PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122294
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6

Ale prawda jest, ze przerwa dobrze mi zrobila, bo duzo gorsze przeklenstwa mi sie cisnely jeszcze dwa tygodnie temu :D Zrobimy sobie dzis wieczor wspomnien wspanialej deleny?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Yes:D Mamy rocznicę 3x19, trzeba to jakoś uczcić:P W ogóle możemy sobie zrobić wieczór wspomnień dobrych sezonów TVD:D

ocenił(a) serial na 6

Tak. Koniecznie! Najbardziej wyrywajace serce scene, piekne spojrzenia, hugi... Wszystko co najlepsze, a nie jakis sraka-bond, dupa-cure, pstryczek-debiliczek...

ocenił(a) serial na 8
byledopiatku

Mogę się do was przyłączyć? :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

No jasne :D

użytkownik usunięty
anik756

“People who claim that they’re evil are usually no worse than the rest of us. It’s people who claim that they’re good, or any way better than the rest of us, that you have to be wary of.”

Brzmi znajomo? ;]

ocenił(a) serial na 8

To jest dokładny opis Stefa Salvatore :DDDD :PPP

Indeed :] Widziałaś ten filmik? http://www.youtube.com/watch?v=D40YHBukUDA

Rainn

"I don't know how this happened, but in the last few weeks the amount of posts, that are referring to Stefan and Damon's relationship as to a beautiful and healthy one, did constantly grow. For some reason. And I'm pretty sure this reason isn't objectivity.
There is no such thing as Defan.
The relationship of these two brothers is the story of a manipulator and it's victim. It's a story of a very weak man, that has made a very strong person suffer. It's a story of a boy that is incapable of feeling happiness and a man, who can't stop searching for it.
Without any doubt, Stefan needs Damon. As a scapegoat. For someone, who can't admit his own mistakes, it's a very useful tool. As we know, Stefan has problems with controlling his bloodlust, usually turns into a ripper, murders a few dozen people, realizes what he's done and feels remorse after that. The problem with that is, that he sees remorse as a justificatio of his actions - it's something, that lets him believe, that he isn't a bad person even if he kills people. Because only a good person will feel guilt after killing someone. So, if he kills and feels remorse, that means for him, that he is a good person, a good person forced to do bad things. That puts him into a position of an innocent victim. Again, only a GOOD person can be an innocent victim. He enjoys being one. He does, because it gives him the impression that he's the Absolute Good, that there is no one better than him, that he's reached the top of moral evolution. And that gives him more power that any villain could ever have. Because a villain is still someone who should be destroyed, it's a threat and should be removed. But you can't remove the Good. Why would you want to? ANYONE who goes against Stefan goes in his mind against the Absolute Good, and ANYONE who goes against the Good, has, logically, to be stopped.
His position gives him the right to judge "anyone, any place, any time".
Stefan has the need to feel better than everyone around him, and he manages to do so, thinking he is the Good.
So Stefan is TRAPPED. He needs to be good to feel happy, but in order to be good he needs to feel miserable. Because only that will give him the position of the innocent victim and only that position will excuse his kills and his bloodlust.
Stefan is incapable of happiness, and he is the only one to blame, because he is also the only one, who's gotten him into that mess. The spoiled child he was, he wanted it both: being good and the blood. So it was easier for him to let the bloodlust take over him, enjoy it and drive straight into insanity and feel guilty after that, than to fight it and to show a little restraint.
He didn't want to do anything, and he wanted to say weak. He got his wish.
In order to feel happy, he needs to teach and to judge, because that will prove his position of the Good. He needs to save his self esteem so he judges others. It's his life elixir. And Damon is providing him with endless supply of the latter.
He creates an Absolute Evil and gives it his brother's name. He creates a dichotomy and an endlessly unhappy person.
Stefan CAN'T AND NEVER WILL be able to love Damon, because if he will, he won't be able to use him as a scapegoat. Love will make him unhappy. Love for any person.
There is no Defan."

użytkownik usunięty
Rainn

Nie mam już siły do hejtowania Defana:P

ocenił(a) serial na 7
anik756

A ja Wam mówię. Ten odcinek nie będzie taki zły. I może jestem jakaś inna ale podoba mi sie relacja Elena-Rebekah :) mam nadzieje, że gdy Elena włączy człowieczeństwo dziewczyny dalej będą sie przyjaźnić. Fajnie, że się do niej wprowadziła. Jasne, że wolałabym ją w łóżku Damona, ale to też fajne urozmaicenie. Niech się dziewczyna usamodzielni, bez chłopców. Niech zatęskni za Damonem. Ja tam nie będę narzekać. I tak sezon zakończy sie Delena.

