Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2267354

Slutty_Pumpkin

post dla mnie na spoilery - nie podpinac się pod niego! :)

ocenił(a) serial na 1
robb264

Z czystym sumieniem się pod niego podpinam.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Też mam raczej mieszane uczucia co do tej Tessy, ale nie mówię nie. Chociaż Steferine.... Julie ja błagam. O nic wcześniej nie prosiłam...

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Nie twierdzę, że nie ma talentu, bo przesłuchałam właśnie jeden jej utwór (wolę sprawdzić zanim ocenię) i ma dosyć dobry głos, aczkolwiek dla mnie ona i wymienione przez Ciebie Selena czy Hannah Montana (nie pamiętam jak ma na nazwisko) zawsze będą się kojarzyć z tymi durnymi produkcjami Disneya ostatnich lat - nic na to nie poradzę. Średnio mi się podoba to, że teraz producenci próbują ściągnąć widzów znanymi nazwiskami. Wcześniej serial sam się bronił, nie potrzebował tego typu promocji. Ale jak mówię: ją prawdopodobnie zniosę, gorzej z Lambertem. Nie dość, że nie podoba mi się muzyka, którą tworzy to irytuje mnie jego sposób bycia, bo o ile nie mam nic do homoseksualistów to mam do takiego obnoszenia się z tym. Mam na myśli to, że gdzieś kiedyś widziałam artykuł o tym jak to się całował na scenie z jakimś kolesiem. I nie chodzi o to z kim, bo czy to byłaby kobieta czy mężczyzna to miałabym takie samo zdanie, zwyczajnie uważam, że scena to nie miejsce na okazywanie sobie uczuć (podobnie jak nie lubię parad równości itd).

Mam nadzieję :D Są jakieś ważne newsy? Najlepiej jakieś o Paulu? O właśnie, fandom Nina&Paul nadal szaleje? xd

*wklejam tutaj, bo w poprzednim temacie już nie można ;d

rose_fw

masz tu promocyjne zjęcie z Paulem - podczas kręcenia spotu/lub sesji zdjęciowej
http://tvdhot.tumblr.com/post/59253670490

Paul okazuje się ze zagrał jeszcze w 2 filmwie - nie tylko Cufrew ale tez http://31.media.tumblr.com/fc051c63f3598907081dfe7c1dd21bad/tumblr_ms1i8g2Fku1r6 itsyo1_500.png

Nina zaczęla sledzic Paula na instagramie :d https://pbs.twimg.com/media/BSPjrPACMAA3aZy.png
Dala tez twitta.... http://24.media.tumblr.com/d5b1c03bea73cf22fcaca3415d2f5359/tumblr_mro3kacsru1ry ij2jo1_500.png

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Miley Cyrus... musiałam sprawdzić, bo mi z głowy wyleciało :D

Trudno mi ocenić jak tam się sprawa w Glee prezentuje, bo tak jak pisałam - nie oglądam. Wiem jednak, że ta nowa 2 jest dosyć sławna więc to takie ewidentne, że serial chce zdobyć na popularności sięgając po ich fanów.
Te Disneyowskie dzieciaki ogółem są utalentowane - nie mogę im tego odmówić, ale niestety mało to do mnie trafia... bo to takie sztuczne, plastikowe i z doklejonym na stałe usmiechem.

Lambert - pojęcia o gościu nie mam. Odcinam się raczej od newsów :D

Dobsley - pytanie do Robba, ja unikam tematu :D
Newsy? - nic takiego w sumie... ale robb przekleji spoilery na pewno jutro :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Lepiej bym tego nie ujęła! Utalentowane, ale plastikowe i sztuczne. Strasznie irytujące.
Ja o tym wiedziałam, bo znajoma swego czasu była dosyć mocno zakręcona na jego punkcie ;/ Może to i przez to nie mogę już patrzeć na jego zdjęcia, co za dużo to niezdrowo. Swoją drogą to co go tak do seriali ciągnie? Już go w PLL widziałam, a teraz Glee.. (błagam, niech to jednak będzie epizodyczna rola, bo się chyba pochlastam jak przez niego będę zmuszona przestać oglądać mój ulubiony serial ;D).

