PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122068
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jak wyżej

'tak' dla Eleny tylko pod warunkiem, że potem znów będzie wampirem. ale to by była taka sama sytuacja jak np. opisałaś z Damonem - wziąłby, ale i tak by się znów przemienił. sugerujesz, ze ona zrobiłaby to samo. więc również w takim wypadku cure idzie lekko na zmarnowanie.
wg mnie lekarstwo dostanie Silas, ale za baaardzo, baaardzo długi czas. być może nawet dopiero w 5 sezonie, a przez ten cały okres będzie tym "złym", a cure będzie jedyną bronią, którą będą na niego mieli.

Sathyriasiska

Nie pójdzie na zmarnowanie, bo w przeciwieństwie do Damona, wzięcie cure przez Elenę zmieniłoby wiele w serialu. A co, to już zawarłam w 13 linijkach. Serial nosi tytuł "The Vampire Diaries", nie "The Human Diaries". Ten kto wziąłby lekarstwo i tak prędzej czy później zamieniłby się w wampira albo umarł.

http://media.tumblr.com/tumblr_mc5saoNl2F1r8ve2q.gif

anik756

http://24.media.tumblr.com/05ede1f138adc20ae99bef3c2cb6a983/tumblr_mimiuxb9AW1rp 4im3o1_500.gif serce mnie boli.. ta scena z wyłączeniem człowieczeństwa była genialna, przerażająca..

miazga.. Chciałam obejrzeć odcinek z napisami polskimi..ale chyba nie dam rady obejrzeć tego dzisiaj jeszcze raz.. :(

annab93

W moich wyobrażeniach Elena sama wyłączyła człowieczeństwo i spojrzała na wszystkich z przewrotnym uśmieszkiem.. ale to było genialne...

Też chciałam, ale nie przeżyję tego drugi raz:(

ehh.. wyobrażałam sobie to całkiem podobnie.. A co do tego, że Elena spaliła swój dom.. to jak wcześniej czytałam teorie o tym na tumblrze to nie wierzyłam,że to się naprawdę wydarzy.. Przeraziłam się jak Elena wyciągneła tę zapałkę..czy kawałek drewna, nie pamiętam już dobrze :(

no właśnie. a tak dali nam dowód na to, że sb istnieje naprawdę...

Blush, co myślisz teraz o sire bond?

annab93

Sire bond istnieje... istnieje, ale ma pełno luk i błędów.. a może i nie. Kto wie co autor miał na myśli? Nie dostaliśmy żadnego solidnego wyjaśnienia na temat zasad działania tej więzi:/

anik756

"He’s dead. He’s dead. And he’s been dead this entire time, and i…oh my God. I can smell him. How long has he smelled like that? How? How are you gonna help me? How? Ok.ok. We have to take care of his body. Bring him downstairs. Just carry him down, please. Where’s Bonnie? Ok. Guess we’re gonna have to do this the old-fashioned way. Put his body on the couch. Got it. We need a cover story, right? You think i didn’t hear you guys talking earlier? Well, what are we gonna say…animal attack, tumble down the stairs? No. We burn the house down with him inside of it. Why, because you want me to not be in denial? You want me to face the truth? This is the truth, Stefan. I don’t want to live here anymore. I don’t want these sketches. I don’t want this Xbox. Not gonna need this bourbon anymore. Alaric is not here to drink it, i mean, unless you guys are willing to bring back every supernatural creature on the other side to get him hick. Would you? I know you want your drinking buddy back. Would you, Damon? Because i wouldn’t. I don’t know. I mean, does that make me a bad person? I have no idea. He’s not gonna need that anymore. What else are we supposed to do with the body, Caroline? I mean, there’s no room in the Gilbert family plot. Jenna and John took the last spots. There’s nothing here for me anymore, Stefan. Every inch of this house is filled with memories of the people that i love that have died my mom, my dad, Jeremy and Jenna and Alaric, John, even John. I mean, they’re all dead. Everyone is dead. So what am i supposed to i mean, how am i gonna…i can’t even…there’s nothing left for me. Aah! No, no, no. I can’t, i can’t, i can’t. I can’t, i can’t. No, it hurts, it hurts. Just make it stop. Please make it stop. It hurts.”

:(((

http://media.tumblr.com/edfbffe8a5c09ea74f356a08a30b5ca5/tumblr_inline_mh6sn4G9d N1qz4rgp.gif

anik756

Hello :)
Co tam?

