http://www.youtube.com/watch?v=aGlVtNXLMmA&list=FLakcP0cTBdAzCd6g7d3FuCg&index=9 :D o, mam:D Znacie?:D
http://iansomerhelder.tumblr.com/post/37553243959/jordan-haruka-merryblangstmas- some-nights teraz pośpiewamy:D
Some nights, I stay up staring at my laptop
Some nights, I don’t sleep at all
Some nights, I ‘m glad that my dash is never ending
Some nights, I wish I could log off
But I still stay up, I still read your posts
Oh Lord, I’m still not sure why I’m awake at four
What do I scroll for? What do I scroll for?
Most nights, I don’t know anymore…
Oh whoa, oh whoa, oh whoa oh oh
Oh whoa, oh whoa, oh whoa oh oh
This is it, these are ship wars
What are we fighting for?
Why don’t we read fanfic already?
I was never one to sleep at night - save that for those who have a life
Post twice as much and get half as many likes, but here feels come again
To stay for a while
But that’s alright; I blog from in my bed tonight
I blog because I’m wonderin’ just who I, who I, who I am
Oh, who am I? mmm… I have no life
Well, some nights, I wish that my dash would end
‘Cause I could use some friends for a change
And some nights, I’m scared I’ll hit post limit again
Some nights, I always hit, I always hit…
But I still stay up, I still read your posts
Oh Lord, I’m still not sure why I’m awake at four
What do I scroll for? What do I scroll for?
Most nights, I don’t know…
So this is it? I sold my soul for this?
Left my social life for this? Or do I have no friends because of this?
(/awkward pause where I didn’t know what to write/)
So log on.
Log on.
Log on,
OH LOG ON!
Well, that is it guys, that is all, scroll twelve pages down and I’m bored again
Ten years of this, and only bloggers understand
I’m not sticking ‘round with my folks downstairs; Sorry to leave, mom, I had ship pairs
I’m going to be forever alone, all dried up from my laptop brightness
My heart is breaking for my OTP and the con that they call “love”
‘Cuz when they look into each other’s eyes…
Man, you wouldn’t believe the most amazing things that can come from…
Some terrible writers…ahhh…
Oh whoa, oh whoa, oh whoa, oh oh
Oh whoa, oh whoa, oh whoa, oh oh
The other night, you wouldn’t believe the fic I just read about my OTP
Oj Bluszek Bluszek wróć do mnie bo już wole Cię narzekającą niż taką obojętną :D
http://25.media.tumblr.com/c8b520c5b24f9fc8176d14378cb8c061/tumblr_mk2gtuLqmU1ru sjpbo5_250.gif
Nie wiem czy wiecie, ale obejrzyjcie tę scenę parę razy i chyba trzeba będzie się przyzwyczaić jak Dries dostanie w swe stelenowe łapska TVD... http://www.youtube.com/watch?v=EBu5f8GAqM4
Umieram...
A ja tu nie widzę nic przerażającego, a raczej "ruski cyrk";D
- Stefan z kijem w pupie jak zawsze;P próbuje Elenę nieudolnie uwodzić;PP
- Elena z pustymi oczami jak to ostatnio - Stef ją ani ziębi ani grzeje:D co mi się akurat podoba:))
- Damon z miną ugryzionej w zadek wiewiórki przygląda się jak tańczą, ale sam Eleny do tańca nie poprosi bo mu Dżuli szlaban dała ;PPP
Scenarzyści TVD tak bardzo chcą uszczęśliwić wszystkich widzów, że zniechęcają fanów Deleny i Steleny jednocześnie.
To się nazywa historia sukcesu tych co chcą robić "dobre historie o miłości"^^
Mimo wszystko może jednak się opamiętają i 5 sezon odzyska poziom. Do Steleny powrotu już raczej nie będzie więc jedynym kandydatem dla Eleny na epic luv pozostaje Damon;P
Dziewczyno, ależ od Ciebie powiało optymizmem, aż mnie nim zaraziłaś :DDDD "dobre historie miłosne" to dopiero Dżuli walnęła ja w tym serialu widzę same tragedie miłosne :DDDD
Dziewczyno, a po co komu optymizm jeśli o TVD chodzi:DDDD?
