PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122118
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Udało nam się :D

użytkownik usunięty
Cudzoziemka87

Ciekawe czy dla Stef i Leny to też tylko "papierek" :) Słyszę ten argument wszędzie. To tak jakby adopcja była niczym.
Jeżeli nie podobają ci się moje komentarze, to zwyczajnie je omijaj. Ja nie przestanę dyskutować o serialach i wyrażać o nich swojej opinii.
Po latach krytyki i wyśmiewania TVD w serialowych przez większość z nas, obrywa mi się za komentarz o Brallie. Jakby to Alutka powiedziała, "fascynujące".
Rozumiem, że z tą "forumową divą" pijesz do mnie:D Teki i Minona, nie musicie mi przyklaskiwać :) Aż mi się przypomniały Sosnowe czasy...

http://33.media.tumblr.com/03ef4b8845c2c95c1ca3b36843f3b2a9/tumblr_inline_o4iiqx giI01r4exx9_500.gif

http://45.media.tumblr.com/6d77d155131c5934bc6bc0c65ead2200/tumblr_o4i5shdYwC1tl t4j8o2_540.gif

użytkownik usunięty
tequila_s

Jak mam to rozumieć?:D

A jak myślisz? :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Tutaj jestes!! :D myslalam,ze już Cię nie znajde :D ten wątek gdzieś zaginąl wśród miliona innych, starszych, nie kumam tego forum. Jak tam final PLL?:) bo jak dla mnie to pierwszy odcinek w tym sezonie, który mi się podobał :D szkoda tylko, że ostatni, bo teraz bym chciała dalej :D

lola881

Hej, a dostałaś moje wiadomości na priv? Bo gdy tamten temat przekroczył 1000 postów, to chciałam do Ciebie napisać, ale nie wiedziałam gdzie, żebyś to zobaczyła, więc wysłałam zwykłą wiadomość. A właściwie dwie. Jedną o finale PLL (że przewidziałyśmy w dużej mierze zakończenie :P) i drugi o tym, że zaczęłam oglądać Kamuflaż.

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Tak właśnie ten o Kamuflazu widzialam wczoraj. Zapomnialam Cie uprzedzić, że serial się psuje, ups :D:D Zawsze mnie posłuchasz wtedy kiedy nie trzeba, haha :D ja przerwałam, ale skoro będę miała z kim narzekać to może do niego wrócę :P a jak Ci sie podoba i w ktorym jestes miejscu?:)

Wiadomości odnośnie PLL nie dostałam :( a dużo napisałaś? bo dłuższe wiadomości nie przechodzą :(
Wszystko przewidziałyśmy, ten serial jest już tak mega przewidywalny, że szok. Tak mi się chciało śmiać jak się okazało, że ten doktorek za tym stoi, byłam go pewna na 90%, niesamowicie się rzucało w oczy, że jest z nim coś nie halo. Niektórzy już popadli w taką paranoje z tymi maskami, że czytałam czyjs komentarz odnosnie tego, że to był na pewno Wren w masce Elliotta :D ta i na maske założył sobie kolejną maskę, żeby ukryć poprzednią :P uśmiała się z tego nieźle :D w każdym razie ciekawi mnie w ogóle kto wciągnął Hanne na wieże kościoła skoro Elliott i bliżniaczka byli w domu. Pewnie mają jeszcze jakiegoś pomocnika. Zdziwił mnie też fakt, że Ali tak od razu dała się zamknąć do szpitala, najpierw bym raczej na wizytę do psychiatry się udała, no ale w tym serialu zamykanie się w szpitalu psychiatrycznym jest popularne :D Co do romansów, które tak poruszyly opinię publiczną :D Ezaria, moje odkrycie sezonu, pierwszy raz im kibicowałam, ale strasznie szybko się to potoczylo, miałam nadzieje na jakies wolniejsze zbliżanie się do siebie, strasznie wszystko przyspieszyli w tej polowie sezonu. W ogole duzo osob pisze, że Aria przeciez zrobila sobie przerwe ze swoim nowym chlopakiem, hm... ja jakoś tego nie wyłapałam. Albo nieuważnie oglądam ten serial (co jest bardzo możliwe:D) ale inni nadinterpretowali :D Ale ogólnie jestem za Ezarią, więc spoko. Co do Haleba to nie będę Cię może denerować :D a;le wiesz,że ja ich kocham, a scena ze flashbacków moim zdaniem bardzo ładna. Podobała mi się bardziej niż wspomnienia Spoby. Teraz jak się zaczęło dziać to tyle trzeba czekac:/

lola881

Co do Kamuflażu obejrzałam dopiero dwa odcinki (musiałam wyjechać na parę dni, ale na pewno wrócę do oglądania). Główna bohaterka podbiła moje serce, trochę się bałam, że będzie zgrywać nie wiadomo jaką twardzielkę, a takich zarozumiałych babochłopów "co to nie ja" nie lubię w serialach, więc byłam pozytywnie zaskoczona. Mam też słabość do tego niewidomego chłopaka, bo aktora pamiętam z serialu "Wyspa Harpera". Co do fabuły, to zaciekawiła mnie tajemnica byłego faceta (tego z plaży), ale trochę się obawiam, czy przy dalszych odcinkach się połapię z tymi wątkami politycznymi, bo średnio się znam na pracy służb specjalnych itp.

