PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122066
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:24
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2299414?page=20

Slutty_Pumpkin

Ja akurat czytać mogę wszędzie i zawsze. Kłopot w tym, że później jak ktoś do mnie o czymś mówi to potakuje i nie mam pojęcia, że to robię, a jak się wciągnę to naprawdę nic mnie nie odciągnie i mam problem się oderwać nawet na chwilę żeby zrobić sobie coś do jedzenia ;d

rose_fw

:) Ja dawno nie czytałam takiej książki...

rose_fw

No ja nie mogę. Za dużo mnie dekoncentruje. Np. nie mogę słuchać muzyki czytając. Wiele osób tak robi, a ja nie potrafię, bo zaczynam "śpiewać w mojej głowie" :D
A znowu bez słuchawek, w miejscu publicznym dekoncentrują mnie ludzie :P

Jedzenie też mi zawsze schodzi na plan dalszy jak się tak czymś zajmę :D

Slutty_Pumpkin

Tez nie rozumiem jak mozna czytac i sluchac muzyki...
Pamietam w szkole jeszcze jak odrabialam lekcje to tez zawsze bez muzyki, rozpraszala mnie... :p

Slutty_Pumpkin

"bieżące często mnie dobijają tym czekaniem, to czymś wypełniam te luki. Nie nalleżę do cierpliwych :D" -> seriale które oglądam:20! :D Sama sobie zaserwowałaś :D

anulka88

w odpowiedzi na post: Slutty_Pumpkin a dleczego podpięło pod mojego własnego posta? ehhh... ;p

anulka88

Czasami fw tak robi, ale powiadomienie idzie prawidłowo do tej osoby co miało iść :D

20 mam? :D Haha xD

No ale przecież niektóre z nich mają nowe sezony w styczniu, niektóre w kwietniu, niektóre dopiero w czerwcu. Część przerwałam, ale planuję nadrobić itd :D
Przecież to nie tak, że ja 20 seriali ciągnę przez cały czas :P Po prostu nie odznaczam seriali, które w danym momencie mają przerwę. Przykładowo nadal "oglądam" Grę o Tron, choć nowy sezon wiosną dopiero.

Tak co tydzień, na tę konkretną chwilę mam z bieżących 6 seriali i zaraz mi dojdą 2 kolejne :D
Cztery seriale 40 minutowe + dwa 20 minutowe = 3 godziny i 20 minut tygodniowo. To nie tak dużo :D

Slutty_Pumpkin

No maszracje w sumie, ale jak te wiosenne czy jesiene sie zaczna i najda to robi sie zapasik :p

Slutty_Pumpkin

"and this is why i really hate Damon
http://media.tumblr.com/9cfd8f01249742c2b9589dc9935bd394/tumblr_inline_muiq5iXs1 B1r3n3c3.gif
Elena is telling him that her ex-boyfriend aka his brother has been suffering and reaching out to her for help for almost 3 whole months. and instead of being bothered by merely the thought of it, the fact that Stefan is in complete and utter helpless" (http://mrpaulsexywesley.tumblr.com/post/64109121844/give-me-love-and-this-is-wh y-i-really-hate-damon#notes)
Zgadzam się w zupełności ;d

rose_fw

Dla mnie to niepojęte jak zachowują się bohaterowie w ostatnich odcinkach. Stefan mial swoje lepsze i gorsze chwile. Ale zawsze pomagał gangowi. Za Damona by oddał zycie, Caroline i Elenie nie raz nie dwa dupę ratował, a ci wcale nie są przejęci ze przechodzil przez takie tortury przez kilka miesięcy. Caroline sobie flirtuje z Jessie'm. Elena z Damonem na koncu odcinka spędzają milo czas jako para.... Damon nawet nie uzywa imienia Stefana - i nazywa go tylko exem Eleny. Bardziej martwi go ze Elena moze go opuscic niz los wlasnego brata. Co jest nie tak z nimi? To nie sa normalne reakcje na takie sytuacje.

robb264

Zgadzam się. Odrobinę przejęta wydaje się jedynie Elka, co mnie ani trochę nie cieszy, ale Caro lub Damon? Nic. To jest już irytujące, oni chyba wgl nie myślą jak piszą scenariusz. Najpierw durne i sztuczne zachowanie Bonnie - umrę w imię wyższego dobra - szczęścia Elenki, teraz to. Ile można?

