PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122294
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Można pisać dalej :D

T:25
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2305759

Kejt__

Przecież tylko HIMYM i 4 sezony Friends powtórzyłam, innych przecież nie oglądałam :DDD
A to że mam w planach obejrzec raz jeszcze SPN i SFU to już inna sprawa <3

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Tak czy inaczej polecam ;p
Ja dziś uznałam, że rezygnuję z PLL, bo obejrzałam najnowszy odcinek i się uśmiałam strasznie jedynie (głównie po to żeby zabić nudę). Dexter się skończył.. więc pewnie jak skończę SPN to coś nowego zacznę ;d
Chociaż.. miałam obejrzeć Funny Girl! Jutro się za to zabiorę ;3

rose_fw

No ja z PLL już jakiś czas zrezygnowałam, ostatni odcinek jaki widziałam to ten z halloween chyba, co tym pociągiem jechały dziewczyny xD
Ja zrezygnowałam z New Girl, bo już mi się to zbytnio nie podoba, tzn fajne ale szału nie ma, dla jednego Schmidta nie będę tego oglądać ;D
Poza tym Dexter się skończył, tak jak pisałaś. Nashville, 2 broke girls i Modern Family oglądam hurtem w jakimś wolniejszym czasie, no i z TVD może zrezygnuje. Także na bieżąco oglądam tylko How i met your mother, Hart of Dixie i Supernatural. Także spoko ;D
Oo właśnie, Funny Girl. Ja może w sobotę obejrzę jak ściągnę, bo jutro niestety nie będzie mnie cały dzień więc nie dam rady :<

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Hm, ja teraz na bieżąco to chyba tylko Glee, TVD i TO. Bo Sherlock jeszcze nie leci, SPN jeszcze nadrabiam, czekam na Bates Motel, do HIMYM się ciągle nie umiem zabrać, a z PLL rezygnuje xd To chyba wszystko..
Modern Family i Hart of Dixie miałam zacząć, ale jakoś nie zaczęłam... oh, jeszcze miałam w planach Doctora Who i Hannibala. Boże, tyle seriali xd
Ja jutro myślę, że dam radę, ale jeżeli nie to nie wiem czy zdążę w weekend xd

rose_fw

Ee to nie masz jeszcze aż tak dużo ;D Ja to jestem z siebie bardzo dumna, że tak ograniczyłam ilość oglądanych seriali, ale prawdę mówiąc naprawdę mnie już to zaczynało męczyć, że musiałam tyle oglądać na raz xD W najbliższych planach nie mam żadnych serialów na oku, niby mam 4 zaznaczone na fw które chce obejrzeć, ale na razie to odległa przyszłość ;D No i tylko Supernatural chcę sobie od początku obejrzeć ;D
A właśnie, zaczęłaś już 1 sezon SPN?

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Gdzie tam, jeszcze nie skończyłam ósmego xd
Bo sobie przypomniałam o Queer as folk i się znowu wciągnęłam i jestem na czwartym sezonie ;d
Jak te dwa skończę to sobie chyba zrobię przerwę i dopiero w nowym roku zacznę Doctora Who albo Hannibala ;)

rose_fw

To szybciutko oglądaj, szybciutko :D pierwsze sezony są WSPANIAŁE ! <33333333333333
W ogóle nadal nie mogę pojąć jak tak mogłaś od środka to zacząć oglądać ahhahah :D

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Bo Castiel.. ;d
Ale później nadrobię 1-3, obiecuję ;p

rose_fw

No rozumiem, też się Castiela nie mogłam doczekać <33
Napisz jak zaczniesz początek ;*
W ogóle fajnie że zaczęłaś oglądać SPN, im nas więcej tym lepiej ;D

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Nie mogłam nie zacząć, zakochałam się w gifach <3 :D

rose_fw

Rozumiem Cię doskonale! <3

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

http://24.media.tumblr.com/tumblr_mb8hjxN0bJ1rqe7e5o1_500.gif ;3

rose_fw

hahaha mój kolejny ukochany serial <3

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Teraz mi przyszło do głowy, więc napiszę ;d
Niech przywrócą Jessiego! <3

