Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Temat 20 ;)

Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2273682#topic_2273682

Slutty_Pumpkin

A jednak :)

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Niezawodność zobowiązuje :)

immortal13

Z wiewiórek pil bo zachęcal Elkę na początku do tej diety, ale czy TYLKO? W 4x14 Rebeka skręcila mu kark i Elena dala mu do wypicia krew z torebki by się zregenerowal (ale czy specjalnie przygotowali dla Stefka zwierzęcą krew-- (w sumie polowanie po lesie jest czasochlonne, więc mógl sobie zrobic zapasy) czy ludzką to nie wiem).

Ale Elka powiedziala w finale ze jest "najgorszym wampirem" więc pewnie pije tylko zwierzęcą - a watęk z uzaleznieniem zostawili na następny sezon - bo to by byla szkoda jakby tak po cichutku ten wątek zakonczyli - kompletne zmarnowanie szans.

robb264

+ w usuniętych scenach mial bardzo gwaltowną reakcję na krew przy ciele Silasa. + to Damon robil halucynacje Elenie w 4x21 - bo Stefan jako slaby wampir nie moze korzystac z tej umiejętnosci.

robb264

Usunięte to usunięte, to się nie liczy

robb264

No właśnie zastanawia mnie to czy może teraz używać "compulsion" bo w 1 sezonie przedstawili go jako bardzo słabego wampira, nie mógł zauroczyć Vicky, to Damon musiał zauroczyć Jera żeby ten zapomniał.. a potem już do tego nie wracali i mimo że Stefan był dalej na diecie to był pełnoprawnym wampirem :/

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Bo to chyba zależy od stopnia najedzenia :P

Slutty_Pumpkin

Czyli że co? Że krew działa na zapas?

ocenił(a) serial na 1
immortal13

A Ty jak jesteś głodna to masz siłę robić cokolwiek? Myślę że to działa na takiej zasadzie - krew im daje kopa. Tyle że u Stefana jest jak narkotyk.
Podejrzewam, że krew zwierzęca też jednak coś daje, tyle że ma słabsze działanie.

Slutty_Pumpkin

Ale chodzi mi o to że w 4 sezonie to mógł sobie korzystać z całego wampiryzmu mimo że pił zwierzęcą krew.

ocenił(a) serial na 1
immortal13

To jest TVD, a zatem konsekwencja i logika NIEmile widziana :D

Slutty_Pumpkin

Nom, czemu ja się jeszcze nie przyzwyczaiłam?

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Dla mnie te absurdy to takie urozmaicenie :) Pierwsze 2,5 sezonu oglądałam "na poważnie", a teraz już bardziej dla żartu, więcej mam radości z czytania opinii o serialu itp. niż oglądania go :P

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcharobwWk1rckhb5o1_500.jpg :O Najlepszym się widocznie zdarza popełnić błąd.

Slutty_Pumpkin

Zemdlałam

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Tak Ci się podoba? :D
Taki mokry... może taki wyjdzie z sejfu :P

Slutty_Pumpkin

Odzyskałam przytomność :P

Mógłby :D

immortal13

Wytlumaczenie zawsze mozna jakies znalezc. W 1 sezonie Stefan od wielu lat nie zywil się ludzką krwią. Wiec byl slabiusienki. (chociaz i tak uzyl compulsion w 1x01 na dyrektorce szkoły dziwnym trafem). A po 3 sezonie gdzie byl nazarty do syta...to moze cos mu zostalo w 4 sezonie z tego.

robb264

Jak to tak działa, to po czasie Rippera w latach 20 wciąż powinien być mega silny, w końcu tyle głów oderwał

immortal13

W 1 sezonie w bardzo przesadzony sposób oslabili Stefana a wzmocnili Damona. Jak Damon przestal stanowic niebezpieczenstwo i pojawili się silniejsi przeciwinicy, to powoli Stefana "wzmacniali". Stefan w 4 sezonie bez problemów korzystał z compulsion. Uzyl tego na April w 4x04 i na tym strazniku więziennym w 4x07.

robb264

Czyli to po prostu brak konsekwencji. Ale to im chociaż wyszło na dobre, bo nie znosiłam słabego Stefana z początku serialu, taka du.pa nie wampir

Slutty_Pumpkin

Ja mam teorię ze Esther cos namieszala w kodzie genetycznym Petrovych i zmodyfikowala szybkosc wytwarzania doppelgagerów .....albo Silas chcial miec swoj maly harem :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Sama nie wiem, tak już namieszali i zepsuli całą historię, że już każda głupota jest mozliwa chyba.

