Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2267354

Slutty_Pumpkin

wywiad z ianem

http://www.youtube.com/watch?v=UzSbpxH350U

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60190480992/gorg-exclusive-s5-photo-of-nina -dobrev

fotka promocyjna z Niną

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60183235445

ekipa spotyka się przed kręceniem 5x06

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60185606085/paul-nyc-airport-sept-2013

Paul na lotnisku w sierpniu

Slutty_Pumpkin

i troszkę nowych spoilerów:
THE VAMPIRE DIARIES
PREVIOUSLY ON... | Stefan -- who was revealed to be Silas' doppelganger -- was locked up at the bottom of the ocean, Elena chose Damon, Katherine became human and Bonnie resurrected Jeremy (but remained a ghost herself).

COMING UP NEXT | The new season picks up three months later, following a (relatively) quiet summer. But this is Mystic Falls, so peace doesn't stand a chance, particularly with Silas posing as Stefan. “We're going to explore this phenomenon of the doppelganger and how and why they exist in our mythology,” teases executive producer Caroline Dries, who also previews the arrival of a “legitimately Bigger Bad” down the road who is “scary and creates a new dynamic.” On the romance front, Elena and Damon's honeymoon period could be disrupted by her friendship with a fellow college student (played by Melrose Place's Shaun Sipos), while Caroline remains focused on Tyler even as she connects with upperclassman Jesse (Greek's Kendrick Sampson). Speaking of Tyler: While the EP won't reveal when the hybrid returns, she does promise it will be “in a very beautiful, appropriate moment” -- and with “a little bit of attitude” about needing Klaus' OK. Lastly, Bonnie and Jeremy experience some connectivity issues that not even AT&T MiFi can resolve. Explains Dries: “The external conflict is, 'I can't touch you,' and the internal conflict is, 'I actually have feelings for you, but I can't talk to you about it.'"

TVLINE BONUS SPOILER | Mystic Falls' favorite busboy is getting a juicy storyline following his return from Europe. “[Matt is] not a peripheral character this season,” teases Dries. “He really has an interesting, intriguing storyline this year. We are introduced to it briefly in the season premiere.”

robb264

Z jednej strony dobrze ze skupiają się na starej gwardii i rozwijają teraz nalezycie ich wątki po opuszczeniu serialu przez Pierwotnych ...z drugiej strony Stefan siedzi w sejfie pod wodą.......

robb264

'I actually have feelings for you, but I can't talk to you about it.' - przeciez Beremy juz od dawna ma romantyczny charakter. Czy oni nie calowali się w finale czasami?

We're going to explore this phenomenon of the doppelganger and how and why they exist in our mythology,” teases executive producer Caroline Dries, who also previews the arrival of a “legitimately Bigger Bad” down the road who is “scary and creates a new dynamic - jeszcze nawet Silas nie zaszalal porządnie a juz następnego villaina chcą wprowadzic? Tyle straszyli Silasem i teraz okaze się ze to cienki bolek? Dobrzy scenarzysci nie muszą co chwilę wprowadzac większego zla. Dac pomniejszych villainów w drodze do Silasa + moze jakiegos villaina który móglby byc rywalem dla Silasa - typu Quatsiah - ale znowu jakis więszy wróg...WTF? W 6 sezonie bedą chyba walczyc z Duchem Świętym....

Slutty_Pumpkin

nowe zdjęcie Deleny:
http://tvline.com/2013/09/03/fall-tv-spoilers-2013-shows-ncis/#!45/the-vampiredi aries/

Slutty_Pumpkin

luuuulz

Ian nazwal Ninę swoją siostrą :d
http://niansomerhalder.tumblr.com/post/60193331786

Slutty_Pumpkin

KUR.WA - oczywiscie Elenka ma epickie przeczucia ze cos jest nie tak. Oby tylko to nie ona odkryla prawdę. Bo niby co? Katherine jako nieswiadoma niczego idiotka, która kupi gadki Silasa -a Elenka "bratnia dusza" która od razu wie ze cos jest nie tak? Niech sobie darują.

Any scoop on Stefan and Elena on Vampire Diaries? I'm still holding out hope for them! — Kendrick
NATALIE: I guess it's a good thing that my colleague Robyn Ross was on set this week to ask Nina Dobrev that question! She says that Elena's connection to Stefan will clue her in to the fact that something is not right with him (aka he's drowning at the bottom of the river.) "She has this weird feeling something is going on. It's this cosmic connection you have with someone that you've spent so much time with and I don't know if that will go away," Dobrev says. "She knows she's in love with Damon, but she still cares for Stefan and wants to make sure he's OK ... and when she finds out what he's been through, it's not easy for her."

ocenił(a) serial na 1
robb264

"(...) and when she finds out what he's been through, it's not easy for HER"

Dla niej... no oczywiście... tak jak przewidywaliśmy chyba zresztą - Świat się kręci wokół Eleny, to Stefan miał przerąbane, ale to Elenka będzie w centrum zainteresowania. Żal.

