Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :))

T:28
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2315214

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Tak samo miałam ze Zmierzchem :D

Dobra, idę popisac trochę albo himym obejrzeć.
Miłego ;)

ocenił(a) serial na 5
Kejt__

http://25.media.tumblr.com/2adf753b641dda54ee07229752f420a1/tumblr_mh8hrmKRoI1ra b3tyo1_500.gif <33333333333
xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Ludzie gifują naprawdę wszystko... :D <3

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Też unikam twardych okładek. Niewygodnie mi się czyta ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

A tak w ogole to masz wszystkie czesci? Przeczytane?? Fajne?? Jak sie ma do serialu i co lepsze?? :

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Tak, mam i wszystkie przeczytałam. Bardzo fajne, zdecydowanie jedne z moich ulubionych książek, chociaż ostatnie 2 tomy jak dla mnie trochę słabsze niż reszta.
Pierwszy sezon odwzorowuje książkę bardzo dobrze, drugi i trzeci to już taka nieco luźniejsza interpretacja.
Książka jest lepsza, bo o wiele więcej w niej treści i w serialu by tego za żadne skarby nie zmieścili po prostu, ale i to i to ma swoje plusy. Autor książki współpracuje z twórcami serialu więc raczej nie ma mowy, żeby coś było nie tak :d

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

E i co z tym spn? Mi zostało jakieś 5 odcinków Statku :P

ocenił(a) serial na 6
syllwunia14

Mam 5 seriali i się nie wyrabiam z nimi xD także nie wiem póki co :P zimy jeszcze nie ma xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

KEJT, OBIECAŁAŚ...

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

OBIECAŁAM ZIMĄ, SPOKOJNIE.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Zimą? To będziemy mogły zacząć wszyscy razem!!!!! Aaaaaaa.... !!!!!! bo Marta i ja miałyśmy z kolei zacząć powtarzać zimą :D
Aaaaaaa....!!!! :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

No wiem przecież :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

To mogę zacząć z wami, bo wreszcie kończę ósmy sezon ;D
No a jak wiesz ominęłam 1-3, więc mogłabym z wami nadrobić ;3

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Wiem, wiem... a co z SFU? :D Bo nie wiem, czy oglądasz czy nie? Miałyśmy skończyć razem :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Zdecydowałam, że najpierw skończę SPN i QAF. Za dużo seriali naraz i później zapominam gdzie skończyłam albo zapominam w ogóle ;d

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Rozumiem :)
Ja tak dzisiaj zrezygnowałam jeszcze na jakiś czas z "Draculi" (chociaż bardzo bym chciała :((( )

ocenił(a) serial na 4
Kejt__

ehh no dobra to ja może zacznę sama :)

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Glee oglądaj albo HIMYM! A z SPN na Kejt poczekaj :D

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

himym w najbliższej przyszłości na pewno nie :D Z Glee nie wiem czy skończę do zimy :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Ja Glee obejrzałam w 3 tygodnie 4 sezony, także proszę Cię... :D Dla chcącego nic trudnego :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Święte słowa :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Dzięęęki :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Az lubimyczytać mi się zbuntowało i nie działa... :/

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/59623/szczeki :o

ocenił(a) serial na 5
anulka88

http://www.youtube.com/watch?v=OqG55HdmKTE
Świetne to jest! Muszę przeczytać książkę.
Jakoś tak pozytywnie na mnie wpłynęło. Nie wiem jak na was (napiszcie co sądzicie jak obejrzycie), ale ja po obejrzeniu mam jakąś taką autentyczną chęć zrobienia czegoś dobrego, jakkolwiek naiwnie to brzmi ;p

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Jaka ksiazke?? :)
Filmik bardzo pozytywny :) ale musze to napisac... widzialas jaka koszulke miala jedna z dziewczynek?? :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/162306/gwiazd-naszych-wina
Pewnie wypłaczę oczy i skończy się migreną (tak już mam przy tego typu książkach dlatego zazwyczaj ich unikam xd), ale przeczytam. Zresztą sam tytuł przyciągnął już moją uwagę (a dla mnie ma zazwyczaj duże znaczenie, zresztą okładka też.. podobno nie powinno się oceniać po niej książki, ale jednak pierwsze wrażenie ma duże znaczenie ;d)
Widziałam :D Ale chociaż sama nie słucham tego typu zespołów to mi nie przeszkadza jak ktoś słucha ;p

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Dodałam do listy :))

anulka88

The Vampire Diaries' spoilers: Olga Fonda teases what comes next for Katherine and her long-lost daughter Nadia

How will the truth being out in the open affect Nadia and Katherine's relationship going forward?
Well now that they opened up, the journey of their relationship is going to have its own road in a way. Knowing that Nadia's spent so many years searching for Katherine and she wants answers to all her questions, it will be interesting to see where that journey is going to take both of them.

