Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Możliwe spoilery
Jakie macie teorie co do finału- ja uważam, że:
a.) los Jenny nie jest przesądzony- moze coś przeoczyłam (i wtedy mnie poprawcie, bo starsznie płakałam na końcu odcinka), ale nie pokazali chyba nagrobka Jenny, co? Nie było też bezposrednio wspomniane, komu wykopali grób. Wiem, że to bardziej pobożne życzenie, ale może ona żyje? W końcu twórcy uwielbiają bawić się z nami w kotka i myszkę- przeważnie wykorzystują takie "niedociagnięcia"
b.) Damon z całą pewnością nie zginie, ale wydaje mi się, że w finale pocałuje Elenę. W zwiastunie nie jest to pokazane, ale E chyba zlitowałaby się nad nim pod koniec życia i nie odtrąciłaby go, co?

I to moje teorie. Piszcie swoje pomysły na zakończenie sezonu

Już Bonnie się o to postara. Przecież ma teraz tyle mocy :P

użytkownik usunięty
Kate123

Wiedziałem że mi odpiszesz :D W sumie tak : przecież raz już ją wezwali w 1 sezonie

Jak ja bym już chciała wiedzieć, jak to się wszystko potoczy :) a tu jeszcze tyle czekania i wymyślania teorii :P

użytkownik usunięty
Kate123

No ale wymyslanie teorii też jest fajne :D Buduje wyobraźnie.

teorii jest 100 i sie okazuje że nikt nie miał racji:D To jest najlepsze;)

ocenił(a) serial na 10
alien_2

może zróbmy jakiś konkurs haha xD kto będzie najbliżej prawdy wygrywa ;p

użytkownik usunięty
rockowa_a

a co wygrywa ? :D

ocenił(a) serial na 10

uznanie na forum xD

użytkownik usunięty
rockowa_a

ale nagroda ... :P kiepska

Zgadzam się :D I później to zaskoczenie, że jednak i tak nikt nie miał racji:P

użytkownik usunięty
Kate123

a może szeryf zorganizuje łapanie wampirów ?

Ja myślę, że ona będzie chciała zabić Damona. W końcu uważała go za swojego sprzymierzeńca, wprowadziła go do Rady, a on jej taki numer odstawił. Będzie się chciała zemścić i to się może dla niej bardzo źle skończyć.

użytkownik usunięty
Kate123

Mogła by się z nimi za kumplować, nawet fajna postać z niej była jak nie wiedziała

Tylko, że ją od małego rodzina uczyła, żeby nienawidzić wampirów. Może to się zmieni, w końcu jej córka jest teraz jednym z nich, więc może zmieni swój stosunek do wampirów. Ale jakoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć.

użytkownik usunięty
Kate123

Mi też nie, bo przecież była już taka sytuacja. No i szeryf powiedziała Damonowi, że nie chce znać Caroline.

Ale niewątpliwie jej działania nie przyniosą niczego dobrego.

użytkownik usunięty
Kate123

skoro opis odcinka tak mówi

aka13

Co do Damona to wydaje mi się, że może wypić ten eliksir co miał być dla Eleny żeby nie umarła po rytuale i będzie żyć. ;d Ale w sumie nie oglądałam zbyt uważnie więc nie wiem o co chodziło do końca z tym eliksirem więc nie słuchajcie mnie. xd

ocenił(a) serial na 8
candy_

a mnie się wydaje, że Elijah zakosił swój eliksir w 20 odcinku. poza tym, on chyba działał tylko na doppelgangera. ja tak nie chciałam, żeby Jenna umarła. mam pomysł na finał (oczywiście spełnienie się moich niedorzecznych pomysłów graniczyłoby z cudem) --> szmatt i szeryf forbes postanawiają się na coś przydać i składają swoje życia w ofierze w zamian za powrót Jenny i Johna. w tym momencie ofiarą przewodniczy Bonnie (na którą Emily rzuciła zakręcie Nietykalnego Nochala, dzięki czemu krwotoki zostały przerwane). przy okazji dobrej passy ratują życie Damona. i byłabym zadowolona. ale, chlip, to się nigdy nie stanie!!!

