Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
minona291

http://www.youtube.com/watch?v=r9UZjFHHrLU :( <3 Ten album jest cudowny...

ocenił(a) serial na 7

I już niedługo będzie można go kupić...:)

użytkownik usunięty
lola881

Na szczęście w polskich sklepach:D U nas premiera bardzo szybko, jestem w szoku;)

ocenił(a) serial na 7

Tak, sprostali zadaniu tym razem :) tylko wszędzie zamówienia przed premierą... mam nadzieje, że dla mnie nie zabraknie, bo się nie zapisałam :D :D

użytkownik usunięty
lola881

Nigdy z tego nie korzystam, zawsze są :P Najlepiej do Saturna się przejść albo Media Markt ;)

ocenił(a) serial na 7

Ja tez nie lubię kupować czegoś czego jeszcze nie ma :D pewnie masz racje :) myślałam o empiku, tam może ich zabraknąć ;)

użytkownik usunięty
lola881

Ja z Empika zrezygnowałam już daawno temu, wszyscy tam łażą no bo to taka sławna marka:D Jak ktoś chce przepłacać to jego sprawa;) Saturn, to jest prawdziwy raj - szeroki wybór, cichutko i przyjemnie, no i ceny nie z kosmosu;)

ocenił(a) serial na 7

Mi do empiku po prostu zazwyczaj po drodze, jest wszędzie, a ja nie lubię sobie komplikowac życia :D Saturn jeszcze się znajdzie gdzieś czasem, ale do media to już w ogóle odrębna wyprawa. Zależy kto gdzie ma bliżej, tak myślę :) Lubię Matrasa, jeżeli chodzi o książki, ale w empiku tez są czasem fajne promocje. A jak się zamawia przez stronę to tym bardziej ceny są przystępne :)

użytkownik usunięty
lola881

W sumie racja, ja tam sobie nie komplikuję bo wszystko mam praktycznie obok siebie;) Saturna i Empik dzieli mi korytarz:D Jeśli chodzi o książki, to na rynku mam kilka fajnych punktów w których oprócz nowości (rzecz jasna) można wyszperać sporo perełek ;) A do rynku mam rzut beretem, więc..
Na stronie rzeczywiście bywają niezłe oferty. I korzystałam z nich, ale też się zraziłam. Mają wieczny bałagan w tych zamówieniach, wiele razy to ja im wskazywałam miejsce na półce, gdzie leży paczka z moim nazwiskiem, a biedacy szukali i znaleźć nie mogli ;) Chyba że była upchnięta gdzieś w pudłach na zapleczu, to musiałam czekać z pół godziny na odbiór;) Może tylko w moim mieście są takie feralne empiki;P

ocenił(a) serial na 7

Kraków, nie? Macie tam świetny skład tanich książek na Grodzkiej, często tam bywam :) a Empik na rynku widziałam, że padł na rzecz Zary ;) Może faktycznie miałaś pecha, ja zamawiałam parę razy i zawsze było ok :) no chyba, że to ja miałam wyjątkowe szczęście :P

użytkownik usunięty
lola881

Ano padł;) I tak go nie lubiłam, dziwny był :P

użytkownik usunięty
lola881

Wszędzie pełno zdjęć z świętowania setnego odcinka Glee i aż mi się micha cieszy jak widzę tą obsadę, a jak były foty z TVD to szybko przewijałam tumblra xD

ocenił(a) serial na 7

Widziałam kilka, super ich wszystkich widzieć znowu razem, stara ekipa zawsze wydawała się taka zgrana :)

minona291

Ummmm... WHAT????

użytkownik usunięty
Kate123

Mam zgadywać?:D

I tak wiadomo o co we wtorek może mi chodzic :D

użytkownik usunięty
Kate123

I chciałabym o tym pogadać, tylko że z "ummm what" nie rozwinę dyskusji:D

Też oglądałaś? :D

użytkownik usunięty
Kate123

Nie, ale wiesz że nie obchodzą mnie od dawna spoilery:P Możesz napisać co cię tak zdziwiło:D

ocenił(a) serial na 6

Widze, ze sie nauczylas ode mnie :D:D:D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jesteś moim guru, wiesz o tym :D
Więc może przekonasz mnie żebym dokończyła Wilka z Wall Street? Jak ja się cieszę, że nie poszłam na to do kina, bo nie wytrzymałabym do końca. Nie rozumiem fenomenu tego filmu, co więcej, z kobiecego punktu widzenia czułam się zniesmaczona i zdegustowana. A tu widzę, że wszystkie powystawiałyście 8, 9, 10.
Pomimo mojej miłości do Leo, to jednak MM swoją rolą zasłużył bardziej na Oscara bardziej, bez dwóch zdań.

