Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122848
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
tequila_s

No widzisz, a ja zaniemówiłam po finale i gapiłam się w napisy, a tu ta scena, omg..
Czekaj, zaraz ci odpiszę na resztę:D

Już widziałam! OMG ten krzyk z grobu... będzie się działo w tym drugim sezonie!
Ej a ten dzieciak na końcu pokazany, to myślisz, ze to może być ożywiony noworodek Lethy, czy tez może całkiem odrębne dzieło dr.Price'a?

użytkownik usunięty
tequila_s

Nie mam zielonego pojęcia, szczerze mówiąc nie kojarzę już zbytnio szczegółów... mów do mnie jeszcze, muszę odświeżyć sobie ten serial:D

No tak. Zapomniałam, że Ty oglądałaś to prawi rok temu :D
W którymś odcinku Dr.Price mówił, że pracuje nad czymś czym wszystkich zaskoczy. Czymś, co zmieni przyszłość. I dlatego się zastanawiałam czy dzieciak w inkubatorze jest tym czymś.

użytkownik usunięty
tequila_s

http://25.media.tumblr.com/de86b26aeb19c5dea6f70b06e51921fc/tumblr_mkh9ecITqG1r1 co2ro3_250.gif <3333

Wklejałam już to? https://24.media.tumblr.com/522f32c4122b1004d20a23b85d989b01/tumblr_n0e75gZDqB1t 9txxso1_500.jpg
https://24.media.tumblr.com/d5a31e03abd87cb9efac0e79863b58fb/tumblr_mz60vpsSZs1r 8aqyko1_500.gif
https://31.media.tumblr.com/f4e27ed1b03a29c48751e439553cf6f8/tumblr_mz56d0p9rp1s fi3b5o1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/6fd6d4d14b730f66ecef8c9b18069873/tumblr_mw000gmHJz1sw xgbzo1_1280.gif <3

użytkownik usunięty
tequila_s

Ostatnie xD

użytkownik usunięty
tequila_s

Ja nikogo nie posądzałam, wszystko było dla mnie na zasadzie "wtf", ale pozytywnym:D Mega zakończenie, a ta scena z grobem zrujnowała mi psychikę, a oglądałam chyba późnym wieczorem więc już w ogóle :D A co sądzisz o brotp Romana i Petera? Nie mam pojęcia co będzie dalej, może to i lepiej;)

A ja lubię snuć teorie :D
Uwielbiam ich razem<3333 Mam nadzieję, że Peter wróci już w 2x01
https://24.media.tumblr.com/e14e0fcff6b570404afadd394a4eced9/tumblr_mzm5gaOqep1s rr4wio1_500.gif
http://kirawants.tumblr.com/post/78010713236/the-sexual-tension-between-the-two- lead <33
https://31.media.tumblr.com/4f3d1774e95600c0261c3f3179b4f22e/tumblr_n00rknHvUI1r 0ez8lo1_500.jpg

użytkownik usunięty
tequila_s

Jak ja kocham takie relacje, cudowni są <3 Musisz Sherlocka obejrzeć koniecznie, tam dopiero umrzesz od feelsów:D

To w tej chwili jeden z najlepszych brotp w serialach bieżących które oglądam <3
Oj niee. Może w święta, bo mam zamiar u zostać, więc oprócz jednego wyjścia na obiad, będę miała ful czasu na seriale :D Przeraża mnie tylko długość jednego odcinka... jak ja wysiedzę 80 minut :(

użytkownik usunięty
tequila_s

Są cudowni, ale John i Sherlock <333 Przy nich to nawet Dalaric mi się przeciętny wydaje, boże co się ze mną dzieje xD
Mnie też przeraża taki czas trwania odcinka, ale przy Sherlocku nawet się nie orientujesz kiedy jest koniec, taki jest wciągający;)

Jeszcze lepsi niż Dalaric? O to już jest konkretna zachęta :D Minona mi mówiła, że się nie czuję długości odcinka i że Sherlock tak szybko nawija, że mnie przebija totalnie (a to ciekawe) :D Musze grafik obadać jeszcze raz i zobaczę, czy na wcześniej go nie wcisnę :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Oczywiście:D Tyle cudownych scen, ryczałam tygodniami:D Sherlock to cyborg, kocham go:D

Nie no, teraz to już na serio muszę go na początek listy przesunąć :D Ale najpierw wezmę się za nadrabianie Reign :P

użytkownik usunięty
tequila_s

To jak nadrobisz to powiedz mi czy warto dać mu drugą szansę;D

Okay, ale mam złe przeczucia :P

minona291

Podobno Katherine dziś umrze:)

alien_2

A niech tam sobie. Kogo to jeszcze interesuje? :D

tequila_s

Katherine w sumie nie, ale odkryłam w sobie miłość do Enzo:D

alien_2

Umrze, albo i nie umrze. Albo nie na zawsze jak to już w tym serialu bywało :P
Enzo? Nie miałam przyjemności poznać, tylko z zachwytów na forum coś niecoś słyszałam :D Ale dla jednej ciekawej postaci nie będę prawie całego sezonu nadrabiać, gdzie jest on całkowitą porażką do tego.

