PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122000
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

No właśnie, to jest problem, nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji, najlepsze byłaby Elka, ale ją niestety wykreślam na wstępie... Czy Dżul nie widzi jak jej oglądalność spadła? I że te wątki WKU RWIAJĄ widzów? Taka jest niby pod fanów, a katuje nas taka bzdurą...

byledopiatku

Ja też w ogólę Eleny nie biorę pod uwagę.
Nie wiem...Dziwi mnie to co ona robi... Boję się strasznie tego,że 5 sezon to będzie kolejna dawka absurdów..;/

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

Tak to będzie dawka wątków, których nikt nie chcę oraz udawania, że WYNIEŚLIŚMY SERIAL W ZUPEŁNIE NOWY KIERUNEK... Tak to fakt, w kierunku dna i trzech metrów mułu.

byledopiatku

Jeżeli 5 sezon będzie jeszcze gorszy niż 4 ??? :O I pomyśleć,że ja się kiedyś cieszyłam z tego,że będzie kolejny sezon ;/ Boże co ja miałam wtedy w głowie..;/

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

Ja już w cale nie chcę... I do tego przez CAŁY, powtarzam jeszcze raz CAŁY sezon Steff lub Damon będzie człowiekiem, jeszcze niech potracą pamięć to już będzie SZAŁ-CIAŁ...

użytkownik usunięty
byledopiatku

http://24.media.tumblr.com/f463502efd434718a242506159ed4c27/tumblr_mi06t816ZM1s0 2tuqo4_r1_250.gif

ocenił(a) serial na 6

To mnie rozbawiłaś ;D ale poważnie to ja nie wiem pieprzony higher level wg, Dżula... Mamo, chcę do domu...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ten serial zaczyna mnie obchodzić jak zeszłoroczny śnieg.

ocenił(a) serial na 6

Mnie nachodzi tak czasami irytacja, a z regły I feel NOTHING :D jeśli chodzi o ten serial, pomyśleć, że jak tu przyszłam to byłam oczarowana... Przyszły sezon będzie męczył gorzej niż ten... A myślałam, że niemożliwe...

byledopiatku

Daj spokój to będzie jakaś katastrofa ;/ Co oni zrobili z naszym serialem :(

_Sloneczko_2034

Oglądałaś Plotkarę? Tam ostatni sezon był taką masakrą, że nie dziwię się, że był ostatnim. Na końcu nie wiedziałam już ilu ojców i ile matek miał Chuck, tak to zaplątali. Tutaj Julie robi to samo:)

alien_2

Nie,nie oglądałam Plotkary. Ja tylko błagam,żeby 5 sezon był tym ostatnim.

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

Właśnie z naszą cudownie budowaną deleną... A teraz będziemy patrzeć jak to wszystko się stacza... Nie znajduję ŻADNYCH plusów tej sytuacji...

byledopiatku

Ja też...No może jedynie to,że jeżeli Damon zostanie ludziem to może sire bond zniknie. Ale poza tym nic...

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

Tak i okaże się zakochany znowu w Kat, albo będzie chodził i marudził, jak to on ma źle jako człowiek... Na sire bond można wymyślić coś innego...

byledopiatku

Na pewno będzie łaził i marudził jakie to ma straszne teraz życie..;/ Mój laptop chyba wyląduję za oknem jak to będę oglądać;/ Ja wiem,że można coś innego wymyślić na sire bond, ale scenarzyści chyba jednak innych pomysłów nie mają..

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

No właśnie i to jest głupie, tylko np skąd pewność, że śmierć, przemiana stwórcy zrywa więź..... Bo ponoć jedyną możliwością jest kazać zapomnieć o drugiej osobie... Więc nie wiem czy Nasze założenie odnoście sire bond i przemiany Damona jest słuszne....

byledopiatku

Chyba nie ma takiej pewności..Błagam tyko mi nie mówicie,że odwalą coś takiego,ze nawet jak Damon będzie ludziem to sb będzie dalej istniało...;/

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

No właśnie ja do końca nie jestem pewna.... Czy Kluska przypadkiem nie zginął, po czym Bonnie przeniosła go wo ciało Tylera? A jednak w 4 sezonie hybrydy dalej starały się od niego uwolnić starym sposobem... Czy się mylę?