rose_fw

do tego:

sesje zdjęciowe z 4 sezonu, których idioci nie udostępnili wczesniej
1) http://vampirediaries.pl/10279-nowe-zdjecia-promocyjne-4-sezonu-tvd-2
2) http://vampirediaries.pl/10325-kolejne-zdjecia-promoujace-4-sezon

bloopersy 4 sezon (duzo Paula)
http://vampirediaries.pl/10392-wpadki-z-4-sezonu-tvd

wycięte sceny (jedna to rozszerzona scena SE z 4x04, jedna ze Stefanem z 4x21, i jeszcze Deremy)
http://vampirediaries.pl/10418-wyciete-sceny-z-4-sezonu-tvd

ocenił(a) serial na 5
robb264

O jak miło popatrzeć znowu na zdjęcia Paula :D
Rozwalił mnie screen z twittera - Nina following Paul xd
Tak coś czułam, że na Ciebie będzie można liczyć jeśli chodzi o newsy, dzięki za wklejenie! Dokładniej poprzeglądam później, bo się zabrałam za Rocky Horror ;D

rose_fw

I jeszcze ktos opisal co bylo na filmiku usuniętym przez Ninę z Instagram:
Nina shook her ass on Paul when they were dancing, and Nian shippers were being hateful in their comments, so she deleted it. Wesvitto shippers probably weren't pleased either.

ha ha :d

rose_fw

i jeszcze sesja Paula - juz jakis czas byla - ale nie pamiętam kiedy zrobilas sobie przerwę z filmwebem

http://vampirediaries.pl/10234-paul-wesley-dla-magazynu-fashionisto

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

A nie mówiłam, że to pytania do Robba :D Nawet nie planowałam szukać :D

Slutty_Pumpkin

Tylko ja nie widzę jak ta Tessa by się miala zakręcic przy Stefku. Wyjdzie z wody i zacznie na poczekaniu szukac nowej dupy? Jakby chociaz to ona go wyciągnela z wody - ale nie sądzę. Zwlaszcza ze Katherine nie ma samotnego wątku - bedzie musiala wchodzic w interakcje z innymi bohaterami - na bank z Damonem, więc i ze Stefanem tez bedzie. Poza tym ta Tessa bedzie chyba powiązana z Silasem - moze uzyją jej w retro. Ma sceny z Nina w 5x03

ocenił(a) serial na 1
robb264

No to tego się trzymam. Ogólnie mogliby nie przesadzać z tymi nowymi bohaterami, mam nadzieję że nie popełnią tego samego błędu co z Pierwotnymi - oby proporcje im się nie zatraciły w screen time.

Slutty_Pumpkin

Interviewer: Is there any chance for Elena and Stefan to get back together in Season 5?
Paul: Unless she rents some scuba gear and decides to go to the bottom of the quarry where he is locked, it seems unlikely.

Ink Magazine

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ciekawe czy najpierw Silas się ujawni i zaczną szukać Stefana czy znajda Stefana i skapną się, że Silas nim nie jest...?
I czy sejf sam jakoś wypłynie na powierzchnię czy będzie właśnie trzeba po niego zanurkować? Może zakochana parka będzie sobie pływać w świetle księżycowego światła... :P

Slutty_Pumpkin

Tu jest wiele 'ale'

- bedą miec przygotowany pierscien czy akcja ratunkowa w nocy
- Stefan bedzie przypadkowo uratowany czy ktos z jego przyjaciól zaplanuje pomoc
- czy Stefan odzyska przytomnosc czy zdolają go 'zabezpieczyc' i przeniesc w inne miejsce - czy trzeba będzie go sztucznie zywic czy sam się dopomni o krew

Jestem niemalze przekonany ze najpierw dowiedzą się o Silasie a potem dopiero pomyslą o Stefanie - bo jakze by inaczej? Po co szukac kogos, kto nie ma statusu 'zaginiony'. Jezeli Silas bedzie podawal się za Stefana, to po co szukac Stefana.

Cos czuję ze znajdzie się jeden wspanialy 'ktos', który okaze się mniejszym debilem niz reszta i na wlasny koszt zacznie ratowac Stefana, gdzie cala reszta bandy kretynów bedzie zyla w blogiej nieswiadomosci. Jezeli chcą wersję 'neutral' - to Jer z Bonnie go uratuje. Jak wersję 'romantic' - to bedzie to Elena/Katherine (i moze niestety Caro). Jak chcą wersję 'hero bro' - to bedzie to Damon.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Byle nie Elena lub Damon, to byłoby straszne. Później Stefan musiałby mieć u nich dług wdzięczności bla bla bla.