Zostajesz do 2.00? :D

tequila_s

Nie wiem, chcę poczytać i zobaczę jak mi zejdzie. Może i zostanę;) Szkoda, że w piątki mam jedyne zajęcia w tygodniu, od 10 do 16. Jak wrócę będą czekać na mnie odcinki VD, Chirurgów i Wikingów. Dzisiaj interesuje mnie najbardziej kogo wybierze April z Chirurgów po najlepszym wyznaniu miłosnym w moim serialowym życiu:D

alien_2

Jak to wikingów? 2 sezon już jutro? A ja nic nie wiem, jak zwykle :D
O z Greysami jestem na bieżąco. Kogo obstawiasz, że wybierze? Mnie się wydaje, że chyba nikogo. Będzie tak skołowana, że powie: '' a idźcie obaj w cholerę'' zadrze kiecę i spindoli z przed ołtarza :D

tequila_s

Tak, jutro są Wikingowie. Ragnar to siurek, widziałaś nowy sneak peek?
Całym sercem chciałabym żeby wybrała Jacksona, ale obstawiam tak jak Ty albo inaczej- powie do Jacksona że nie, spadaj, zacznie przekonywać Matthew, że go kocha, a on powie że nie mogą wziąć ślubu, bo on nigdy nie będzie pewien czy robi to, bo tak jest słusznie czy dlatego, że naprawdę go kocha:D Matthew będzie piz da roku jeżeli po takiej mowie hajtnie się z April jak gdyby nigdy nic. Ewentualnie nie zdąży nic powiedzieć, bo ktoś dostanie zawału, skręci nogę stojąc, spadnie mu na głowę belka podpierająca dach itp. To ostatnie w sumie byłoby najbardziej w stylu GA:)
Mam rozdarcie- o 2 jest VD, a o 3 GA. Nie ma szans żebym obejrzała GA w całości, bo jutro zdechnę, ale może obejrzę sobie tylko VD, a potem początek GA żeby wiedzieć kogo wybrała?:D

alien_2

A to nie wiem czemu mi się ubzdurało, że dopiero latem rusza :D
Nic nie widziałam, bo się nie spodziewałam, że tak szybko będzie ten 2 sezon.

:DDDDDDDD Taka wersja wydarzeń tez jest wielce prawdopodobna :D
Jeśli April każe Jacksonowi spadać, to na stówę Matthew się nie zgodzi na ślub, bo będzie się bał, że ona pod presją go wybrała itp... jutro się przekonamy :D
Ogladaj TVD i GA , a najwyżej jutro się urwiesz z zajęć :D
Ja chcę jutro sobie kupić buty wiosenne, takie do roboty, by szybko śmigać można było, wiec idę do pracy dopiero od południa. Zadzwonię za rana, że boli mnie brzusio,że się czymś zatrułam i z bańki :P

tequila_s

Nie urwę się. To moje jedyne zajęcia w tygodniu i w dodatku tylko na obecność:D Tyle chyba jestem w stanie zrobić. Będę czytać ostatnią część Millenium, usiądę sobie gdzieś z tyłu;)
Na forum Wikingów wkleiłam sneak peek.
To ładny kłamczuch z ciebie;P

alien_2

A to kicha w takim razie, ale jak się da z tyłu gdzieś zakamuflować, to i może kimnąć się też da? :D
Okay, zaraz idę paczeć.
Oj tam zaraz kłamczuch.. trzeba czasem sobie jakoś radzić, ze że zapierdzielam 6 dni w tygodniu, to i nie mam kiedy pojechać na inne zakupy niż spożywcze. Gdyby tu było jak w PL, że w niedzielę wszystko pootwierane, to inaczej by było (pewnie całą kasę bym przepuściła) :D
Kłamstwem jest wtedy, gdy mam lenia totalnego i mi się z wyra nie chce wyłazić, to też dzwonie i się usprawiedliwiam chorobą. Udaję zazwyczaj przeziębienie mówiąc zachrypniętym głosem i do tego przez nos :D

tequila_s

Może i da, 3 część Millenium to kliga wielka, może robić za poduszeczkę:)
Naoglądałam się tej scenki ze ślubu i muszę obejrzeć co tam będzie dalej:D

alien_2

Ale tylko jeśli jest w miękkiej oprawce :P
No oglądaj koniecznie. Gdybym była nadal takim nocnym markiem jak kiedyś, to też bym pewnie została na nocny seans, ale to już niestety nie te czasy :( Starość nie radość. I tak dziwne, że jeszcze nie betach jestem, bo w sumie nie pamiętam kiedy siedziałam ostatnio dłużej niż do 23.00 :D A w tym tygodniu o 22.00 już chrapałam słodko :D Pewnie w tej dzisiejszej kawie był jakiś ekstra dodatek :P

