PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122100
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
Kate123

Jak z serialami?:P

Teraz skończyłam Czas Honoru :) Jeszcze Dracula i SN :)

użytkownik usunięty
Kate123

1x04 był nudny.. ale za to 1x05 zapowiada się ciekawie;)

Łeee, a liczyłam, że się nie wynudzę tym razem :P

użytkownik usunięty
Kate123

Może Ciebie nie wynudzi:P

Przynajmniej mogę sobie popatrzyć na Meyersa :D

Jestem na 10 minucie. Jak on na nią paczy <3

Mnie się podobał ten odcinek :P

http://media.tumblr.com/e3088445abe3acc2466b31e4bdae33ba/tumblr_inline_mpsbcdcFw p1qz4rgp.gif

Kate123

Obejrzałam Reign i Supernatural :)
Jakimś cudem zapomniałam o Haven i TGW, więc wciąż mam zaległości :P

użytkownik usunięty
tequila_s

I jak wrażenia po Reign?;) Zmieniłaś pokład?:D

Przyznaję, że rozmowa pijanej Mary i Basha była fajna, ale to jeszcze za mało bym mogła im shippować :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Hah, Mary była nawalona i przez to nie dostałam żadnych feelsów :D Ale przyznasz że Bash pięknie na nią paczył, przewijałam ten moment z kilka razy:D
Francis trochę przegiął w tym odcinku dlatego na razie przechodzę na neutralny grunt ;)

http://24.media.tumblr.com/e01f1cd699aebb427cb740a83f93688f/tumblr_mwbtccpArE1sh t19wo1_250.gif
http://media.tumblr.com/tumblr_mdr4rsJJQ31rq71v2.gif

użytkownik usunięty
Kate123

http://media.tumblr.com/e3b62e2388a8db4f9413becbbf222ac7/tumblr_inline_mw5xzo1xf w1r5hnk9.gif

Pięknie paczył i w ogóle, to on ma cudne oczy &lt;3
Ja nadal zostaję jeszcze przy moim shipie, choć nie mówię, że po kolejnych odcinkach nie mienię zdania.... dajcie mi tylko więcej scen Mary/Bash, a kto wie co się wydarzy :D
Francis faktycznie przesadził, ale chciał to naprawić i gdyby nie podejrzał tego kissu, to pewnie by się pogodzili i Olivii by sie pozbył. A tak jest zazdrosny o Mary, więc będzie pewnie ją ranił, by się odegrać :(

użytkownik usunięty
tequila_s

No niby chciał, ale to co powiedział do Mary było niepokojące. Widać, że tkwi w nim apodyktyczna natura, która z czasem ujawni się na całego. A wtedy shippować im nie będę w stanie:p

Właśnie, chciał przeprosić, ale jak zobaczył ją z Bashem, to nawet jej przeprosiny nie zrobiły na nim żadnego wrażenia. Fakt, Mary mu o tym nie powiedziała, ale nie rozumiem o co się tak obrażał, skoro sam zrobił to samo z Olivią. Mary nie daje sobą rządzić, a to Francisowi się nie podoba. Liczył na to, że z łatwością będzie się na wszystko zgadzała. Obawiam się, że dalej może być tylko gorzej.

użytkownik usunięty
Kate123

Nie zapędzaj się tak:D Olivia go pocałowała, on ją odtrącił. Mary sama się rzuciła na Basha i odwzajemniła jego drugi pocałunek:P Ale teraz jak on ich zobaczył, to poleci do Olivii i pójdzie na całego, Mary się o tym dowie i poleci znów do Basha xD

Bo była pijana :D Zresztą ja się jej nie dziwię, że ten pocałunek odwzajemniła :D Ale z tego co było widać Francis też zobaczył, że odtrąciła Basha, so nie ma się co aż tak rzucać i do tego jeszcze wracać do Olivii. No ale ja nie narzekam, bo to ją zapewne zbliży z Bashem :P Jak ja kocham trójkąty xD

użytkownik usunięty
Kate123

Eh, to nigdy nie powinno być wymówką. Ja do niej pretensji nie mam, chyba źle mnie zrozumiałaś;)

Wiem, że to nie powinna być wymówka i wiem, że nie masz do Mary pretensji, bo być o tym napisała, gdyby tak było :P

użytkownik usunięty
Kate123

Uznajmy że każdy schrzanił, w mniejszym lub większym stopniu:D

W rzeczy samej :D
A widziałaś promo 1x06?

użytkownik usunięty
Kate123

Czemu nie napisałaś "Indeed" xD
Widziałam, ale już mało z niego pamiętam:D A widziałaś promo do OUATIW? Jedno wielkie NOPE

Ciągle na to słówko ostatnio trafiam i zaczyna mnie irytować :P
Nie widziałam :P
Pacz http://31.media.tumblr.com/d33086fd0aa93c0df9805cd03ac76430/tumblr_mwf7hcde1D1qj c2zlo1_250.gif <3

użytkownik usunięty
Kate123

Mam to samo xD
To zobacz:P
http://24.media.tumblr.com/30b770ad3f24c8bdfc221fbbb1afc659/tumblr_mwd2ataTmQ1qg kj12o2_r1_500.png

