Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122883
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Kiedy rok temu zacząłem oglądac Pamiętniki wampirów, serial wydawał mi się świeży, zaskakujący, pełen wartkiej, przewrotnej akcji i ciekawych postaci. Polubiłem takie wampiry. Jednak niedawno wróciłem do tego serialu, zainteresowany drugim sezonem. Już w pierwszym odcinku wiele się działo, wątki urwane pod koniec drugiego sezonu zostały przedłużone. Tyle że tym razem odnoszę wrażenie, że oglądam coś kiczowatego, dziecinnego, łatwego. Nie ma napięcia, a suspens jak w telenoweli. Ciekawa i zaskakująca postac Damona nagle wyblakła, spłyciała. Wiem też, że nikt z bohaterów nie zginie, nie stanie się z nim nawet nic strasznego, bo zaraz jakiś macho-wampir przybędzie i uratuje. Chyba z tego wyrosłem, może to jest dobre dla 12-15-latków albo ludzi, którzy na zawsze pozostają dziecmi. Chciałbym się dowiedziec, czy ktoś ma podobnie. I zanim napiszecie w temacie, proszę, byście napisali swój wiek, co potwierdzi lub zaprzeczy moim założeniom.
Przy okazji poruszę kwestię tematyki serialu. Pomijając fakt, że niektóre rozwiązania są bardziej niż karygodne - np. ochronne pierścienie czy wiekowe wampiry spragnione edukacji szkolnej - film jest "łagodny". Wspomniałem o tym wyżej, ale przypomnę, że nic wstrząsającego się w nim nie dzieje. O niebo lepsze jest True Blood - bardziej krwawe, pomysłowe, więcej seksu, wampiry mroczniejsze, więcej fantastycznych postaci. Ponadto ten serial robi się tak wypaczony, że aż mi go zal. Zatem podam przykład: Caroline przemienia się w wampira i zabija człowieka. Żałuje i płacze, ale czy tego powinny uczyc filmy? Zabijania? Przecież to młodzieżowy serial, więc powinien byc mądrzejszy. Dlaczego nie można pooglądac na przykład Joan z Arkadii, pouczającego dramatu z przesłaniem. Jeszcze obsada do bani. W 1 sezonie Ian jakiś sobie radził, te jego minki i w ogóle, ale teraz i on jest przeciętny. Marnuje się w tym filmie. Tak więc jestem rozczarowany...a może dorosły po prostu.

brawur

Dobranoc xD

Sawyer

I ja się żegnam z Wami. Dobranoc, moi drodzy :)

Evarini

Dobranoc :D

użytkownik usunięty
Evarini

Dobranoc;)

sylar_217

Dobra, ide się uczyc na jutrzejszą poprawkę, bo jak nie ogarnę to laleczka chucky rozwali mnie wzrokiem. dobranoc

użytkownik usunięty
alien_2

Powodzenia;)

alien_2

Dobranoc :D

Sawyer

I ja również zbieram się do spania, do tego tenisa trzeba wypocząć. Buziaczki :*

użytkownik usunięty
Sawyer

Dobranoc ;) :*

Jest 3 w nocy, ogarnęłam contract law:D jutro zobaczymy na ile. teraz mogę iśc spac, dobranoc po raz drugi:D
widzę, że wszyscy już śpią:P

alien_2

ale tu natłukliscie postow :D

ocenił(a) serial na 5
red_nails

Ja to dopiero dziadkiem jestem. Mam 22 lata. :D
Wy oglądacie Klan, M jak Miłość i Na wspólnej, a ja ostatnio przegapiłem najnowszy odcinek mody na sukces, a podobno dużo akcji było. :P
No, ale według standardów autora to jestem jeszcze dzieckiem. Ponieważ? Hm, ponieważ jeszcze w tamtym roku czytałem mangę "Sailor Moon", a dwa lata obejrzałem całe Anime (Zaległości). \o/ Ogólnie jestem fanem mangi i anime, a to w końcu "bajeczki" więc jestem dzieciak jak nic. :P
Poza tym na jednym fotelu u mnie siedzi pluszowa panda, która ma ponad metr wysokości i metr szerokości. To ci dopiero pluszak. :D

użytkownik usunięty
wilkszary

No to jeśli w tym wieku oglądasz takie rzeczy... to znaczy, że nigdy nie dorośniesz. Tak rzekł autor tego zacnego wątku:D W takim razie możesz śmiało wstąpić do naszego klubiku:D

wilkszary

Też mam wielkiego pluszaka, co gorsze, ja mu nadałam imię:D Jest Bobik:D Mam tez 3 inne misie, które dostałam na urodziny na 18- Fredzik i Kazik i Zosia :D

użytkownik usunięty
alien_2

Ja miałam kiedyś pluszaka królika co się zwał Zdechlak ;)

Jak uroczo;P Moje pluszowe zwierzątka zawsze miały takie imiona, że lepiej nie powtarzac, bo wyjdzie że mam jeszcze mniej rozumu niż sądzi autor całego tematu.

red_nails

Bardzo przyjemnie czytało mi się Wasze posty po tym okropnym dniu w wychwalanym powyżej liceum:) i dodam od siebie, że mi także nie przeszkadza opinia infantylnej.