użytkownik usunięty
tequila_s

Dacie linka do tego wyznania?:D

http://www.youtube.com/watch?v=h7pnGxiYelw
Wiem, że zaraz znajdziesz 10 lepszych;p

https://www.youtube.com/watch?v=h7pnGxiYelw

tequila_s

Sama sobie też obejrzałam, jakiś setny raz:D

alien_2

Ja mniej niż Ty ale około 10 to na bank :D

tequila_s

Nie mogłam uwierzyć, że te gnoje tak skończyły odcinek:D Tyle czekałam aż ten się zbierze w sobie, a tutaj do zobaczenia za 12 tygodni:/

alien_2

To był świetny cliffhanger nie gadaj :P A, że czekanie dobija, to już inna sprawa :D

tequila_s

No kurde! Na żaden serial tak nie czekałam jak teraz na ten, no może na 3 sezon VD. Oni chcą mnie zabić. Przewijałam odcinek chyba z 5 razy, bo nie wierzyłam, że to koniec:D
Jackson miał wejście smoka w ostatnim momencie dosłownie. Jaki nie będzie wybór April to niestety spodziewam się, że Matthew mu strzeli;)

alien_2

Dobrze jest mieć taki serial na który się czeka z utęsknieniem, a zwłaszcza, gdy się już na TVD nie czeka wcale :P
Ja kocham właśnie Greysów za takie momenty. To już nie pierwszy raz zostawiają nas na przerwę z akcją po której trzeba szczenę z podłogi zbierać.
Dostanie w ryj czy nie, ale za takie wystąpienie, to nie należy się dziwić, że Matthew będzie miał ochotę mu przywalić :D

tequila_s

Mam nadzieję, że mu przywali i April będzie mogła dzięki temu się oburzyć na Matthew:D Jackson by mu nie oddał chociaż kiedyś już się bił o April:D
Greysi mają takie zakończenia, że czasem nie widziałam ekranu zza łez:D Najbardziej ryczałam chyba na scenie George i Izzie w windzie- ta ostatnia. No kurde ja się pozbierać nie mogłam:(

alien_2

George i Izzie i Mark i Lexi zaraz po katastrofie :(

tequila_s

A taaak, zapomniałam o niej:( A i jakże mogłabym zapomnieć- śmierć Dannego i rozpacz Izzie. Masakra. Zaraz się poryczę:D

użytkownik usunięty
alien_2

No nie gadajcie, serialu nie oglądam a już chcę dalszy ciąg tej sceny:D Cholera, czemu aż tyle odcinków:/

12 kur wa długich tygodni, analizowalam czy ona tam nie mrugnęła jakoś znacząco. A na fejsie w kółko tylko podgrzewają i raz w tygodniu pytają kogo powinna wybrać;P Nie znasz całej historii, nie wiesz przez ile oni przeszli:D Pojawiają się dopiero w 7 czy 8 sezonie;P Ja nie rozumiem jak Ty, taki serialowy człowiek, mogłaś jeszcze nie ogądać Chirurgów. Tam każde zakończenie sezonu zabija, na żadnym serialu tyle nie przeryczałam:D

użytkownik usunięty
alien_2

Hah, to ja analizowałam końcową scenę Masters of sex, też cudowna i im dłużej ją oglądałam tym bardziej dołowałam się reakcją Virginii, więc dałam sobie spokój:D I muszę czekać do września...
No ale jakbym zaczęła od 7 to nie miałabym pojęcia o co chodzi z resztą, z drugiej strony nie wytrzymałabym z oglądaniem 7 sezonów żeby ich wreszcie razem zobaczyć... mam nadzieję, że wszystkie ich sceny są ładnie dodane na yt, to jutro zrobię sobie seans:D A serial może kiedyś...

Nieee, nie oglądaj samych scen! Nie, nie, nie!
GA to jeden z nielicznych seriali, który przez 10 sezonów naprawdę trzyma poziom. Z pierwotnej obsady zostało kilka osób, ale cały czas wpada ktoś nowy i ciekawy. Mieli gorsze momenty, ale szybko odrabiają:) Początki serialu są boskie, im dalej tym lepiej. I jest bardzo dużo wspaniałych postaci i par po drodze. Jest jedna taka para, która dostała happy end, oczywiście taki w rozumieniu GA. Pojawiają się dużo wcześniej, a facet z tej pary miał baaardzo duży wpływ na Jacksona i scena na ślubie ma sens jak ma się w głowie te słowa takie ważne:D

użytkownik usunięty
alien_2

Oh my god...

I oglądając same sceny Jacksona i April nie poznasz do końca samej April, a to wariatka:D

alien_2

Happy end? Masz na myśli Marka i Lexi?? No rzeczywiście...

tequila_s

Shonda twierdziła, że to happy end:D

alien_2

A no tak, zapomniałam, że to słowa Shondy :D