PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122066
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:24
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2299414?page=20

anulka88

oby jak najszybciej! :D Dziś wpadłam w gadkę w moim wychowawcą na temat Skazanego właśnie, pół lekcji matematyki poszło z dymem :D

syllwunia14

Kończę "Statek", trochę filmów i zacznę :)

syllwunia14

A Ty już skończyłaś? :)
Co następne? :D

anulka88

Prawie skończyłam, American Horror Story muszę dokończyć :P A tak to nie mam planów :P może Glee, albo Once Upon A Time :)

syllwunia14

Mi zostały 2 odcinki, ale jutro obejrzę, bo teraz już nie zdążę odcinka a po meczu już późno, rano wstać muszę... A 2 ostatnie odcinki to nie chcę dzielić, bo na pewno akcja będzie... :D
Może na "Statek" się skusisz? :) To w miarę na świeżo będę do dyskusji :)

anulka88

No nie wiem czy na świeżo bo mi te hiszpańskie seriale tak szybko nie idą :D Wiem po Internacie, oglądałam go baardzo długo :P

syllwunia14

Ale ten jest o wiele krotszy :p
Ja dzisiaj biezace chce nadrobic i zobacze czy uda mi sie jednak dzisiaj skonczyc.

anulka88

Skończyłam Skazanego, o matko ;(((((

syllwunia14

A ja nic nie obejrzalam... :/

syllwunia14

*kaszl*Glee*kaszl*

Kejt__

Wiedziałam że będziesz polecać :D Ok tylko AHS skończę :P A mam tylko 14 odcinków do obejrzenia :P

syllwunia14

Nieee... Kejt i tak ogląda i tak, więc i tak będziecie gadać, "Glee" jest długie, a na pewno dłuższe ;p
"Statek" tylko 3 sezony :D

anulka88

Teraz to już nie wiem :D

syllwunia14

Posłuchaj mnie :D

anulka88

Jestem w połowie 1x01, czy każdy odcinek trwa prawie półtorej godziny? o.O

syllwunia14

Nooo... Czasami więcej :D
Oglądaj, oglądaj :D

anulka88

No chyba żart :D I Ty mówisz, że to jest krótsze od Glee? :D

syllwunia14

Odcinki są długie, fakt, ale serial jest krótki odcinkowo :p
Obejrzysz moment i zaczniesz "Glee" :D 3 tygodnie Ci daję :)

anulka88

ta tylko że tu te 13 odcinków w sezonie to jak 26 odcinków Glee :D
Nie wiem czemu ale biorę się za 1x02,
chociaż miałam oglądać 2x03 AHS :D Ale to chyba za straszne o tej porze :D

syllwunia14

Wiem wiem, ale musiałam Cię namówić :D
<jupi> :D

anulka88

Nie jest zły :)

syllwunia14

Ile obejrzałaś? :)
Ja skończyłam odcinek, został mi ostatni, finałowy, jak zobaczyłam ile trwa to nie uwierzyłam :D Ale jutro obejrzę, bo dzisiaj to nierealne... :p Spać trzeba...

anulka88

2 odcinki :P
I Skazany, tak? :) O matko aż się boję spojrzeć ile trwa skoro tak mówisz :D

syllwunia14

Teraz oglądam ostatni odcinek, później kilka dni filmów i "Skazany..." :)
Długi, ale wiesz... to jest serial... zawsze jest "smutno" jak się kończy, więc nawet 3 godziny mógłby trwać a i tak bym chętnie oglądała.
1:44:44 :D Filmy można spokojnie krótsze znaleźć :D

Slutty_Pumpkin

Sprawdzimy czy działa... Możecie kliknąć w linka?
http://www.ermail. pl/klik/V3FUY2UA

anulka88

Nie, bo jest spacja przed pl xd

rose_fw

Inaczej filmweb nie pozwalał :D

anulka88

Mi wczoraj zabronił. Denerwuje mnie, że raz można wstawiać linki, a raz nie xd

rose_fw

Dopiero teraz się zorientowałam... Pisząc "sprawdzimy czy działa" chodziło mi o faktyczne klikanie w linka, czy nabiją mi się "wejścia" :p
Pomożecie? :)

anulka88

Ale w czym problem? Kopiujesz i wklejasz (jak raptem filmweb nie wariuje to "nabijają się wejścia" xd)

rose_fw

Chyba chodzi o IP... Bo klikam i nic... :p

Slutty_Pumpkin

http://stopklatka.pl/-/75726317,mistrz-grozy-%E2%80%93-ranking-najlepszych-ekran izacji-horrorow-stephena-kinga

anulka88

Voilà ;p
Swoją drogą, ciekawy artykuł ;D Zastanawiam się nad przeczytaniem tej jego nowej powieści, Doktor Sen ;)

rose_fw

Jeszcze sporo mam do nadrobienia... :p
"Lśnienie" czytałam i oglądałam i bez szału, ale również oczywiście planuję kupić "Doktor Sen" i wtedy jeszcze raz odświeżę pierwszą część, może lepiej podejdzie :)

anulka88

Ja szczerze mówiąc pamiętam jak przez mgłę moje odczucia względem Lśnienia, więc też sobie najpierw odświeżę i się wtedy zastanowię nad kupnem Doktora ;p

rose_fw

Ja kupic na pewno kupie :D
Ciekawe jak szybko sie wezma za zrobienie filmu, bo podejrzewam, ze zrobia.