W końu "Luv sucks;PPP" I już;)))
Ps. Hej:) w ten piękny słoneczny dzień:)) Aż się chce dziś iść na wagary a nie do pracy:)))
Ja tam już w pracy jestem :D Więc o wagarach nie ma mowy :DDD
Jak myślisz bardzo nas wkurzą tym zakończeniem sezonu czy tylko trochę? :DDD
Słusznie:D Pozdrowieia dla wszystkich pracodawców świata ;DDD
Nie mam pojęcia. W necie jest zbiorowa nerwica i dekadenckie nastroje co do serialu, więc wypada dać się im porwać;PPP
Nie wiem, ale ja jakoś bardzo spokojnie i na luzie podchodzę do tego zakończenia :DDD Wychodzę z założenia, że będzie co ma być i nie mamy na to wpływu więc po co się wkurzać i denerwować. Chociaż mam przeczucie, że zakończy się Deleną i to niestety Damon weźmie cure po mimo, że tego drugiego bardzo, ale to bardzo nie chcę czyli po części będę się cieszyć, a po części wkurzać :PPPP
Jak kiedyś już pisałam - jeśli Damon weźmie cure to daje IMO fajny potencjał fabularny do wykorzystania, także w jego relacjach z Eleną. Tylko czy Dżuli i squad dadzą radę opowiedzieć to na poziomie? Zobaczymy:D
Jak Ty byś to widziała? Bo ja jestem pozytywnie nastawiona do tego wątku tylko nie mogę nic sensownego wymyślić związanego z tym wątkiem :DDD
Jak bym widziała?:D A może tak:
- Damon straciłby pamięć jako człowiek, ale powoli zacząłby rozumieć dlaczego jako wampir pokochał Elenę (zakładając ozywiście, że Elena odzyska człowieczeństwo i znów będzie empatyczną, choć teraz bardziej świadomą swoich pragnień kobietą) i/lub przypominałby sobie obrazy z przeszłości (mniej więcej tak, jak to było w przypadku Eleny, kiedy po transformacji widziała wymazane wcześniej hipnozą zdarzenia z przeszłości) i zakochałby się w Elenie ponownie:DDD
- Damon ze swoim Damonowym;), silnym i wyrazistym charakterem, a jednocześnie "kruchy" fizycznie jako człowiek byłby ciekawym kontrastem dla Eleny - jako wampir jest silna fizycznie lecz dużo bardziej delikatna czy wręcz "krucha" psychicznie...
- Ich związek mógłby stopniowo zostać odbudowany - zarówno ten oparty na zaufaniu i przyjaźni, jak i ten bazujący na wzajemnym przyciąganiu psychicznym, uczuciowym i fizycznym:D
To wszystko mogłoby stanowić materiał na udaną "podróż"/ "opowieść" cytując klasyka TVD ;PPP
Ale czy to wykorzystają? We can HOPE SO! They should KNOW SO!!;PPP
Hej :D "Do Steleny powrotu już raczej nie będzie ".. raczej? to jest niemożliwe, powrót Steleny na począku 4 sezonu był tylko po to aby ukazać jak ich związek nie funkcjonuje, jak Stefan nie potrafi wysłuchać Eleny, zrozumieć jej, dotrzeć do niej, jak Elena mu nie ufa i w trudnych momentach zwraca się o pomoc do Damona, żeby nie martwić pana idealnego. Wtedy oczywiście Stefcio wyjeżdża z pretensjami i zwala na nią poczucie winy.