byledopiatku

Byłam u Hefalumpów i przeczytałam coś takiego,że właśnie sire bond działa po śmierci. Sytuacja z Klausem i jego hybrydami. Klaus powiedział coś takiego,że nawet jak on zginie to hybrydy i tak wykonają swój rozkaz. Czyli by wychodziła na to,że sire bond nie znika po śmierci. Tylko pytanie czy faktycznie tak jest, czy to kolejny błąd w fabule...

ocenił(a) serial na 6
_Sloneczko_2034

No właśnie i tu jest pies pogrzebany, więc nie możemy być pewne, że jak Dajmon zostanie człekiem to nie będzie sire bond... A więc jeszcze lepiej, będziemy mieć przywiązaną wampirzyce do człowieka O.o CZAD. To Elka musiałaby wziąć cure żeby zerwać więź tu byłybyśmy pewne, ale czy w przypadku Damona będzie tak samo, cholera wie. Już nawet nie chcę myśleć o tym, że jak Damon będzie słabiutkim marudzącym człowiekiem, to Stefan i Elena będą mieć mnóstwo czasu ekranowego, bo przecież na każde walki będą łazić razem i nie będą "narażać" Damona...

_Sloneczko_2034

Według mnie to po prostu błąd w fabule. Totalną głupotą byłoby istnienie sire bond, gdyby przestała istnieć jedna ze stron tego stosunku zależności - zarówno w przypadku śmierci lub przemiany w człowieka to właśnie się dzieje. No ale Julie rządzi się swoją logiką. :P

ailimenna

No właśnie, też uważam,że coś takiego to już by był totalny idiotyzm. Bo skoro stwórca nie żyje albo jest człowiekiem to jak by więź miała istnieć???

użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

Dlaczego błąd w fabule? Sire bond między wampirami. a wilkołakami i hybrydą może rządzić się innymi prawami.. dziwi mnie, że Hefalumpy porównują te dwie rzeczy. Wszak od dawna wszystko co wydarzyło się między Eleną i Damonem w 4 sezonie zrzucają na sire shmire. Jednak nie przypominam sobie, żeby hybrydki rozrywały Klausowi koszulę albo wyznawały mu miłość..

ocenił(a) serial na 6

That is true, tylko czemu ta wiedźma nie powiedziała, że sire bond można zerwać przez śmierć bądź przez odesłanie kogoś.... Powiedziała tylko o odesłaniu...

użytkownik usunięty
byledopiatku

No wiesz, nie byłoby fajnie gdyby powiedziała: "Chcesz ją uwolnić? Musisz się zabić" xD

ocenił(a) serial na 6

No niby tak, ale wiesz w serialach czasami mówi się takie "niby" absurdy, po czym jednak coś znaczą mam na myśli coś w deseń.
-Musisz ją od siebie odesłać, powiedzieć by żyła swoim życiem lub ewentualnie umrzeć, jednego wampira mniej...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Dżuli powiedziała, że w finale dowiemy się czy uczucia Eleny do Damona są prawdziwe, czy nie. Więc sire shit zostanie zerwane, bo niby w jaki inny sposób mielibyśmy się o tym przekonać? A to jak zostanie zerwane, to już mnie guzik obchodzi. Ważne, że pozbędą się tego dziadostwa.

_Sloneczko_2034

A moment, moment, moment! Czy przypadkiem to nie jest tak, że gdy zginąłby Klaus to wraz z nim cała jego linia? Czyli wszystkie jego hybrydy? xD To jak miałyby wykonać swój rozkaz? :D

ocenił(a) serial na 6
ailimenna

Haha zaiste...

ailimenna

Ha, no więc właśnie...:D

ocenił(a) serial na 6
anik756

Super......:/
FINAŁ SEZONU – Po raz kolejny nadprzyrodzony kryzys objawia się w dniu, który powinien być radosny – tym razem jest to zakończenie roku szkolnego przez seniorów z Mystic Falls. Lekarstwo zostanie zażyte, a „konsekwencje tego będą świetną historią na kolejny sezon”, zapowiada Plec, która dodaje, że odcinek skończy się dwoma cliffhanger’ami, które „wyniosą serial na zupełnie nowy kierunek.” Zmiany dosięgną także serialowego trio. „Będziemy wiedzieć, gdy finał dobiegnie końca, w jakim miejscu znajduje się trójkąt Stefan/Damon/Elena,” ujawnia producentka wykonawcza. „Wyniesie to całą trójkę na całkiem inną i interesującą ścieżkę, z której ruszymy do przodu.” Żeby nie myśleć, że cały odcinek będzie o złamanych sercach i rozstaniach, Plec dodaje, że „kiedy wszystko będzie powiedziane i zrobione, pojawi się kilka bardzo dobrych romantycznych chwil”. I kilka pożegnań? „Nie mogę wypowiedzieć się na temat stałych zgonów, ale mogę powiem, że będzie wiele zniszczenia,” odpowiada Plec.

