Można pisać dalej :D
T:25
Poprzedni temat: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2305759
Nie no wyświetliło mi się to w gustomierzu i zwlekałem z tym ale widzę że ty również reklamujesz to, więc dlaczego nie obejrzeć:)
Mhm, rozumiem. "reklamujesz" za dużo powiedziane, po prostu podesłałam linka, bo rekomendacje ostatnio bardzo mnie zaskakują... :D baaardzo ;p
I jak? Obejrzany już czy mecz oglądałes? :)
Mecz oglądałem bo moja Barcelona grała ale jutro powinienem ten film "łyknąć" i zdam relacje, chętnie i twoją usłyszę :}
Z moją relacją to ciężko będzie, bo chyba na razie poczeka w rekomendacjach :p Chociaż moooże... ale chyba nie :p
A więc jestem po seansie który mnie mile zaskoczył. Mimo iż jest to film National Geographic to efekty i chęć pokazania i samo pokazanie owego filmu są na wysokim poziomie. Nie ukrywam że jestem fanem takiego gatunku. Film w bardzo prosty i przejrzysty sposób pokazuje że nie wiadomo kiedy dotknąć nas może apokalipsa której raczej na czas nie zdołamy zapobiec choć żyjemy w XXI w. gdzie technologia stoi na wysokim poziomie. Jak najbardziej polecam.
Ooo... Czyli nie kaszana... :)
Rozumiem, że film jest dostępny? Z tłumaczeniem?
czyli juz wiadomo jak to bedzie. Damon, z faktu ze jest zakompleksiony i przerazony obecnoscią Stefa, nie powiedzial mu slowa o Elenie. Dlatego ta na własną rękę bedzie chciala przypomniec o swoim istnieniu. I zakladam ze będzie z kazdą kolejną sceną ze Stefanem coraz 'odwazniejsza', az dojdzie do takiego ekstrmalnego zblizenia. LOL
ha ha nie mogę. Myslę ze ten wątek z amnezją fajnie zrealizują. A Elena to będzie epic, dziewczyna zyc nie moze ze swiadomoscią ze Stefo jej nie pamięta albo nie kocha. LOL od razu budzi to wielki usmiech na mojej twarzy :D
http://24.media.tumblr.com/61dd5015dbb906e9694da4b6bc3eb4fc/tumblr_mgt2n1ZDCX1qk nyg8o2_r3_250.gif
Już tu widać ten bulwers :D Jak ktoś może nie pamiętać Eleny - Świętej Waginy? A już Stefan? Musi pamiętać, że jego "epic love" zostawiła go dla brata
no i wlasnie myslalem dzis o tej scenie. Elka wie ze Stefan zyje teraz w blogiej nieswiadomosci i jest szczęsliwy. Taka utrata pamięci by byla dla niego idealna. Ale Elena nie moze zniesc takiej sytuacji. Chociaz pamięta ze Stefan przez to ze byl tak zraniony nie chcial miec wspomnien o niej.
Bo jest samolubną hipokrytką. Zamiast cieszyć się, że Stefan, na którym jej podobno mimo wszystko zależy (chociaż każdy wie, że to tylko puste słowa) nie musi już nosić na barku tego ciężaru, że ukochana zostawiła go dla brata, to chce mu jak najszybciej przypomnieć żeby mógł dalej cierpieć pogrążony w żalu i wspomnieniach.
... a Bonnie nadal będzie udawała, że żyje byleby nie zepsuć humoru Elenie (chociaż zaczynam mieć wrażenie, że ją cieszy jak ktoś ma gorzej od niej)
Huh, coraz więcej jadu w tej wypowiedzi xd Lepiej na tym poprzestanę ;d
We mnie się aż gotuje w związku z tą sytuacją, ale nie wiem jak to wyrazić bez użycia bardzo obraźliwych słów, hahah :D
Czytam, czytam i WTF? Stefan nie pamięta Eleny? Jakiś skutek uboczny leżenia parę miesięcy pod wodą?
Serio to wygląda jakby była zazdrosna, że bracia ze sobą spędzają czas... BEZ NIEJ... ^^
Question: Any scoop you have on The Vampire Diaries‘ 100th episode? —Ashley
Ausiello: Would you settle for something around 96/97? ‘Cause I hear it’s around that time that we will watch one character pull a reverse Benjamin Button.
czyli co do cholery?
odwrócony Benjamin Button? Ktos się zestarzeje w szybkim tempie? Nie kapuje
Teoria: rok 2096/2097. Bedziemy widziec przyszłosc, bedą przeskakiwac. Tylko kto by tyle zył jako czlowiek? Moze Bonnie jako czarownica. Albo Katherine przez lek wolniej się starzeje. Pewnie dadzą jakis przedsmak 'endgame'. Pewnie pokaza ze Stef skonczyl z 'Elena' a potem okaze się ze to KAtherine. (ale pokaza to tak, ze fani Steleny bedą się łudzic ze to Elena)
Albo teoria związana z Katherine: w opisie 5x06 jest ze Katherine odkryje dziwne konsekwencje leku. Moze będzie szybko się starzała?
