PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122305
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
anik756

może nie będzie tak źle:)
na prawdę sądzicie, że zrobią nam powtórkę 3x14 i do tego jeszcze z tzw. "górką";PPP
coś mi się nie chce wierzyć. może nas prowokują, męczą i dręczą a wydarzy się coś zupełnie nieoczekiwanego.....

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Dziewczyno, ależ z Ciebie optymistka :) Widziałaś kto pisał ten odcinek? Główna dręczycielka Damona więc ja się nie nastawiam na nic dobrego :/

anik756

w tej sytuacji pozostaje mi uwierzyć w najgorsze...
szkoda, bo wychodzi na to że nie dość, że scenarzyści TVD się powtarzają to jeszcze robią to nie na rzecz ale przeciwko jakości serialu... and this really sucks(!)

Właśnie się zastanawiałm jak wiel jest fanów Steleny? Wiesz może tak plus/ minus a zwłaszcza w porównaniu do Delenowców? Bo jeśli jest ich wciąż dużo to przynajmniej mamy jakieś logiczne wytłumaczenie fabularnych tortur i pastwienia się nad Damonem oraz Deleną....

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Nie mam zielonego pojęcia ilu fanów ma Stelena, ale ponoć fandom Deleny jest o wiele większy więc nie wiem o co chodzi z tym wciskaniem na siłę Steleny :/

anik756

No chodzi pewnie o to żeby znowu przyciągnąć do serialu Stelenowców którzy zmniejszyli oglądalność:( obrażając się, że i Hero nie jest tym jedynym i the only Epic Luv Eleny (ladacznicy;P) która śmiała poczuć miętę do Damona (zła wcielonego;PP) a na dodatek tę miętę skonsumować;PPP itp itd

Jak na moje oko to to promo do najbliższego odcinka TVD jest ewidentnie sponsorowane przez Stelena Team;P Oby odcinek okazał się być inny!!!

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

W sumie my też się cieszyliśmy z proma 4x17, a co z tego wyszło jedno wielkie gówno więc może i w tym wypadku też tak będzie. Oberwie się i Stefanowi i Damonowi po równo :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

I będzie main scenarzystką 5 sezonu.... Bye, bye TVD....

ocenił(a) serial na 8
byledopiatku

No chyba, że się nawróci :PPP

ocenił(a) serial na 6
anik756

Jak po sezonach 1-3 tego nie zrobiła, to chyba 4 jej nie przekona....

ocenił(a) serial na 8
byledopiatku

Jak sobie pomyślę, że Dries ma przejąć TVD w 5 sezonie to przechodzą mnie ciarki po plecach. Może jeszcze Dżuli się opamięta i nie zostawi nas na pastwę tej wariatki :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

Ona jest ostro szurnięta... Nawet nie chcę o tym myśleć...

ocenił(a) serial na 8
byledopiatku

Czasami mam wrażenie, że to ona jest autorką dalszych części książek TVD bo ma podobne pomysły jak w tamtych cudach literackich i autor też był za Steleną tak samo jak Dries :/

ocenił(a) serial na 6
anik756

Taaaaa.....Ten czubek może do końca zniszczyć TVD, a Damon będzie dostawał po dupie, dzięki za takie Pamiętniki....

ocenił(a) serial na 8
byledopiatku

Ona jeszcze do tego wszystkiego razem z Plec pisała finał 4 sezonu tego odcinka tez bardzo się boję :/

anik756

Mogę się mylić, ale coś czuję że ten odcinek może na prawdę dużo namieszać i zaskozyć nas bardziej niż się spodziewamy:PPP
No bo po co dawali by nam od razu tak wszystko na talerzu odnośnie następnego odcinka w promo i spoilerach? Zupełnie jak w "Klanie" albo innym "M jak miłość";PPPPP

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Oby, oby bo moje nerwy są już na wyczerpaniu :D

anik756

Lets hope so!
Jako główna scenarzystka powinna wznieść się ponad przypisaną jej konwencję:PPP (LOL)
Mieć świeże podejście itp itd;D

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ta z nią to raczej nie możliwe :/

anik756

no to mi się to nie podoba:(

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Ta baba za każdym razem jak się dorwie do pisania scenariusza to Damon dostaje po dupie więc 5 sezon to będzie masakra :/

anik756

suuuuuper, już się cieszę;P

KingusVic

Ja też nie chce,ale zanosi się na to,że będzie powtóreczka...Niestety...