byledopiatku

Kogoś zabije, z Damona zrobi człowieka, Elena znienawidzi obu braci za wyłączenie jej uczuc i nieudolne próby włączenia. Do tego Klaus powie nara, reszta Pierwotniaków to samo. Jedna jedyna nadzieja to to, że może pojawią się Alaric, Jenna i ktoś tam jeszcze:D Mam nadzieję, że to chodzi o nich.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Tak, Alaric by się przydał, bo nie wiem co może uratować ten serial, nie wiem kto wykuł kotwicę, ale idzie na dno jak Titanic, Damon człowiek to przekreślenie 4 sezonów rozwoju jego postaci, strasznie się cieszę, chyba się upiję...

byledopiatku

Damon już się zachowuje jakby przekreślili wszystko co robił do tej pory. Może odkryje, że chce miec dzieci?:D Uważam, że powinien zostac człowiekiem, zrobic dziecko jakiejś licealistce, a potem zostac znowu wampirem. Jak szalec to szalec! Będzie młodym rodzicem:D
Po ostatnim gadaniu Eleny, że boi się że Alaric i Jeremy wrócą jestem prawie pewna, że tak będzie:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

To jedyny plus tego wątku Alaric, co do Jera to nie jestem pewna....
Tak razem z Bekah pojadą odoptować chińskie dziewczynki, fantastycznie... Już tak szmacą tym serialem, że ja nie wiem..

użytkownik usunięty
anik756

http://25.media.tumblr.com/ecfabd7e6df8806765fa6048f4a2e7f7/tumblr_mlm6mjusrP1s8 rojeo1_500.png
@kevinbacon: My idea of a Sunday morning workout

haha:DD

ocenił(a) serial na 8

Biedny strasznie się zmęczył :DD

użytkownik usunięty
anik756

http://24.media.tumblr.com/ac9ffde8a5be3a7bf91fad138cc26979/tumblr_mia1v2T0B91qc ts8jo8_250.gif bye

ocenił(a) serial na 6

Piękne czasy... Weż Ty Blush, kochana istoto przeczytaj rozkminę mą i Słoneczka i Damonie i sire bond... I czy uważasz, że to możliwe... Bo musi mi ktoś zaprzeczyć...

ocenił(a) serial na 8

To było takie piękne &lt;333 Bluszek jakaś taka dzisiaj nieobecna jesteś :DDD Moja Ty epic luv<333

użytkownik usunięty
anik756

Bo mnie już nie rusza zupełnie TVD, nie mam nawet ochoty narzekać :P Jest niedzielny wieczór, zlitujcie się:D Może w coś zagramy?:D

ocenił(a) serial na 8

W co chcesz grać? Bluszek jak to Cię nie rusza? Tylko mi nie mów, że jednak rzucisz ten serial w cholerę :)

użytkownik usunięty
anik756

Nie wiem w sumie...
Wszystko zależy od finału.

ocenił(a) serial na 8

Bluszek coś śmiesznego przez co dziewczyny zapomną o TVD chociaż na chwilkę :D Bo szczerze powiedziawszy to dla mnie nie ma różnicy, który weźmie cure i tak będzie do dupy więc po co teraz się wkurzać i gdybać i tak co ma być to będzie :)

użytkownik usunięty
anik756

Dobra, powspominajmy sobie: http://www.youtube.com/watch?v=CiVxAbqSVz8

ocenił(a) serial na 8

świetne :DDDD co tam jeszcze masz?

użytkownik usunięty
anik756

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cMiWauTUNQo
http://www.youtube.com/watch?v=cxj14N3j_6A
http://www.youtube.com/watch?v=2f76hSGWBRk

ocenił(a) serial na 6

Dobre :D