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/61397510120/erick-lopez-will-play-marco-in- tvd-5x03

ten gostek bedzie grał w 5x03 we flashbacku. Ciekawe czy przeniosą się z akcją do Imperium, czy moze bedą zmyslac ze w USA 2 tys. lat temu byla wysoko rozwinięta biala cywilizacja :D ?

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Chyba ktoś tutaj to ogląda coś mi się kojarzy... :p http://www.filmweb.pl/news/%22Wikingowie%22+przybywaj%C4%85+do+Polski+na+History -98912

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ja zaczęłam, ale za dużo czasu do kolejnego sezonu, to zrezygnowałam na razie.

Slutty_Pumpkin

http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/22/f8/ec/22f8ecdf2c1fa4e23cf21032ac396ca5 .jpg
Kto by oglądał? :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/09/7b55f612843c4589d873b61c809e15c7_o riginal.gif?1379332050 kto ją z kuchni wypuścił :DD

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Co za seksizm! :D No ale jak sobie przypomnę mój epicki wypadek, to też się za głowę łapę :D

Slutty_Pumpkin

Hahah nawet mi nie przypominaj co ja kiedyś zrobiłam :D ale to było zanim zrobiłam prawko więc to mnie trochę usprawiedliwia :)

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Mnie właściwie ktoś mocno zdenerwował, a tego robić nie można, bo stanowię niebezpieczeństwo :P - takze też mam usprawiedliwienie :)

Slutty_Pumpkin

Ja się wtedy uczyłam jeździć :P i wjechałam w zakręt z taką szybkością że mnie z drogi wybiło. Na szczęście nikomu nic się nie stało, ale siostra była zła bo jechałam jej autem no i zderzak poszedł i nowy spoiler :/
Pij melisę przed jazdą :)

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Takie akcje to czasem odwalałam na kursie. Ciagle było "Kasia, zwolnij... Kasia!" Raz tak weszłam w zakręt na 3, bo mi nie przyszło do głowy zeby zwolnić. Matko jak ten mój instruktor się wystraszył, zresztą ja też. No ale na szczęście nic takiego się nie stało.
Szkoda że potem sama skasowałam auto w nerwach - nie powiem co zrobiłam bo mi wstyd :D

Slutty_Pumpkin

Ja jak poszłam na kurs to już umiałam jeździć także było ok :)

Każdemu się zdarza, mój kumpel 3 razy skasował samochód bo zasnął za kierownicą, ale ta łajza ma takiego farta że jemu nigdy nic się nie stanie, tylko samochodowi. Raz tylko trochę sobie ryj rozwalił :DD ale miałam polew :DD
Normalnie strach z nim do auto wsiąść

ocenił(a) serial na 1
immortal13

Niby tak, ale ja mam straszny uraz na ten moment i trochę mi to życie utrudnia. No ale przynajmniej zawsze mogę pić, bo "nie prowadzę" :)

Slutty_Pumpkin

Aż tak? W ogóle już nie prowadzisz?

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=EyIWkxK8_uM

uwielbiam tę piosenkę :d - jakby ktos nie znal (albo nie oglądal GG) :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

A za tą nie przepadam :D

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=xMlou7Q0GRE

podoba ci się ta Slutty :D?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Lubie ją, chociaż zwrotka jest według mnie zbyt przeładowana tekstem i trochę mi się gryzie z melodią. No ale refren <3

Slutty_Pumpkin

to zdjęcie z 5x03
http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10010/202098-a36a1-70639179-m75 0x740-ub6da9.jpg

jest to neoklasyczna/neorenesansowa willa - więc pewnie bedą chcieli uksztaltowac retrospekcje na okres Imperium.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Podoba mi się, ale jakoś tak mam teraz problem z lokalizacją historyczną Silasa... czyżby go Q.... @$%&**%$!!!!! nie uwięziła te 2000 lat temu na wyspie? Trochę to się dziwne robi... Gdzie się ta akcja będzie toczyć? Na Bliskim wschodzie? :d W Europie? Czy w Ameryce niby?

