PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122075
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

jak wyżej :))

ailimenna

Nie no, Julie chyba nie bierze tego samego co autorka książek..

Portal? :D Padłam :D O ile pierścień jestem jeszcze w stanie zrozumieć ( ale nie, że to jest pierścień Damona, tylko, że Elena ma po prostu inny) to portal mnie powalił :D Nie ma żadnego cure. Elena nie będzie znowu człowiekiem. A jeśli nawet jest cure, to i tak coś się stanie i ona z niego nie skorzysta tylko ktoś inny. To by było zbyt proste i oczywiste, gdyby nie było żadnego haczyka z cure. Prawda jest taka, że moim zdaniem powinni się jak najszybciej pozbyć Pierwotnych i rozwinąć wątek Shane'a, Silasa, The Five.
Właśnie, Damon nie może w każdym finale być blisko śmierci. To już przesada. Poczekaj na 4x13-4x14. Damon ma przejść przez tego Łowcę piekło :((( Więc nie mogą jeszcze dodatkowo na koniec go zabić. Wiadomo, że by go przywrócili, ale i tak nie podoba mi się wizja jego śmierci.

Kate123

Tak szybko to się ich chyba nie pozbędą. Zaczyna mnie męczyć ich obecność, szczególnie Rebeki. Zmarnowali jej potencjał z 3 sezonu:/

Tak samo Klausa.

.

Kate123

Co za paprochy niemyte :D

http://vampirediaries.pl/6280-spoiler-gdzie-jest-ukryte-lekarstwo/ nowy spoiler

ailimenna

Czyli tam pojadą Rebekah i Stefan.
Wiecie co to oznacza? Brak Sztefyna w MF przez co najmniej dwa odcinki
http://data.whicdn.com/images/5246850/tumblr_l9b1nf37LJ1qa32qro1_500_thumb.jpg

Ale tam też chyba będzie Damon, bo na zdjęciach z planu widać jego pierścień w piasku. I podejrzewam, że Elena też. I ten cały Vaughn.

Kate123

http://media.tumblr.com/caf7ecf0ed69ce4b341ca6abcc77a7ca/tumblr_inline_mfmaua0xW 91r5cn07.gif
:/

Jeszcze nam brakowało do szczęścia Steffa w szkockiej spódniczce, muszę wypalić sobie oczy :D

byledopiatku

To nie ta Szkocja:D

O.o zonk, to która?

byledopiatku

Nowa :P W Kanadzie;D

Boże, nie nadążam za tymi nowoczesnymi wybrykami geograficznymi :DDD nie te lata :D choć Steff nawet tam znajdzie spódnice, aby spowodować wypad gałek ocznych :D

byledopiatku

Ale w sumie czemu, w baletowej ślicznie wygląda http://media.tumblr.com/b3ee0f1a2d790d9355e3b3cb59ea2be9/tumblr_inline_mgivxyIwd 01r7bhwv.gif :D

I ten krzywy ryjek, nie mogę....

Brak Stefka? No ale to jest przecież jego historia... no jak bez niego ja się pytam? :P To wydaje się zbyt piękne, by było prawdziwe :D

tequila_s

Chodziło mi o to, że nie będzie truł dupy Elenie i Damonowi;P Jego mordeczka na ekranie niestety będzie. Ale Kate napisała, że wszyscy pojadą na poszukiwanie cure, so..

A niech jedzie i zostawi Delenę w spokoju :P I tak te poszukiwania będą darmowe... nie ma żadnego cure.

Ajjj co ja znalazłam. Chyba mamy namiąstkę z 4x10 ;)
http://oi47.tinypic.com/10qgk06.jpg
http://25.media.tumblr.com/745c4a0ae8aee616ecd97d1a3f611db4/tumblr_mg0ggav71i1qh 7mbko2_r1_250.gif

pewnie już gdzieś tu o tym wspominałyście, ale czy ja dobrze widzę?! http://25.media.tumblr.com/d6ddd49b1446c7d554258a4e3aff0bb2/tumblr_mgqbg5d24K1rn x743o1_400.jpg

Brooklynne_Accola

A, jest pierścień.
Wiecie co, żal mi tych Stelenowców:D Najpierw naszyjnik, teraz pierścionek... :D A nie, przepraszam, nie jest mi żal :DDD

Brooklynne_Accola

I Elena i Damon mają krew na rękach... ciekawe co to oznacza ?

tequila_s

Te zdjęcia pokazują jak nic, że są wolni od sire bond. Mam nadzieję, że nastąpi to wcześniej niż w finale...

