Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Kiedy rok temu zacząłem oglądac Pamiętniki wampirów, serial wydawał mi się świeży, zaskakujący, pełen wartkiej, przewrotnej akcji i ciekawych postaci. Polubiłem takie wampiry. Jednak niedawno wróciłem do tego serialu, zainteresowany drugim sezonem. Już w pierwszym odcinku wiele się działo, wątki urwane pod koniec drugiego sezonu zostały przedłużone. Tyle że tym razem odnoszę wrażenie, że oglądam coś kiczowatego, dziecinnego, łatwego. Nie ma napięcia, a suspens jak w telenoweli. Ciekawa i zaskakująca postac Damona nagle wyblakła, spłyciała. Wiem też, że nikt z bohaterów nie zginie, nie stanie się z nim nawet nic strasznego, bo zaraz jakiś macho-wampir przybędzie i uratuje. Chyba z tego wyrosłem, może to jest dobre dla 12-15-latków albo ludzi, którzy na zawsze pozostają dziecmi. Chciałbym się dowiedziec, czy ktoś ma podobnie. I zanim napiszecie w temacie, proszę, byście napisali swój wiek, co potwierdzi lub zaprzeczy moim założeniom.
Przy okazji poruszę kwestię tematyki serialu. Pomijając fakt, że niektóre rozwiązania są bardziej niż karygodne - np. ochronne pierścienie czy wiekowe wampiry spragnione edukacji szkolnej - film jest "łagodny". Wspomniałem o tym wyżej, ale przypomnę, że nic wstrząsającego się w nim nie dzieje. O niebo lepsze jest True Blood - bardziej krwawe, pomysłowe, więcej seksu, wampiry mroczniejsze, więcej fantastycznych postaci. Ponadto ten serial robi się tak wypaczony, że aż mi go zal. Zatem podam przykład: Caroline przemienia się w wampira i zabija człowieka. Żałuje i płacze, ale czy tego powinny uczyc filmy? Zabijania? Przecież to młodzieżowy serial, więc powinien byc mądrzejszy. Dlaczego nie można pooglądac na przykład Joan z Arkadii, pouczającego dramatu z przesłaniem. Jeszcze obsada do bani. W 1 sezonie Ian jakiś sobie radził, te jego minki i w ogóle, ale teraz i on jest przeciętny. Marnuje się w tym filmie. Tak więc jestem rozczarowany...a może dorosły po prostu.

Osobowośc to podstawa, jak facet nie jest wygadany, inteligentny i bezczelny to może wyglądac jak mój kochany Johnny Depp i niestety ale nie zaimponuje mi;P

alien_2

Ja tam lubię wygadanych xD
Ale żeby nie było, naprawdę nie jestem aż tak płytka. Tylko do Iana mam słabość niesamowitą :D

Evarini

Ja tak miałam dłuuugo do Johnnego Deppa i Leonardo di Caprio:D w odwrotnej kolejności;P Sam Ian już nie, ale Damon tak:D Mam do niego słabośc pomimo że jest morderczym, niemoralnym i brutalnym gnojkiem:D

użytkownik usunięty
alien_2

Oj ja do Dżonego mam nadal słabość :D Nie tylko z wyglądu, ale też głosu... jak on śpiewa to się rozpływam;) Szkoda, że tylko jednorazowo dla Burtona to zrobił:P

No... będzie na co popatrzeć xD

Evarini

Popatrzec to ja sobie mogę w Zoo na pawiany:P albo na Damona w serialu:D

użytkownik usunięty
Sawyer

Ja właśnie pomalowałam sobie paznokcie kolorem krwi Bonnie :D

Oczywiście, krwi magicznej, z nosa?

użytkownik usunięty
Evarini

Oczywiście, nie innej;)

hehehe o nie, gdyby Bonnie tak pomalowała ludzie by myśleli że dłubała w nosie;P Przypomniałaś mi że mam tragiczne paznokcie ale nie chce mi się wstac nawet po pilniczek;P

użytkownik usunięty
alien_2

Ja nienawidzę zmywać paznokci więc sięgam po zmywacz tylko w sytuacji wielkiego kryzysu:D

tez nienawidzę ale jeszcze bardziej nie lubię jak mam pomalowane do połowy więc przezwyciężam to w sobie;p a paznokcie malowac bardzo lubię:D

alien_2

A ja zmywać nie muszę, bo nie maluję.
Fajnie, nie? xD

Sawyer

Gdybyś malował to byłoby co najmniej dziwne:P

alien_2

Ale przynajmniej nie mamy wątpliwości, że wszystko z Sawyerem w porządku ;)

Evarini

Ha!
To skoro już jestem normalny, moge wrócić do wyrywania serc, skręcania karków, picia krwi młodych kobiet i zauroczania wszystkich napotkanych na drodze. xD

Sawyer

Dokładnie! Skąd wiedziałeś, że o taką normalność mi chodzi? :D

Evarini

A nie wiem, jakoś tak... poczułem, że się wszyscy rozumiemy! xD I nikt nie będzie mnie osądzał :P Wręcz przeciwnie, będziecie mi kibicować! xD