ocenił(a) serial na 6

:D:D:D No jest to szowinstyczny film kobiety sa tam przedstawione jako ladny w dodatku niezbyt madry dodatek do wystroju mieszkania, choc moim zdaniem Leo duzo lepiej spisal sie np. w Django czy Wyspie Tajemnic. niz w wilku, jednak film jest biografia pisana z punktu widzenia jednej osoby, mnie sie nie miesci w glowie jak mozna byc takim plytkim, ale chyba taki byl zamysl scenarzystow, faktycznie 3 godziny to duzo, ale mnie sie jakos tragicznie nie dluzyl, poza tym wobec Leo nigdy nie jestem obiektynwa :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

No ale co było w tym filmie fascynującego? 3 godzinne ukazanie rozpustnego życia bogacza, przepełnionego narkotykami i seksem. Jedyne co zapamiętałam to liczne orgie i dialogi o "penisach w cipkach". I każdy, nie tylko główny bohater, dosłownie każdy mężczyzna w tym filmie traktował kobiety jak żywy towar, bez jakichkolwiek wartości. Oczekiwałam dobrego i błyskotliwego humoru, ale niestety się rozczarowałam. I nawet moja miłość do Leo nie pozwoliła mi wytrwać do końca bez przewijania;) No nic, myślałam że wskażesz mi zalety i sens tego filmu, ale w takim razie zostawiam go w spokoju;) Nie dla mnie takie kino i tyle:P

ocenił(a) serial na 6

Potraktowalam go bardziej jak biografie, nie film z przeslaniem, glowny bohater poniosl kare za swoje zycie, choc moim zdaniem zbyt mala, ale tak czy siak, rowniez uwazam, ze na swiecie istnieja kobiety, ktore sprzedaja sie za pieniadze, mysle, ze ten film pokazuje, ze ludzie bogaci, nie sa bezkarni, i ze za kase nie kupisz szczescia czy madrosci, glowni bohaterowie byli poszikiwaczami mocnych wrazen i tyle... Moze nadinterpetuje, ale tak mi sie wydaje :)

użytkownik usunięty
byledopiatku

No to właśnie cały czas pytam co jest takiego ciekawego w historii tego gościa ;) Jedyne co robił oprócz naciągania naiwniaków to ćpanie i pieprzenie, ot cała fabuła, choć nie oceniam całości, bo nie widziałam. A takie morały to żadne odkrycie świata,chyba że dla burżuazji ;) Każdy inaczej interpretuje i odbiera filmy:) Zaczęłam temat bo z reguły mamy podobne opinie i myślałam, że mnie jakoś przekonasz do ukończenia Wilka - strasznie nie lubię urywać filmów..

ocenił(a) serial na 6

Tak szczerze to wielce ciekawego nie ma nic, jakby sie nad tym dobrze zastanowic po prostu calkiem szybko ten film mi zlecial, fajnie oddany klimat lat 80, nie powiem zebym sie jakos wczuwala w ten film emocjonalnie jak to czesto robie :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Oceniłaś na "rewelacyjny" a teraz mi piszesz, że niezbyt ciekawy, a idźże :D

ocenił(a) serial na 6

Odnioslam sie do "ciekawego w historii tego goscia" generalnie nie jest to tak ciekawe, jak biografia Mikolaja II, po prostu dobrze zrealizowny, oddajacy klimat, podobala mi sie gra aktorska.

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mniejsza z tym już;)

ocenił(a) serial na 6

Swoja droga MM ma teraz jakis znakomity okres, to co pokazuje w True Detective to mi kopara opada...

