No i kolejny wątek z tysiącem postów za nami. Tym razem pierwszą część tematu zakończyła DagnaMara ;)
Przypominam jaka jest idea tegoż tematu:P
"Masz jakieś pytanie dotyczące swojego ulubionego serialu?
Nie wiesz kiedy będzie emitowany nowy odcinek? A może chcesz go znaleźć w internecie? Szukasz napisów? Nie zrozumiałeś danej sceny lub uważasz, że w scenariuszu pojawił się błąd? W takim razie ten wątek jest dla ciebie idealny!
Zapraszam do dzielenia się wątpliwościami i spostrzeżeniami, uzyskasz tutaj pomoc w znalezieniu tego czego potrzebujesz i co najważniejsze, dla odmiany uzyskasz odpowiedź w miłej atmosferze ;]
Wszystkich proszę o pomoc w podbijaniu tematu do góry ażeby na naszym skromnym forum zapanował ład i porządek :P Dziękuję, pozdrawiam;)"
Prosić Was o powstrzymanie się od offtopu to bezsens :P Ale mam nadzieję, że powstrzymamy się na tyle żeby użytkownicy mogli bez problemu znaleźć odpowiedzi na nurtujące ich pytania.
BTW red_nails, dzięki za zdjęcie Danielka ;) Właśnie byłam w trakcie odpisywania, gdy okazało się, że wątek przekroczył 1000 postów ;) Miałam nadzieję, że spec od klat, Pan Greg, oceni wyposażenie Danielka ;) :P
Tak wszyscy myśleli kiedy pojawił się nowy plakat ;) Ale szybko okazało się, że to fan made, więc... tak naprawdę nic nie wiadomo.
Obyśmy nabili szybko te 5 stron bo we wstępie jest jeszcze o Gregu, masakra... coś wtedy piłam chyba xD
już dawno byłoby nabite gdyby te pojedyncze tematy z pytaniami umieszczane były tu ;) ale cóż zrobić :/
Ok ja już się zaczynam gubić, może mi to ktoś rozjaśni, jak to możliwe że Kalus wyczuwał obecność człowieka w byłym mieszkaniu Stefana, a jednocześnie Damon myli Elenę z Katherine co z resztą zdarzyło się już w s2, rozumiem że przyzwyczajając się do jej obecności nie zwracają uwagi na zapach krwi pulsującej w żyłach? W takim razie ciekawa jestem czy możliwe są przypuszczenia amerykanów, że w promie 3x05 to nie Elena a Katherine stoi jako przynęta, bo wg mnie możliwe by to było tylko wtedy kiedy Klaus spuściłby ją z oka i w tym czasie Kath ją zastąpiła ale opcja trzymania jej w objęciach i bycia tak blisko jej szyi nie wyczuwając różnicy, że to Katherine-wampir a nie Elena-człowiek nie jest w ogóle możliwa, trochę to zagmatwane ale chyba wiecie o co mi chodzi? :D
Szczerze? Modlę się z całego serca by to nie była Kath. Tylko Elena. Bo nie chcę by Kath zginęła, czy coś. Elenie i tak nic nie będzie macie moje słowo : D Ale i tak nie sądzę by Kath poświęcała się na tyle by mieć bliskie spotkania z Klausem, nie jest głupia.
Dla mnie absurdem było, że Klaus nie wyczuł Eleny w tym mieszkaniu.
Jeśli chodzi o wampiry, to one siebie nawzajem nie wyczuwają, to tak nie działa. Stefan kiedyś to tłumaczył Elenie :P
Także to jest powodem, prze który Kath jest mylona z Eleną.
Dla mnie to też był absurd, ale czego się nie robi dla ładnej sceny ;) Hmm nie wyczuwają siebie ale człowieka powinni więc nie powinna im się ona mylić chyba że uczucia się rzucają na oczy albo przyzwyczajenie, no ewentualnie element zaskoczenia ale to też dziwne jak na wampira
Pewnie widząc Kath i nic nie czując od razu wydaje się, że to Elena. Tak to rozumiem właśnie.
Ludzi może czują tylko z bliska, gdy się wgryzą w szyję :P
no właśnie coś w tym jest że Klaus nie wyczuł Eleny ,pamiętacie jak w 2 sezonie ,Kat przyniosła do domu Salvatorów krew Klausa weszła bez zaproszenia Eleny ,może to ma jakiś z tym związek ?
Myślę, że wampiry są w stanie wyczuć człowieka dopiero z bliska, utkwiła mi w pamięci scena z II sezonu, kiedy Elijah sprawdzał, czy Elena jest człowiekiem - pochylił się wtedy blisko nad jej szyją, prawie jej dotykał (nawiasem mówiąc, fajna scena ;) ).
No to ja mam pytanie. Skoro wampiry nie mogą się rozmnażać, to jak powstał Klaus? Jego matka była wampirem czy nie? Ja już nie wyrabiam.
No musiała być skoro się mieszanka zrobiła. Wilkołaki są bezpłodne, wampiry są bezpłodne, to skąd oni się wzięli? Cud jakiś?
Nie, nie, wilkołaki przecież płodne są :P Toż to cecha genetyczna ;)
Moja teoria jest taka: cała Pierwotniaczkowa rodzinka była sobie ludźmi (no, poza Klausiem - owocem zdrady małżeńskiej z wilkołakiem ;) ), a potem - jakimś cudem, nie wiem, jakim - wszyscy zostali wampirami ;)
No tak, ale jak do zapłodnienia doszło gdy ona była człowiekiem, to nie mógł z tego wyjść wampir a co dopiero mieszaniec. Toż to wbrew genetyce. No chyba, że okaże się, że wampiry są płodne a Damon i Stefan dziedzicznie są bezpłodni albo tylko niepłodni.
No to autorka książki albo autorzy scenariusza spalili cyca. Jak zabierają się za pisanie takich skomplikowanych rzeczy powinni zaczerpnąć trochę wiedzy. Ja mam jeszcze taką teorię, że może jakaś czarownica tą kobiecinę zaczarowała, pokrwawiła z nosa i wyszedł Klaus. Nie wiem już sama, pewnie dowiemy się na koniec sezonu.
Ale to bezsensu, musiała mieć jakieś wampirze cechy skoro hybrydka się urodziła.
Może było tak: rodzina Pierwotnych była sobie ludźmi. Urodził się Elijah, Rebeccka i nieślubny Klaus. Jego ojciec był wilkołakiem i to każdy wie. Gdy dorośli, wtedy stali się wampirami. Petrova o ile była wiedźmą. rzuciła klątwę na Klausa, by nie mógł stać się hybrydą. Na pewno to zrobiła, zanim kogoś zabił, gdy przechodził przemianę w wampira.
Wiadomo, że u wilkołaków zabicie = złamanie klątwy.
Nie, bo wszyscy zostali wampirami później :P W końcu Klausio z jakiegoś powodu zatrzymał się w rozwoju, jako dorosły facet ;)