użytkownik usunięty
KingusVic

Przyjaźń to w ich przypadku za dużo słowo. Przynajmniej na ten moment.

anik756

http://25.media.tumblr.com/f10d88418e53e55cdf9008e3942ccfe6/tumblr_mldf8xCdVD1qi k2bvo1_r1_500.png
Damon <333333

anik756

ta kobieta jest nienormalna, znowu ktoś zginie, z głównych bohaterów. http://25.media.tumblr.com/98584b5587df03c9723e07ad298345c5/tumblr_mle13wsL1y1r5 f8xoo1_r1_500.jpg

annab93

Może Stefan? <3 Plis, Julie.

Kate123

Może poświęci się? w końcu miał klucz na plakacie..ale wtedy znowu wyjdzie na super hero :/

annab93

Stefek i poświęcenie? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Kate123

No tak, przecież to Stefan...Teraz czytam spekulacje na tumblrze, że pewnie chodzi o Damona, który stanie się człowiekiem.. umrze, ale uratuje go lekarstwo itd.. ale ja myślę, że nikt z głównej trójki Elena, Damon, Stefan nie umrze.. może chodzi o Matta, Bonnie? :(

annab93

O nie. Matta i Bonnie proszę mi zostawić w spokoju. Ja na razie jeszcze nie przejmuje się finałem. Na razie zobaczymy co będzie w 4x19.

użytkownik usunięty
Kate123

Ej, no dobra, poświęcił się raz dla Damona.. w 2x22.. ;)

I na tym koniec. Sorry, naprawdę chciałam dać Stefkowi szansę, ale nic z tego.

użytkownik usunięty
Kate123

Raz, ale jednak porządnie. Nie można temu zaprzeczyć. Nie żebym go broniła, dla mnie jest nadal skończoną mendą. Zaczęłam go lubić, ale ta nowa scenka utwierdziła mnie w przekonaniu, że ten ujek się nigdy nie zmieni.

Tak, nie zaprzeczam temu, ale gdyby zamiast łazić po górach z Eleną pomógł Damonowi powstrzymać Klausa i rytuał to może obeszłoby się bez ugryzienia. Wiem, pewnie i tak by tego nie powstrzymali i Damon i tak by został ugryziony, ale wtedy sytuacja przedstawiałaby się jakoś inaczej.
Ja do lubienia na szczęście nie doszłam, po prostu go tolerowałam, ale widzę, że nic co dobre nie trwa wiecznie i wróciliśmy do punktu wyjścia.

użytkownik usunięty
Kate123

Prawda jest taka, że gdyby się trzymał z daleka od Eleny, to wszyscy w MF mieliby święty spokój. Nie byłoby wampirów z grobowca, Klausa, Katherine czy Silasa.. nawet Damona, który też wiele zła wyrządził. Wszystko sprowadza się do Stefana i jego nieodpartej żądzy poznania (i nie tylko) Eleny, nawet pomimo świadomości zagrożenia..(I know the risk but I have to know her).

This. Ale cóż zrobić, to jest właśnie Stefan, który nigdy się nie zmieni.

ocenił(a) serial na 7
anik756

hej :) ktoś jeszcze ogląda HoD? bo nadrobiłam właśnie dwa ostatnie odcinki i...jestem zniesmaczona.

lola881

Widziałam jedynie 18, 19 jeszcze przede mną. Mam jakieś niezbyt dobre przeczucia....