Slutty_Pumpkin

wlasnie dzisiaj myslalem nad tym zdaniem :D

"poszę pocieszcie mnie - tak mi smutno, czemu mnie to ciągle spotyka, to moja wina, to moja wina..." - bedzie przy tym pewnie ujadac tak mocno ze nawet sam Stefan bedzie musial ją pocieszac. LOL

ocenił(a) serial na 1
robb264

Zapewne tak właśnie będzie... coś czuję że Damon wyjdzie przy tym na palanta :)

Slutty_Pumpkin

Ja cos czuję ze w jednym momencie spadnie na nią wiadomosc o Bonnie i Stefanie - i wtedy kolejne male zalamanko nerwowe, gdzie bedzie próbowala zgrywac niewiniątko i zgadac cos w stylu "bylam taka samolubna bla bla bla" - tak by odwrócic kota ogonem i by wzbudzic sympatię.

A Damon w jakims sensie bedzie palantem? "Dobra dobra, juz go pocieszyłas - a co ze mną. Zajmij się mną" :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

"Ja cos czuję ze w jednym momencie spadnie na nią wiadomosc o Bonnie i Stefanie..." - Na pewno. I nawet się cieszę... niech spieprzą jej wkurzającym ujadaniem i histerią jeden odcinek a nie 2... Najlepiej info pod koniec odcinka "och nie, och nie <płacz>" I następny odcinek jak już zachowuje się w miarę normalnie.

No mniej więcej :D Nie no... żartuję. Myślę że po prostu będzie cholernie zazdrosny i takie tam. Kuźwa, dużo bym dala za to żeby Stefan i Elena nie mieli interakcji, bo np. Stef sobie tego nie życzy... ^^

Slutty_Pumpkin

Cos czuję ze będzie wiecej scen w stylu 4x19(jak SE sobie tancuje a Damon rzuca mordercze spojrzenie i potem idzie plakac w kącie) albo 4x21 (jak stoi z boku i patrzy jak jedno pociesza drugiego)....

niech się dzieje wszystko byle tylko nie te idiotyczne sceny z obawami/kompleksami Damona i te zalosne dialogi w stylu "nie zasluguję na nią/ i tak wróci do niego/ nie nadaję się na chlopaka/ jestem samolubny i się nie zmienię)

ocenił(a) serial na 1
robb264

No nie. Takiego obrotu sprawy to ja nie chcę. Stefan jako pół- warzywo i Elenka wielka pocieszycielka. Niech już sobie daruje, wybrała. To nie jej wina i w ogóle... nie miałabym żalu gdyby choć raz była wierna swojemu obecnemu chłopakowi :)

I w takich momentach wychodzi jakim świetnym chłopakiem jest Damon i ogólnie bad boy type. Jak ktoś po tak długim czasie nie umie się przed kimś otworzyć, opowiedzieć szczerze o uczuciach, to nie ma dla niego szans w związku, bo tą drugą osobę zniszczy.

robb264

No, jakoś mnie to nie dziwi. Teoretycznie to on był jej najbliższy przez długi czas, dobrze go znała, normalne że mogła zauważyć że jest coś nie tak. Choć Kath czy Damon znali go jeszcze dłużej . No ale pewnie że Elena :/ zawsze Elena

No i jeszcze to co zauważyła Slutty, że to będzie trudne dla Eleny. WTF?? Stefan leżał (ile? parę miesięcy?) pod wodą, w czasie gdy ona zabawiała się z Damonem i poszła na studia Ale to będzie ciężkie dla niej. Nie wiem czy śmiać się czy płakać :/

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60269744980/tvd-s5-press-interviews

Slutty_Pumpkin

wywiad z Paulem:
http://www.youtube.com/watch?v=V07S6AVB2So

robb264

wow ale Paul schudł. No juz trochę przesadził LOL

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie wiem o czym jest wywiad, ale ładne ma dłonie :)

Slutty_Pumpkin

wywiad akurat w kwestii TVD: silas/stefan/ human katherine

ocenił(a) serial na 1
robb264

Przewinęłam bez głosu po prostu. Nie wiem, umęczyły mnie te spoilery.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Zrobiłam to samo xD
Przyjemnie się na niego patrzy ;d

Slutty_Pumpkin

pararela :D
http://misskathgifs.tumblr.com/post/60278672912/2x04-5x01-requested-by-anon

ocenił(a) serial na 1
robb264

Cóż... Stefan głaszcze po policzku, Damon ciągnie za ręce :)

Slutty_Pumpkin

Też, włączyłam żeby popatrzeć jak Paul wygląda i zaraz wyłączyłam :)
Ja i spoilery nie żyjemy w zgodzie, ciągle o czymś zapominam, albo coś mylę i potem nie wiem kto ma być właściwie kim. Za dużo tych spoilerów.

