To wszystko dlatego że tak dużo tych przerw w serialu;PPP Widozwie zaczynają lekko świrować;D
Różnica jest taka ,że fani Deleny ekscytują się pocałunkami Damona i Eleny, a zwolennicy Steleny doszukują się "pierwotnego zła" w Elenie;PPP
Właśnie zajrzałam i od razu tego pożałowałam. Zarzucają, że to "Delenowcy" mają bardzo ograniczony punkt widzenia ale absolutnie nie zauważają, że z nimi jest tak samo... może nawet gorzej.
Co najgorsze to dla nich wszyscy są źli, okropni, wszystkie dziewczyny to szmaty bo spały z Damonem. Damon to wcielone zło, które trzeba jak najszybciej zabić. Tylko jeden Stefan jest wspaniały :/
W niektórych kwestiach próbują zachować obiektywizm :P czasami jak mi się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo nudzi to tam zajrzę i ciekawie jest przeczytać co też oni mają do powiedzenia, z niektórymi opiniami się zgadzam, z niektórymi ni ch.uja ale zawsze warto poznać inny punkt widzenia :)
Ja tam z nimi zgadzam się tylko w jednym, a mianowicie, że w TVD jest sporo błędów i nieścisłości bo reszta, którą oni wypisują to jak dla mnie mieszanie z błotem wszystkich bohaterów poza Stefem :/
Ale czasami mają sporo racji jeśli chodzi o krytykę innych postaci.
Muszę się napić. Właśnie napisałam coś miłego o Sztelenowcach ;D choć ja zawsze twierdziłam, ze jeśli ktoś mi przedstawi swoje argumenty w racjonalny sposób to z chęcią podyskutuję ;)
LOL HomeBird mi doniósl ze komentujecie wypowiedzi z innego wątku. Wybraliscie komentarz dziewczyny, która nie oglądala w ogóle 4 sezonu, a informacje o Elenie miała szczatkowe, więc nie wiedziala co się z nią działo i przez to jej komentarz to jedynie przypuszczenie. Ale oczywiscie kontekst juz się nie liczy.....żałosne.
A ty Blush, jak tak się denerwujesz ripostami uzytkowników względem twoich wypowiedzi w temacie stefanowym, to po co tam piszesz? Nie widzę sensu zadnego.
To skoro jej informacje są szczątkowe to wypadałoby wstrzymać się z tego typu komentarzami do momentu, aż obejrzy 4 sezon. Żałosne to jest wypowiadanie się na temat, o którym się wie od osób trzecich bo to jest tylko powtarzanie czyjejś opinii :/ Niech owa dziewczyna najpierw sama zapozna się z tematem, anie pisze takie obraźliwe teksty podpierając się tylko i wyłącznie tym co Ty jej napisałeś.
Nie odpowiadam za czyjes komentarze, co ktos napisze to juz w jego gestii. Nikomu rozkazywac nie mogę.
Hmmm moja opinia była tylko przypuszczeniem na które chciałam uzyskać odpowiedź, odpowiedź uzyskałam , następnym razem czytaj cały wątek i kopiuj wszystkie wypowiedzi nie tylko te które Twoim zdaniem mogą być obraźliwe, lub mogą Ci się w pewien sposób nie podobać, lub kieruj pytania bezpośrednio do osoby z której opinią się nie zgadzasz jeśli ewentualnie interesuje Cię dlaczego ktoś przedstawia akurat taki punkt widzenia a nie inny , choć myślę że moje zdanie akurat na ten temat Cię nie interesuje, więc nie komentuj moich wypowiedzi w wybranych przez siebie kontekstach .
Najpierw sprawdź co kto kopiuje, a później się rzucaj :/ Ja nie kopiowałam twojej wypowiedzi i Ty tez czytaj wszystkie moje komentarze które odnoszą się do danego tematu. Nie chce mi się czytać wszystkich twoich wypocin :/ Nie będziesz mi mówić co mam komentować, a czego mi nie wolno!!!
To, że Twoja opinia była tylko przypuszczeniem nie jest żadnym usprawiedliwieniem na to jakie wyciągnęłaś wnioski przy znajomości 1,2 i z tego co wiem połowy 3 sezonu. Co więcej miałaś nawet możliwość zobaczenia jak wygląda proces wyłączenia człowieczeństwa przez jednego z głównych bohaterów na początku 3 sezonu. Zastanawiam się czy wówczas tez wyciągnęłaś podobne wnioski co do prawdziwego oblicza danej postaci... Kopiować całych wypowiedzi nie muszę, jeśli uznam że nie jest to potrzebne, a w tym wypadku nie było. Twoje przypuszczenia składały się z błędnych wniosków co sprowadza się do tego, że prawdopodobnie oglądałaś serial z niezrozumieniem.. Swoją droga nie cytujesz chyba całych książek? :)
Każdy w swoim temacie niech sobie pisze co chce, wytłumaczyliście mi to bardzo dobrze;p jak widzę też się nie myliłam- u siebie też macie wywiad który ten temat śledzi i robicie mobilizację jak jest potrzeba. Niczym się te tematy nie różnią jak widzisz:)
Może nie miałaby takich przypuszczeń gdyby nie to, że zrelacjonowane przez Ciebie wydarzenia z 4 sezonu zawierały zbyt wiele wartościujących zwrotów odnośnie postaci czy samych wątków? Z tego co jest mi wiadome użytkowniczka, której wypowiedź zacytowałam obejrzała 2 sezony i jest na etapie 3, z tego też względu wysunięte przez nią przypuszczenia odnośnie głównej bohaterki są śmieszne. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę Stefana, który również wyłączył człowieczeństwo na początku 3 sezonu. W takim wypadku moglibyśmy twierdzić, że zarówno wyłączony Damon, Stefan, Elena i każdy inny wampir od zawsze byli "po prostu ścierwem" i dopiero po wyłączeniu CZŁOWIECZEŃSTWA pokazali swoje prawdziwe oblicze. Może niektórzy powinni dwa razy pomyśleć zanim coś napiszą nawet jeśli o przypuszczenia chodzi. Tak, więc doprawdy nie znam kontekstu wypowiedzi użytkowniczki a to co zrobiłam było iście żałosne...