rose_fw

No to się zgadzamy :D

Nie chcę tez Eleny - "Matki Teresy", która nagle zrobi się jakas troskliwa i zacznie biegac do Stefana, pokazując jak bardzo jej zalezy....mącąc przy tym Stefanowi znowu w glowie. Nie chcę, by Stefan robil za przeszkodę dla związku Deleny - w takich scenach wspólczucia/litosci nie ma nic romantycznego - ale bedą sluzyly tylko, by napsuc krwi Damonowi, który znowu bedzie się bal ze Elena wróci do Stefana.

niech juz nie biją zdechłej klaczy (czyli SE) i dadzą Stefanowi przerwę od kochanego baciszka i jakze wielce zatroskanej Elenki - enough is enough

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja tam coś czuję, że go odnajdą przypadkiem. Możliwe, że do tego czasu będą już wiedzieć o Silasie, ale coś mi się nie widzi zaplanowana akcja ratunkowa. Może Stefan jakoś sam się wykaraska z tego sejfu... może silny prąd rzeki roztrzaska go o skały albo coś w tym stylu i później jakoś zdoła o własnych siłach doczołgać się do lasu i tam dopiero KTOŚ go znajdzie ^^

Slutty_Pumpkin

przypadkiem akurat wtedy sejf się rozwali, gdy Katherine bedzie w poblizu :D ?

ha ha ha

To się nazywa zrządzenie losu...przeznaczenie :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Cóż... to się nazywa perfect timing :P

Slutty_Pumpkin

Trochę mi to przypomina scenę z Robin Hooda :D

http://www.youtube.com/watch?v=GwZidG3Mcpk

perfect timing

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hahaha <3

Obstawiałam inną wersję :D

Slutty_Pumpkin

W 5x02 bedą wlasnie gdzies w poblizu miejsca "pochówku" Stefana. Kręcili sceny nad tym wodospadem.
Myslę ze to jakas wycieczka czy cos, w której weźmie udzial Delena, Stilas, Jeremy etc.

Mozliwe, ze kiedy Silas odłączy się od stadka..gdzies tam w nocy...to sam jeszcze raz zajrzy do sejfu, by cos zlaleźć - albo jeszcze pogrzebac Stefanowi w glowie - by zdobyc jakies informacje/wspomnienia. I wtedy gdzies przypadkiem Katherine ukryta w krzakach to zauwazy (stąd te 2 jej zdjęcia - jedno "bitchy" kiedy blądzi po lesie i jedno "sad" gdy juz dowiedziala się prawdy).

ocenił(a) serial na 1
robb264

Moga też dać po prostu taką zmyłkę... DE już będzie tak blisko Stefana, cała w skowronkach, szczęśliwa i w ogóle... a kilkadziesiąt/kilkanaście metrów dalej Stefan leży pod wodą. Już będzie wyglądało jakby mieli go przypadkiem odnaleźć, a to się nie stanie... I ich moment szcześcia bedzie ukazany na tle cierpienia Stefana - as usual.

Slutty_Pumpkin

Widzialem ten motyw w innych filmach - tak blisko a tak daleko. I ten kontast Deleny i Stefana. Bardzo mozliwe ze tak będzie. Ale chcialbym by na koncu odcinka KAtherine dokonala czegos czego inni nie potrafią. ....as usual. Na darmo po tym lesie po nocy się przeciez nie bedzie krzątac - zdecydowanie ma ona tam jakies przeznaczenie.

robb264

Albo podslucha rozmowę Jeremiego z Bonnie (bo Jer mial tez sceny w lesie - i chyba Matt tez. Steven zamieszczal na twitterze filmiki w technologii vine z planu.) i wpadnie na jakis trop. To tez moze tak byc.

ocenił(a) serial na 1
robb264

A kto tam nie ma scen w lesie... przecież to chyba 3 pod względem popularności miejsce akcji zaraz po domu Salvatorów i Grillu.

Slutty_Pumpkin

Ale są rózne "lasy" :D

Jest ten lasek gdzie chodzą na sex i na wiewiórki.
Jest ten lasek kolo krypty.
I jest ten lasek kolo wodospadu, jakis kawalek od MF.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No i właśnie ten koło wodospadu jest najdalej chyba, to też dziwi mnie, że nagle by mieli tam specjalnie poleźć... chyba, że jednak dowiedzą się o Stefanie i zaczną węszyć i szukać śladów w miejscu do którego podążał.