Odcinek mnie raczej nie zdziwił, bo to było do przewidzenia, co się wydarzy :P Ale mimo wszystko mi się podobało :)
To zdziwienie odnosiło się do promo na kolejne 4 odcinki. WOW. Oni zawsze mają genialne zapowiedzi.

użytkownik usunięty
Kate123

Aaa;)

użytkownik usunięty
Kate123

Obejrzałam;) Z promo wynika, że Derek umrze... Myślę, że to podpucha, bo kto jak kto, ale oni nie są chyba takimi idiotami, żeby dawać nam takie spoilery na tacy...

Dokładnie. To na bank jest zmyłka. Ja nadal uważam, że chodzi o Allison. Ta końcówka była podejrzana...

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Zupelnie sie tam zachowuje jak nie ona... Cos jest na rzeczy... Czy oni chca nas wykonczyc?

użytkownik usunięty
Kate123

Też ją obstawiam. Z twarzy Crystal można to wyczytać: http://notanotherteenwolfpodcast.tumblr.com/post/73351896166/crystal-reed-teases -season-3bs-big-death (szczególnie z drugiego i trzeciego gifa). Już nie mieli na nią pomysłów. Nawet relację z Isaacem przeciągali, co było dla mnie totalnie nienaturalne, no bo pls, tyle czekać z pocałunkiem? Kiedy widać było, że ich do siebie niesamowicie przyciąga,że aż kipiało od pożądania;)

SPOILERYTHIS. Stiles wiadomo, że nie zginie, bez Scotta nie ma też serialu. Lydia ma w 4 sezonie swój wątek, a Derek też odpada, bo promo to zmyłka, poza tym na niego chyba jeszcze mają pomysły, a przynajmniej tak mi się wydaje. A Allison? O niej już od 1 sezonu było, praktycznie wszystko o niej wiemy i tak jak napisałaś nie mają już na nią pomysłu. Teraz nawet za wiele jej nie ma, bo pewnie to ona okaże się big villain, na bank :) I szczerze mówiąc, chyba jej byłoby mi najmniej szkoda. Wiadmo, że będzie przykro i smutno, ale bez pozostałej 4 po prostu nie wyobrażam sobie tego serialu. No ewentualnie Derek, ale tym promo wydaje mi się, że temu zaprzeczyli.SPOILERY

Trochę się zaniedbałam z tym, ale już naprawiam błąd :) http://31.media.tumblr.com/ba899bdf0f190750e5af3bcdf239a7f0/tumblr_n1j3exSUm41qd 1kvjo1_500.gif <3

użytkownik usunięty
Kate123

omg...

:D

użytkownik usunięty
Kate123

http://vd24.pl/galeria/albums/userpics/10010/1654420_10152705177199968_210893901 9_n.jpg let me love you

OMG xD
Ale się cieszę, że już nie muszę się teraz męczyc z tym serialem :D

użytkownik usunięty
Kate123

Zrezygnowałaś?:D

Z TVD? Yep. Oczywiście nie mówię, że już nigdy nie wrócę do tego serialu, bo pewnie wrócę, ale na razie na serio nie zamierzam oglądac :P

użytkownik usunięty
Kate123

http://24.media.tumblr.com/db10806281e3c94a1c0c3fe3e6cba65c/tumblr_n1jh6fKmO31qi eaoio2_250.gif ale oni są uroczy

Yep <3

użytkownik usunięty
Kate123

Tak jakby im shippuję,ale sama nie wiem:P Mieli jakieś sceny w nowym odcinku?

Ja im shippuję :) Poza tym jak dla mnie to jest kolejny powód, że to Allison zginie. Wiadomo, że Kira jej nie zastąpi, bo to są zupełnie inne postaci, ale chyba taki jest właśnie zamiar.
Tak, ale niewiele. Bo praktycznie cały odcinek jest poświęcony Stilesowi. Nie żebym narzekała oczywiście :D

użytkownik usunięty
minona291

OUAT spoilers
http://24.media.tumblr.com/53e14b88ea98cf4c797771f494b1358a/tumblr_n1i9hiaRXZ1sx ufrvo1_500.jpg
HAHAHA BYE
Z TW i Arrow nie wyrabiam z feelsami, a jak jeszcze dojdzie OUAT to już będzie po mnie xD