Kate123

Hej :* Nadrobiłam OUAT. aww rodzinka się powiększa :)

Rainn

Rainek :***
Ja miałam zaległy ostatni odcinek, ale widziałam w tygodniu :) Ciekawe co teraz będzie dalej :)
Jest nowy rozdział NLMG, ale jeszcze nie przeczytałam :P

Kate123

Teraz biorę się za nadrabianie Castle i Arrow :) Potem BIYE. Może za miesiąc uda mi się przeczytać zaległe rozdziały NLMG :P

Rainn

Też mam zaległe Castle i Arrow, po jednym odcinku, ale teraz chyba muszę się położyć, bo mi się oczy same zamykają :D

Kate123

Ile godzin dziś spałaś? :)

Rainn

3,5 :) A Ty?

Kate123

Ojej, do łóżka! delenowych snów :)
7 :D Obudziłam się przed 12

Rainn

Ja 3 godziny snu miałam. Dopiero z pracy wróciłam i padam na twarz normalnie. Idę zaraz se włączyć odcinek z napisami i do łóżka ;)

anik756

Jeden z przyjaciół Stefana powiedział (powiedziała właściwie), że scena była piękna itd:D Tam też są mili ludzie:D Odzyskałam wiarę;D

anik756

Shane umarł na wyspie czy Silas mieszał Rebece w głowie, tak jak wcześniej Bonnie? Co to za czarnoksiężnik?

Madame_7

Shane umarł:) Vaughn mówił, że nie wiadomo jak Silas wygląda, widocznie pożyczył sobie wygląd Shane'a. Dobrze to wymyślili bo to było dla mnie dziwne, że Silas mu nogę wyleczył.

alien_2

Może on jest Silasem?

Madame_7

Ja już nic nie wiem, ale bardzo mi się ten wątek podoba :)

Kate123

Dla mnie jest dziwny. Nic tak naprawdę nie wiadomo, tak jak w PLL z A. Nie zdziwię się jak zaczną dostawać maile i smsy

"Bye. S"

Madame_7

Nie oglądam PLL:P Nie wiem o czym mówisz;)

alien_2

To zacznij :)

Madame_7

Oglądam już wystarczająco dużo seriali, a teraz czekam jeszce na Vikingów i zaczęła oglądac Cult;P na razie wystarczy;P

anik756

4x15 obejrzało 2,89 mln widzów. Uff. Zasłużony wzrost oglądalności.

Dużo. Należało się Julie, bo ten odcinek był genialny.

Odcinek świetny był, to może jest nadzieja, że teraz oglądalność skoczy w górę troszkę.

spory wzrost, zdecydowanie zasłużenie:)

anik756

Eh, podobno Klaus ma sie przespac własnie z Eleną bo ona ma teraz wszystko w du..pie.

IKnowWhatYouAre

To będzie porąbane, a zarazem ciekawe.

Madame_7

też tak sądzę;) a raczej sądziłabym.
Ale jednak Placka tego nie zrobi, nie odważy się na takie posraństwo;)

WhiteDemon

Dokładnie, choć byłoby to posrane bardzo, to nie zmienia faktu, że cholernie intrygujące :D
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m0cczdqxkd1rnh4gao1_500.gif

Madame_7

;) uśmiałabym się po pachy.

WhiteDemon

http://www.youtube.com/watch?v=72gfb3AfXo8 hihi ;p

Madame_7

wtedy nie wyszłaby na sukę, nie? xD

No jak to nie?:D Przecież napisałam, że to byłoby mega idiotyczne, hehe ale zabawne przy okazji aż chciałabym to zobaczyć.

Madame_7

może odwiedzi ich w NO :D
Tak jak Caro, och epic Klaroline<3

Może nowy trójkąt... ;)

Madame_7

w sumie to teraz w serialu nie ma już trójkątów ;) D/E/S zaczynają od zera, a Tylera nie ma.

Pasuje jak ulał :D

IKnowWhatYouAre

Czy wy jesteście poważni, nie zrobią tak! Jak Elena odzyska człowieczeństwo, to sama się będzie za dziwkę uważać:/ Już bez jaj...

Toż to absurdalny pomysł.. na pewno do tego nie dojdzie.

tequila_s

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mdnq4vn70r1rool60o2_250.gif

http://25.media.tumblr.com/3c472761901b25e546e02b3b7ac5e0ca/tumblr_mhebbjjRUF1rk 3qjuo1_500.gif