PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122068
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jak wyżej

Madame_7

No już dobrze, dobrze :D

byledopiatku

Tak się zastanawiam jakby tu nasze dziewczyny reagowały na TWD szczególnie na scenę z 3 sezonu WIESZ JAKĄ.

Madame_7

Chyba wieczna żałoba, TWD to serial, który nie pozostawia ŻADNEJ nadziei, kompletnie, tam jest źle by za chwilę było jeszcze gorzej, ja go tak odbieram przynajmniej...

byledopiatku

Dokładnie już nie wspominając, że tam aktorzy są lepsi, dużo dużo. Przecież ja tak się poryczałam przez tego Lincolna, kurvva najładniejszy męski płacz.

Madame_7

Takie poczucie bezsilności i beznadziei...Ja też tedy ryczałam, to było takie prawdziwe, prawdziwa ludzka tragedia... No masakra, nawet mi nie mów...

byledopiatku

Namówmy je na TWD, co Ty na to?:D

Madame_7

Ja ogólnie jestem za, ale ciężko namówić ludzi na serial o zombi, każdy znajomy, któremu mówie, żeby obejrzał, to puka się w głowę, ale później jak się jakiś w końcu przekona to nie może przestać oglądać, jedyny serial jaki ogląda mój chłop :D

byledopiatku

Dobra to namawiajmy :D Zombie to dodatek, tu chodzi o przetrwanie i walkę o przeżycie jak na wojnie.

Madame_7

Dziś nic z tego, ale jak będziemy wyposzczone brakiem TVD to wtedy rzucimy temat na TWD :D

byledopiatku

Pfffffffffffff

Madame_7

Tylko bez focha :D

byledopiatku

Mam focha jak stąd do Pekinu.

Madame_7

Toż to w piz du i jeszcze trochę... :D

byledopiatku

I to wszystko przez Ciebie Barbara.

Madame_7

W sensie foch czy to,że oglądasz TWD? :D

byledopiatku

Foch, serial sama zaczęłam;p

Madame_7

No już dobrze dobrze :D Nie fochaj się :D Flaszki Ci nie postawię przez neta ;)

byledopiatku

Ja jestem w depresji po tym odcinku, cały dzień ryczę. Po przejrzeniu tumblra o mało co nie udusiłam brata, tak go przytulałam. Gdybym go straciła to wylądowałabym w Kobierzynie. Żaden odcinek 4 sezonu nie miał na mnie takiego wpływu jak ten, Plec mnie zabiła. To po prostu było genialne.. Sire bond już nie ma dla mnie znaczenia, wszystko w tym odcinku się skończyło, umarło, spaliło. Nadchodzi nowe The Vampire Diaries. Boję się tylko o Elenę, bo ona się w tym poważnie zatraci i jak włączy pstryczek to będzie z nią jeszcze gorzej, dotrze do niej co zrobiła i będzie próbowała się zabić, jestem tego prawie pewna. Nie wiem co oni planują zrobić tej postaci, ale nie podoba mi się to. I'm dead.

Ja też się tego boję, przecież nawet Stefa miał zajebiste wyrzuty sumienia, nie wiem jak to się potoczy, trójkąt Nam się wyzerował, ale myślę, że to jest sposób na sire bond, generalnie Elka nie będzie miała uczuć, wszystko będzie miała w nosie i pewnego dnia Damon jej powie, włącz uczucia, a ona na to nope... I tak się zakończy sire bond, po prostu będzie się stopniowo wygaszać, nie ma uczuć=nie ma sire bond. Tak mi się wydaję. Też jestem zmiażdżona, praktycznie wszystko mi się podobało. Nie wiem co teraz będzie.. ale mam nadzieję, że kolejny odcinek będzie nieco zabawniejszy, jednak moje myślenie, nie było do końca takie złe, Elka faktycznie pojedzie z Damonem na wycieczkę z wyłączonymi uczuciami, jak myślisz kiedy ją przywrócą do siebie, finał sezonu?

byledopiatku

Na pewno nie będą tego przeciągać na 5 sezon, no way. Samego Stefana ile z tym trzymali... w 3x05 wyłączył uczucia, w 3x09 był już niby wolny, w 3x12 zaczęły do niego wracać uczucia......

W sumie pewnie masz rację, to by się szybko znudziło.. Boję się tego co będzie, mamy Kath, nie potrzebuję takiej Elenki, generalnie moim zdaniem Dżuli trochę przesadziła z eliminacją bohaterów, choć odcinek zaiste epicki :D, W ogóle, jak ten Silas przetrzepie MF to ja nawet nie chcę wiedzieć co się będzie działo, Bonnie jest zahipnotyzowana czy jak? Mistrzem odcinka jak dla mnie obok Elenki jest Matt, był świetny, nie to co Caro, którą było stać tylko na gadanie o pieczeniu ciasta i krzykach jak z horroru klasy Z "przerażasz mnie"O.o

byledopiatku

O Kath mi nawet nie mów, nie trawię jakoś tej postaci.. i to nie dlatego, że zabiła Jera, nigdy za nią specjalnie nie przepadałam..
Ja bym była nawet zadowolona z takiego obrotu sprawy, gdyby ona sama wyłączyła te uczucia. W sumie może się okazać, że ona rzeczywiście to zrobiła, posłuchała Damona ale to była jej własna decyzja...chociaż sire shmire z tysiącami luk istnieje, nie ma co tu gdybać:/
Nie wiem właśnie co z tą Bonnie, oglądając na żywo byłam przekonana, że jest w hipnozie, ale wszyscy najeżdżają na nią na forum i wyzywają od półmózgów, więc nie wiem co jest grane.. a ja nie jestem gotowa żeby obejrzeć ten odcinek z napisami, może za kilka dni.. Zach był genialny, najlepszy zaraz po Ninie. Kurde, wciąż nie mogę wyjść z podziwu jak mistrzowska była ta scena z "turn it off". Ta muzyka, oczy Niny... cholera.