Po 1. Uzytkowniczka chciała relację, więc ją zdałem. Nie będę się tłumaczyl jak opisałem jej sezon - zajrzala do stefanowego tematu, więc jej opisałem sytuację z punktu widzenia Stefana.
Po 2. Kilka minut po jej zacytowanym tutaj komentarzu napisałem jej co się stało w 4x14 i 4x15 by ją nakierowac na obiektywniejszy punkt widzenia. Ale oczywiscie juz tego to nie zauwazyliscie......
Relacjonowanie z samej swojej definicji zakłada, że powinno odbywać się w sposób jak najbardziej obiektywny i pozbawiony elementów wartościujących... Jak widzisz sposób w jaki zrelacjonowałeś wydarzenia doprowadziły do tego, że użytkowniczka przy znajomości poprzednich sezonów wysunęła błędne wnioski.
Jak już coś to nie zauważyłam(!) bo to ja zacytowałam jej wypowiedź. Bądźmy precyzyjni.
Relacja nie jest wypowiedzią obiektywną - jest ona pisana z czyjegos punktu widzenia. Jak chce prawdy opiektywnej to niech przeczyta opis. Była za Steleną, więc opisałem jej jak to się wszystko potoczylo zgodnie z punktem widzenia fana tej pary.
Tak jak mówiłem miala wiedzę cześciową, a nie wiedzę podaną odcinek po odcinku. Nie doszedłem z relacją nawet do odcinków z II polowy sezonu. Natomiast o nowej Elenie pisalem Anulce - i anik756 zauwazyla ten komentarz i doszła do złych konkluzji - ze Elena sama z siebie się taka stała. Dopiero później napisałem co się wydarzyło w 4x14 i 4x15.
Tak z nudów i na poprawę humoru wlazłam sobie na jakiegoś sztelenowego tumbrla a tam:
Roses are red
Violets are blue
I fu.cked your mom
Before I fu.cked you
Ja tego nie kumam ile można to wypominać :D przecież on wtedy nie wiedział, że Izka to matka Elki, ba, nawet nie wiedział o jej istnieniu. Jedyną zbrodnią jaką tu widzę jest to, że przespał się z mężatką i zrobił z niej wampira. Ale z tego co pamiętam to ona sama tego chciała :P
Stelenowcy lubią pomijać niewygodne fakty.
No właśnie, chciała tego i Damon spełnił jej prośbę.Jak Elena chciała żeby Stefan zostawił ją na dnie i Stefan jej posłuchał, to został mianowany epickim hero stulecia.
Widzę, że nie wytrzymałaś i wdałaś się w dyskusje z wszystko wiedzącym robb264 :D Ten gość zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadał i jedynie jego zdanie się liczy :/
No, jak mi wymienisz chociaż jedną rzecz, której Stefan pragnął a nie mógł nigdy mieć, to może się zastanowię jeszcze raz :P
Nie ma sensu z nimi dyskutować bo oni mają swoje zdanie i go nie zmienią, a my mamy swoje i też go nie zmienimy :D Tak oczywiście biedny Stefanek skrzywdzony przez los i złego brata Damona :/
biedactwo.
Widziałam tą krótką dyskusję, w sumie to nic nowego. Stefan jest biedny, bo wszystko kręci się w tym serialu wokół Damona ;]
Well, Damon to wampir, który chodzi po tym świecie znacznie dłużej niż Elena i na przestrzeni stuleci szukał miłości (też fizycznej;P) w ramionach wielu kobiet ,a że trafiła akurat na biologiczną matkę Eleny..... Hmmm biorąc pod uwagę, że dużo wcześniej szaleńczo zakochał się w przodkini ich obydwu to cóż ..... należy stwierdzić, że poprost jest po prostu stały pod względem swoich preferencji:D Kocha kobiety z jednej linii genealogicznej :PPP
W "Lepiej późno niż później" Harry sypiał z młodą dziewczyną, a potem z jej matką. Ciekawe jak Hefalumpy z całego świata oceniły ten film;]
Ja też:D
Nie, właśnie o to chodzi, że im się pewnie podobał i nie widzieli w nim nic gorszącego;P
Nie musisz mi tego tłumaczyc, ja jestem bardziej po Damonowej stronie niż po Stefanowej :D choć nie powiem ostatnio zmienił mi się stosunek do Sztefa i nawet zaczęłam go lubić :P
a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że wypominając ten fakt zapominają o innym: przecież stefan i damon pie przyli się z katherine, jej praprapraprababcią.
Po drodze to pewnie i zaliczyli innych z jej drzewa genealogicznego :) może po prostu krew petrowych działa na nich jak krew wróżek w TB :P
Ogladała któraś community? Znajoma mi poleciła i obejrzałam pilot i w sumie takie se. Szału ni ma moim zdaniem, jest sens ogladać dalej?