So have Nadia's goals changed at all now that she's found her mother?
The way I look at it is Nadia's been searching for Katherine and Katherine doesn't have the best reputation around town. Nadia was looking for her mom to be the opposite and you can see from the entirety of the reveal when Nadia's testing Katherine, trying to figure out who she is and if all the rumors are true or if she's actually a different person. Nadia herself was wondering and imagining if she was capable of being a mother or her mother. Now that Katherine was very genuine with her and open, it gives Nadia the opportunity to see the real Katherine and it gives her hope that she can get to know her mother and to prove to herself that Katherine is a different person than what she's heard about.

"The Vampire Diaries" loves showing flashbacks, so is there any chance we'll get to see Nadia's life and history in flashbacks?
I don't know. But with every episode, we do get to know Nadia more and more. We'll get to see her interacting with Katherine, we'll get to see her interacting with other people. I would definitely love to see more of Nadia's history and be able to share it with out viewers, and to discover who Nadia is and to give her life, and passions, and interests.

Does Gregor know Nadia's connection with Katherine?
I don't believe that Gregor knows that Nadia is Katherine's daughter or that Nadia necessarily shares that information with anyone. I think that this is a very personal thing for her. This is her life and her agenda and I think that Nadia is a very private person and would not be sharing all her personal information.

Speaking of Gregor, a lot of fans have been wondering about that mysterious dagger he tasked Matt with keeping hidden. Now that we know that Silas needs to destroy the "anchor" of the curse keeping the Other Side in existence, are we going to find out that the dagger is in fact that anchor?
I guess we'll just have to wait and see. That's a good question, right?

All right, we won't push that one. Back to Silas, then. Even though he got what he wanted and drank the cure, is he going to come after Nadia in revenge for keeping Katherine from him?
He possibly might. Nadia definitely did not make him happy. I would assume that he might would want to come back for her. But he might not even care if he gets what he wants and likes. If he does get what he wants, he might not care about Nadia at all.

What are you most excited for fans to see from this huge reveal?
There's so much to see from this character and this new relationship on the show. Katherine and Nadia will be very interesting to see how they are together because they are very different but kind of similar characters. They're very powerful. And as for mother and daughter, well the apple does not fall very far from the tree. We'll definitely see them on a journey trying to find out who they are. But they're probably going to butt heads here and there on this journey of getting to know each other. After all these years of being apart, they're finally together so do they want to stay together? We'll see where that relationship goes. It will be very exciting.

What can you tell us about Thursday (Nov. 7) night's episode, "Handle With Care?"
In the next episode, Nadia is coming to Caroline's dorm room to find Katherine to talk about their future. It will be the first time that Nadia shows up at the dorm room and the first time she sees Caroline and it's going to be a very powerful scene. Where will Katherine and Nadia go from there?

So can we assume Caroline will be the first to find out Nadia and Katherine's connection?
She might find out and she might not. I think you know that secrets don't stay secret too long on this show.

robb264

Stawiam na to ze - zbudują miedzy dziewczynami silną więź aby potem którąs z nich usmiercic:
- Albo Nadię, by Katherine przeszla glęboką przebudowę i pokazala swoje najwrazliwsze oblicze
- Albo Katherine poswieci się za córkę