anulka88

A propo filmów to muszę się wreszcie za jakieś zabrać, bo ostatnio oglądam tylko seriale xd

rose_fw

Moj sposob - serial od deski do deski, przerwa tydzien lub dwa na filmy i kolejny serial ;)

anulka88

Chyba wypróbuję ;d

rose_fw

U mnie to się sprawdza idelanie, jestem na bieżąco i z jednym i z drugim, tzn. można tak powiedzieć... :p To że lista ciągle jest meeega długa to już swoją drogą :D Ale cały czas coś tam odchodzi :p
Polecam :)

anulka88

A ja nie pamiętam kiedy ostatnio film oglądałam xD Szczerze mówiąc, po tylu serialach, jak oglądam film to mam wrażenie, że ledwo się wciągnęłam i kogoś polubiłam to już widzę napisy końcowe ;D

rose_fw

Fakt... Serial jest jak jeden dłuuugi film, ale filmy też są fajne, inaczej troszeczke podchodzę :)

rose_fw

Ja prawdę mówiąc staram się robić jak Anulka. Mam tak jak Ty - jak oglądam dużo seriali tzn nadrabiam powiedzmy i oglądam po parę(naście) :P odcinków dziennie ("nocnie" :P), to potem trudno mi się przestawić na film. Jakoś tak nie potrafię poczuć tej więzi z bohaterami jaką dają mi seriale.
Dlatego właśnie nie ma sensu obejrzeć jednego filmu i zaraz wrócić do seriali, tylko lepiej poświęcić trochę czasu tylko filmom i obejrzeć większą ilość.

Tylko potem trudno mi się przestawić czasem znowu na seriale, bo za długo się akcja w nich rozwija xD

Slutty_Pumpkin

Dlatego ja też nie oglądam dużo seriali na raz, tylko ograniczam się do minimum bieżących i zawsze jakiś zakończony dodatkowy :p
Mi tam takie wyjście pasuje :)

Slutty_Pumpkin

Ja jeszcze chciałabym znaleźć czas na książki.. xd

Ale mam właśnie tak jak napisałaś. Np teraz (dalej jestem w trakcje Supernatural) jakbym miała obejrzeć film to pewnie oglądałoby mi się dosyć dziwnie, bo nawet 3h to nic w porównaniu do jakichś kilkudziesięciu godzin z Samem i Deanem :D

Natomiast w drugą stronę to chodzi bardziej o to, że muszę dłużej czekać na rozwiązanie (i pikuś jak coś nadrabiam, bo najwyżej zarywam nockę i oglądam póki się dany wątek nie rozwiąże, gorzej jak muszę czekać, bo oglądam na bieżąco xd)

rose_fw

O widzisz, ale książki to raczej już tylko w dzień mogę czytać, bo w nocy już nie daję rady. Tylko że wieczorem zawsze lepiej wszystko odbieram i w tym jest największy problem, bo spać też czasem lubię xD

Dlatego ja tak xhętnie się biorę za nadrabianie seriali, te bieżące często mnie dobijają tym czekaniem, to czymś wypełniam te luki. Nie nalleżę do cierpliwych :D

rose_fw

Książki to akurat najlepiej nadrabiać, bo i w podróży można, czekasz u lekarza, przed snem, zawsze można chociaż kilka/kilkanaście stron na szybko przeczytać :) I ciągle do przodu :)

anulka88

Nie potrafię tak czytać... zawsze mnie rozwalają Ci hipsterzy w tramwaju, w jednej ręce z kubkiem termicznym, a w drugiej książką. Ja potrzebuję wygodnego fotela, koca i filiżanki kawy, a nie takie coś :D

Slutty_Pumpkin

Jak jedziesz 10 czy 20 minut to faktycznie mozna sobie darować, ale jak godzinę lub kilka to dobre rozwiązanie jak spędzić podróż :)

anulka88

Już niżej rose wyjaśniłam dlaczego nie mogę. Ale np dzisiaj jechałam ponad godzinę autobusem i obejrzałam 2 seriale xD