Nie no chyba nie będą tego ciągnąć przez pół sezonu, aż do samego finału, bo to będzie nudne strasznie.

tequila_s

Obawiam się, że tak będzie :/ Nawet sobie nie wyobrażasz jak mnie irytuje ten wątek:/

Mnie tak samo, tym bardziej, że tyle w nim sprzecznych tez :/

tequila_s

Wiesz, w sumie to wątek alter-ego Riczka zaczął się już w 3x11 i zanim się obejrzeliśmy, był już martwy. Odcinki 3x14 - 3x20 właściwie nic kompletnie nie wnosiły, teraz może być tak samo. Nie zdążymy się zorientować i będzie finał.

Masz rację. Mnie tam w sumie nigdy TVD się nie nudziło, miałam tylko na myśli sire bond byłby nużący wątek, jakby miał się tak długo ciągnąć.

tequila_s

mnie o wiele bardziej zastanawia ten pierścień. myślę, że każdy szczegół z tych zdjęć jest ważny, dlatego nie wypuszczają ich wszystkich od razu, tylko seriami, bo one coś znaczą. z tego wszystkiego wynika, że więź zostanie zerwana (lub się okaże, że ona nie istniała) i damon umrze (elena nosi jego pierścień, a nina mówiła coś o śmierci 2 głównych postaci w 4 sezonie)

Brooklynne_Accola

przez te teorie o śmierci Damona nie zaglądam nawet na tumblra:P

Same :P

Kate123

jak dla mnie, jest to bardzo mocno naciągnięta teoria, z dupy wzięta, o. Wiem, że sama takie przypuszczenia snułam, ale mi przeszło:P Najbardziej rozbawił mnie post o tym, że np Damon ubrany na czarno na pogrzebie w 4x02 to na pewno wskazówka! Bo w ujęciu, gdy Elena przemawia tylko on jest ubrany na czarno (nie, wcale nie ubiera się tak na co dzień).

OMG, nie mów mi nawet:D Z reguły na pogrzeb każdy ubiera się na czarno, lol:D Uwielbiam foreshadowingi, ale już bez przesady, ludzie. Poza tym jaki jest sens w dawaniu wskazówek każdego odcinka? "Hej, nie zapomnij wsadzić martwego kruka do słoika, fani muszą się dowiedzieć co zaskakującego planujemy na finał".

albo Damon stojący przy obrazie z napisem o śmierci (?). TAK, TO NA PEWNO JAKAŚ WSKAZÓWKA - LEPIEJ W KAŻDYM ODCINKU WCISKAĆ TO WIDZOM, TAK WŁAŚNIE PLANUJE SIĘ CLIFFHANGERY! Ten fandom mnie momentami tak rozbawia, że ciężko mi to opisać.

Jebłam:D To jakaś nowość, bo o tym nie wiedziałam:D

Dokładnie. Na czym oni w ogóle opierają te teorie? Na niczym. Mi też już przeszło, to nie znowu musieli zacząć na tumblrze. Przecież prawie nic nie wiemy na temat nowych odcinków. Damon ma przejść przez piekło, które zafunduje mu Vaughn, ale Ian jest na planie 4x16 so... Już bardziej obstawiałabym sytuację, że Elena będzie myśleć, że Damon nie żyje, bo powiedzmy znajdzie ten pierścień w piasku. No ale śmierć Damona? Bez przesady.

Kate123

Wiesz, Ian może być na planie, bo gra sceny jako duch, just sayin;P Ale i tak uważam, że te teorie są jak na razie z dupy wzięte.

Tak, wszystko jest możliwe, ale jak na razie nie mamy żadnych informacji, więc nie ma co się martwić. Mnie najbardziej ciekawi, kto zabije Vaughna, o ile w ogóle on zginie.

Kate123

Jakby nie patrzeć to wszyscy łowcy w TVD prędzej czy później umierali, więc nie zdziwię się jak z tym bedzie tak samo :D

_Sloneczko_2034

Tylko kto go zabije? Jeśli zrobi to wampir to będzie miał halucynacje tak jak Elena w 4x06.

Kate123

Właśnie wiem.... Więc musiałby zrobić człowiek...ale kto??? A łowca może zabić drugiego łowcę??? Bo wtedy mógłby to zrobić Jer....

_Sloneczko_2034

Szeryf Forbes ;P

Haha :D Przydałaby się przynajmniej do czegoś :D

Kate123

Już teraz ci mogę powiedzieć, że Damon, bo wtedy dostanie halunów, ujrzy ojca który będzie chciał żeby się zabił i ogólnie będzie cierpiał; a Julie przecież to uwielbia;)

Przestań :P Bo jak to odkręcą? Nowego Łowcy nie będzie łatwo znaleźć.

Kate123

Znajdą magiczny sposób albo o! Damon umrze :p

Uwaga, kolejna zabójcza teoria: Damon upozoruje swoją śmierć xD