Co do PLL, to finał generalnie nie był zły, tylko że żadna scena mnie w sumie nie zaskoczyła - i "wielki powrót" Haleba i Ezrii, i to, że bliźniaczkę ma pani D., i Eliot (ten upadek Ali z poprzedniego odcinka i jej halucynacje - od razu wiedziałam, czyja to sprawka), i wygrana Jess w wyborach, i to, że plan "złapania" A spełznie na niczym, a A "ukradnie" Hannę.... Nie zaskoczyło mnie również to, że znowu zostajemy z milionem pytań - bo nagle pojawiła się jakaś tajemnicza osoba A.D., nadal nie wiemy, kto zabił Cece i kto tak chciał, żeby Kłamczuchy wystawiły mu zabójcę... za to mamy kolejnego członka rodziny D. xDDDDD

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Główna bohaterka jest naprawdę bardzo fajna, ale Auggie to jest mistrzostwo świata, najlepsza postać, uroczy, przystojny, achhh, może w pierwszych odcinkach jeszcze nie jest takim ciachem, ale dalej to już wzdychałam za każdym razem kiedy pojawiał się na wizji :D Co do wątków to nie sa jakieś bardzo skomplikowane, ale mnie trochę zaskoczył fakt, że jest to aż tak niewdzięczna i niebezpieczna praca. Tzn. jasne, że słyszałam wiele razy o tym, że jakiś tam agent został złapany na obcym terytorium i że od razu trafił do więzienia itd. Ale jakoś nigdy tego tak nie analizowałam, że dla jednej strony jest to praca dla dobra państwa, a dla drugiej strony jest to poważne przestępstwo i szpiegostwo. No i w gruncie rzeczy jak dadzą się złapać to mało kto się do nich przyzna i będzie o nich walczył. Ciekawa jestem czy jakiś ship będziesz miała :) Niestety muszę Ci powiedzieć (czego się dowiedziałam póżniej dopiero) że serial tak naprawde nie był skończony. Z tego co wiem to jest tam jako takie zakończenie, ale raczej wszyscy byli nastawieni na kontynuacje.

No tak, to prawda, zaskoczenia zero. Wszystko można było dosyć łatwo przewidzieć, ale mimo wszystko sporo sie działo i ja jestem teraz bardzo ciekawa co dalej :)

lola881

Do Auggie nie musisz mnie przekonywać, od pierwszej chwili pokochałam jego postać, a że aktor jest ciachem, to wiem już po innych jego rolach. Niby nie jest jakiś super hiper mega męski, przystojny i seksowny, ale ma w sobie coś niepowtarzalnego. Ciekawa tylko jestem, czemu serial się zepsuje i czemu przestałaś oglądać. Nawet nie wiedziałam, że serial jest skończony, myślałam, że wciąż go kręcą, ale w obawie przed spoilerami żadnych informacji nie szukałam.

No niestety, co do PLL też jestem oczywiście ciekawa co dalej :P Zwłaszcza, że ta połówka sezonu była taka jednak trochę na łapu capu - dużo rzeczy zaczęli i szybko poszło z tym przeskokiem czasowym, nowymi parami, nawet niespecjalnie był czas na A (czy jak on/ona się teraz zwie). Ale oczywiście już zdążyli podejrzewać Ezrę, Byrona, Sarę i Melissę :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

A tak w ogóle to SaB się kończy :( ostatni sezon i chyba tylko 10 odcinków, a co jeszcze gorsze to Lizzy napisała, że series finale będzie w...2017! Czyli sezon ruszy najwczesniej pod koniec roku!!;(

lola881

SaB wraca dopiero w 2017 jest już oficjalne info
"The upcoming fifth season of Switched at Birth, which includes the milestone 100th episode, will be the final season for the Peabody Award-winning series," the network confirmed to E! News in a statement. "The 10-episode season will finale with a special 90-minute episode."

https://twitter.com/Lizzy_Weiss/status/711024542295003136

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

Strasznie długo trzeba czekac :( aż dziwne, bo już kręcą od jakiegoś czasu. I długo chodziły plotki, że zacznie się w kwietniu 2016, a teraz nagle 2017. I szkoda, że już koniec, bo to jeden z moich ulubionych seriali i miałam nadzieję, że się nigdy nie skończy :D

lola881

No długo, tym bardziej, że premierę kilka razy przesuwali.. Ale dobrze, że będzie ten finałowy sezon, bo już się bałam, że zostawią to tak jak jest. To jeden z nielicznych moich seriali ostatnio, które zaliczę do końca, a nie porzucę po kilku sezonach. Mimo wkurzającej mnie Daphne wytrzymam do samego końca :P No i trzeba przyznać, że serial przez te wszystkie sezony trzymał poziom, przynajmniej moim zdaniem.