aka13

Spoilery: http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1769-spoilery-z-ew
Co o tym myślicie?

użytkownik usunięty
Kate123

Może te całe promo to halucynacja ? :D

Już się nie mogę doczekać tych wszystkich wizualnych trików :P

Kate123

Zapowiada się ciekawie. Byleby nie zrobili pocałunku Deleny, który potem okazałby się halucynacją, bo bym pojechała do nich i osobiście zatlukła...

użytkownik usunięty
Evarini

Haha możliwe

Ty się tu nie śmiej! To są poważne sprawy! :P

Evarini

Bardzo poważne :P

Kate123

Wagi kosmicznej wręcz :P
Nie ma się co śmiać ;)

użytkownik usunięty
Evarini

Wole Stefana :D

Nie wnikam, czy Twoja wypowiedź ma jakieś drugie dno ;)
A i tak jeszcze Cię nawrócimy, a przynajmniej się postaramy xD

Nie żartuj tak sobie :P

użytkownik usunięty
Kate123

żadnego dna tam nie było ani drugiego, ani trzeciego :D Wole Stefana jako postać

Spoko, jeszcze przejrzysz na oczy ;)

użytkownik usunięty
Evarini

Nie mówię że nie zmienie zdania ;)

Liczę na to, że jeszcze wszyscy fani Stefana zrozumieją swój błąd ;)

Evarini

Lepiej późno niż wcale :P

użytkownik usunięty

Stefan w 21 odcinku zaskoczył mnie bardzo pozytywnie, ale to nie znaczy, że zapomnę o jego nic nie robieniu :P

Święte słowa, blush :D

Każdy ma prawo mieć inne zdanie, ale może jednak to jeszcze przemyślisz, co? :P

Evarini

Nie ma :) Bo ileż można czekać na chociaż jeden pocałunek Deleny.

Evarini

Ja też się na coś takiego nie zgadzam. To musi być prawdziwy pocałunek, a nie jakieś zwidy. Już raz to przerabialiśmy, jak się okazało, że Damon całował się z Kat a nie z Eleną.

ocenił(a) serial na 6
Evarini

XDXD

Kate123

Dokładnie. Żadne pocałunki-halucynacje, ani pocałunki z litości nie wchodzą w grę. Ma być prawdziwy pocałunek z Eleną, odwzajemniony. O!

ocenił(a) serial na 6

O kurde, to może być ciekawe;)
No i zrobią nam takiego cliffhangera że się nie pozbieramy, bo do końca nie będzie wiadomo co jest prawdą a co nie...
ALE JAZDAXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Ja się naprawdę po wcześniejszych spoilerach bardzo nastawiłam na Delene....teraz sądze, że Damon pomyli ją z Katherine i jak Elena da sie pocałować, to zrobi to z litości... :( ale ja tak nie chce!! ;) Ale cóż nadal czekam na piątek, i widze, że będe musiala bardzo bardzo wcześnie wstać, zeby zobaczyć ten odcinek, ale czego się nie robi dla Deleny :D

WhiteDemon

mogą zrobić dwie wersje zakończenia a żeby się dowiedzieć która będzie prawdziwa trzeba będzie czekać...

l578- też bym wolała żeby Jenna i John żyli lubiłam ich (zabijają wszystkich których lubię! a Eleny nie zabiją haha :P)

użytkownik usunięty
Kate123

No więc właśnie, jak się Delenka jednak pocałuje to nie skaczcie z radości bo to może być jakaś halucynacja z Katherine :P

użytkownik usunięty

albo w ogóle z kim innym (nie z Katherine ani Eleną)

użytkownik usunięty

Ale wymyśliłeś;)

Właściwie, to wchodzi w grę jeszcze pierwsza Petrova xD Może zrobi takie wejście, jak Kat sezon wcześniej xD

użytkownik usunięty
Evarini

Właśnie ja się z tym pogubilam....to Katherina nie jestes Kateriną Petrovą ?? Chyba jest, tylko zmieniła imię...:D w sumie coś może mnie omineło :)