Slutty_Pumpkin

wycinek z gazety - ZDJĘCIE TESSY i Silasa (jak mniemam) + jakas rozpiska o bohaterce

http://doppel-vision.tumblr.com/post/60289300143/tvd-s5-scoop-silas-and-tessa-or -stefan-and

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

http://thistvd.tumblr.com/post/60314234430/happy-24rd-birthday-katerina-graham-s eptember
100 lat :D

Jak tak patrzę na te gify (ten z "Kat" och maaatko :P), to muszę przyznać że potencjał Kat jest cholernie zaprzepaszczony w tym parszywym serialu ;/

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=7MMO_ALbYcE

krótki wywiad z Kat Graham - sliczna z niej dziewczyna. Tak myslalem ze 4x19 jej się spodobał - byla tam niezlym badassem :P

ocenił(a) serial na 1
robb264

Jedyne fajne sceny w tym odcinku to te z Bonnie. A Kat jest cudna :)

Slutty_Pumpkin

sądzisz ze ta Tessa ....bedzie "stanowic zagrozenie"?
http://doppel-vision.tumblr.com/post/60294475824/tessa-and-silas-stefan

ocenił(a) serial na 1
robb264

Myślę że tak ;/

Choć liczę na pewną "podmiankę" na jakimś etapie - Silas odpuszcza Kath i wyjeżdża sobie gdzies z Tessą, a Stefan... myślę że resztę znasz :)

Slutty_Pumpkin

Moze ta Tessa go wylowila i się u niej kuruje - cos w stylu Evy i Chucka z GG? I ciekawe czy to jest Stefan czy Silas?

Ten wywiad z Paulem - kiedy dziennikarz się go pytal o Stefka i co się z nim stanie po wyjsciu - to Paul dosyc niezgrabnie i niechcąco dal parę spoilerów - ze Stef nie bedzie mial po wylowieniu jakichs sprecyzowanych planów, ze bedzie glodny, ze mozliwe ze nie bedzie juz taki moralny, ze poczuje się odmieniony- jakby nie byl takim samym czlowiekem. + jak spytano o Kath- to powiedzial najpierw ze nie mial z nią wielu scen...a potem się poprawil ze jednak jakies mial (pewnie mial jako Silas a nie Stefan) - są na etapie 5x04/5x05 i myslą juz nad kręceniem 5x06

ocenił(a) serial na 1
robb264

W tym wywiadzie co go nie wysłuchałam pewnie :)

Zaczyna mi się wszystko pierdzielić... Jest ta Tessa, cholera wie czy znała Stefana czy Silasa, no i jeszcze ta Nadia która też ma mieć jakieś interakcje ze Stefanem czy też "Stefanem" no ale ona jest "zabezpieczona" przez Matta więc o nią się martwić nie trzeba. Chociaż fajna laska... eh.

Może Stefan posiedzi jednal dłuzej na dnie... no ale pewnie go Elenka jednak wyciągnie skoro są tacy połączeni i w ogóle ;/

Slutty_Pumpkin

tak - wlasnie w tamtym

bylo pytanie - czy miales sceny z Kath "with one character or another" -on powiedzial "not really......oh wait i ze mial interakcje jako jedna ze swoich postaci" - pewnie na początku pomyslal o Stefanie - dlatego "not really" - a potem przypomnial sobie o Silasie.

Moze Tessa miala kontakt z Silasem - oboje się pokłocili i ona teraz próbuje go pokonac - wylowila Stefka i bedzie chciala go jakos wykorzystac - moze bedzie jego mentorem czy cos? Gdyby to nie byl serial Plec, to bym mógl uwierzyc ze się obejdzie bez romasnu.... A jeszcze podkreslają ze jest piękna i egzotyczna....

No i kto ją inny weźmie? Matt/ Damon/Tyler/ Jeremy są zajęci....

Slutty_Pumpkin

No ale Kath ma znaleźć milosc - i raczej nie bedzie to Damon, bo Ian powiedzial ze Damona malo Kath obchodzi w tym momencie. Więc tylko Silas albo Stefan. (no chyba ze epicka Plec uwaza ze Matt powinien i Kath dostac LOL)

ocenił(a) serial na 1
robb264

A może Tessa znała jednak Stefana i teraz tak kompletnie z dupy go zaczęła szukać... no i na początku też się zmyli i Silas ją oszuka, a potem odnajdzie prawdziwego Stefana i będą razem knuć przeciwko Silasowi (w spoilerach też chyba coś było, ze laska nie lubi być oszukiwana, a jak ją Silas oszuka to się wkurzy...)