rose_fw

Wiesz... już 4 sezon pokazał, że scenarzystom brak 5 klepki jeśli chodzi o zachowanie realizmu w scenariuszu i choćby odrobiny logiki. Kiedyś każdy okazywał więcej współczucia (nawet Damon). W 3 sezonie jak Stefan był Ripperem, to były sceny gdzie widać było że się przejmuje bratem, a teraz scenarzystom żal na nie czasu. Lepiej dać głupią jak nie wiem scenę Deleny z torturami... by móc podtrzymać trójkąt miłosny w sztuczny i tandetny sposób.
Co do Caroline - a czy to nie ona przeglądała się ciągle w lustrze i przejmowała sukienką gdy przyjaciółka jej opowiadała o śmierci ukochanego i o tym, że o tym śni? :D Scenarzyści albo chcą bym nie lubiła blondi albo TVD tak naprawdę piszą ludzie pod wpływem środków odurzających i sami nie widzą jakie to głupie.

Slutty_Pumpkin

Zgadzam się. O ile dobrze pamiętam, w sezonach 1-3 postacie zachowywały się dużo naturalniej i scenariusz leżał dużo bliżej realizmu - oczywiście chodzi mi o pokazanie w miarę zdrowych relacji, jak na standardy TVD - mam na myśli to, że Elena jeszcze wtedy wydawała mi się dosyć dobrą osobą, Caro - szczególnie w drugim sezonie - wiedziała jakie są priorytety, miała kręgosłup moralny i wyznawała jakieś wartości poza zabawą, balami i kieckami i nawet, jak napisałaś wyżej, Damon potrafił we mnie wzbudzić pozytywne emocje, NATURALNĄ, mimo, że czasem nieco dziwnie pokazaną, troską o brata. To co się teraz dzieje jest doprawdy żałosne. I nawet nie chodzi o walkę shipów i trójkąt, chociaż to często determinuje tak idiotyczne sceny jak ta Delenowa z ostatniego odcinka. Chodzi o to, że twórcom najwyraźniej nie chce się już przemyśleć scenariusza, zastanowić nad tym co dana postać, o (rzekomo) określonym charakterze, powinna zrobić i jak się zachować w danej sytuacji. Krótko mówiąc - idą na łatwiznę i prędzej czy później serial straci większość widzów, bo coraz większej grupie fanów to przeszkadza i coraz więcej osób to zauważa.

Swoją drogą: brawo dla mnie :D Rozmawiam TUTAJ wreszcie o TVD xD

rose_fw

co gadają w klipie :P? oswieccie mnie :P

rose_fw

Dokładnie tak - już dawno przestali stawiać na rozwój postaci. Teraz tylko dostosowują zachowania bohaterów do określonych sytuacji (najczęściej właśnie związanych z shipami niestety). Klaroline chcieli przepchnąć w pół sezonu praktycznie, Delenie zmarnowali cały 3 sezon podbudowy wątkiem sire bond w 4 sezonie, który miał jeszcze bardziej przyśpieszyć nieuniknione... i wyszło co wyszło.
Jeśli planują Steferine, czy cokolwiek innego dla Stefana, to niech się nie śpieszą, bo w jego przypadku nie chcę czegoś tak żałosnego i nielogicznego.

Ano dzisiaj Ty zainicjowałaś rozmowę o TVD - prawidłowo :D

Slutty_Pumpkin

Ja z jednej strony chciałabym Steferine, bardzo bym chciała, bo to ostatnio jedyna para, którą shipuję w tym serialu, ale obawiam się, że zmarnują ogromny potencjał jaki w tym widzę.. A jestem prawie pewna, że tak się stanie biorąc pod uwagę to jak ostatnio rozpisują podobne wątki..

"Bądź bohaterem w ulubionym wątku!" - dzisiaj czuję się prawie jak super(wo)man, Zainicjowałam rozmowę o TVD w wątku o TVD. Wygrałam życie ;d

rose_fw

No też mam niestety takie obawy ;/ Przez cały 4 sezon wg mnie nie było żadnej fajnej sceny pairingowej, także nawet jak SK się wydarzy, to na fajerwerki bym nie liczyła.

http://juliabarnickle.com/wp-content/uploads/2012/07/superwoman.jpg

rose_fw

Ja wreszcie obejrzałam TO i porównując dwie wersje pierwszego odcinka jak na dłoni widać, że scenarzystom z TVD się nie chce i mają publiczność za idiotów. Przecież w 4x20 była ta cała żałosna scena z Klausem i Cami. W nowej wersji tego odcinka w ogóle tego nie ma, ba, Cami ma zupełnie inną rolę a Klaus nie ugania się za spódniczkami tylko jest dawnym Klausem. Da się? Da. Tylko trzeba chcieć a nie pisać scenariusz pod publiczkę.