_Sloneczko_2034

A może po prostu te proma i spoilery dręczące Delenę i robiące nadzieje na Stelenę są po to żeby przyciągnąć ponownie do serialu fanów związku Stef&Ela;P
Gorzej jeśli z tego samego powodu rzeczywiście scenariusz pójdzie w stronę masakrycznych dialogów między Damonem a Eleną;(((( to byłby już sadyzm (wrrr)

NekoNinjia85

Swoją drogą ciekawa jestem ilu jest wśród widzów fanów Steleny i jak to się ma do liczby Team Delena:D

NekoNinjia85

Chciałabym żeby tak było. Żeby okazało się że nas tylko podpuszczali, i że ten odcinek nie będzie taki beznadziejny na jaki się zapowiada...;/
Ale oni lubią się nad nami znęcać, so...;/

_Sloneczko_2034

W końcu jeśli dobrze pamiętam czołowe hasło serialu (a przynajmniej jedno z bardziej widocznych) to "love sucks;/" so .... .wygląda na to że scenarzyści traktują je rzeczywiście bardzo serio:///
Mimo wszystko mam nadzieję że między Deleną nie będzie tak tragicznie w tym odcinku albo przynajmniej w następnych... To już dawno zrobiło się beznadziejne - ile można dręczyć postaci i widzów!?! Może ta senarzystka od pastwienia się nad Damonem zrobi nam psikusa i wymyśli coś nowego.....
A może znów mam za duże wymagania;PPP

NekoNinjia85

Optymistka z Ciebie..:) Właśnie jeszcze im się nie znudziło to dręczenie?? Niech się przerzucą na jakąś inna postać;P Jakoś nie chce mi się wierzyć,że nagle ją olśni...

_Sloneczko_2034

Nie wiem, mże rzeczywiście będzie już tylko źle i tylko gorzej dla Damona i Deleny...
Ale to jakieś takie nie logiczne skoro Fandom Delena przerasta Stelena Team;///
Jaki jest cel scenarzystów? Zniechęcić do serialu większość widzów? Zupełnie to nie marketingowe...
A może to jakieś pokręcone techniki zwiększania oglądalności;PPP których chyba nie chcę nawet rozumieć (sic!)

NekoNinjia85

Ja jestem pesymistą z reguły, więc pewnie dlatego mam takie podejście. Ale szczerze to wolę się nastawić na najgorsze, bo wtedy będę przygotowana, a jeżeli okaże się,że nie było tak źle,to jest miłe zaskoczenie wtedy :D Już dawno przestałam to wszystko ogarniać...:P

_Sloneczko_2034

"Spoko loko foko" jak to mówią w Ponyville;P Delenowego Disneylandu (albo choćby jego namiastki) na pewno nie będzie - nie ma się co łudzić (buuuu). Jako umiarkowana optymistka zawierzę zatem pesymistycznym przepowiedniom i nie będę tym razem oglądać na żywo, ani rano przed pracą bo nie chcę sobie zepsuć nastroju...
A dręczenie Damona rozwala mnie jak niewiele innych rzeczy w tym serialu, so...

anik756

“The B-Word: During his prom moment with Elena, Damon drops two b-words during their intense conversation: “Boyfriend” and, er, “bitch.” And yes, she really deserves at least one of these after trying to hit him where it really hurts, aka the sire bond."
nie podoba mi się to....

ocenił(a) serial na 8
annab93

To skąd wzięłaś?

użytkownik usunięty
annab93

to nas zaboli.