lola881

No długo, tym bardziej, że premierę kilka razy przesuwali.. Ale dobrze, że będzie ten finałowy sezon, bo już się bałam, że zostawią to tak jak jest. To jeden z nielicznych moich seriali ostatnio, które zaliczę do końca, a nie porzucę po kilku sezonach. Mimo wkurzającej mnie Daphne wytrzymam do samego końca :P No i trzeba przyznać, że serial przez te wszystkie sezony trzymał poziom, przynajmniej moim zdaniem.

lola881

Raaaany, ale dziwne. Ciekawe, jak w ogóle do tego doszło, że taka długa przerwa, a potem tylko 10 odcinków. Jak chcieli ostatni sezon skrócić, to mogli chociaż go puścić od razu, tzn. jakoś teraz, w kwietniu. Hm, naprawdę dziwne. Szkoda bardzo, oczywiście wierni fani zaczekają, ale dla serialu samego w sobie to raczej słabe, bo sporo osób do 2017 to w ogóle zapomni, że coś takiego leciało.

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

I co i co, oglądasz dalej Kamuflaz? wkrecilas sie juz?:D ja mialam tak zakrecony tydzien, że ani jednego serialu nie obejrzalam, straszne! :D więc idę teraz nadrabiać :D

lola881

No właśnie też nie miałam ostatnio czasu, ale nadrobię :P

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

hej hej :) co słychać? Kamuflaz obejrzalas czy się poddalas?;) pisze, bo zaczelam nadrabiac Castla, nawet nie wiedzialam,ze jestem tak w tyle w tym sezonie...odcinki nawet spoko, chociaz mega juz namieszali z głównym wątkiem, ale co mnie ostatnio poruszylo to, że podobno zwolnili Stane i aktorke grającą Lanie tez. Niby krążą plotki, że Stana chciała za dużo kasy, z dugiej strony ponoć Filon dostaje duzo wiecej za odcinek niż ona, więc ma trochę racji. Niemniej, mimo że jakoś nie jestem mega fanem Beckett, to ten serial bez niej nie ma racji bytu. Ja nie wiem czemu oni to chcą ciągnąć...

haha zrzucenie eleny z mostu było epic, to prawie jak wyznanie miłości. nie dostrzegasz tego? ;p

użytkownik usunięty
minona291

Masz rację:D
Filmweb się sypie

no właśnie widzę,że się sypie, nie dodało mi jednego posta wcześniej i po kilku razach zrezygnowałam ;/ a już wyżej zdążyłam oskarżyć teki o wchodzenie na forum w stanie wskazującym xD
pewnie znów coś ''ulepszają''

użytkownik usunięty
minona291

Ja też mam problemy z postami, nie mogę otworzyć powiadomień w "kapeluszu" i 15 minut dodawałam film do bazy:D Ale nic nie pobije tego co miałam nie tak dawno temu, że parę razy zalogowało mnie na cudze konto. Po odświeżeniu strony wszystko wracało do normy.Nie wiem czy się czymś takim spotkałaś:P

w tej chwili mój czarodziejski kapelutek zadział i się otworzył, ale to pewnie przypadek, bo jeszcze kilka minut temu miałam tak jak ty.
na czyjeś konto? nie, pierwszy raz słyszę, ale musiało im się ostro popiepsyć coś z tym ulepszaniem. ciekawe kiedy wszystko wróci do normy?

użytkownik usunięty
minona291

Nie wiem, strasznie im zależy na ulepszaniu strony, a bazy filmowe wieją pustkami. Większość rzeczy i tak muszę sprawdzać na imdb, bo tu 5 lat czekasz na zaakceptowanie obsady/opisu itp. Nie wiem kto zagrał w filmie z 2011 roku, ale wiem że 12 osób "lubi" serialowe! Piszcie, nie bójcie się:D

jakoś nie widzę tych zmian na lepsze. dla mnie coraz gorzej się korzysta z tej strony i dlatego wchodzę tu tylko by sobie coś tam czasem naskrobać lub przeczytać to i owo. ale tak ogólnie, to głębszych informacji na temat filmów szukam gdzieś indziej.

to ja dałam tych kilka lajków, bo jak głupia myślałam, że dzięki temu temat wypłynie na główną i nie będę musiała wciąż klikać w ramkę z ''najnowsze posty'' skoro przez jakiś czas powiadomienia wczoraj nie działały ;p

użytkownik usunięty
minona291

Ja tu chodzę żeby zaznaczyć obejrzane filmy i seriale (chociaż z tymi serialami też porażka, bo mi w kokpicie nie wszystko się wyświetla:/). A informacji to niestety trzeba szukać gdzie indziej.

Czyli nas nie lubią:D Nie wiem właśnie od czego to zależy. Ilości wejść, komentarzy, lajków? :/