Slutty_Pumpkin

Oglada ktos mecz dzisiaj? :p

anulka88

nic już lepiej nie mów na ten temat... -,-

syllwunia14

Co?? Ja oglądam :D

anulka88

a ja nie :D

syllwunia14

Nie?? Wzięło Cię po ostatnim :p

anulka88

Jaaaa ! :D

p3rla

Ciekaweczy dzisiaj cos Gwiazda pokaze...

Slutty_Pumpkin

Piosenka od koleżanki, tematyka religijna ale wpada w ucho

http://www.youtube.com/watch?v=UXCoHxX1OC8

p3rla

Ladny glos :)

Slutty_Pumpkin

Lewandowski powinien zabrac koszulke angielskiemu bramkarzowi, od razu by lepiej mu sie gralo... :D

Slutty_Pumpkin

http://25.media.tumblr.com/e3ecb9938faaf1d75263ca030d2c66ff/tumblr_muq7kmWPSh1so 55buo1_500.png

spoilery z 5x03. Naprawdę ciekawe i intrygujące. Wiele nie zdradzają ale mnie zaciekawili.

Slutty_Pumpkin

http://www.youtube.com/watch?v=TXWe3F7tX3A

sneak peek ze Stefanem i Tessą!!

robb264

nie mam dzwięku - niech mi ktos napisze co oni gadają mniej wiecej

robb264

Rozmowa:

Stefan: Lepiej żebyś odeszła zanim poderżne Ci gardło
Tessa: Wampirzy doppelganger, teraz wiem już wszystko
Stefan: To ty mnie uratowałaś z tego baru
Tessa: Nie tylko z baru ale także i z kamieniołomu.

p3rla

dziękuję slicznie :P

robb264

Proszę bardzo :}

p3rla

I niech mnie ktoś teraz oświeci, z jakiego baru? xd

rose_fw

masz promo 5x03. Tam Stefan ledwie trzymając się na nogach włazi do baru i z glodu atakuje barmankę.

robb264

A, to wiele wyjaśnia. Zapomniałam o tym promie ;d
Dziękuję za wyjaśnienie ;p

rose_fw

wyzej spoilery o tessie. Cos mi się wydaje ze wyjdzie na jaw ze Damon i Stefan nie są spokrewnieni :/

robb264

Co nie zmienia faktu, że są dla siebie jak bracia. Tak czy siak trójkąt jest chory.

rose_fw

Właśnie nie są dla siebie jak bracia. Albo ja nie pojmuję relacji braterskich, możliwe.

Slutty_Pumpkin

Ja się wolę nie zagłębiać, bo bądźmy szczerzy, w VD chyba nie ma normalnych relacji. Tam coś takiego nie istnieje, nie ważne czy mowa o przyjacielskich, romantycznych czy rodzinnych.

robb264

Czyli jednak. Elena pewnie poczuje się usprawiedliwiona sypiając z obojgiem :)

immortal13

widzialem kawalek TO - zapowiada się kolejny plagiat z Angela, z dzieckiem które moze przyniesc zagladę. Pewnie córką Klausa i Hayley jest Davina, która jakos przeniosła się w czasie.

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/64151518452

Slutty_Pumpkin

Question: Please shed some light on this portion of the official Vampire Diaries logline for Episode 4 (airing Oct. 24): “Jeremy makes a startling confession that hits Damon hard?” —Monique
Ausiello: It pertains to a recent Mystic Falls tragedy.

Slutty_Pumpkin

ha ha ha
http://dierden.tumblr.com/post/64155266480

to jest zabawne.

Slutty_Pumpkin

Any scoop on The Vampire Diaries? —Sarah
NATALIE: For you? Sure! But it might be a bummer for Damon-and-Elena fans. Remember when we said that an early episode will reveal that Elena and Stefan are forever linked? Well, consider this: We have a sneaking suspicion that Silas' first love looks an awful lot like Elena.

Slutty_Pumpkin

Do Slutty:
Ja lubiłam Deana w tamtej kurtce, miała fajny klimat
A co do avataru to to żadna Klaroline tylko LoVe z Veronica Mars. Jakoś tak znów wróciła moja sympatia do tej dwójki :)

immortal13

No klimat miała, ale argumenty "modowe" biorą u mnie górę :P
Wiem, nie oglądałam VM, ale skojarzyłam akurat. Po prostu na bez wejścia na profil, przy pierwszym rzucie okiem wyglądało to jak Klaroline.
Pomyślałam sobie, że może skoro Robb ma Delenę, to Ty sobie ustawiłaś Klaroline xD

Slutty_Pumpkin

WhiteDemon:
Coś nowego o Grey'u ??