Tyler chyba zrobi out z serialu, tak czuję. Matt ma Nadię i niech się cieszy, bo to i tak dużo jak na jego możliwości... Julie litości, Stefan tonie, a taki Matt zalicza dwie seksowne panny :O

Boję się jednak, że Silas się w Katherine zadurzy... potem będą mieć pretekst by na ostatni sezon się pozbyć dwójki doppelgangerów hurtem - wyjechali w siną dal i "żyli długo i szczęśliwie". Może krew Silasa ją będzie mogła przemienić? Nie wiem. Chciałam Steferine :(

Slutty_Pumpkin

.. potem będą mieć pretekst by na ostatni sezon się pozbyć dwójki doppelgangerów hurtem - wyjechali w siną dal i "żyli długo i szczęśliwie" - równie dobrze mogą Silasa zabic w efektowny sposób, by złaczyl się ze swoją ukochaną.

A jak Kath dostala lek - to oznacza ze jest zbyt wazną postacią by tak po prostu wyjechac na zawsze. Albo przezyje w serialu do samego konca albo umrze w któryms finale w efektowny sposób. Nie wierzę tez ze jej nie odkupią przed smiercią.

Może krew Silasa ją będzie mogła przemienić? - tez tak myslę - krew Silasa to zaprzeczenie cure.

Boję się jednak, że Silas się w Katherine zadurzy. - tylko jak jeden pomoże odkupic drugiego jak oba to villainy :D ?

ocenił(a) serial na 1
robb264

"równie dobrze mogą Silasa zabic w efektowny sposób, by złaczyl się ze swoją ukochaną" - Panie daj. Na to liczę, niech chociaż jedna osoba w tym serialu pokaże jakąś piękną, ponadczasową miłość.

Myślę że Kath przeżyje już do końca, boję się jednak o podejście Niny - może nie będzie jej się chcialo grać i w ostatnim sezonie Kath jakoś wyślą gdzieś.

"Boję się jednak, że Silas się w Katherine zadurzy. - tylko jak jeden pomoże odkupic drugiego jak oba to villainy :D ?" - Dwa minusy dają plus ??? :D

robb264

A ja ci mówię że to będzie Damon. Zaczęła się era Damona - dobrego brata, któremu żadna nie może się oprzeć. I tym bardziej skoro Damona Kath ma nie obchodzić, to scenarzyści zrobią tak żeby to właśnie teraz się w nim zakochała, mimo że on ma ją gdzieś. Nie mówię że od razu że będzie mu buty czyścić ale będzie dla niego... "milsza" i on powoli będzie się do niej przekonywał, pewnie nie mówię że skończy się na Datherine, ale coś tam raczej będzie. Scenarzyści TVD zazwyczaj robią tu na opak. Ona/ona cię nienawidzi? Zakochaj się w niej/nim. Będzie epicko :/

robb264

Tessa jaka Tessa? To ta laska z łóżka Matta?

immortal13

Ok. Nadia jest od Matta. Więc kim jest Tessa? Chyba nie pierwsza Petrova? To ona będzie w serialu??

immortal13

Ok, już wiem.... chyba.. to ta co miała niby znać w przeszłości Silasa albo Stefana, tak??

immortal13

tu masz jej opis:
http://doppel-vision.tumblr.com/post/60289300143/tvd-s5-scoop-silas-and-tessa-or -stefan-and

Nadia ma miec trójkąt z Mattem(+ bedzie przez jakis czas jego kochanką) i jakis sekret o Pierwotnych który ma zdradzic Stefanowi/Silasowi.

Tessa to ta która ma miec cel w odnowieniu swojej dawnej milosci. Ma niby spotkac się z Silasem po dluzszym czasie rozłąki i ze to nie bedzie mile spotkanie.

robb264

Aaaa tak. To ta która jakimś cudem ma znać Silasa :/

Slutty_Pumpkin

przy okazji warto sledzic doppel-vision na tumblr - wkleja wszystko związane z TVD, a takze jakies fotki, wywiady, twitty ekipy.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Ale mi się chce śmiać. Jest taka histeria i spazmy że nie Ian i nie Bomer zagrają Greya że masakra...

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Co? Małolatom się nie podoba? A ja się cieszę niezmiernie że tym laskom wycięli taki numer :P Ciekawe tylko czy film zrobią w wersji soft, ze względu na wiek potencjalnej widowni :D