Slutty_Pumpkin

Moim zdaniem musi akcja toczyc się w rejonie Morza Śródziemnego - pod panowaniem Rzymu, albo w samej Italii/Grecji - pamiętajmy ze Salvatorowie mają włoskie korzenie. To by pasowalo. I tak samo lokalizacja Petrovych w niedalekiej Bułgarii. Akcja w USA to jakas totalna abstrakcja. 2000 tys. lat temu na terenach USA byla wyosko rozwinięta biala cywilizacja? No chyba nie - juz ci wikingowie byli naciągani.

Moim zdaniem Q musiala sprowadzic i uwięzic Silasa - tak daleko - z dala od popleczników i cywilizacji, by się nie wydostal. Osiedlila się z rodzinką i tak zaczęla się powolna kolonializacja i zaczątki pierwotnej osady. A "przeznaczenie" potem zmusilo Salvatorów i Petrove by znaleźc drogę do siebie.

robb264

Z 2 strony co robila Tatia 1000 lat temu na tych terenach? Moze pochodzila z jedej z odnóg rodu Petrovych, którą sprowadzili do USA, a Katherine urodzila się z innej odnogi i nie jest z nią spokrewniona w linii prostej.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Tyle że TVD jest skłonne do takich abstrakcji. Wikingowie byli do przejścia, to mogłam jeszcze kupić, ale jeśli wyjadą z czymś tak głupim i niedorzecznym, to... to właściwie nic :D

Tatia była w Ameryce? Ja myślałam, że to się w Europie jeszcze działo, a dopiero później się przeprowadzili na "te tereny". W końcu akcja w XV w, toczyła się jeszcze w Europie.

Niedobrze mi na myśl o tym przeznaczeniu Salvatorów i Petrovych.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Dobra, już wiem - Ameryka XI w :D
Hahaha xD Przemyślałam logikę jaką się kierowałam xD

Slutty_Pumpkin

Tatia is considered the originator of the Petrova doppelgänger line and is the earliest known ancestor of Katherine Pierce and Elena Gilbert. She lived in America during the 11th century and was a contemporary of the Mikaelson family.

Nie wiem jak oni wyjasnią to wszystko.

Chyba ze po uwięzieniu Silasa i stworzeniu doppelgangerów - ród Petrovych jakos w wyniku zawieruchy dziejów trafil do Bulgarii. Tatia oderwala się od rodziny i przeznaczenie ją pchalo w tereny bliskie Silasowi. Tam się sprowadzila, zostala uzyta do stworzenia zaklęcia i tam umarla. A ród Petrowych dalej trwal w Bulgarii - az na swiat nie przyszla Katherine....którą przeznaczenie tez pchnęlo do MF.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Matko, raz to już komuś tłumaczyłam tutaj a teraz sama nie pamietam :D

Slutty_Pumpkin

Powiem szczerze ze tą historię o Petrovych - a mówiąc dokladniej o Tatii pamiętam mgliscie - szczerze mówiąc wcale nie pamiętam z okresu oglądania - a znam raczej tylko z informacji od innych uzytkowników. (chyba mówili o niej w 3x13). Pierwotni urodzili się w X w. w USA (?) i tam tez zostali wampirami. Kiedy ta Tatia im byla potrzebna? Moze juz wtedy byli w Europie? Jezeli tak - tym lepiej - mniej idiotyzmów.

To mistyczne "przeznaczenie" to jedyny klej który łączy jakos ten niezwykly zbieg okolicznosci. Jak juz musi byc, to niech czemus sluzy. np. nadaniu logiki tam gdzie jej nie ma. Poza tym w takim przyadku KAtherine tez jest objęta przeznaczeniem - więc mi to tam wtedy nie przeszkadza :d

Klaus was born to Esther and an unknown man, in a small village that would eventually become known as Mystic Falls.
Born 10th century

ocenił(a) serial na 1
robb264

To trochę zaprzepaszcza sens historii Amary czy jak jej... prędzej czy później doppelgangery muszą się spotkać. Zatem z kim się spotkała Tatia? Katherine i Elena poznały Stefana - obie w MF, które jest miejscem urodzenia Tatii, czyli tak jakby to było przeznaczone. Nie istotny był w tym nawet fakt, że Katherine urodziła się w Bułgarii.
A teraz co? Okaże się, że Silas i Amara się urodzili c*uj wie gdzie i to nie ma żadnego znaczenia dla historii... Porażka.
A może Tatia miała to dziecko z doppelgangerem Stefana? :D

Pierwotni to XI wiek w Ameryce i wtedy też była Tatia, potem dopiero pojechali do Europy. I ci potomkowie Tatii też się tam dostali.