Nina naprawdę świetnie to zagrała, jestem pełna podziwu.. Mnie Kath wzruszyła, tylko w jednej scenie wtedy z tym rysunkiem, kiedy pokazali retrospekcje z nią, ale dla mnie jest ZA bardzo egoistyczna, to jest tak przerysowane, że dla mnie nie do zaakceptowania... Teraz uważam, jest świetna okazja do pokazania różnic między Kath, a Elenką, ponoć Kath non stop jedzie na wyłączonych uczuciach i tak jak Elka straciła całą rodzinę, Teraz można ładnie ukazać, jak bardzo się różnią mimo iż są w podobniej sytuacji...Bonnie moim zdaniem, jest na etapie wyparcia, Elena wierzyła, że Jera uzdrowi pierścień, Bonnie wierzy obietnicom bez pokrycia...

Skoro mowa o logice serialu, to mam jeszcze jeden wątek.
Gdy Elena miała haluny i zabiła Jera, myśląc, że to Connor, to pierścień wrócił go do żywych. Jeremy był już łowcą wtedy, bo widział przecież tatuaż Connora.
Gdy Silas zabija Jera, pierścień nie przywraca go z powrotem, bo Jer był łowcą. LOL

tequila_s

idiotyzm ;)

tequila_s

Akurat tutaj według mnie wszystko jest logiczne. Jeremy przed zabiciem pierwszej istoty nadnaturalnej (od momentu pojawienia się tatuażu) był tylko potencjalnym łowcą, mimo tego że znak znajdował się już na jego dłoni. Łowcą stał się dopiero po zabiciu hybrydy, tym samym wstępując na miejsce Connora.

ailimenna

Racja. Takie tylko wyjaśnienie należy przyjąć, bo każde inne jest bezsensu.

anik756

Tego faceta nie da się nie lubić. Spojrzysz i juz wzbudza sympatię http://25.media.tumblr.com/a267399141ae90459271f77fa653d3f5/tumblr_mil93yFRhF1qe 6diwo6_250.gif

anik756

hello

Ada :***

Exis_26

Exiiiiiiiis :*****
żyjesz po odcinku? :) + Ruszyłaś z 6 sezonem już?

Nie żyję, Nina mnie zabiła :) Chciałabym obejrzeć z napisami, ale chyba poczekam sobie kilka dni. A Ty jak tam? :)
Ruszyłam, teraz będę oglądać 6x04, przepraszam, ale głupsza przy tym serialu już chyba być nie mogę :D

Exis_26

4x15 trafił na listę odcinków, których drugi raz nie obejrzę, nie będę w stanie. Jest obok 2x21 i 3x22 :)
Rozumiem Cię, serio:D Dlatego przydatna była Lostopedia :DDD Ale nie rezygnuj, bo ostatnie odcinki są niesamowite :)

To tak jak u mnie na liście :)
W życiu nie zrezygnuję z oglądania, nie teraz :D Tylko staram się ogarnąć to, że oni po tej eksplozji są na wyspie a tu co jakiś czas pokazują ich normalnie w LA. Jak po skończeniu przejrzę sobie Lostopedię, to pewnie będę się klepać w czoło, że tego nie zauważyłam, że się tego nie domyśliłam :D

anik756

Nikogo nie ma?
Wspominki o tych, których nie ma w tvd i Jer.... Skinny love ;( http://www.youtube.com/watch?v=A5gLka3L_q4

IKnowWhatYouAre

Straszny filmik:/ Zwłaszcza przypomnienie ladnych scen w domu i ten Jeremy w ogniu;(

anik756

Blushek, przeczytałam Twoją opinię o lekarstwie i się całkowicie zgadzam :) Ja też uważam, że jedynie Elena biorąca cure miałaby jakiś sens.
Jednak uważam, że Damon też jest prawdopodobny (czego nie chcę), niestety.

Nope.... Damon nope.... Please....

Dzięki:)
Ja w ogóle boję się co oni wymyślą... jestem przerażona wizją takiej Eleny, wszyscy się cieszą że nie będzie "nudna", ja się o nią martwię..

ja też się martwię, ona się może całkowicie zatracić..

nieeee, nie wierzę w to :(

Najgorsze co będzie potem, jak człowieczeństwo wróci:( Wszystko do niej dotrze...

anik756

http://youtu.be/fuTjndpXM5s?t=2m51s
Gra Niny, muzyka... po prostu mistrzostwo.

spodziewałam się, że będę pod wrażeniem po tym odcinku, ale nie spodziewałam się, że aż tak...

Miała, co robić w tym odcinku, wyszło jej.
A jeśli chodzi o wyłączanie uczuć, ta scena nie ma sobie równych póki co, według mnie http://www.youtube.com/watch?v=SwWGuu0k4Mw

Madame_7

obie są świetne.

anik756

Nie chcę, ale muszę.... http://www.youtube.com/watch?v=j-W_1pH43b0

anik756

http://www.youtube.com/watch?v=7lHbUDmZMHE

anik756

Jeden z przyjaciól Stefana (wiadomo kto:)) hejtuje Stefana:D Juhuu:D Ugryzł się we własną dupę właśnie;)

alien_2

Alien jakie raporty sprawozdawcze robi :D