Eh.. Stelenka od samego początku była skazana na porażkę, ju ż w 1 sezonie Elena powiedziała, że "zaufanie to coś co się zdobywa" a co widzimy później? ->przez całe sezony poznawała tajemnice Stefana, rzeczy o których powinien powiedzieć jej wcześniej. Nie mówię, że miał powiedzieć wszystko o sobie zaraz gdy spotkali się przy męskiej toalecie.. ale przespał się z nią nie mówiąc o Katherine? Na wycieczce z Damonem dowiadujemy się, że Elena nie wiedziała nawet o tym, że wampiry nie mogą mieć dzieci.. lol, nie rozmawiali o tym przed? O gólnie cały czas nie mogę ogarnąć tego, że on próbował uczyć ją bycia wampirem za pomocą swoich metod, skoro nie radził sobie sam ze sobą.. pamiętam jak w 3 sezonie kiedy Elena piła alkohol i Stefan zwrócił jej uwagę, ona odpowiedziała mu "Rozpruwacz uczy mnie jak pić?" Elena przespała się z Damonem po tym jak zerwała ze Stefanem i wyjaśniła mu, że powodem są jej uczucia do Damona.. a Stefan później mówi, że zerwali ze sobą bo Elena przespała się z Damonem? To jest niesamowite jak wielkie poczucie winy na nią zwala, jak próbuje ją jeszcze dobić i mówi do Reb żeby ta wymazała wszystkie jego wspomnienia o niej... A co Stefan robi teraz? Niby cudownie się poświęca dla Damona, tak? Pomoże przywrócić Elenie człowieczeństwo a potem zostawi ich razem szczęśliwych? Kiedy Elenie wróci człowieczeństwo i będzie potrzebowała pomocy w uporaniu się po utracie bliskich i po tym co wyrabiała kiedy była wyłączona.. nie wyobrażam sobie tego.. Stefcio nie będzie chciał już mieć z nią nic wspólnego, skoro nie jest już jego epic luv, nie będzie dla niej przyjacielem, zostawi ją.. Damon po 3x22 odłożył swoje cierpienie na bok i robił wszystko żeby pomóc Elenie.. nawet się zdziwiłam, że nie miał do niej żadnych pretensji.. Naprawdę co jest takiego epic w tej Stelenie.. oni mają jakieś fajne parallele? Widzę może kilka.. na pewno nie mają tyle paralleli, podobnych tekstów co Damon i Elena.. wspaniałego buid-up'u.., czemu? Bo Delena to OTP, Delena to endgame, bye ;P
Witaj Aniu jak ja się cieszę, że ktoś tutaj jeszcze pisze z takim optymizmem bo reszta dziewczyn to już strasznie popadła w histerię i paranoję :D Co do tego, że Stelana już nie wróci jestem pewna w 99%, zostawiam sobie ten jeden procent niepewności :D Mnie tylko bardzo zastanawia cały czas ten wątek z cure i kto go w końcu do cholery jasnej weźmie?
Hej, ja jestem na 99%, że to będzie Damon.. Stefan odpada z dwóch powodów:
-to nie rozwiąże sprawy sire bond
-myślę, że podróż Stefcia polega na poradzeniu sobie ze swoją naturą rippera, odnalezieniu równowagi..eh nie wiem jak to inaczej nazwać :) a wzięcie lekarstwa to droga na skróty
Elena też odpada.. Paul powiedział w wywiadzie, że będzie interesująco obejrzeć jak postać sobie poradzi z byciem człowiekiem.. Elena dopiero co była człowiekiem.. tu myślę, że chodzi o kogoś kto przez 150 lat był wampirem!
Acha, czytałam jeszcze spoiler od Julie:
"“Yes. Without a doubt. Without a doubt. It will revitalize the triangle for sure, and as far as the Elena and Damon information, I think what it will do is cement their relationship — or lack thereof — once she comes clean with a sense of at least semi-permanence, if not permanence. It won’t be a little more of, “Oh, I love you, but I have to stay away.” Or, “Oh, I hate you.” There will be something that feels, okay, we’re going to settle in this for a while. And good or bad, how is that going to go?”
— Julie Plec on finding out the truthfulness of Elena’s feelings for Damon (x) "
Trochę namąciła więc nie do końca rozumiem.. może Ty mi dobrze przetłumaczysz :)
Czytałam już tą wypowiedź Dżuli wcześniej i szczerze powiedziawszy nic z niej nie rozumiem. Jedno zdanie przeczy drugiemu Dżulka musiała być na niezłym haju jak udzielała tego wywiadu :D
Mi też się wydaję, że to Damon weźmie cure, ale nie jestem tym faktem jakoś strasznie przerażona bo przecież wiadomo, że Damon nawet jako człowiek nie będzie siedział i załamywał rąk tylko będzie robił wszystko co w jego mocy, żeby pomóc. Trzeba pamiętać, że ten kto zażyje cure nie będzie miał wspomnień z wampirzego życia więc de facto nie będzie mu go brakować. Zresztą ja juz nic nie wiem strasznie się w tym wszystkim gubię :///
Ale jak ktoś napisał do Julie o tej utracie wspomnień, powiedziała, że to ciekawe spostrzeżenie, ale nie potwierdziła tego. To by była jakaś tragedia, błagam, NIE :(
Nie wiem mnie to już wszystko przytłacza ta teoria z tumlra i w ogóle :D Dla mnie najważniejsze jest to żeby w końcu skończyli z tym durnym wątkiem sire shmire bo on mnie dobija jak żaden inny w tym serialu :/
Mnie najbardziej dobija Elena bez człowieczeństwa. Potem sire shmire, a na końcu czopek.
Ja mam nadzieję, że już w 4x21 Elka włączy człowieczeństwo bo teraz to jest jakiś bezmózgi stworek, a nie Elena :/