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

To jest myśl, która bardzo regularnie przychodzi mi do głowy :P

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

Szczególnie, że Jonathan to podobno w realu bliski przyjaciel Lea, więc może byłoby jej lepiej na planie ;)

Swoją drogą to jak się do cholery odmienia jej imię? xd

rose_fw

Mieli też bliskie sceny do odegrania w jakiejś sztuce kiedyś. To jest chyba jedyna rzecz, którą widziałam przed Kejt dotyczącą ludzi z obsady Glee ;D
Musze się trochę przylansować 8)

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

To teraz ja muszę obczaić co to jest :D
Swoją drogą to on jest kolejnym po Neilu Patricku Harrisonie aktorem, którego orientacja seksualna tak mnie zaskoczyła xd W szoku byłam jak się dowiedziałam i to potężnym xd

rose_fw

Ja też się zdziwiłam, chociaż NPH to już w ogóle było dla mnie nie do pomyślenia ;D
Aktor który zagrał tak zajebiście Barney'a Stinsona jest gejem, nieprawdopodobne :D

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

No dla mnie też :D
Darren zagrał tak dobrze geja, że byłam prawie pewna, że jest nim w realu, Neil i Jonathan tak zagrali hetero, że byłam w szoku, że są gejami.. chyba najbezpieczniej będzie zakładać, że wszyyyyscy są bi, przynajmniej nie będę potem siedzieć gapiąc się na jakieś zdjęcie próbując się otrząsnąć z szoku xd

rose_fw

hahaha to prawda, nieraz to aż nienaturalnie wygląda xDDD

ocenił(a) serial na 5
martusia_47

Otóż to! xD
Np Neil z facetem (mimo, że tworzą uroczą rodzinkę ;p) albo Darren z dziewczyną.. weeeeiiiiirrrrddd xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Leą? :D Tak, są BFF. Ale Jon teraz gra główną rolę w jakimś innym serialu, miałam to w ogóle obczaić. :D

I grali jak wspomniała niżej Marlina w Spring Awakening ;D

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Seriale nadrobione, dalej filmy nadrabiamy :D

rose_fw

TVD 5x07-Death and the Maiden
The Vampire Diaries Episode 5.07 “Death and the Maiden” Press Release.

THE POWER OF DOPPLEGANGERS — While Elena (Nina Dobrev) and Damon (Ian Somerhalder) try to explain Amara’s (Nina Dobrev) situation to Stefan (Paul Wesley), Dr. Wes (guest star Rick Cosnett) gives Katherine (Nina Dobrev) some deeply disturbing news. Nadia (guest star Olga Fonda) shows up at Caroline’s (Candice Accola) dorm room, searching for Katherine. After a surprising conversation with Amara, Jeremy (Steven R. McQueen) and Bonnie (Kat Graham) share a glimmer of hope. Silas (Paul Wesley) fails to keep a promise, causing Damon to turn to Tessa (guest star Janina Gavankar) for help with his new plan, and Stefan makes a heartbreaking confession to Damon and Elena. Leslie Libman directed the episode written by Rebecca Sonnenshine (#507).

robb264

więc Amara zyje....

ocenił(a) serial na 7
robb264

Niekoniecznie. Żeby Bonnie mogła z nią rozmawiać musiałaby być żywa -> jeśli nadal jest martwa, to mogła rozmawiać z Amarą tylko w świecie duchów, czyli Amara też jest duchem.

erzulie

Ale Amara umarla jako zwykly czlowiek - nie supernaturalny. Nie powinna byc w other side. Po dopiero po jej smierci je utworzyli.

ocenił(a) serial na 7
robb264

Umarła jako człowiek a jednak żyje 2000 lat? Nie wiem, która wersja jest bardziej naciągana ;)

erzulie

Czy to nie oczywiste? Wcale nie umarla i wcale nie wzięla leku. To po prostu kolejna z rodu Petrovych - a te są zdradzieckie. Pewnie Tessa grozila jej smiercią. jezeli Silasa nie zostawi w spokoju. Umówily się, ze jak Amara odejdzie, to Tessa jej odpusci. A potem Tessa odegrala szopkę przed Silasem, by ten uwierzył ze jego ukochana nie zyje. Glupiec 2 tys. lat czekal na su.kę która cieszyla się wiecznym zyciem z dala od niego.