Sawyer

Ty się tak nie ogłaszaj jako wampir bo jeszcze zabłądzi tu jakaś fanka z forum Zmierzchu ( a tam serio siedzi same gimnazjum) i wtedy już się nie opędzisz;P

alien_2

Ale ja bym nie błyszczał na słońcu xD
Ja musiałbym pierścień nosić :P Albo byłbym kozak jak Mick i chodził po słońcu za dnia, ale w ciemnych okularach - bo razi te z Moonlight po oczach i troszkę osłabia, ale nie spala. Ogólnie to polecam Moonlight - dobry serial, tylko 16 odc. bo ucierpieli na strajku scenarzystów.

użytkownik usunięty
Sawyer

A idź, jakbym nie miała czego oglądać:P

Naprawdę świetne jest Moonlight. Postacie są super i fabularnie to dobry serial. Wampir-Detektyw :D :D

użytkownik usunięty
Sawyer

But I don't have time for this :P

Znajdź kiedyś xD 16 odcinków, nie tak dużo xD

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Ja nie znoszę soboty (bo wtedy sprzątam) Poniedziałek jest ok... (ale nie ten jutrzejszy bo mam rozmowę kwalifikacyjną) bruuu.

Kandara

Ja w sumie z weekendu najbardziej lubię piątki xD Nie wiem czemu. :D
Niedziele schodzą za to najwolniej. Z reguły.

użytkownik usunięty
alien_2

A ja lubię :D

użytkownik usunięty
Sawyer

No i musiałeś atmosferę zepsuć :D

blush, atmosferę może zepsuć tylko Greg we własnej osobie ;)

użytkownik usunięty
Evarini

No tak, masz rację, cofam to co powiedziałam:D Jego zapowiedź to jedynie przedsmak :D

Oj, ale jeśli Greg tu zawita, to krucho z nami będzie...
Zostaniemy potraktowane jakimś moralnym esejem na 10 tysięcy słów, czy coś...

użytkownik usunięty
Evarini

Zawiało grozą... xD

dopiero wam powieje jak to przeczyta:P

alien_2

A mamy jakąś kryjówkę? xD

Sawyer

Nie, ten-którego-imienia-nie-wolno-wymawiać i tak nas znajdzie ;)

Evarini

"They're gonna hang me in the morning, before the night is done
They're gonna hang me in the morning, and I'll never see the sun." xD

Evarini

Nadzieja w tym, że będzie tutaj za pół godziny 500 wpisów i sami wiecie kto zrezygnuje z czytania:P i może wtedy mu umknie jak został podsumowany:P

alien_2

Ale nie zdziwię się, jak wchłonie wszystkie posty xD

Sawyer

i walnie jeden a konkretny;P miałam się uczyc i teraz już mi się nie chce;( Laleczka Chucky zrobi mi jutro krzywdę

alien_2

Ahahaha xD Wizja tego jednego, długiego posta, jaki może tutaj się pojawić... całkowicie cię zdeprymowała i zniechęciła xD W takim razie... wierzmy w Bonnie, tylko niech nie zemdleje xD

Sawyer

Jutro mam do przeczytania 5 ustaw, długośc mniej więcej taka jak posty sam wiesz kogo. Dobrze, że mam już wprawę w czytaniu takich długaśnych tekstów to mam nadzieję, że szybko mi pójdzie;p ale jutro już nie dam się wciągnąc na forum:D
ooo, własnie zobaczyłam że w wielkanoc będzie Titanic:D

użytkownik usunięty
alien_2

Oj, to oglądam po raz eeee... setny? :D

użytkownik usunięty
Sawyer

Uwielbiam Was xD

Ale poza mną i alien Bonnie też, nie?
Bo jak nie, to obudzisz się rano cała umazana w jej krwi. Będzie przez noc stala nad toba i piórka unosiła, krwawiąc przy tym jak ranna sarna xD

użytkownik usunięty
Sawyer

Ojej, że niby taka Bloody Boonie ?
Oczywiście, że uwielbiam również Bonnie i jej krew, i nos...

Nie wiem w sumie, co zrobiłem xD

sylar_217

Ale Wy jesteście pocieszni :D
Temat, wydawałoby się, bez potencjału i bez szans na utrzymanie się na górze, a tu proszę, trzy godzinki i już ponad 150 postów :D
A tymczasem mówię Dobranoc moi drodzy, duzi i mali, starzy i młodzi :) Jutro mnie cały dzień z Wami nie będzie, od 7 do 21 :( nie wiem jak wieczorem, po wejściu na filmweb, ogarnę te wszystkie posty :D mission impossible.

brawur

Zapomniałaś, że tu prawie same 21-letnie staruchy są ;)
Dobranoc :)

brawur

Hehe mnie jutro w ogóle nie będzie, we wtorek mam koło z administracyjnego:D dobranoc
a póki co siedzę i udaję że jutro nie nadejdzie;P

użytkownik usunięty
brawur

No widzisz, to taki nasz forumowy demotywator;)
Dobranoc, będziemy tęsknić:)