Slutty_Pumpkin

No ale te slodkie pocalunki DE w 5x02, gdzie mają namalowany usmiech od ucha do ucha, szczęsliwa Elena etc. - to raczej nie swiadczy o tym, ze zadją sobie sprawę co się wokól nich wyprawia.

Myslę ze idą do tego lasu z innych przyczyn. No chyba ze DE uwaza, ze akcja ratunkowa to swietny czas na slodkie sceny...

ocenił(a) serial na 1
robb264

Każda okazja jest dobra :D

Dlatego właśnie bardziej wierzę w ten przypadek... może tak sobie po prostu pójdą nad wodospad, bo to romantyczne i bla bla bla. To chyba nie aż tak daleko znowu. Damon I Vaughn tam poszli piechotą... Stefan pojechał autem tylko dlatego, że planował dalszą drogę + miał ładunek.

ocenił(a) serial na 5
robb264

"Jest ten lasek gdzie chodzą na sex i na wiewiórki." - spadłam z krzesła jak to przeczytałam :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

No dokładnie. Ja to bym nawet zrobiła to takie ujęcie z punktu widzenia tej osoby uwięzionej, że słyszy swoich potencjalnych wybawców, dla Stefana może by to było okrutne, ale DE by trochę ostudziło na pewno :)

Slutty_Pumpkin

"Delena would look like a joke". A "Damon would lood like a fool". To by bylo zabawne, ze Damon rozpoznal Alaricka - a wlasnego brata nie potrafi. Ale jak po tym zalosnym uscisku nie bedzie w stanie tego uczynic, to nie wiem po czym. Fakt, ze DE nie bedzie w stanie odkryc prawdy, a Stefka ktos inny uwolni, moze dac ciekawe konsekwencje fabulane i zwiększyc poczucie winy DE za taki stan rzeczy.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Wiesz... Alaricka rozpoznał tylko dlatego, że się okazało że Damon jest specem od tajemnych tunelów ciągnących się pod MF - bez komentarza. Co zabawne Silas nie był w stanie wyczytać tej informacji z łba Damona, choć jeszcze do niedawna radził sobie świetnie.

U Damona na pewno będzie poczucie winy, niepewność etc. Nie dadzą nam przecież od tego odpocząć.

Slutty_Pumpkin

Elena będzie raczej jak głupia się obwiniac, a Damon bedzie chodzil nadąsany i zly. (moze i na siebie +trochę poczucia winy -ale to raczej nie w jego stylu) --szybko jednak te emocje zastapi stach i niepewnosc - bo Elenka będzie zdaniem Damona martwila się 'zbyt mocno'.

Elena pewnie (by pokzac jaka jest dobra i wrazliwa) - będzie ryczec ze byla samolubna - ze obydwoje byli zbyt samolubni, by zauwazyc co się dzieje wokól nich - takze dlatego, ze Bonnie nie zyje.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ja tam się pocieszam tym, że może jednak skupia się trochę na tym wątku studenckim - może się zajmie bardziej tym Aaronem i sobie dziewczynki znajdą jakąś supernatural dramę tam na miejscu. Może scenarzyści się zlitują i poskąpią jej sposobności spotkania się ze Stefanem.
Ile bym dała, żeby Stefan przez te 3 miesiące powrócił do wrogości względem DE. Może "Stefan" przywita się czule...a Stefan Damona oleje i nie będzie chciał mieć z nim nic wspólnego. Pewnie nie, ale pomarzyć można.

Slutty_Pumpkin

Gdzies czytalem, ze ten motyw studenckiej tajemnicy tez mogą skąds zerznąc - i ze ten Aaron moze okazac się takim 'falszywym przyjacielem'-szpiegiem. Potem odkryją powiazania Elki i jej przyjaciól ze swiatem nadprzyrodzonym i zacznie się jatka.

Albo Aaron bedzie sluzyl jako plot device, i będzie zywym manekinem któremu Elka bedzie mogla się zwierzac ze swoich mysli - i dzięki temu poznamy prawdziwe mysli Eleny (zwlaszcza jak teraz juz nie prowadzi pamiętnika).