Trochę sytuacja podobna jak ta między Damonem a Kath. On jak glupi na nia czekal 150 lat, a ta mu zakpila w twarz.

ocenił(a) serial na 7
robb264

hahahaha, w sumie wpisuje się to w charakter postaci :P

robb264

In episode 6, Katherine takes matters into her own hands and tries to get the truth out of the shady Whitmore College professor in order to live in Caroline's dorm room. Why does she need room and board? Now that everyone knows that her blood is the cure, and Silas is spending his time at the Salvatore mansion, Katherine puts her self-preservation skills to use in "Handle With Care."

ocenił(a) serial na 6
robb264

No to się doczekaliśmy 3 x Niny Dobrev, wow. Dajcie jeszcze Tatię.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Jeszcze trochę sama z sobą będzie grała.... :D

ocenił(a) serial na 8
anulka88

zaniedługo wymyślą, że każde sobowtóry Silasa i Amary będą ze sobą, to by był dopiero cyrk. xD

ocenił(a) serial na 9
NaomiClark_

A co oni wtedy zrobią z Dejmonem? :D

ocenił(a) serial na 5
NaomiClark_

Wyobraź sobie kręcenie scen pocałunków xd

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

http://www.boska.pl/inspiracje/5109/Suknie-slubne-gwiazd-im-drozsze-tym-krotsze- malzenstwo.html#galleryimage
7 piękna, tylko welon bym wyrzuciła :D

anulka88

Mi się prawdę mówiąc chyba żadna nie podoba.

ocenił(a) serial na 9
martusia_47

Mi jedynie ta, tylko welon brzydki... Ja lubie takie tiulowe bezy, jakis czas temu byla tutaj dyskusja o kieckach :p Chociaz ciekawa jestem przodu jak wyglada :)

rose_fw

Ten odcinek to moja chwila prawdy.
Jak te amory Stefana do Caroline nie okazą się jednoodcinkowe - i nie zostanie romantyczne Steroline pogrzebane w jednej scenie. Dla mnie to koniec serialu i wiecej nie oglądam. Koniec. Romantyczne Steroline to dla mnie gwózdz do trumny, jedyna rzecz ktorej nie zniosę. Więc to monumentalna chwila :d

robb264

Wolałbyś sceny w którym Stefan kolejny raz płaszczy się przed Eleną po tym wszystkim co ona mu zrobiła?? ;D Dla mnie to by było o wiele gorsze ;D Ale prawdę mówiąc ja i tak już nie oglądam tvd xD

ocenił(a) serial na 9
martusia_47

Co przepraszam?? :o

anulka88

Wykreśliłam TVD już z listy oglądanych na fw seriali, prawdę mówiąc nie wiem czy będzie mi się chciało to kiedykolwiek nadrobić, chyba żenaprawde będę mega zdesperowana ;D Ograniczyłam seriale i zaczęłam oglądać filmy ;)

martusia_47

ale nadal reblogujesz Stelenę :d i TVD :d oj ti ti

robb264

Tak? xD
Ostatnio zreblogowałam taką Stelene: http://supernatural-is-all-you-need.tumblr.com/
A wcześniejszy post mam z 2 października i to i tak z Supernatural:D także może nie mój tumblr obserwujesz xD

martusia_47

to kogo do cholery ja sledziłem :D ?

robb264

No nie wiem :D Mój Ci podałam teraz, to z supernatural w nazwie ;D Ale teraz nic nie rebloguje, bo nie mam zbyt wiele czasu ale pewnie niedługo to tego wrócę ;D Tylko muszę tam porządek zrobić ;D

ocenił(a) serial na 9
martusia_47

O nieee... :) Mam nadzieję, że wrócisz :)

anulka88

Ja mam nadzieję, że jednak nie, ale oczywiście nigdy nic nie wiadomo ;D