PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121912
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 6

No tez prawda,ale ja ogladalam glownie dla Zade, nie ukrywam, gdyby nie chemia miedzy Wadem i Zoe to na pewno by mnie tak nie wciagnal...

O nie :D ja juz nie moge miec nowych shipow,bo zawsze wybieram te nierealne i z reguly niemozliwe,oprocz Casketta... Filmiki sobie poogladam tam moj ship zwycieza... http://www.youtube.com/watch?v=WkgZM2nUpDE

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ja z tego co pamiętam to nie shippowałam im od początku, wręcz byłam zniechęcona ich pierwszymi scenami:P

Ty nic nie wybierasz, shipy Cię same dopadają:D A tak w ogóle to jakie preferujesz klimaty, jeśli chodzi o seriale?

ocenił(a) serial na 6

Ja od poczatku,bo juz sie Wami zasugerowalam:D

Niestety... Ale ja mam zlyyyyy gust :D Lubie historyczne, dramaty i fantasy,nie lubie komedii, sitcomow, zycie szkolne juz mnie tak nie kreci jak kiedys :)

użytkownik usunięty
byledopiatku

Shameless US oglądałaś? Kończę 2 sezon i nie mam z kim przeżywać :D

ocenił(a) serial na 6

A o czym to to jest? :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Na filmjebie na pewno masz opisy. Ogólnie to serial jest o szóstce dzieciaków, która musi sobie radzić sama, bo matka ich zostawiła a ojciec jest alkoholikiem. Najstarsza z nich to Fiona, pełni rolę opiekuna. Taki dramat z elementami humoru, klimatem przypomina Skins;)

ocenił(a) serial na 6

A zmieniaja sie bohaterowie? :D:D:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Nie xD

użytkownik usunięty
tequila_s

Działa wam dobrze aktywność znajomych na kokpicie? Ja mam tak od wczoraj: http://i43.tinypic.com/2cms08z.png xD

U mnie jest cały czas "brak znajomych online" xD

użytkownik usunięty
Kate123

To już lepiej. Za każdym razem jak wchodziłam na filmjeba to widziałam tylko Julię, najpierw byłam zdziwiona ale potem się skapnęłam że coś musi być nie tak xD Patrzę, wszystkie się logowałyście, a filmjeb twierdzi że nie ma was od wczoraj. Myślałam że dzisiaj to naprawią, ale jest nadal to samo..

O naprawiło się xD

W ogóle coś ostatnio się dziwnego dzieje w FW :/ Mam tak jak Kate +jakis błąd wyskakuje co jakiś czas +wolno otwierają się strony i takie tam :/

użytkownik usunięty
bliss6

Mi tylko to nawala na szczęście.. znowu jakieś zmiany wprowadzają?

Możliwe. Ciekawe co to będzie tym razem jak będzie w ogóle ;)

tequila_s

Jakie to dziwne uczucie nie mieć żadnego nowego odcinka dzisiaj :D Dobrze, że mam jeszcze parę zaległych :P

tequila_s

Ej, przecież ten nowy odcinek HoD był świetny :)

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Dziękuje! :D bo już myślałam, że ze mną jest coś nie tak : D

lola881

:D Naprawdę mi się podobał. Na końcówce to nawet miałam łzy w oczach, śliczny soundtrack <3 SPOILERYTansy wróciła, a ja ją bardzo lubię, ta kuzynka Zoe w końcu zrobiła się fajna, było sporo Bricka, nawet Zoe mnie nie denerwowała. Fakt, chciałabym Zade'a, ale przecież nie jest powiedziane, że już nigdy razem nie będą. SPOILERYSPOILERY
Nie martw się, najwyżej z nami obiema jest coś nie tak :D A razem zawsze raźniej :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Ja uwielbiam te wszystkie świąteczne odcinki HoD, one mają taki magiczny klimat :) SPOILERSPOILER jak zobaczyłam Tansy to prawie podskoczyłam :D uwielbiam ją :) i od razu się lepiej zrobiło. I już miałam feelsy w momencie kiedy natrafiła na George'a :) tak bardzo im shipuje :) i mam nadzieje, że kuzynka Lavona wreszcie wyjedzie :) ale uśmiałam się na wyliczance dziewczyn, z którymi był George :D Co do Zade, to ja jestem wyjątkowo spokojna, bardzo im shipuje, ale jestem ich jakoś dziwnie pewna, a też czytałam trochę spoilerów przed tym odcinkiem, wiec wiedziałam o Wadzie i Vivian i nie zaskoczyło mnie to. Ale ja akurat cieszę się, że Wade próbuje ruszyć dalej i to z kimś tak... normalnym :D nie widzę sensu, żeby ciągle się męczył wzdychając do Zoe, skoro ona układa sobie życie, a on, jakby nie było, zaprzyjaźnił się z Joelem. Musi tam jeszcze trochę czasu upłynąć. A jak na razie to się po prostu cieszę odcinkami, bo mi, w przeciwieństwie do większości, bardzo się ten sezon podoba. Aaa, no i ogólnie nie przepadam za Shelby, ale ona wprowadza tyle humoru :D SPOILERSPOILER