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie wiem kim ma być, ważne by nie zaszkodził za bardzo DE (by nie było pretekstów do odnowienia SE), a jednocześnie trzymał Elkę tam na miejscu. Caroline też raczej będzie skupiona na "studiowaniu" - no mogliby w końcu dać jakiś spoiler co tam blondi studiuje... może biologię? Z anatomii zawsze była dobra :P

Slutty_Pumpkin

:D
Caroline chce pewnie zostac weterynarzem - kocha koniki :d
A ta scenka kojarzy mi się z Caroline i Klaroline :d
http://www.youtube.com/watch?v=xAFzndSWhBg

ocenił(a) serial na 1
robb264

No tak... konie! Hahaha mogłam się tego spodziewać jak tylko zobaczyłam słowo "koń" :D

I do tego sztuka! Może pozna na campusie jakiegoś malarza/rzeźbiarza i będzie mu... pozować... ^^

Slutty_Pumpkin

Jasne - artysta będzie filmowecem - kamarka w ręku i :
Up and down, back and forth, faster, faster ,Up and down, back and forth, faster, faster

ha ha ha :d Sztuka wysokich lotów.- Myslę ze Elena tez ma talent...bylby z nich zgrany duet :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

xD

No ba... dla sztuki wszystko! A Caroline to taka artystyczna dusza...

Slutty_Pumpkin

I chcialem na miejscu dodac, ze nienawidzę kiedy Elena uzala się nad sobą przy ludziach. Robi z siebie wtedy największą pokrzywdzoną.

np. Jeremy zmarl - a nikt się nim nie przejmowal - tylko Eleną.

Byla nawet taka glupia scena w 3 sezonie, kiedy zmarl Bill - ojciec Caro, a Elena powiedziala do Matta, by z nią zostal i ją pocieszyl - czy cos w tym stylu - LOL

Schemat: ktos zmarl/byl torturowany. Elena - to MOJA WINA, MOJA WINA <płacz> - wszyscy zaraz wyskakują z pomocą Elene, by ją pocieszyc .....i zapominają o prawdziwej ofierze.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Też tego nienawidzę... Elka się tego nauczyła z biegiem czasu chyba. W pilocie mówiła o tym, że wie, że ludzie mają własne problemy dlatego musi udawać silną i że z nią wszystko OK, chociażby przez wzgląd na Jeremiego.
A potem nagle zawsze robiła wokół siebie zamieszanie. Najbardziej mnie wkurzała tym ubezwłasnowolnieniem Jeremiego - su.ka nie umiała sobie poradzić z tym, że on może cierpieć więc prosiła Damona by mu wyprał mózg. To nawet nie chodziło o Jeremiego, a sam fakt, że to ona by musiała widzieć jego smutek.
Po przemianie matki Bonnie - "O nieeee, Bonie mnie nienawidzi"

Do tego te teksty "ona sobie z tym nie poradzi", "ona jest za wrażliwa". Nienawidzę takich kobiet. Rozumiem wrażliwość wrażliwością, ale są rzeczy które lepiej trzymać dla siebie, a nie obarczać innych problemem - jakby sami ich nie mieli.

I w takich momentach widać jak bardzo się różni od Katherine, która działa zamiast siedzieć w kącie i płakać jak pierwsza lepsza pipa.

Slutty_Pumpkin

"su.ka nie umiała sobie poradzić z tym, że on może cierpieć więc prosiła Damona by mu wyprał mózg. " - zrobila to 2 razy. LOL - i najlepsze jest to, ze jak ktos się jej spytal czy tez by chciala wykasowac wspomnienia, to mówila "nie. chcę pamiętac" - hipokrytka. Sama nie chciala kasacji, nie chciala by Stefan skorzystal z propozycji Bex, ale bratu to juz moze grzebac w glowie.

"I w takich momentach widać jak bardzo się różni od Katherine, która działa zamiast siedzieć w kącie i płakać jak pierwsza lepsza pipa." - miejmy nadzieję ze tak zostanie

Po przemianie matki Bonnie - "O nieeee, Bonie mnie nienawidzi" - pamiętam jak chciala odwiedzic wtedy Bonnie - a ta nie chciala jej przyjąc "bo jakims trafem to ona zawsze obrywa" - piękny moment :d - chcialbym takich wiecej.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Albo jak Jeremie wraca na 24 h do życia, a ona mu mówi że ma nie pić, bo jest jej młodszym braciszkiem :D
Dobrze, że chociaż za tym 2 razem Bonnie jej powiedziała co mysli o jej postępowaniu - no ale niestety później "zmusili ją" by przyznała Elce rację i pozwoliła Jeremiemu wyjechać.

A to są tylko takie oczywiste sytuacje, bo jak się przyjrzeć to jest ich więcej.

Pamiętam jak jej Stefan bez uczuć zarzucił coś w stylu, że jej plany są zawsze "skuteczne i przemyślane".