tak bardzo jak na ludzi, a sukub z sukub to już całkowicie nic. Więc mogą zrobić, że w TVD po prostu sukub działa tylko na ludzi. W "The Gates" tak było.
przypomni mi ktoś, co pod koniec S01 stało się z ,,zegarkiem,, Gilberta? ciekawe,czy podziałałby na pierwotniaka.. Szkoda,ze wątek z mama szmatta nie wyszedł wcześniej - moglib mieć podstwy do ożywienia viki (teraz to juz niemożliwe.. w końcu człowiek-car znalazła jej zwłoki).. Choć w sumie to Caroline jakby zajęła jej miejsce.
Swoją droga..nie uważacie, że Chartotta ( oryginalny doppelganger) może być Pierwotną,sis Elajży i Nikalusa? Zakładam,ze poznamy całą rodzinke pierwotnych. Mam w sumie nadzieję,ze Klaus nie ściemniał i np. nie zamierza zabić Elajży.. który głupio zrobił idąc z nim,w końcu Klaus jest silniejszy poprzez to całe stanie sie hybrydą.. no nie wiem już ;)
Zegarek raczej ma Jeremy.
Charlotte nie może być orginalnym doppelganger'em - bo pierwszym była Katherine Jak by ktoś nie wiedział doppelganger znaczy sobowtór
Charlotte był orginalną Petrovą - ale nie mogła być doppelganger'em(nie była niczyim sobowtórem)