PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122118
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Udało nam się :D

tequila_s

poważnie nie masz zamiaru tu więcej zaglądać? a gdzie sentyment zgubiłaś?

minona291

BOO!
Sentyment?A co to takiego?:P

tequila_s

zaskoczyłaś mnie tym screenem o.O gdyby nie on to nie uwierzyłabym, że wróciłaś na filmzjebka. nawet seriale zaczęłaś oglądać, co się z tobą porobiło ostatnio? xD

tequila_s

Teki oglądasz jeszcze the 100 ?

minona291

Nope
Od CW tylko Riveldale

tequila_s

kurde ten 4 sezon nie jest taki zły, może jednak się skusisz? na zachętę dodam, że będzie 5 sezon.
a riverdale nie jest przypadkiem czymś w stylu pll ? jeśli tak to odpada u mnie już na starcie.
nie wiem czy zauważyłaś, że tvd dobiegło końca w zeszłym tygodniu. przybieram się do obejrzenia finałowego odcinka xD

minona291

Skończyłam z The Shit w zeszłym roku and there's no going back.
Riverdale na pierwszy rzut oka też mi się wydawał być podobny do PLL, ale na szczęście nie jest. Podoba mi się forma tego serialu z lekko przekolorowanymi postaciami i sytuacjami. Co do PLL to porzuciłam gdzieś pod koniec drugiego sezonu, więc wiesz.
No i co było w tym finale? Delena czy Stelena? XDDDDDDD

ocenił(a) serial na 6

Zyje! Ale ledwo :D co tam?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jesteś:D Chciałam z Tobą poprzeżywać TO, ale do tego czasu zdążyłam porzucić serial:P

ocenił(a) serial na 6

Ja też porzuciłam :D Jakoś mnie wkurzył... Teraz oglądam Lucifera i podoba mnie się :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mnie wkurzyło, że Cami po przemianie zachowywała się jakby wyłączyła człowieczeństwo. Sądziłam, że to inaczej działa... Nie mogłam tego dłużej oglądać i widzieć jak Kluska cierpi.. zupełnie jak Damon - czy zrobi dobrze czy źle, zawsze dostaje po dupie:/

ocenił(a) serial na 6

A dej Pan spokój.. Mnie też to zirytowało... i stwierdziłam, że te seriale to rozrywka ma być do cholery, a nie się denerwować będę...
Obejrzyj sobie: http://www.youtube.com/watch?v=argcgSIYMGE :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Toż to kompletna zżyna Delenowej sceny, tylko bardziej w stylu True Blood:D

To moja nowa miłość:
http://33.media.tumblr.com/8e2cd9faf981d22948f6e6642af1a0ca/tumblr_mrld25cVmv1ru gkpho2_250.gif
https://49.media.tumblr.com/59f3c3d899172901919bf6de45cc6b71/tumblr_mrld25cVmv1r ugkpho10_250.gif
http://i.imgur.com/4xiB7ya.gif

<333333

ocenił(a) serial na 6

Nice <3 kto to? skąd to? :D
No zżyna, ale mnie się podoba :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Laurent z English Vinglish http://www.filmweb.pl/film/English+Vinglish-2012-654325
Polecam. Świetny film, mnóstwo genialnych kwestii, a Laurent strasznie kochany :(

ocenił(a) serial na 6

Oooo film dobrze! Może warto obejrzeć :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jeszcze się czaję na ten serial: http://www.filmweb.pl/serial/Thirteen-2016-757878
Widziałaś może albo masz zamiar obejrzeć?

ocenił(a) serial na 6

Nie widziałam, ale wygląda to dobrze... W sumie z tych nowych cosa to oglądam tego Lucifera i Damiena, póki co jest całkiem spoko..
A jak Ci idzie OUaT?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jestem na bieżąco:D A Ty?

byledopiatku

Lucifer <333 Chloe i Lucifer bardziej mi do Casketta pasują niż do Deleny

użytkownik usunięty
tequila_s

Ja tylko porównałam scenę do tej z 3x01 TVD:P

Nie załapałam :D

ocenił(a) serial na 6
tequila_s

I love them too :D

byledopiatku

A widziałaś już 1x10 ?

głupi filmweb nie pokazuje tematu na głównej. już chciałam nowy zakładać.

użytkownik usunięty
minona291

Wysłałam do was pw z linkiem, ale ciągle się kręciło kółko i tak myślałam, że wiadomość nie doszła :/

nie mam nowego priva i nie dziwię się, ten portal już dawno zszedł na psy :/ wystarczy zobaczyć jak są komentarze podpinane. nie idzie się połapać, kto gdzie komu odpisał.

użytkownik usunięty
minona291

Racja, forum to tragedia:/
Mogę cię o coś spytać? Bo może to ze mną jest coś nie tak:D Temat dotyczy serialowych shipów.
1. Związek adoptowanej dziewczyny z jej przyrodnim bratem (nie łączy ich krew ale wg prawa są rodzeństwem). Epic or not?:D
2. Związek bohaterki z bratem ojca jej dziecka? Epic or not?:D
2. Związek pary z kilku-sezonowym build-upem vs związek pary, która w ciągu 3/4 odcinków zdążyła się ze sobą przespać i wyznać miłość?:D

Ciekawe czy ktoś zgadnie o kim mowa:D

1) Brallie z The Fosters. Zawiesiłam oglądanie po odcinku z ich epic sexem. UGH fuuuuj
2) Hayley i Elijah z TO znów fuuuj i do tego ship bez żadnej chemii nawet. Nie zaczęłam jeszcze 3 sezonu i chyba nie zacznę :P
3) No jasne, że jestem za build-upem always and forever, ale nie ma pojęcia o kim mówisz w tym przypadku. Pewnie nie oglądam tego serialu :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Dobra, czyli jestem normalna:D

3 to z PLL, tu dyskutuję z laską: http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /6x20+%22Hush+Hush+Sweet+Liars%22,2758741?page=2 (zaczyna się na dole)

użytkownik usunięty
tequila_s

A to z forum TF: "Jak już nam pokazali w 3x10 czy w 3x11, że to uczucie przetrwało i oni naprawdę się kochają to po mimo adopcji mogli to pociągnąć choćby po kryjomu."
Padaaam.

