No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)
Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"
Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P
Ludzie, przeczytałam ten wątek z ciekawości i przez was nie mogę przestać się śmiać. W pozytywnym sensie. Wasze rozmowy o Damonie i nie tylko są dobre na jesienne kiepskie nastroje. Zresztą sam Damon też :P
Jesteście wielkie :)
dodałam post z zapytaniem o nazwę tańca damona i eleny podczas wyborów miss w mystic falls i zostałam przekierowana tutaj;) może znacie tą nazwe?;>
Gdzieś znalazłam, że walc angielski, tylko taki układ, nawet znalazłam, że to kotylion ale na niego mi nie wygląda.
Racja xD Tak często ludzie pytają o tytuły piosenek, że automatycznie o tym pomyślałam ;)
mam takie pytanko odnośnie Tylera czy jako wampir nie powinien nosić pierścienia chroniącego go przed słońcem? a może nie dotyczy to hybryd. Klaus chyba nie ma pierścienia nie zauważyłam tego.
Klaus nigdy nie miał pierścienia, gdyż jest Pierwotnym. Pierwotni wiadomo w jaki jedyny sposób "giną". Co do hybryd, widocznie tak jest. Może to, że został stworzony przez krew Pierwotnego ma znaczenie. Możliwe, bo jak widać, jest lojalny wobec stwórcy.
Jakim cudem Rebecca weszła do domu Stefana i Damona niezaproszona, skoro dom został przepisany na Elenę - czy Elena nie powinna jej zaprosić? Podobna sytuacja z Katherine (w zeszłym odcinku, albo dwa odcinki temu) - weszła jak do siebie.
To już dawno zostało wyjaśnione, nawet przez producentów serialu.
Mnie do dziś zastanawia, jak Elijah wszedł do mieszkania Alarica ;]
Aaaaa nie skojarzyłam, że to było w mieszkaniu Alarica...ale wiesz, że to interesujące :D może uznali, że Alaric też umarł, albo był niedysponowany...no nie wiem:D
W sumie to Tyler jest teraz wampirem i może to jakoś wpłynęło na to,że nie musi zapraszać innych, ale ten dom to raczej należy do Lockwoodowej