Obie są prawdopodobne. Z jednej strony usmiercic b. popularna postac, by ocalic nowa? Nie wiem jak Nadia się utrzyma w serialu bez matki. Ale z 2 strony jest cos poetyckiego w takim poswieceniu KAtherine dla corki.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Jednak wolę pierwszą opcję. Jak Katherine uśmiercą to najprawdopodobniej w końcu zrealizują Steroline.. a to już za dużo, więc ja przestałabym oglądać.
Generalnie to nie wiem jakby to pociągnęli. Kath umiera i co później? Zostawiają któregoś z braci na koniec alone? Nie wierzę, bo ten serial to jeden wielki fandom. Któregoś na pewno sparują z Eleną. Jeżeli Damona to co ze Stefanem? Wielkie prawdopodobieństwo SC. Jeżeli SE endgame to co z Damonem? Bo on nie ma wielu możliwości. Właściwie już została mu tylko Elena, bo po tym co zrobił ostatnio nie mogą zrealizować DK.
Więc moim zdaniem uśmiercą Nadię i chociaż to może okrutnie zabrzmieć to wolałabym żeby to zrobili, bo jakoś tego nie widzę dalej jeżeliby przeżyła.

rose_fw

No wlasnie Nadia nie ma sensu w serialu, jezeli jej matka jest martwa - to i tak jakby pozbędą się 2 postaci naraz. Najbardziej interesuącą rzeczą w niej jest wlasnie bycie córką Kath.

Natomiast smierc Nadii daje duze mozliwosci. Katherine moze popasc w jakąs depresję, rozpacz - no i Stef moze ją pocieszyc:d (w sumie motywem przewodnim w tym serialu od 1 sezonu jest takie emocjonalne połączenie związane ze smiercią bliskich - tak powstala Stelena, tak powstanie Aaron/Elena, nawet Delena w 4 sezonie powolala się na ten motyw wyciągnięcia z rozpaczy) Albo mogą Katherine uczynic pełną gniewu i szukającą zemsty.

Jak usmiercą Kath, to jest pewne ze bedzie pewnie Delenka i Steroline :/ Co oznacza mój koniec zanim zniesmacze się kompletnie, a wolę zostawic milsze wspomnienia związane z serialem.

Kath jest jedna z najpopularniejszych postaci. Juz i tak wiele stracili przez spin offa - kto ja zastąpi? Nikt.

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jeszcze nigdy tak bardzo nie wstydziłam się za pochodzenie mojej rodziny jak dziś, gdy słyszę, że ksiądz z elitarnego w owym mieście kościoła twierdzi, że 10letnie dzieci mają potrzeby seksualne, a księża są poszkodowani w związku z pedofilią.
Przepraszam, daleka jestem do udzielania się w ideologicznych dyskusjach, ale to musiałam napisać, bo jest mi cholernie wstyd.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Chciałam coś konstruktywnego napisać, ale za bardzo się wkurzyłam. Potem się dziwią u mnie w rodzinie dlaczego "odsunęłam się od kościoła" jak to ładnie ujmują.
Swoją drogą to czy tylko mnie tak irytuje fakt, że jeżeli nawet udowodnią takiemu księdzu pedofilię to zostaje on co najwyżej usunięty z kościoła? Nie bardzo rozumiem dlaczego nie odpowiada za swoje czyny jak każdy, zwykły świecki człowiek.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Pomyśl jak ja się wkurzyłam jak mi mama tego newsa sprzedała i kazała obejrzeć "Fakty" xDDD
Jeszcze z moim nastawieniem... Och matko i jeszcze ta "tajemnica spowiedzi" i skur.w.ysynowi nic nie mogą zrobić.
Szlag mnie trafia, mam 11 letnią kuzynkę, 12 letniego kuzyna. Brak mi słów.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

http://www.fakt.pl/kolejna-skandaliczna-wypowiedz-ksiedza-o-pedofilii,artykuly,4 27663,1.html
To miałaś na myśli?
Szlag mnie trafia jak o tym czytam. Uważałabym z takimi wypowiedziami, bo rodzic któregoś z owych dziesięciolatków może poczuć nagłą potrzebę "pozbycia się księdza". By poczuć się spełnionym rzecz jasna.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

"Ale mamy i dzieci 10-letnie, trochę starsze i znam przypadki, gdzie ich życie intymne potrzebowało wcześniejszego zaspokojenia. Same dzieci „wchodziły” do łóżek dorosłych, chcąc być spełnionym. I to był wybór dziecka."

Wybór dziecka...

No niestety.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Wybacz, ale ja już o tym wolę nie rozmawiać, bo nic to nie da, a tylko się wkurzam niepotrzebnie. Nie mam nerwów na takie tematy, najlepiej bym po prostu udusiła autora tej wypowiedzi, bo w dyskusję z takim się nie warto wdawać.