OMFG kto pisze takie teksty? Jakiś niedorozwój umysłowy, czy osoba z totalnie zjechanymi wartościami? Toż to chore jest..

użytkownik usunięty
tequila_s

A weź:D Rzadko bywam na innych forach, ale jak już wchodzę to żałuję, że to zrobiłam.
http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/01/9a32c7b1b2bb553bad7e00c63ca61f14.jpg

True story.
A co do Brallie, to dalej ciągną ten popieprzony wątek? Czy może Callie połączyli z tym AJem? Już myślałam, że to będzie mój ship..

użytkownik usunięty
tequila_s

Z tym było niezłe zamieszanie, ale połączyli ich i byli parą,a Brandon związał się ze znajomą z pracy. Nie widziałam najnowszego odcinka, ale w tym wcześniejszym cała czwórka przypadkowo natknęła się na siebie w domu (kiedy myśleli, że mają cały dom dla siebie bo rodzinka była na przyjęciu urodzinowym bliźniaków) i było oczywiście niezręcznie. AJ się wkurzył i powiedział Callie, że ta wciąż czuje do Brandona miętę, bo zachowywali się (ona i Brandon) jakby przyłapali się na zdradzie.
A Brandon to straszny dupek i pies ogrodnika, zabrania jej przyprowadzania chłopaków do domu i na wspólne imprezy:D Nie potrafię pojąć jak można shippować takim parom.

Jak można shipować? Ja nie kumam jak można pisać takie watki dla młodego widza, bo wiadomo, że fandom tego serialu, to przeważnie nastolatkowie. Poza mną ofc, ale ja w tej chwili nie oglądam so.. :D
Brandon mnie wkurzał jeszcze przed epickim połączeniem ich w parę, więc nie dziwi mnie jego postawa. Dla mnie to jego mogli by wysłać gdzieś daleko do szkoły muzycznej, a Jesusa zostawić w domu.

użytkownik usunięty
tequila_s

Jesus wrócił i jest tragiczny:P Bo zmienili aktora.

What? Nie lubię gdy tak robią, a już zupełnie, gdy ta zmiana wychodzi na gorsze.

użytkownik usunięty
tequila_s

Wow, Ukraina miała cudną propozycję do ESC <333
https://www.youtube.com/watch?v=oFdcJJyrIHE

I nie dostali się :( Niektórych wyborów to ja nie ogarniam...

<333

użytkownik usunięty
tequila_s

Mówiłam, nie przyklaskuj:P

Oops wymksnęło mi się :D

Oops wymksnęło mi się :D

tequila_s

podwójne posty? ile wypiłaś?

minona291

1 milkshake tylko. Filmjeb płatał mi wczoraj figle, ale teraz wszystko gra.

1. jedno słowo -> tragedia jeśli to z the fosters jak teki sugeruje, to nie oglądam akurat, ale porażka jeśli takie coś dają w serialu młodzieżowym
2. hayley&eliaszek chory związek, jestem za kluskiem
3. pll nie oglądam ale wiadomo jaka opcja na tak u mnie, jak i u każdej innej normalnej osoby

użytkownik usunięty
minona291

Dzięki:D Po prostu pewnym ludziom nie wytłumaczysz. Tak jak Stelenowcy nie rozumieli, że zrzucenie ukochanej z mostu nie jest epickie.

Może po prostu "pewni ludzie" mają inne zdanie, wiesz, tak się czasem zdarza, że nie wszyscy myślą tak jak Ty :)

użytkownik usunięty
Cudzoziemka87

Ouch. Uraziłam fankę Brallie?

Nie, po prostu uważam, że trochę przesadzacie z krytyką. Mnie ten wątek np. zaczął już nużyć, ale nie nazwałabym relacji Brallie chorą etc. (poza ich ogólnym niezdecydowaniem, bo nigdy ich nie odbierałam jako rodzeństwo, dla mnie nie da się 16-letnich osób tak po prostu zaprogramować na zasadzie "ok, papier podpisany, od teraz jesteście bratem i siostrą", może co innego, jakby się razem wychowywali, ale nadal to tylko serial, zresztą i tak bardzo ugrzeczniony i "z misją", więc coś się dziać musi, a widzowie uwielbiają "zakazaną miłość"). Zresztą w ogóle chyba po latach oglądania seriali i korzystania z różnych for jestem zmęczona przepychankami widzów, szydzeniem z osób, które mają inne zdanie itp. Ostatnio na jednej stronie trafiłam na takie towarzystwo wzajemnej adoracji, gdzie dyskusja była przyjemna, dopóki przyklaskiwało się opinii najpopularniejszym użytkownikom forum, a jak tylko ktoś miał nieco inne przemyślenia, to od razu był zjadany żywcem przez "forumowe divy" i ich "przyklaskiwaczy", więc jakoś się tak zraziłam. Gdziekolwiek chcę poczytać o PLL, to widzę zaciętą walkę między fanami Spaleba i Haleba, teraz weszłam tutaj i pierwsze co, to natrafiłam na wyśmiewanie postów z forum o The Fosters, stąd taka moja reakcja. No, ale może ja się już starzeję.