Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122874
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Temat 20 ;)

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2273682#topic_2273682

ocenił(a) serial na 8
robb264

@edit A myślałem że z 5 sezonu :P

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

http://twitter.com/paulwesley/status/380067541487730688 Paul chyba postanowił być bardziej aktywny od Iana na twitterze :P

p3rla

co za wyszukany twitt :d

ocenił(a) serial na 8
robb264

Wysoce treściwy :D

Slutty_Pumpkin

No dobra trochę SPOILERÓW:

1. The Oryginals - "daddy issues" Klausa
http://31.media.tumblr.com/bf8b6c582201eb6f06a9479a536c8ce2/tumblr_mtaq95da321so 55buo1_500.png
--sobie przeczytajcie w linku tresc spoilera- w skrócie: Scena z retrospekcji Klausa w lesie z Michaelem i Elijahem ma pozwolic widzom lepiej zrozumiec dlaczego Klaus stal się kim się stał. -- ma wzbudzic wspólczucie. Takie tanie numery w stylu Damona. "oh jak Klaus biedny i niekochany".

2. TVD - spoiler o Tessie.
http://25.media.tumblr.com/b6648ccd3b0fde042a0513fa342860b6/tumblr_mtaqkontkQ1so 55buo1_500.png
Nedzny spoiler - pisze tylko ze ma byc prawdziwą su.ka.

robb264

Ten spoiler od Ausselio moze byc podchwytliwy.

I hear she’s a real *itch.

*itch - to moze nie znaczyc Bitch ale WITCH - i wtedy by wyszlo na to ze to jest Quatisch - albo jedną z tych czarownic "podrózników"

robb264

“He [Stefan] has all these weird dreams and visions and when he gets out, it’s almost like PTSD.”
— Paul Wesley

robb264

Zespół stresu pourazowego, zaburzenie stresowe pourazowe, PTSD (ang. posttraumatic stress disorder) - rodzaj zaburzenia lękowego będący efektem przeżycia traumatycznego wydarzenia

Zaburzenie lękowe spowodowane przez stres o dużej sile, powodujący kryzys psychiczny, przekraczający ludzkie przeżywanie (wojna, zgwałcenie, przebywanie w obozie koncentracyjnym). Czynnikami predysponującymi mogą być zaburzenia osobowości.

-przeżywanie na nowo urazowej sytuacji w natrętnych wspomnieniach (reminiscencjach, tzw. flashbacks) i koszmarach sennych
-poczucie odrętwienia i przytępienia uczuciowego
-odizolowanie od innych ludzi
-brak reakcji na otoczenie
-niezdolność do przeżywania przyjemności
-unikanie działań i sytuacji, które mogłyby przypomnieć przebyty uraz
-stan nadmiernego pobudzenia wegetatywnego z nadmierną czujnością i wzmożoną reaktywnością na bodźce oraz bezsennością
-lęk; depresja; myśli samobójcze (pasuje do odcinka 5x04)

Slutty_Pumpkin

The Vampire Diaries - Episode 5.07 - Title Revealed: “Death and the Maiden”
http://www.spoilertv.com/2013/09/the-vampire-diaries-episode-507-tittle.html#ixz z2fESnmBOn%C2%A0

robb264

Nawiązanie do filmu "Śmierć i dziewczyna(1994)"

Akcja filmu toczy się w jednym z krajów w Ameryce Południowej po upadku dyktatury. Paulina Escobar nigdy nie potrafiła zapomnieć o swej politycznej przeszłości i torturach, jakie zafundował jej przed laty przesłuchujący ją doktor Roberto Miranda. Pewnego dnia mąż Pauliny przyprowadza do domu przypadkowo spotkanego na drodze człowieka. W tajemniczym nieznajomym kobieta rozpoznaje swego brutalnego oprawcę. Po wielu latach ofiara i kat mają okazję zamienić się rolami.

robb264

"Po wielu latach ofiara i kat mają okazję zamienić się rolami."

Nawiązanie do Katherine i Eleny? Katherine i Damon? Katherine i Stefan? Jeremy i Katherine? Silas i Stefan?

ocenił(a) serial na 1
robb264

xD
Tessa i Silas? :D

Slutty_Pumpkin

Tylko kto jest ofiarą a kto oprawcą :D ? Nie sądzę by ktorekolwiek z nich widzialo w sobie ofiarę.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tak sobie żartuję, bo mnie rozbawiła ta twoja rozkmina i ilość opcji :D

Slutty_Pumpkin

mólbym dodac tez Caroline i Damona - ale wiem ze grzechy Damona zamietli pod dywan i nigdy nie nazwą rzeczy po imieniu więc.... Damon to teraz romantic hero, romantic lead....

Szczerze mówiąc lubię ukladac teorie bardziej niz oglądac odcinek. Daje mi to wiecej przyjemnosci.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Mnie też :D Sezony 1-2 oglądałam dla przyjemności i nawet nie patrzyłam czy są absurdy. A teraz więcej czytam i oglądam naokoło serialu, bo to zabawniejsze i ciekawsze niż serial :D

robb264

i jeszcze opis filmu po angielsku:
Paulina Escobar is the housewife to a prominent lawyer in an unnamed South American country just out of a dictatorship. One day a storm forces her husband to ride home with a neighbor. That chance encounter brings up demons from her past, as she is convinced that the neighbor (Dr. Miranda) was part of the old fascist regime that tortured and raped her, while blindfolded. Paulina takes him captive to determine the truth. Paulina is torn between her psychological repressions and somber memory, Gerardo is torn between his wife and the law, and Dr. Miranda is forced to endure captivity while husband and wife seek out the uncertain truth about the clouded past.

