No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)
Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"
Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P
witam was serdecznie dziewczyny i chlopaki.
wczoraj ogladalem 2 odcinek 3 sezony i tam klaus mysli ze elena nie zyje.
problem w tym, ze ja nie przypominam sobie ukartowania smierci Elenki.
wiec jak to bylo?
teraz, podczas pisania postu przyszlo mi do glowy, ze to chyba jej ojciec sie poswiecil.
ale dam wam szanse sie wykazac
5,kajtek
Nie wiem czy serio nie pamiętasz czy się zgrywasz. W każdym razie dobrze kojarzysz, John się dla niej poświęcił i dzięki temu ożyła jako człowiek a nie wampir (bo miała w organizmie krew Damona) Cieszę się, że tutaj napisałeś/aś, ale dziwne, że tego nie pamiętasz;]
oczywiscie ze pytam na serio :D. wlasnie sam sie sobie dziwie, ze zapomnialem. ale do czego ma sie forumek :))))
i was :*
5, kajtek
Dokladnie, za bardzo podejzliwa i w ogole sie za duzo martwisz.
jestem juz tu wystarczajaco dlugo i wiem, ze jest oddzielny temat na offtop, pytania i soundtrack.
chociaz prawie 50 min czekalem na odp :( ale nie ma co narzekac :D
5,kajtek
Mam ważniejsze powody do zmartwień, tutaj po prostu pilnuję porządku ;)
Wybacz, że tak długo:P
wybaczam. w zyciu, tez tak wszystko musi byc dopiete na oastatni guzik?:D
balagan w pokoju - pewnie nie wiesz co to takiego
5, kajtek
Ok, to ja mam pytanie, czy tez raczej problem do przedyskutowania ;) Chodzi mi o Pierwszą Petrovą, a dokładniej o jej imię.... skąd imię Charlotta?? Przecież rodzinka Petrovych, Klaus, Elijah i cała reszta "staruszków" pochodzi z Europy Wschodniej, a Charlotta to raczej nie wschodnioeuropejskie imię.... troszkę coś tu nie pasuje. Chociaż imię Elijah to też raczej typowo anglosaskie imię, tak mi się wydaje, chociaż mógł zmienić imię na potrzeby zasymilowania się z ludnością angielską
Indianką? Nie wygląda. 1000 lat temu raczej nie było imigrantów z Ameryki, bo Ameryka jeszcze nie była odkryta.
Wiem:))))
Ale tak na serio, jestem ciekawa, bo chyba coś pokręcili z tymi imionami.
Może rodzice lubili szarlotkę i tali jej tak na imię. Nie no na serio, nie wiem, może scenarzyści nie przywiązują zbytniej uwagi do imion. Z drugiej strony wiesz jak u amerykanów jest z wiedzą, dla nich Polska to stan w USA, więc nad takimi rzeczami nie będą się głowić.
XDXD
Ogólnie mam nadzieję, że Pierwsza Petrova nie będzie matką Klausa Elijaha Rebeki i reszty, bo chyba se jeb..ęXD
I już nic nie komprende;)
Imię Charlotte pojawiło się jako imię, którego wobec niej używają scenarzyści - nie jest potwierdzone, że rzeczywiście miała tak na imię ;)
Samo imię jest imieniem germańskim, więc też nie jest zbyt prawdopodobne, żeby w X w. we Wschodniej Europie na nie trafić ;) To samo tyczy się imienia Elijah, które jest imieniem biblijnym (jak i Rebecca) ;)