lola881

SPOILERYSPOILERYO tak, świąteczne odcinki mają niesamowity klimat :) Ja spoilerów nie czytałam i nie wiedziałam, że będzie z Vivian, ale uważam, że to dobrze. Zoe raczej nie prędko zostawi Joela, bo widać, że jej na nim zależy i dobrze im się układa. Więc dlaczego Wade ma się przyglądać i wszystko rozpamiętywać? Powinien ruszyć do przodu. A Vivian mimo wszystko wydaje się fajna :) Ja właśnie też jestem o Zade'a jakoś tak dziwnie spokojna, jeszcze będą razem :) George musi być z Tansy :D Uwielbiam ich :D Tylko pewnie jak tak się stanie to Lavon się wkurzy, że George skrzywdził Lynly. Ja się męczyłam tylko przy jednym odcinku, a tak to reszta mi się podobała :)SPOILERYSPOILERY

ocenił(a) serial na 7
Kate123

SPOILERSPOILER Widziałam już promo kolejnego odcinka i tylko mam nadzieję, że nie przesadzą z mieszaniem, ale na razie jest w porządku:) No właśnie trochę mnie martwi reakcja Lavona, znowu będzie kiepsko między nim a Georgem, no ale trudno. George się niepotrzebnie w to pakował, od początku nic nie gra w tym jego związku z Lynly. Czytałam ostatnio wypowiedź Gerstein "Zoe and Wade will always be at the forefront [of the series], whatever relationship they have." Także ja w nich wierzę :) a i jeszcze jedna jej wypowiedź mi się podobała "There's only so long you can play this one love triangle" Gerstein understands that the love triangle that roped the fans in at the beginning can't drive the show for the entire series.Przynajmniej już dali spokój z Zeorge. To tak na marginesie, ona to zrozumiała to po dwóch sezonach, a twórcy TVD mają z tym problem nawet w piątym sezonie ;) SPOILERSPOILER

tequila_s

Bluszek, zaczęłam 5 sezon Skins :)

użytkownik usunięty
Kate123

Fajnie:) Obejrzałam BATB i umieram od feelsów a znalazłam tylko jednego gifseta z Cat i Gabem.. Nie wierzę że nikt im nie shippuje! Vincent jest nie do zniesienia ostatnio, a Vincat traci u mnie status OTP, nie chcę żeby do siebie wracali.

Same. Też wczoraj szukałam i nic nie znalazłam, a przecież mieli takie piękne sceny <333 Vincent może sobie być z Tori...

użytkownik usunięty
Kate123

Tori mnie denerwuje, w pierwszym sezonie ex, teraz ona... Chociaż w tym momencie nikt mnie tak nie wnerwia jak Katrina w SH xD
I teraz tyle czekać.. z drugiej strony powoli zaczyna się wywalanie seriali z jesiennej ramówki, robi się luźniej xD W święta zacznę robić zimową xD

To samo sobie myślałam oglądając xD No ale nie denerwowała mnie tak bardzo, bo wolę Cat i Gabe'a <3 Dlaczego musieli z tym czekać do ostatniego odcinka? :( U mnie już tak się luźno zrobiło, że wróciłam do oglądania Skins xD 5x01 był świetny. Jak tak dalej pójdzie to muszę szukać więcej nowych seriali xD
Obejrzałaś SH? xD Co o tym myślisz? xD

użytkownik usunięty
Kate123

Denerwuje mnie jako postać. Nie byłam wkurzona tym, że stoi na drodze Vincatowi, mi to nawet pasuje xD
Fajnie że oglądasz, jestem ciekawa czy spodoba ci się ta generacja. Wielu ludziom nie pasowała, mi tam się podobała jak zawsze. No i był cudny OTP, a nawet dwa :P
O matko, nie chcę o tym gadać xD Ten odcinek był w całości poświęcony Katrinie, no me gusta.

Tak mnie nakręciłaś z tym Gabem, że cieszyłam się jak wariatka :D Z tego naprawdę coś by mogło być :D
Dzisiaj postaram się jeszcze obejrzeć 5x02. Jak na razie mi się podoba :)
To tak jak Delenowe sceny, w których ciągle była mowa o Stefku xD Tak przed tym odcinkiem się zastanawiałam, czy może nie przesadzam z Katriną, no ale po odcinku już nie miałam takich wyrzutów xD Ciekawe, jak oni chcą to dalej pociągnąć. Oby nie wymyślili czegoś głupiego. Nie wiem, trochę jestem zawiedziona, myślałam, że będzie więcej o jeźdźcach, a powoli wszystko zmienia się w historię o Katrinie i milionie niewyjaśnionych głupot z jej przeszłości xD