ocenił(a) serial na 5
Madeleine_filmweb

Jednak jak się trochę przesłodzę, to staram się obejrzeć coś poważniejszego i mroczniejszego. :D

użytkownik usunięty
wilkszary

Nie za mały jesteś na takie rzeczy ? :D

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

Jakim liceum ? :D

Zaliczyłam angolaaa:D :D Laleczka Chucky sprawdziła mi kartkówkę i powiedziała że nie powie mi czy zdałam czy nie bo według zasad powinnam sie dowiedziec na kolejnym dyżurze czyli po świętach. Co za su ka:D Ale jak tak powiedziała od razu wiedziałam, że zdałam:D Powiedziała mi 2 godziny później na zajęciach;P Bolało ją to, już mnie wiedźma jedna nie usadzi:D Nie ma prawa, ktoś kto rozumie dialogi w Pamiętnikach wampirów nie może miec 2 z angola;D

użytkownik usunięty
alien_2

Gratuluję ! :D Laleczka Chucky is loser :D

gratulacje :) ja tez mam taka "ukochana" pania u siebie w szkole. niestety przede mna jeszcze dwa egzaminy u niej :/

Ale żebyś widziała jej minę:D Zrobiła mi trudniejszy test niż był poprzednio ale dałam radę:D To na pewno dzięki brakowi napisów do serialu.

użytkownik usunięty
alien_2

No widzisz, nie ma to jak nauka angielskiego z Pierdzi Mączkiem :D

Hehe, lepsze niż Mazi:D Nie wiem czy pamiętacie takiego wielkiego zielonego włochatego potwora który uczył angielskiego:D Był mniej więcej tak mroczny jak Damon;P

powinni takie podreczniki stworzyc "angielski z pierdzi maczkiem". juz widze okladke oczyma mej wyobrazni ;)

red_nails

Tak! Albo na angielskim oglądac jego kwestie z VD.

Madeleine_filmweb

ostatnio pisałam coś po angielsku gdzie było zdanie I'm not but my ktośtam does, od razu widziałam scenę jak Damon mowi Elenie że ją kocha ale na nią nie zasluguje but my brother does:D Takie rzeczy zapadają w pamięc;)

alien_2

Wzniosłe momenty;) ale przekleństwa też:D

użytkownik usunięty
red_nails

Hah, zadanie maturalne:
Zapoznaj się z rodzajami zmarszczek na czole w tabeli (A-F). Usłyszysz dwukrotnie wypowiedzi Pierdzi Mączka. Na podstawie usłyszanego bełkotu Pierdzi Mączka zdecyduj, które rodzaje zmarszczek pasują do konkretnych wypowiedzi.
Wpisz odpowiednie litery w kratki. Za każą poprawną odpowiedź otrzymasz kielich krwi Bonnie.

teraz to mnie rozwalilas :D

hehe tych jego zmarszczek już nawet botox nie usunie...

sądzę że gdybym dostała pytanie dopasowac zdania do bohaterów którzy je wypowiedzieli to trafiłabym 100% bo widziałam już większosc odcinków tyle razy że mogę cytowac:D W zmarszczkach Pierdzi mączka nie jestem dobra bo skupiam sie na Damonie:D

alien_2

To są właśnie plusy braku "the best" napisów:D

alien_2

Gratulacje:D
Niestety czasem można spotkac na swojej drodze "tego typu ludzi". Ale masz teraz za to satysfakcję:D

ocenił(a) serial na 2
sylar_217

kolejne gówno takie samo jak zmierzch groza nudą jak można to oglądać już ciekawsza jest etykietka papieru toaletowego

ocenił(a) serial na 2
Kileeer

Jezu ile ludzi ogląda to barachło żal mi ich

Kileeer

Etykietkę znam już na pamięc, znudziła mi się. Etykietki wódki, piwa, wina firmy Pijany sen traktorzysty też i zostal mi tylko serial

ocenił(a) serial na 2
alien_2

jak człowiek może upaść żeby oglądać taki serial <szok>

Kileeer

Najwyraźniej niezbyt nisko, bo wciąż jestem jeszcze na powierzchni ziemi. Podobnie jak reszta.

ocenił(a) serial na 2
Evarini

wampirów i trupów w wilgotnej ziemi wasze klimaty emo ludzie

ocenił(a) serial na 2
Kileeer

oo masz zmienny temperament oglądasz dobre filmy i nagle takie nudy moja koleżanka tez to ogląda po paru odcinkach myślała tylko o tym i rzucała cyrklem w tych co mówili ,, to głupie,,

ocenił(a) serial na 10
Kileeer

Jak nisko człowiek musi upaść, żeby prowokować i obrażać innych, tylko dlatego, że podoba im się ten serial? Lubisz trollować - znajdź sobie stronkę o pokemonach albo konstruktywnie wydaj swój osąd na temat tego serialu.

ocenił(a) serial na 5
Maureen1222

Kileeer zmień teraz nick, bo już za dużo postów napisałeś na jednym nicku w tym temacie. :P Przecież tak działacie. :D
Potem człowiek nie może się w niczym połapać, bo zaniżacie ocenę jednym filmom, a filmom o tańczących murzynach dajecie same 10. Eh. :/

ocenił(a) serial na 2
Maureen1222

wiesz jak takie cos wyprzedza dobre seriale to się o tym pisze

ocenił(a) serial na 10
Kileeer

Obejrzałeś chociaż jeden sezon? Podaj mi, które "dobre" seriale są wyprzedzane przez "takie coś" ;) Eh, czemu na świecie tacy ludzie żyją...

ocenił(a) serial na 5
Kileeer

FilmWeb nie jest stroną, której ocenami dotyczącymi filmów można się w czymkolwiek kierować. Niestety.
Właśnie przez takie osoby jak ty, które zaniżają oceny z czystego chamstwa. ;)

ocenił(a) serial na 2
wilkszary

a ty taki święty inni jakoś krytyk oscarowe filmy

Kileeer

Nie brzmisz sensownie, koleś.
Kali mówić Polska język?