Więc wolałam napisać po polsku, chociaż wolę takie angielskie komentarze xD
OHHH NOPE
xDDD

Całkowicie się zgadzam ;)

ocenił(a) serial na 6

Musze cos rzec na obrone Francisa, chociaz wole Basha :D
W kazdym razie Francis caly zycie byl wychowywany jak i inni uwczesni ksiazeta, ze kobieta jest jego wlasnoscia, ma sie zachowywac z pokora i rodzic dzieci, ten serial i tak baaardzo odbiega od standardow tamtego swiata, a Mary jak na kobiete jest naprawde bardzo wyzwolona, wiec to nie do konca jego wina, mysle nawet, ze to zdarzenie charakterow moze byc ciekawe.

ocenił(a) serial na 7
byledopiatku

Hej, wiesz, że TCL zostało anulowane? :/ w takim momencie...

Jak Francis będzie coraz gorszy, to ja też na pewno nie wytrzymam i zmienię front. Ale teraz jeszcze wciąż mam nadzieję, że będzie między nimi dobrze :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Ja zmienię front jak rzeczywiście coś do mnie "trafi", bo na razie te sceny Mary i Basha są mi obojętne. Na siłę shippować nikomu nie będę:P

A to można tak na siłę komuś shippować? :P

użytkownik usunięty
tequila_s

OMG... wiesz o co mi chodzi:p Niektórzy tu czasami piszą, że nie wiedzą komu kibicować, bo tu niby jedna para jest true love, ale ten drugi jest przystojny i uroczy.. xD Chyba nie na tym polega shippowanie :p

http://media.giphy.com/media/JeI63WFO6HQSk/giphy.gif
Ja na szczęście nie mam takich dylematów. Bo dla mnie musi się coś w danej parze spodobać, bym zaczęła im shippować, muszę dostać jakiś feelsów i wtedy już wiem, że to jest to. Nie musze robić jakiś śmiesznych wyliczanek :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Exactly!

Wyczuwam aluzję do mnie :P

Kate123

To Ty miewałaś takie dylematy? :D

tequila_s

http://25.media.tumblr.com/888402e023669ba95384270fc53604c9/tumblr_mrnmlyvh521ru u897o2_250.gif
Ale można by było sobie tak pomyśleć skoro shippuję Mabastianowi i Captain Swan, nie? :D

Kate123

No ale Ty od początku shippujesz Mabasianowi, nie przypominam sobie byś była za Mary&Francisem. A co do Killiana i Emmy, to Ty byłaś wcześniej w team Neal&Emma? Bo ja nie pamiętam tego, a serial oglądam od niedawna, więc nie czytałam Twoich wcześniejszych wypowiedzi na temat tej pary ;)

tequila_s

Na początku byłam za E&H, później E&N mieli piękne sceny, więc byłam już taka neutralna co do tych shipów. Nawet trochę się bardziej skłoniłam za E&N. No ale teraz w 3 sezonie patrząc na to jak Hook się zmienił, po prostu nie mogę inaczej i shippuję jemu i Emmie :P
Zresztą, nie przypominam sobie, żebym się odwróciła od shipu, który pierwszy trafił do mojego serca i zamieniła go na inny :D

Kate123

Ja od początku byłam za E&N i nadal jestem, ale muszę przyznać, że w tym, sezonie Hook jest po prostu świetny <33 Widać, że się bardzo zmienił, może to właśnie dzięki temu uczuciu do Emmy,nie wiem. Ale bardzo mi się to podoba i cieszę się, że wylądował z nimi w Nibylandii i jest w każdym odcinku :)

użytkownik usunięty
Kate123

No ale Ty kierujesz się emocjami, co ma to do mojej wypowiedzi:D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie, to nie o Tobie, przysięgam xD Nie kojarzę Ciebie z takimi tekstami:D

Już się przestraszyłam xD

tequila_s

Jak Ci się podobał odcinek Reign? :P

Kate123

Świetny był to odcinek, jak wszystkie do tej pory. Początkowa scena Mary i Franciszka bardzo mi się podobała, ale wiedziałam, ze coś się później spieprzy po pojawieniu się tej Olivii :( Piękna scenka Mary i Basha (jego lubię od pierwszego odcinka <3) ale jak pisałam wyżej do Bluszka, to dla mnie za mało na zamianę z Franciszka na Basha w moim shipie. Choć przyznaję, ze pocałunek był cudny <3

tequila_s

Oj tak, serial jest naprawdę fajny i każdy odcinek coś w sobie miał :) Teraz ponoć ma być więcej Basha <333 Już się nie mogę doczekać :D Ja nadal shippuję Mabastianowi (o tak, kiss był piękny, czekam na kolejne :D) chociaż ogólnie to Francisa też lubię. Jak mówiłam, gorszego trójkąta niż w TVD i drugiego Stefka nie będzie xD

Kate123

Cieszę się na pojawienie się więcej scen z udziałem Basha, bo mi go wciąż za mało w tych odcinkach. Nie może być gorzej niż w TVD, bo tego się nie da po prostu przebić :D A Stefan jest jedyny w swoim rodzaju, nikt mu nie dorówna, kocham go <3