użytkownik usunięty
Kate123

Ten odcinek był dla nich cudowny. Catherine martwiła się o niego, potem był hug &lt;3 Najgorsze jest to, że nad serialem wisi widmo kasacji i jeżeli nic się między nimi nie wydarzy do końca tego sezonu to będę załamana...
Po tym odcinku straciłam nadzieję na to, że do finału wydarzy się coś więcej między Ichabodem i Abbie. Mówiłam że będzie posucha po tym hugu:D Co z tego że mają ładne rozmowy, jak 5 sekund później pada słowo "Katrina" i nastrój się psuje xD I jeszcze ta sprawa z Abbie.. mam nadzieję że nie okaże się czarownicą czy coś w tym stylu, to już byłaby przesada.

O tak <3 I on też się tak poświęcał byle tylko jej pomóc. Musi się między nimi coś wydarzyć. Nie mogą tego tak zostawić. I do tego JT i Tess <3
Ja wiedziałam, że nic się między nimi nie wydarzy, dopóki Ichabod nie da sobie spokoju z Katriną, a na razie się na to nie zanosi. Ale liczyłam na to, że ich relacje po tym 1x06 będą się jakoś bardziej rozwijać. No ale jak, skoro ciągle gadają o Katrinie xD A z Abbie tak właśnie może być. Ale jeśli to by oznaczało, że pozbędą się dzięki temu Katriny to jestem jak najbardziej za :D I lubię Franka i Jenny :D

tequila_s

Zabrali mi ii tv http://media.tumblr.com/0b6c05177b3fc74e6f6683d2a3d17248/tumblr_inline_mtpbw2TJC J1qgejf2.gif
No i gdzie ja teraz wszystkie moje seriale będę oglądać? :( A obejrzałam tylko na początku tygodnia WoEE i Sleepy Hollow http://media.tumblr.com/a5546fb25d47607d5e27260bb325d7b6/tumblr_inline_mpn9hyCO5 l1qz4rgp.gif

tequila_s

Na kinomaniaku :)

Kate123

No chyba tam, ale jakoś dziwnie mi się tam poruszać. Do tej pory wszystko oglądałam na ii. Kiedyś kilka lat temu chętnie śmigałam po zalukaj,a le teraz też mnie tam nie ciągnie. A znasz ekino? Może tam zobaczę jeszcze..

użytkownik usunięty
tequila_s

Dziwnie, na kinomaniaku? Toż to najbardziej przejrzysta strona do oglądania jaką znam. Właśnie na ii jest nasrane, ledwo ogarnęłam jak wszystko tam działa. Ekino to już w ogóle;P

użytkownik usunięty

Dobra, już wiem. O innym kinomaniaku mówimy xD

To jest jakiś inny kinomaniak? xD

Kate123

Są dwa :P

Masz na myśli kinomaniaka.tv tak? nadal dziwny dla mnie :P

użytkownik usunięty
tequila_s

A co w nim dziwnego?:P

Może nie tyle co dziwny, ale obcy :P Musze przywyknąć :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Naprawdę nadal rozmawiamy o tv?:P Tam jest wszystko takie przejrzyste i ładne że ciężko mi cię zrozumieć:P Poza tym możesz sobie za darmo oglądać bez limitu, chyba że dużo ludzi korzysta z playera. Możesz wykupić premium albo wykorzystywać pkt, ja już sobie wiele razy wymieniałam, łatwo się je zbiera:P

Dla Ciebie jest przejrzyste, bo tam siedzisz już szmat czsu. Tak samo ja miałam z ii a Ty wcześniej się dziwiłaś, że ktoś ogląda na tej stronce :P To kwestia przyzwyczajenia. Wyrobię się :D Ale póki co, działa mi ii więc wracam tam :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Ale ii jest bardziej skomplikowane od kinomaniaka, już nie gadaj:P Na k. masz tylko dwa playery,z lektorem i/lub eng/napisami, spis odcinków po prawej stronie, możesz sobie je wygodnie przełączać. A ii ma pierdyliard linków, do odcinków cię zazwyczaj przekierowuje w nowe okna, w dodatku ciągle wyskakują reklamy. Może mając tam konto, nawet to bezpłatne, jest inaczej, nie wiem. Co tam komu pasuje;P

http://media.tumblr.com/704006011aeaa58e69b66b0a7f9393df/tumblr_inline_mtclxo4lN Q1s41m3o.gif
Daj mi tydzień, a powiem Ci gdzie się lepiej czuję :D

użytkownik usunięty
tequila_s

http://31.media.tumblr.com/tumblr_mbj65sMAf21r6f6cso1_500.gif

słodziak <3

użytkownik usunięty
tequila_s

IKR? <3

Mi z tych wszystkich stron właśnie k. wydawał się zawsze najbardziej normalny :D

użytkownik usunięty
Kate123

Żółwik:D