użytkownik usunięty
annab93

Hm... ale co ona mu może powiedzieć o sire bond? Przecież nie wykorzystywał więzi dla własnych celów. Zaraz po tym jak dowiedział się, że Elena jest sired, zrezygnował z wszystkiego, nawet ze zwykłego dotyku. Jedyne do czego użył sire shita, to odesłanie jej do domu (ale to było pozytywne działanie) no i polecenie wyłączenia uczuć. Ale przecież ona uwielbia żyć bez emocji, więc chyba nie powinna mieć pretensji do Damona, że kazał się ich pozbyć... O ten spoiler bym się nie martwiła.

ocenił(a) serial na 8

Może jak on będzie jej przypominał to jej ILY to ona mu wyskoczy, że to było przez sire shmire i tak na prawdę to nic do niego nie czuje :/

użytkownik usunięty
anik756

No bo ona na ten moment nic do niego czuje, do nikogo nic nie czuje:P Może jestem głupia, ale nie widzę sensu w takim dialogu..

ocenił(a) serial na 8

Bluszek to ja się strasznie cieszę, że Ty pesymistka nie przejmujesz się tym to znaczy, że nie będzie tak źle :P

użytkownik usunięty
anik756

Nie no, te wszystkie spoilery dotyczące Damona mnie martwią:( Po prostu nie za bardzo rozumiem czemu mamy się przejmować tym co powie Elena odnośnie uczuć, skoro ona nic nie czuje.. nie wiem do czego dążą scenarzyści :/

ocenił(a) serial na 8

Oni też chyba do końca tego nie wiedzą :)

No właśnie ja też mam nadzieję, że cokolwiek scenarzyści każą powiedzieć Elenie, Damon będzie przynajmiej w sensie logicznym /no bo emocjonalnie zawsze gorzej jest ogarnąć zranienia;/ powtarzał sobie, że przecież teraz Elena nic nie czuje do nikogo, a jeśli mówi o swoich emocjach to głównie po to by kogoś zranić więc....

anik756

Jezzzzzzu, poszliby w dialogach w tę stronę? Przecież to już prawdziwa "teksańska masakra piłą mechaniczną" ;//
To jest największy koszmar Damona - że ona mogłaby go nigdy nie kochać na prawdę. Zastanwiam się tylko czemu miałoby to fabularnie służyć? No poza tym że Dręczenie Damona jest zawsze na topie;P Ale to już ustaliłyśmy;PPP

ocenił(a) serial na 7
anik756

Dobranoc Kochane. Ja idę spać. Życzę Wam wszystkim dużo słoneczka jutro :)

ocenił(a) serial na 8
KingusVic

Dobranoc :D Słodkich snów :*

KingusVic

dobranoc :**** Kolorowych :D:****

anik756

Body Count: During the big dance, more than one life is put in danger (And one of these is a regular). The other is April (Grace Phipps), who wears one of the worst prom dresses and hairstyles in TV prom history. (The O.C.'s Marissa Cooper she is not.) a to niespodzianka. Kochana April wraca.

ocenił(a) serial na 8
Brooklynne_Accola

Niechże ktoś już ukatrupi to beznadziejne dziewczę bo mam jej serdecznie dosyć :/ Co ona będzie robić na tym balu przecież ona jest młodsza od Eleny i spółki, Elena ponoć była jej opiekunką więc?

anik756

pewnie jakiś desperat ją zaprosił w ostatniej chwili

użytkownik usunięty
anik756

Eeee, u nich to tam chyba inaczej wygląda. Juniorzy mogą uczestniczyć w balu seniorów, to właściwie takie połączenie;) Ale tu pewnie chodzi o coś innego, bo April powinna być w 2 klasie.. dobrze mówię? Może ją Matt zaprosił:P

ocenił(a) serial na 8

Matt i tak ma już dwie panny to po co mu trzecia :P Matt jest partnerem Bonnie i Caro :D

anik756

To co,że jest partnerem Caro i Bonnie:P Nie może być też April??? Przechodzimy z trójkąta do kwadratu :P