Slutty_Pumpkin

http://wesleywski.tumblr.com/post/61576309126/we-support-paul-wesley-was-1-on-wo rldwide

Trend Paula znalazl się na 1 miejscu na twitterze i trendowal przez 3h WOW - a wystarczyla jedna minka :d

ocenił(a) serial na 8
robb264

Ja tam jestem jakiś niedzisiejszy. Nawet nie wiem o co chodzi z tym enigmatycznym "trendem". Zresztą nie do końca ogarniam zasady działania samego twittera. No ale z tego co zrozumiałem to Paul jest ukontentowany dzięki wsparciu fanów w takim czy innym znaczeniu.

HomeBird

Ja szczerze ci powiem sam tez nie mam twittera i nie ogarniam wszystkich zasad. Ale raczej chodzi o to, ze ludzie się zbierają i wybierają hasło, które popierają. Ktos wysyla twitt np. #Stelena endgame. I potem reszta podąza za nim - (nie wiem czy trzeba retwittowac konkretny twitt czy trzeba samemu wyslac identyczny). I potem jak duzo ten twitt popiera - tworzy się trend. I w okienku po lewej na twitterze jest lista najpopularniejszych twittów - trendów. Gdzies z 10 pozycji. W zaleznosci od popularnosci trend jest wyzej lub nizej. I jak przestaje byc popularny to wypada z tabeli. Często na tumblr i twitterze skrzykują ludzi i mówią o której godzinie jaki trend chcą stworzyc.

Slutty_Pumpkin

Kat Graham o 5 sezonie:

http://doppel-vision.tumblr.com/post/61579577526/kats-really-excited-for-season- 5-there-will-be

nic konkretnego - zachwala jak zwykle. Nowoscią jest to ze potwierdzila ze dostala skrypt 7 odcinka. Powiedziala tez ze 6 i 7 odcinek będą wazne.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

MAAAADAAAAAAMEEEEE, MAAAAADAAAAMEEEE, dawno Cię nie widziałam, może usłyszysz xD

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

to ja też ją zawołam, bo mi tęskno:)

HOOOP HOOOP MADAMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

Co się stało z tą kobitą no, chlip. Pisałam do niej parę dni temu i wciąż nic.
Może odpoczywa od neta, to nawet dobrze;)
byleby wróciła.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Też sobie krzyknę :D MADAMEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No teraz jak razem krzyczymy to już na pewno usłyszy xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Ja tam po prostu chciałam pokrzyczeć :P
Myślę że wróci w październiku wraz z serialami ;D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Tyle szczęścia na raz, haha :D Dexter się kończy i nie mam z kim podyskutować, a jej nie ma :(

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A Marta nie ogląda? Rose też ogląda z tego co pamiętam, ale też przepadła... :D

ROSE!!!!!! :P

Jak krzyczeć to krzyczeć :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Marta ciągle w pracy :p

No właśnie, Rose też by się przydała, bo Glee niedługo!!

ROOOOOOSEEEEEEE!

Kejt__

nadrobię przed finałem te 2 odcinki jak obiecałam i obejrzymy ostatni razem ;*

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

To dobrze, bo nasz otp *___*

Kejt__

W 11 odcinku też coś było fajnego?? ;D
Matko nie mogę się doczekać. W piątek obejrzę jeśli będę mieć wolne ;D

ocenił(a) serial na 6
martusia_47

Była jedna bardzo słodka scena, aż się cieszyłam jak głupia do ekranu :D

Kejt__

aww <33

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Madame! :D :D :D

Kejt__

Madame szczęście Ty moje gdzie jesteś?
Wróć! Nawet ja tutaj czasem jestem ;D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://tv.mtvema.com/vote#cat=best-song

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jaki ciężki wybór :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No co? ;p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No nic, żartuję trochę :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Masakra :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Też się zbijasz czy serio? :P

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Masakra, bo dla mnie problem to byłoby cokolwiek z tego wybrać :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Z jedną kategorią nie miałam probemu :p :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Którą? :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Best World Stage - Linkin Park :p
Reszta to były głosy bardziej typu - kogo znam, w miarę "lubię" itp. :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Chyba bym na No Doubt zagłosowała raczej :P

No ale są takie kategorie, że kompletnie nie wiem na kogo :O Takie "best pop" chociazby.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dla mnie No Doubt to tylko i wyłącznie "Don't Speak" i nic więcej... Gwen jest brzydka, tzn. bardzo specyficzna, jakoś po prostu mnie nie jara, ani włosy, ani makijaż, figura, stroje, późniejsza kariera i wyczyny jakoś bez większego echa, albo do mnie nie doszło... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Matko Anulka!!!!!!
Uwielbiam Gwen Stefani :D Ale mamy inny gust kompletnie :D No ale ja nie lubię Avril :P

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Hihi... Bywa... :D
A kogo jeszcze lubisz? Może coś nas łączy? Zagraniczne i polskie - jedziesz :D