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Ja też nie chcę tego ciągnąć, po prostu się zdenerwowałam i już mi nerwy puściły... :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Anulka, w ciągu 2 dni dodałaś "do obejrzenia" 500 filmów? :D
Matko :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Co sie bede oszukiwac :D Jak szalec to szalec :D A to i tak sa tylko same filmy, ktore "z jakiegos powodu" trafily na liste, nie przypadkowo :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie no, jasne :D
po prostu zabawne, bo 2 dni temu widziałam 56, a teraz jest 556 :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Do tego seriale i książki też zaktualizowane... :D Życia mi nie starczy...

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

http://www.filmweb.pl/film/Willy+Wonka+i+fabryka+czekolady-1971-35434 ukradłaś ode mnie?? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie :D A co? Zaznaczyłaś też dzisiaj? :DDD
W takim razie przypadek :D
Ogólnie to chyba dzisiaj w nocy ten film obejrzę :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No dzisiaj :D
A seriale panna nadrobiła? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

IDĘ OGLĄDAĆ TVD, żeby mi tu czasem tematu nie zabrakło na moje genialne przemyślenia (tak, wiem że wszyscy na to czekaliście)

ocenił(a) serial na 8
anulka88

http://vlep.pl/a65vqu.jpg Fani trendują Paula :}

ocenił(a) serial na 5
p3rla

Oooo :>

ocenił(a) serial na 1
anulka88

OK, obejrzałam. W zasadzie to nawet nie zamierzam krytykować tak bardzo, (tylko troszkę :D), bo nie oglądało się tego jakoś tragicznie.

- Dr creepy mi się dziwnie podoba, nie umiem wyjaśnić dlaczego
- Aaron jest śmiechowy, ale też jakoś nie taki zły jak się spodziewałam (gorzej już wypadła przy nim Elena, która się ucieszyła gdy usłyszała, że wszyscy mu umierają - no jprdl :D)
- Po Forwoodzie zostały zgliszcza (Także dzięki JP, rozje*ałaś mi kolejny ship!)
- Z dupy wzięli ten corossover Tylera, wymuszony watek... że co? Potrzebował aż tylu miesięcy w górach, żeby mu się przypomniało, że chce pomścić matkę? No proszę... Zresztą co niby zrobi? LOL.
- Nina robi głupie miny, zarówno będąc Kath jak i Eleną.
- scenka "I'm your daughter" niby wzruszająca, ale jakoś mnie nie ruszyło to specjalnie, głównie przez to, że u Kath nie widać było żadnej skruchy jak opowiadała o tych swoich wcześniejszych "wyczynach".
- DE jest okropna.
- Damon to skończony palant.
- Wydaje mi się, że SC jest bardzo możliwe.
- Jeremy swoja chęć przywrócenia Bonnie uzasadnił słowami "nie mogę Cię dotykać, a to już mi nie wystarcza" , że co proszę???? Zabrzmiało żałośnie.
- Bonnie dalej bredzi głupoty
- Scena z pamiętnikiem Eleny wyglądała jakby to pisała 13latka

Plusy:
- muzyka nie była tak zła jak w poprzednich odcinkach (Choć znowu ktoś mi zepsuł "Never tear us apart" - pierwszy raz zepsuła mi je Plotkara, choć tam wersja na smyczkach była b. fajna. Miałam bardzo poważne plany związane z tą piosenką już od paru lat, ale to nieistotne już, bo Plotkara to pogrzebała... xD)
- Caroline ładnie wyglądała na balu w tym berecie :) W końcu miała coś fajnego na sobie i włoski były fajnie ułożone.
- Śmieszne też było to, że to akurat Caroline "skombinowała kostiumy" dla DE, haha xD To się Blondi akurat udało :DDD
- Stefan zachował się dosyć przytomnie przechytrzając Damona
- Katherine też fajnie wypadła gdy zdołała obezwładnić Nadię
- Tessa mi się bardzo podoba, lubię tę aktorkę - jej postać jest trochę walnięta (bo ile można mieć obsesję na punkcie jakiegoś drania), no ale miło mi się na nią patrzy :)

Tyle :)