ocenił(a) serial na 7
Exis_26

ja się nie mogłam zabrać za 18 po tym wszystkim, ale dzisiaj nadrobiłam i zobaczyłam też 19 i na widok Zoe i Georga otwiera mi się nóż w kieszeni....po zaledwie dwóch odcinkach z nimi w roli głównej, także nie wiem co będzie dalej :D chyba nie dam rady. Wróciliśmy do punktu wyjścia i Zoe znowu wzdycha za wspaniałym, cudownych Georgem;/

lola881

No to 19 sobie poczeka kilka dni, nie ma pośpiechu w takim razie :/ Jakoś te ostatnie odcinki zaprzeczają dawniejszym, George wzdychał do Tansy i fajnie im razem było, Zoe miała Wade, ok, teraz jest pogubiona, no ale bez przesady ... A w ogóle to w 18 rozwaliło mnie to wspominanie, że George zostawił dla Zoe Lemon przed ołtarzem ... No wielkiej miłości to ja między G a Z nie widziałam nawet przez chwilę, jakieś tam zauroczenie tak, ale big epic luv? :/

ocenił(a) serial na 7
Exis_26

Tansy jest taka szczęśliwa...a ja wiem, że za chwilę jej związek się rozpadnie i tak mi jej cały czas szkoda. A tak polubiłam Georga i Tansy :) Warto zobaczyć odcinek dla Lemonade, wymiatali :D:D ale jak zrobią z nich parę to zwątpię już zupełnie.
Zoe się zawsze miłość do Georga włącza kiedy ten jest w związku, ile razy jeszcze będziemy to przerabiać. Może niech już lepiej ich połączą na jakiś czas i miejmy to z głowy...byle nie za długo.
Świetny jest ten młody doktorek :D ma charakterek, podoba mi się ;)

lola881

Tansy to nie ma szczęścia do facetów :( A z Georgem tworzą naprawdę fajną parę .. Mówisz o młodym Breelandzie? :) Ten to się nie przejmuje niczym :D No i nie wiem czy w 19 odcinku był poruszany temat Bricka - chyba ściemniał, że nic mu nie jest, pewnie coś wykryli u niego ... Lemonade jako przyjaźń tak tak TAK, uwielbiam ich w tej relacji, jako para - rzucę ten serial, serio :P Mamusia George'a byłaby zachwycona nowym związkiem synusia ;]

użytkownik usunięty
anik756

Kto jest chętny na Delenowy quiz, gdzieś tak koło 20? :P

Ja, ale niestety mnie nie będzie :(

użytkownik usunięty
Kate123

Albo może lepiej jutro go zrobimy.. żeby wszyscy byli zajęci czymś innym, niż wariowaniem z powodu nowego odcinka;P

Oglądasz w nocy? :P

użytkownik usunięty
Kate123

Nie:P

Jasne :D

użytkownik usunięty
Kate123

Czemu nikt mi nie wierzy? Olałam 3x20 i olałam 4x02. 4x19 też mogę olać:P

Ale dobrze wiesz, że tego nie zrobisz :P

użytkownik usunięty
Kate123

Dobra. Zakład?:P

Nie, bo wtedy będziesz miała motywację, żeby nie oglądać :P Ja wiem jak to było wcześniej ze mną. Też sobie mówiłam, że nie oglądam na żywo, a jednak i tak tydzień w tydzień oglądałam. Nawet jak się położyłam spać to nie mogłam zasnąć :P Teraz się już ogarnęłam i nie oglądam w nocy, bo w piątki byłabym nieprzytomna, a mam trochę rzeczy do zrobienia i nie mogę sobie na to niestety pozwolić, bo pewnie też bym w nocy dalej oglądała, niezależnie od tego co ma być w odcinku :)

użytkownik usunięty
Kate123

Boisz się przegrać?:P

Nie :)

Znasz może jakieś ładne czcionki? ( Właśnie robię tego gifa z 3x10.. jak ja tęsknię za taką Deleną...jeszcze wcześniej ta scena z Rickiem i Jeremym.. :((( )

annab93

http://www.dafont.com/

ocenił(a) serial na 8

To kiedy robisz ten Delenowy quiz? Bluszek i tak nie wytrzymasz i będziesz oglądać na żywo :P

anik756

wkurzaja mnie te przerwy między odcinkami.

anik756

W końcu nadszedł bal w Vampire Diaries! Co możesz nam zdradzić? – Cam
TV Guide: Jeżeli myśleliście, że widzieliście już najgorszą stronę Eleny, to myliliście się. Przed końcem epizodu Elena zdradzi dwie osoby jej najbliższe, a jedną z nich w najgorszy sposób, jaki można sobie wyobrazić.

;/

użytkownik usunięty
Brooklynne_Accola

Taa, z pewnością oglądam na żywo -_-

Brooklynne_Accola

Naprawdę myślałam, że już gorzej być nie może :/