Mam nadzieję, że nie, bo już i tak nie najlepiej wygląda. Wolę nie widzieć jej ze zmarszczkami xd
Nieee... Ten film mi się nie podobał... Nie chcę czegoś takiego w serialu... :/ Chociaż różnie to może wyjść...
http://vampirediaries.pl/11993-spoilery-starosc-i-amnezja-w-mystic-falls - po polsku ;)
Bardzo inteligentnie napisane. Odwrotność choroby Buttona? Myślę, że odwrotność tej "choroby" to zdrowie, bo sugeruje, że chodzi o naturalną kolej rzeczy, najpierw dzieciństwo, później starość. Na siłę próbują udziwniać. Zwyczajnie ktoś (Kath prawdopodobnie) będzie się szybciej starzeć, nie wiem po co nawiązali do Buttona.
W końcu wolny dzień :)
Co słychać?
Myślałam że udało mi się nadrobić SN i TO, ale zauważyłam że wczoraj wyszły kolejne odcinki, ale te zostawię sobie na inny dzień.
A o dzieje się w TVD?
Trójkąt jest nadal, z każdym odcinkiem bardziej, na siłę utrzymywany; Elka śpi z Damonem i śni o Stefanie itp.
Rozwija się romans między Mattem i Jerem (przynajmniej w mojej głowie ;d) jednak prawdopodobnie Jer zdradzi Matta z Kath, bo przykrył ją kocem (to nawet ważniejszy znak niż wpis na twitterze!).
Bonnie nadal udaje, że żyje i nadal jest dziewicą.
Damon zaczął chodzić do fryzjera (off-screen niestety), więc lepiej się ogląda sceny w których występuje.
Stefan.. gdy był zamknięty śnił o Świętej Waginie i rozmawiał z bratem. Brat nazywa go exem Eleny.
Silas potrafi czytać w myślach, ale ma słabszą kondycję. Cóż, nie można mieć wszystkiego.
Jego dawna ukochana to rzecz jasna kolejna Nina (niedługo będą mogli zredukować obsadę, w zasadzie wystarczy ona i Paul). Quetsii.. whatever to czarownica wariatka, jak można się było domyśleć..
Hmm... o najważniejszych rzeczach chyba napisałam xd
O_O
Niektóre rzeczy wiedziałam bo oglądałam 1 odcinek, także wiem że Silas umie czytać w myślach, ale i tak twóje streszczenie mnie ubawiło.
Jer i Kath?? No nawet tak nie żartuj.
Elena jest przecież złotym środkiem, więc nie ma Stefana, Damona czy Caroline tylko ex Eleny, obecny chłopak Eleny i przyjaciółka Eleny. Liczy się to jaką rolę odgrywają w życiu Eleny a nie to kim są.
Quetsii? to ta czarownica o której wiecznie nawijał profesor Shane? Znów są z nią retrospekcje?
Jera i Kath coraz więcej ludzi shipuje, sama w to nie wierzę xD
No tak, bo Elena jest pępkiem świata w tym serialu.
Ta czarownica właśnie (jakoś nie umiem zapamiętać jej imienia xd). Ona także wróciła, to nie retrospekcje (a co do amnezji Stefana to ma ją mieć w kolejnym odcinku, chyba właśnie owa czarownica mu ją zafunduje). Ale nie pytaj mnie jak wróciła, bo mi się nawet nie chce teraz spróbować zrozumieć co autor miał na myśli - szczególnie biorąc pod uwagę, że mówimy o Plec.
Z ciekawostek: Elena i Stefan są rzekomo sobie przeznaczeni jako, że Amara wyglądała jak ona.
http://31.media.tumblr.com/tumblr_lwbntwYmwh1qd4zzxo1_500.gif
Jer i Kath? Matko i córko, Kath naprawdę zeszłana psy.
Kurde wszyscy sobie mogą wrócić, ale Alaric oczywiście nie mógł :/
Elena i Stefan - epic. Mi się wydaje że cała trójka jest sobie przeznaczona, wszyscy równie głupi.
Amara to ta laska Silasa? A to nie była nią ta na Q? No ale mniejsza z tym, i tak tego nie ogarnę :D
http://vdsurvivor.tumblr.com/post/64149168583
Wyszło na to, że Quetsiyah (?) myślała, że Silas ją kocha bla bla bla i chciała z nim wypić napój dający nieśmiertelność, Nie była to niestety miłość odwzajemniona, a Silas jedynie udawał by zdobyć napój i związać się na wieczność z Amarą. Quee whatever.. się o tym dowiedziała, opanowało ją szaleństwo gotowania i przyrządziła lekarstwo po czym zabiła pierwowzór Elki (chociaż może się okazać, że Amara jednak żyje, bardzo bym się nie zdziwiła.. faktycznie szkoda, że nie przywrócili Alarica)
Elena jest przecież złotym środkiem, więc nie ma Stefana, Damona czy Caroline tylko ex Eleny, obecny chłopak Eleny i przyjaciółka Eleny. Liczy się to jaką rolę odgrywają w życiu Eleny a nie to kim są.
W sedno serialu :D Jak ja uwielbiam Twoje komentarze :D
Swoją drogą, nie oglądałaś? :O Poleeeecam! :D
Weź pod uwagę np, że Dyni się spodobało ;p
Oglądałam kilka odcinków i bardzo dużo występów, przez Kejt ;D
Nawet jak do niej przyjechałam w odwiedziny to mnie katowała Glee ;* hahaha
Ale prawdę mówiąc,wolę nie zaczynać już i tak zminimalizowałam listę swoich seriali i jestem z tego powodu bardzo zadowolona <3
Nie mniej jednak sporo rzeczy wiem na temat glee i tak ;D