Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Możliwe spoilery
Jakie macie teorie co do finału- ja uważam, że:
a.) los Jenny nie jest przesądzony- moze coś przeoczyłam (i wtedy mnie poprawcie, bo starsznie płakałam na końcu odcinka), ale nie pokazali chyba nagrobka Jenny, co? Nie było też bezposrednio wspomniane, komu wykopali grób. Wiem, że to bardziej pobożne życzenie, ale może ona żyje? W końcu twórcy uwielbiają bawić się z nami w kotka i myszkę- przeważnie wykorzystują takie "niedociagnięcia"
b.) Damon z całą pewnością nie zginie, ale wydaje mi się, że w finale pocałuje Elenę. W zwiastunie nie jest to pokazane, ale E chyba zlitowałaby się nad nim pod koniec życia i nie odtrąciłaby go, co?

I to moje teorie. Piszcie swoje pomysły na zakończenie sezonu

Katerina Petrova = Katherine Pierce. Po prostu Kat to nie jest pierwsza osoba, która wygląda, jak Kat ;) Kat była pierwszym doppelgangerem, niejakiej Charlotte Petrovej.

użytkownik usunięty

Katherine jest z rodu Petrova, jako człowiek nazywała się Petrova, ale po przemianie została Pierce ;)
Zarówno Katherine jak i Elena są sobowtórami pierwszej Petrovy, umownie nazywanej Charlotte.

użytkownik usunięty
Evarini

Ona chyba nie żyje już :D spadł bym z krzesła jak by się zjawiła

ocenił(a) serial na 8
Kate123

A wcześniej czytałam, że nie będzie cliffangera. No trudno, przynajmniej jest pewność, że fani nie będą mogli się doczekać i wrócą we wrześniu do oglądania. Już sobie wyobrażam wakacje - forum zapełnione teoriami dotyczącymi 3 sezonu ;D

ocenił(a) serial na 8
atagerka

będzie cliffhanger, nie ma zmiłuj się. to taka jakby tradycja scenarzystów. serrial zakończony cliffhangerem teoretycznie przyciąga więcej łebków przed ekrany we wrześniu. julie plec oficjalnie potwierdziła

aka13

widzieliście to???
http://www.youtube.com/watch?v=8-FtR_0EyvA -01:17
kim? albo czym jest pani Donovan?
I czy Matt nie odkryje u siebie podobnych "zdolności" niedługo???

użytkownik usunięty
lampsy

No nie xD Matt będzie alkoholikem

lampsy

Widziałam to jakiś czas temu. Może mają w zanadrzu coś, czego jeszcze nie wykorzystali i zamierzają kiedyś jeszcze do tego wrócić.

użytkownik usunięty
Evarini

No ale co ona konkretnie mu zrobiła ? Zacałowała go na śmierć ?

No, właśnie nie wiem xD Może jest jeszcze jakimś innym nadnaturalnym stworzonkiem, o którym jeszcze nie wiemy?

użytkownik usunięty
Evarini

hmm żółwiem ninja ? hahaha

Albo zombie xD

użytkownik usunięty
Evarini

Dementorem xD

ocenił(a) serial na 6

GlebłamXD

Ciekawy pomysł xD Jeszcze jakieś propozycje? xD

użytkownik usunięty
Evarini

Już nie - ale dementor pasuje

Evarini

jak dla mnie pani donovan to sukub. poprzez pocalunek wyssala z tego mezczyzny zycie.

red_nails

Hmm, ciekawe... Może jeszcze wrócą do Kelly i tego, czym może być.

red_nails

No dokładnie, nawet pod filmikiem pojawiły się takie komentarze. Ale nie wiem czy to już nie za dużo. Oby nie przesadzili, jak pani Smith.

brawur

jesli wroca do jej watku to tylko czekajmy na pojawienie sie ufo w mystic falls ;)

użytkownik usunięty
Evarini

Skoro wycieli tą scenę i udostępnili widzom to znaczy, że z tego zrezygnowali.

ocenił(a) serial na 6
lampsy

No teraz to się załamałam;)
I oni takiego wątku z nią nie wykorzystali...
Psium;)

WhiteDemon

Jeszcze wykorzystają, inaczej już dawno by nie żyła ;D

ocenił(a) serial na 6
brawur

Tys prowda;)
I mimo wszystko mamuśka 10 kroć ciekawsza od synka...
I więcej zamętu wprowadzająca;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Ale jak Damona całowała ta mu nic nie zrobiła

ocenił(a) serial na 6

Chyba zapominasz o podstawowym prawie wszechświata w TVD...
"Damonka się nie TYKA!"
Nigdy!
XD

