Czyli o wszystkim co dotyczy The Vampire Diaries: newsy, spoilery, dyskusje na temat odcinków, gifki i inne.
Klaroline? Raczej nie wierzę w to ;) Na pewno Klaus ma jakiś plan w zanadrzu ;P Elena wyrywa się z objęć Sztefyna :D I Taniec Deleny <3
Spodziewałam się czegoś gorszego:) uff, cieszę się, że mam to za sobą :) A teraz przeczytam notatki na jutrzejsze kolokwium i obejrzę Bloodlines <3
To cieszę się, że Ci dobrze poszło :)
Bloodlines <3 Też bym obejrzała, ale muszę pouczyć się z informatyki :P
http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lxzcf4a9cP1r3l89co1_1280.jpg?AWSA ccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1327003721&Signature=ewmMonkWE9pttwy5DiU Jf72Zmb4%3D
http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lxz3roax2Q1r3l89co1_1280.jpg?AWSA ccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1327003771&Signature=DkAkXlhA4kB4GvcA0RL 2tteqj5U%3D :DDD
Jeszcze parę i będę rządzić tą stroną :D Znaczy stroną TVD ;) No, w końcu to musi kiedyś nastąpić, sorry ;D
Muszę to napisać: KWA, ten plakat jest tak zajebisty że szczena opada, mucha nie siadaXD
Coś fantastycznego:)
Witam, chciał bym uzyskać odpowiedź na dręczące mnie od pewnego czasu pytanie. Czy zastanawiał się ktoś nad takim czymś że jeżeli nasza Elena i Katarina są potomkiniami pierwotnej Petrovej to on za swojego życia czyli przed rytuałem który przemienił Klausa Eliaha itd w pierwotne wampiry musiała mieć dziecko ! Te dziecko miało swoje dzieci itd itd. A więc kto mógł by być ojcem dziecka piervotnej Petrovy ? A także chciał bym wypowiedzieć swoje zdanie na temat 4 trumny , a więc Esther ? moim zdaniem nie hm... a dlaczego ? ponieważ gdy Klaus obudził Rebeke bodajże w 3 odcinku 3 sezonu spytał jej gdzie jest medalion który nosiła bo jest potrzebny do skontaktowania się z pierwotną czarownicą a pierwotną czarownicą jest właśnie Esther czyli jak by chciał się z nią skontaktować to by ją wybudził. Następna opcja Charlotta ? Myślę że było by to głupie ze strony scenarzystów składając ją w ofierze a potem przemieniając ją w wampira. A po za tym musiała by być nakarmiona krwią wampira przed rytuałem żeby potem móc się zmienić a kto by ją miał nakarmić jak jeszcze wtedy żadnego nie było ? Wydaje mi się że w 4 trumnie będzie ktoś kogo nie znamy ale będzie on bardzo ważny dla Klausa. Co wy na to ?
Ciekawa teoria, zwłaszcza z tym ojcem dziecka pierwotnej Petrovy:D To będzie dobre, bo muszą wymyślic kogoś kogo juz znamy żeby szok był większy. A co do 4 trumny to rzeczywiście coś podobnego było powiedziane, ale nie zwróciłam na to uwagi. Uwielbiam takie teorie:D
http://www.youtube.com/watch?v=ASv7ACqbi84 rozmowa Klausa z siostrą o naszyjniku
Więc tak:
- tak każda musiała mieć dziecko, skoro póki co Elena kończy epokę sobowtórów. Czy ona sama będzie miała dziecko, tego nie wiemy ;) to już jednak i tak nie ma znaczenia, klątwa została złamana
- Pierowotna Petrova tu każdy obstawia romans jej z Klausem. Co takiego się wydarzyło to wiedzą tylko scenarzyści, zobaczymy czy i tym razem nas zaskoczą
- ja właśnie obstawiam, że w tej trumnie leży mamusia bądź Charlotte. Mama, bo może Klaus wcale jej nie zabił tak naprawdę? Może jego celem tak naprawdę było zjednoczenie rodziny, ale najpierw chciał się pozbyć raz na zawsze Mikaela. Udało się mu w końcu. Kto by mógł pomóc w uśpieniu matki? Może ta czarownica, imienia jednak nie pamiętam,coś na A :D
Charlotte, hm. Tak naprawdę nic o niej nie wiemy, a samo to imie, to nic pewnego. Wiemy, że to robocza nazwa. Na pewno ktoś był w przeszłości Klausa. Wszyscy obstawiają pierwszą Petrovą (Elijah chyba też miał się ku niej, widać jak na nią patrzył czy na Elenę chociażby).
Ja obsawiam którąś z tych pań w tej trumnie. Najbardziej jednak Esther (sen Bonnie i ten wisiorek), która rządziła w zaświatach - nieszczęsne duchy - które wróciły gdzie ich miejsce, a medalik znów w rękach Bonnie. Może wtedy to był jakiś rytuał z jej strony? :) Żeby dusza wróciła do ciała :D Nie mam pojęcia, ale niech to zaczną już powoli wyjaśniać, bo ileż można czekać.
Do Esther pasuje też tytuł jednego z odcinków ,, Wszystkie moje dzieci '' można by przypuszczać że w tym właśnie odcinku zostanie otwarta 4 trumna i będzie tam mamuśka a przy niej będą wszystkie jej maluchy :P A jak chodzi o tą czarno skórą czarownice to nazywa się Anya, wydaje mi się że scenarzyści mogą tak namieszać że okaże się ona pra pra pra babką naszej Bonie :D
Anya właśnie :) A wszystko jest możliwe. Nawet tak myślałam, że to daleka krewna Bonnie, coś musi w tym być. Dlaczego akurat jej czarownice dały moce na pokonanie Klausa? To nie może być przypadek.
Ale hm.. dalej nie rozumiem to jeżeli jest ona w 4 trumnie to Klaus mógł by w każdej chwili ją od sztyletować i miał by z nia kontakt a nie szukał by go poprzez medalion Rebeki..
Trumna jest pod zaklęciem przecież. Nie miałby jak jej otworzyć. Poza tym Klaus mówił, że ona robiła wszystko by on był sam całą wieczność. To spotkanie póki co nie było miłe. Spójrz, całe stulecia wozi ze sobą trumny z ciałami. Dlaczego chciał otworzyć je dopiero teraz, gdy zabił Mikaela? By ich zjednoczyć, a Mikael również był tyranem, więc chciał się go pozbyć. Może marzy być głową rodziny :P
hm.. ok ale nie wydaje ci się że wygląd tej trumny jest za nowoczesny na tamte czasy ? bo przecież jak by ją zapieczętował wtedy to na pewno nie w takiej trumnie ? jest to nie możliwe niestety inne trumny ok pasują wyglądem bo idzie je otwierać to mógł ciała przekładać ale nie jeżeli chodzi o tą trumne