WhiteDemon

No pewnie, że to podstawowa zasada :P Śmiesz kwestionować zasadność tego prawa? xD

ocenił(a) serial na 6
Evarini

Ni mogęXD
Bo co ja tam...
Nawet Klausio respektował tę zasadę, i obchodzi się z Damonkiem jak z jajkiemXD - ach, Damon ukradł mu wilka, vampa i zabił kumpla czarownika, niemal-prawieże-popsuł szyki - a ten mu jedynie zgasił światełko na chwilkęXD

WhiteDemon

Zgadzam się, Damon jest nietykalny :D

Bo Damonek nieumarły, to trudniej zabić.
No i może jeszcze nie zdążyła uruchomić swoich "mocy" xD

użytkownik usunięty
Evarini

No ale scenarzyści już ko "tykneli " w ogóle ta scena to jakiś fake

lampsy

Hmm, teraz już wiem, dlaczego jeszcze nie zabili tej flądry, całkowicie bezużytecznej w serialu. Najwyraźniej pani Donovan to ktoś więcej niż tylko alkoholiczka, która wiecznie zalicza facetów i każdy ją "zostawia". Ale nie wiem czy to nie byłaby lekka przesada wprowadzać kolejne nadprzyrodzone zjawisko...

ocenił(a) serial na 6
brawur

Matt nie byłby już taki "nieskalany" ponadnaturalnościąXD

użytkownik usunięty
brawur

Zrobiłoby się z tego drugie True Blood, mówię stanowczo nie :/

Co prawda True Blood nie oglądałam, ale też uważam, że co za dużo, to niezdrowo. Wystarczą wampiry, wilkołaki i czarownice. Teraz zastanawiam się, czy całkowicie z tego pomysłu zrezygnowali czy tylko stwierdzili, że w drugim sezonie nie będzie na tego typu wątki miejsca i powrócą do tego w sezonie trzecim, który podobno ma być dużo mroczniejszy (może nie tylko ze względu na grobowe nastroje).

ocenił(a) serial na 10
lampsy

Wyglądało to jak pocałunek sukuba takiego jakim jest Bo z serialu Lost Girl.Pocałunek kobiety sukuba powodował śmierć całowanej osoby. Może zaplanują powrót mamy szmatta? :D

użytkownik usunięty
kath198

W ogóle mogli by zrobić jakiś opening do 3 sezonu. Co o tym myslicie ?

użytkownik usunięty

A w jakim sensie? ;P

użytkownik usunięty

Np. coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=lWpkwFaB2Ls

Ale moim zdaniem to by zepsuło urok VD. Jest dobrze.

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=q2UI73EjZP4 mi się ten podoba. Najlepszy jest początek " Previously on the vampire diaries " ale poczatek pilota też był fajny

użytkownik usunięty

no ogólnie

użytkownik usunięty

Może zrobią :) ale w sumie mi się wydaje on zbędny

użytkownik usunięty

mogło by być więcej scen jak Elena albo Stefan piszą w pamiętniku

ocenił(a) serial na 10
kath198

I to by wyjaśniało dlaczego na Damona nie podziałała. Bo z Lost Girl nie nie jest człowiekiem tylko istotą nadnaturalną, ona na osoby nadnaturalne działa nie tak bardzo jak na ludzi, a sukub z sukub to już całkowicie nic. Więc mogą zrobić, że w TVD po prostu sukub działa tylko na ludzi. W "The Gates" tak było.

ocenił(a) serial na 10
martakamyk13

Dokładnie :)

aka13

przypomni mi ktoś, co pod koniec S01 stało się z ,,zegarkiem,, Gilberta? ciekawe,czy podziałałby na pierwotniaka.. Szkoda,ze wątek z mama szmatta nie wyszedł wcześniej - moglib mieć podstwy do ożywienia viki (teraz to juz niemożliwe.. w końcu człowiek-car znalazła jej zwłoki).. Choć w sumie to Caroline jakby zajęła jej miejsce.
Swoją droga..nie uważacie, że Chartotta ( oryginalny doppelganger) może być Pierwotną,sis Elajży i Nikalusa? Zakładam,ze poznamy całą rodzinke pierwotnych. Mam w sumie nadzieję,ze Klaus nie ściemniał i np. nie zamierza zabić Elajży.. który głupio zrobił idąc z nim,w końcu Klaus jest silniejszy poprzez to całe stanie sie hybrydą.. no nie wiem już ;)

użytkownik usunięty
Gabriielle

Zegarek raczej ma Jeremy.
Charlotte nie może być orginalnym doppelganger'em - bo pierwszym była Katherine Jak by ktoś nie wiedział doppelganger znaczy sobowtór

Nie to Charlotte była jeszcze przed Kateriną, może nawet była pierwsza.

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

Charlotte był orginalną Petrovą - ale nie mogła być doppelganger'em(nie była niczyim sobowtórem)

aka13

http://www.kwejk.pl/obrazek/75649/rly?.html
hahaha. musialam :D